Zimovanje - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Kristijan40

Zimovanje

Oceni ovaj blog
Bio je kraj novembra. Sedeli smo u kafiću ja, Dule i Miki. Dogovor je pao. Idemo ove zime opet na Kopaonik. Prošle godine smo jako dobro prošli. Kopaonik je bio fenomenalan. Bilo je dovoljno snega, staze su bile dobro utabane, a hotel Karavan je bio sasvim, sasvim O.K.

-U kom hotelu ? – pitao sam.
-U Karavanu! – odgovorio je Miki.
-Ne možemo u Karavanu. – nastavlja Dule. –jer su ga renovirali ovoga leta. Dogradili su teniske terene i tako to, pa je sada promenio kategoriju, a samim tine i cenu. Bio je papren.
-Baš šteta, a bilo nam je tako lepo prošle zime. - prokomentirisao sam. Dule je samo odmahnuo glavom, i otpio guljaj rum-votke.
-Hajdemo u Jatovim apartmanima. – predložio je Miki. Nije nešto posebno, ali može da prođe. Podigli smo čaše i nazdravili. Dogovor je pao.
-Dule, tebi ćemo dati novac, a ti uplati i neka vaučer bude kod tebe. – rekao sam.

Dogovorili smo se da idemo u januaru. Moji ispitni rokovi su počinjali u februaru, tako da mi je januar bio slobodan. Dule je došao jednog jutra i rekao.

-Uplatio sam. Idemo od 15 - 25. januara.

Odmah posle nove godine, počeli smo sa pripremama. Sređivali smo opremu. Miki je sredio njegove rubnike, a ja nekako nisam imao dovoljno vremena, pa sam to ostavio da uradim na zimovanju.

-Uradi to sada! – rekao je Miki; - kada budemo stigli gore, i kada budeš video tu prelepu belinu, nećeš imati želje da ih sređuješ ( rubnike ), već ćeš odmah otići na stazu.Dobro me je poznavao.

Vreme je prolazilo, bližio se i dan polaska. Na oglasnoj tabli fakulteta, bio je istaknut raspored polaganja ispita. Prišao sam da pribeležim rokove.

-Neeee!!! Nemogu da verujem. Ovo jednostavno nije moguće? Profesor je pomerio rok polaganja ispita i to za 16. januar. Koji sam ja maler.
Sav razočaran te večeri sam objasno prijateljima šta se desilo.
-Pa ništa. Nije strašno. – rekao je Dule.
-Mi ćemo da povezemo tvoju opremu i stvari kolima, a ti kada sve završiš, dođi busem i stvar je rešena. – nastavio je Dule

Tako je i bilo. Izišao sam na ispit. Posle ispita sam prvim Busem krenuo za Kopaonik. Stigao sam kasno uveče. Nisam nosio nikakve stvari kod sebe.A i zašto bih, kada je sve bilo kod njih. Na recepciji Jatovih apartmana nije bilo nikoga. Recepsionar se negde izgubio. Jednostavno nije bilo nikoga. Nekako posle pola sata, i mog raspitivanja okolo, našao sam recepcionara. Mlad dečko, pospanih očiju i umornog izgleda, prešao je iza pulta recepcije, i nameštajući frizuru košulju i prsluk, teškim i pospanim glasom rekao je:

-Dobro veče! Kako mogu da vam pomognem?
-Moja dva prijatelja se nalaze u vašem hotelu, pa ako je moguće da mi kažete u kom apartmanu. – rekao sam.
-Izvinite ali ne mogu da vam pomognem! Šef personala je odneo knjigu gostiju. – odgovorio je mladić; -ali neće biti problema. Idite naspavajte se, pa dođite sutra, kada šef personala vrati ujutro knjigu gostiju, lako ćemo ih naći.
-Kako to mislite da se naspavam i dođem sutra? Kuda da spavam? Pa ja sam sada stigao busem iz Beograda. Ja sam gost vašeg hotela.
-Oprostite! –rekao je mladić; -Mislio sam da ste došli iz drugog hotela, pa vas interesuje gde vam je odseo prijatelj. A vidim, ne nosite stvari kod sebe. Da li imate možda vučer?

