MEKODLAKI PŠENICHNO ZUTI TERIJER - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

animal lover

MEKODLAKI PŠENICHNO ZUTI TERIJER

Oceni ovaj blog
Ova irska rasa je poznata već skoro 200. godina, a jedno vreme je bila toliko popularna, da ih je bilo skoro na svakoj farmi širom Irske. 1938. godine ih je priznao Irski kinološki klub, a 1943. je to učinio i Engleski kinološki klub.
Irci smatraju da je mnogostrano upotrebljiv; kao čuvar,za odbranu, za vođenje stada, za jamarenje.Takođe je prijatan za držanje u stanui u vrtu.
Žuti mekodlaki terijer je snažan pas,pravougaonog oblika, ljupkih pokreta. Visina je 46-49 cm, a težina od 16 do 20 kg.Njuška je kraća: vilice pravilnog ugriza;zubi veliki; oči boje tamnog lešnika,uši male, viseće uz glavu;rep kupiran, uspravno nošen ali ne i položen na leđa; noge savršeno prave, zadnje noge snažnih mišića. Dlaka je obilnai meka, talasasta ili kovrdžava, boje žita, jednobojna. Njegov naziv Soft Coated Wheaten Terrier upravo i znači "terijer meke dlake boje žita".
Pas je hrabar, preduzimljiv, okretan, Otporan je na napore i nevreme.

Ako vas zanima ili želite nešto da dopunite pišite me poruke..........
Pozdrav...

Prilog 72

Prilog 73

Prilog 74

Pošalji "MEKODLAKI PŠENICHNO ZUTI TERIJER" na Facebook Pošalji "MEKODLAKI PŠENICHNO ZUTI TERIJER" na Google Pošalji "MEKODLAKI PŠENICHNO ZUTI TERIJER" na My Yahoo! Pošalji "MEKODLAKI PŠENICHNO ZUTI TERIJER" na Live Pošalji "MEKODLAKI PŠENICHNO ZUTI TERIJER" na MySpace Pošalji "MEKODLAKI PŠENICHNO ZUTI TERIJER" na Twitter Pošalji "MEKODLAKI PŠENICHNO ZUTI TERIJER" na Digg Pošalji "MEKODLAKI PŠENICHNO ZUTI TERIJER" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari