"Neću žvaku hoću kusur" - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

MALI TALASI

"Neću žvaku hoću kusur"

Oceni ovaj blog


Dobro jutro komšija, otpozdravljam Miru dok ulazimo u samouslugu. I vas žena šalje da pazarite. Sta da radimo, moramo, kaže Miro,glasnije su a i valja ih poslušati. Ništa lepše od mira u kući.

Uđosmo i svako ode svojim putem. Velike ove samousluge može čovek da se zagubi među gondolama. Zaneo se ja kupvinom sve dok ne čuh galamu sa kase. Pogledam a ono se narod okuplja. Znatiželja i mene natera da se približim.Što ja bliže,galama sve jača. Kasirka se razgalamila zove šefa i obezbeđenje. Približih se kad imam šta da vidim. Ispred kase moj komšija Miro. Stoji ukopao se u mesto, ne može niko da ga pomeri pa čak ni obezbedjenje koje je odmah stiglo. Traže da se odmah skloni inače će zvati policiju.
Pitam nekog u čemu je problem. Kaže hoće da plati žvakama. Kako žvakama, mislim se? Kad Miro progovori: "nikad mi ne vraćate kusur, uvek mi dajete žvake,nekad jednu,nekad dve i eto napunila se kesa. Pa ko velim kad možete vi meni onda mogu i ja vama". Neće moći, razgoropadila se kasirka, "ja mogu al' ti ne možeš,nije po zakonu da se plaća žvakama". Miro stoji i dalje miran,stisnuo onu kesu sa žvakama uporan da istera svoju. Kupci se odmah uskomešaše,svi se setiše svojih žvaka. More i psovke poleteše ka šefu koji je u međuvremenu stigao. Zbunio se i on, zvao bi on miliciju al' ljudi kojih je sve više ispred kase časćavaju ga ružnim rečima a da ne pričam o mrkim pogledima uperenim ka njemu....

Ne znam kraj ove priče jer sam odmah izašao praznog cegera i neobavljenog posla setivši se svih mojih žvaka. Bio je to moj protest i podrška komšiji jer drugo ništa nisam mogao.
Krenuh do Milutinovog kafančeta da vidim šta kažu moji drugari, možemo li sa žvakama umesto kususra u Evropu? ...tek tamo me sačeka iznenađenje. Pokazaše mi novine u kojima piše da se uvodi institucija zaštitnika potrošačkih prava građana. Mnogo sam se obradovao,sad će svi naši potrošački problemi da budu rešeni!? Baš mi je "laknulo"

Pošalji ""Neću žvaku hoću kusur"" na Facebook Pošalji ""Neću žvaku hoću kusur"" na Google Pošalji ""Neću žvaku hoću kusur"" na My Yahoo! Pošalji ""Neću žvaku hoću kusur"" na Live Pošalji ""Neću žvaku hoću kusur"" na MySpace Pošalji ""Neću žvaku hoću kusur"" na Twitter Pošalji ""Neću žvaku hoću kusur"" na Digg Pošalji ""Neću žvaku hoću kusur"" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

Strana 1 od 3 123 PoslednjaPoslednja
 1. yagi (avatar)
  hehehe da stvarno, to je ranije bila praksa...mogle bi komotno zvake da zamene novac...a pritom imaju dvostruku namenu, cuvaju zube i kucni budzet )))
 2. SibirskiTigar (avatar)
  yagy - na zalost nije samo ranije nego i danas. Na racun od 990 dinara ladno ce ti reci da nema da ti vrati deset dinara pa cak ni zvaku neces dobiti
 3. yagi (avatar)
  aaaa...ne bih se ja pomakao sa kase...kad bi odustao od kupovine, i kada bi morala sve da stronira, da vidis kako bi nasla deset dinara...nego to je samo naviklo da ..krade!
 4. zeljena (avatar)
  Ja bas volim zvake...
 5. petrana (avatar)
  "Baš mi je "laknulo""
 6. SibirskiTigar (avatar)
  yagi - ali oni su sila, imaju obezbedjenje
 7. SibirskiTigar (avatar)
  zeljena - pogotovo kad se ovako dele
 8. SibirskiTigar (avatar)
  petrana - sad smo "zasticeni"
 9. Slovenska (avatar)
  Bombonice na komad...pa sibice...to si zaboravio Tigre

  Tako je bilo,tako je i danas,nazalost.
 10. SibirskiTigar (avatar)
  Slovenska - potpuno si u pravu. Kada bi svako pokazao svoju kesu bila bi povelika
 11. smeđooka vodolija (avatar)
  Sjećam se kad je moj komšija donio šibice prodavačici...
 12. SibirskiTigar (avatar)
  smeđooka vodolija - jel hteo da je upali?
 13. EuReKa44 (avatar)
  S obzirom da sad imamo Instituciju,mozemo da unovcimo sve te kompenzatorne sitnice tranzicionog vremena
 14. aka973 (avatar)
  ..da,nažalost..teško će se to iskoreniti..mada je stvarno i meni laknulo od ovih zaštitnika potrošača  najviše mrzim kad je neko ovako žvaće
 15. miwka (avatar)
  Samo čovek sa čulom majstora kratke priče može u svakoj životnoj situaciji da pronadje ideju za zanimljivu priču.Bravo majstore.....

 16. LJILJA MMM (avatar)
  Vala to sa žvakama i šibicama umesto kusura je uvek bilo.....a izgleda i da će uvek i biti. Maca je odneo pun džep žvaka komšiji da mu plati.......nikada više mu nije dao žvake jer je uvek imao za kusur da mu vrati. To možeš u malim prodavnicama, ali u velikim ne. Važno da smo sad zaštićeni .....bar teoretski.
 17. SibirskiTigar (avatar)
  EuReKa44 - mislis da mozemo? A da ih umesto u dinare promenimo u evre?
 18. SibirskiTigar (avatar)
  aka973 - mislis da je to olaksanje zbog njih?
 19. SibirskiTigar (avatar)
  miwka - hvala
 20. SibirskiTigar (avatar)
  LJILJA - bilo i bice. Znas da sam probao da pravim balone i ne ide mi. Kako se to radi? Bar da iskoristim ove zvake sto imam igrajuci se pravljenja balona.
Strana 1 od 3 123 PoslednjaPoslednja