-Vaučer? Vaučer mi je kod prijatelja! – odgovorio sam
-Recite mi bar ime i prezime vešeg prijatelja?
-Dušan....Dule...Duško..? – u trenutku su mi se misli rasplinule. Nisam mogao da se setim njegovog pravog imena, a ni prezimena.
-Kotur!!! –povikao sam; - Preziva se Kotur.

Recepcionar se zaista trudio, pregledao je sve boksove sa ličnim ispravama i pronašao.
-Evo, pronašao sam. Njihov apartman, tj. vaš apartman je na spratu levo apartman broj 24. Ostavite mi samo vašu ličnu kartu. Ostavio sam ličnu kartu i uputio se u apartman. Pokucao sam na vrata i ušao unutra. Dva moja prijatelja ležala su opušteno u svojim krevetima.
-O pa vidi ko nam je došao? –povikali sui u glas.

Sledećeg jutra požurio sam da izvučem 10. dnevni ski-pas, dok su oni spremali doručak. Požurili smo da iziđemo na stazu. Izabrali smo opciju da odemo jednosedom do Pančićeog vrha, a potom da se spustimo stazom Duboke, onim blažim delom.

Prizor sa Pančićevog vrha bio je predivan. Jutarnje sunce obasjavalo je padine Sunčane doline. Mogli su se videti oblaci u dolini konpleksa hotela. U daljini, kao neka kamena kula, ni na nebu ni na zemlji, videla se planina Rtanj. Plavo nebo bez i jednog oblaka i toplo sunce, obećavalo je lep dan. Duboka je nekako još uvek bila u dubokoj senci. Vetrovi koji su duvali na Pačićevom vrhu sklonili su ono malo snega što je ostalo, tako da je na stazi ostao samo led. Krenuli smo. Nakon 50-tak metara, prilikom jednog okreta skije su mi proklizile i ja sam izgubio kontrolu i pao na bok, preleteo preko kupsera, skrenuo sa staze i završio u borićima u dubokom snegu. Zašto nisam sredio rubnike? Pitao sam se. Pokušao sam da ustanem i pronađem kapu, naočare i jednu skiju. Prijatelji su se vratili i pomogli da pronađem izgubljeno.
-Jel sve u redu? – pitao je Miki.
-Mislim da jeste, samo me malo boli koleno.

Nekako sam se spustio u dolini Duboke i stao u red. Kada sam došao do tanjirače, kontrolor je zatražio od mene ski-pas. Pogledao sam i video da nije oko vrata.

-Izvinite, ali moj ski-pas je tamo gore! -pokazujući rukom na vrh Duboke
-Istupite iz reda! – rekao je kontrolor

Šta sam drugo mogao. Istupio sam iz reda. Skinuo skije i krenuo pešice. Moji prijatelji su učinili isto. Otišli smo do mesta gde sam pao i pokušali da nađemo izgubljeni ski-pas. Bezuspešno. Noga me je sve više i više bolela. Sišao sam nekako do hotela i potražio doktora....

(c) Kristijan

Pošalji "Zimovanje" na Facebook Pošalji "Zimovanje" na Google Pošalji "Zimovanje" na My Yahoo! Pošalji "Zimovanje" na Live Pošalji "Zimovanje" na MySpace Pošalji "Zimovanje" na Twitter Pošalji "Zimovanje" na Digg Pošalji "Zimovanje" na del.icio.us

Ažurirano 14.03.2010. u 00:47, autor: Kristijan40

Kategorije
Lude godine

Komentari

 1. Say it right (avatar)
  I.....
 2. EuReKa44 (avatar)
  He,he... jel da nastavimo dalje svako po jednu recenicu?
 3. LJILJA MMM (avatar)
  Šta bi..........ne piše nastavak sledi ili tako nešto....
 4. nesons (avatar)
  i meni nesto sumnjivo za kristijan40 da se ovako ''obicno'' zavrsilo ?