Србија поново добија кључ.....

Све чешће се чује, од стране појединих националних мањина, о слабој или готово никаквој заступљености, њихових сународника, у појединим органима власти.
Најчешће се скреће пажња о заступљености истих у редовима милиције. Своје примедбе изнели су Мађари, Шиптари, а од недавно, то чине и припадници ромске националне заједнице.
Имао сам прилику да видим групу од тридесетак младих рома, који су посетили наставни центар за обуку полицајаца у Сремској Каменици. Одушевљени су начином извођења наставе и сви редом су изразили жељу да обуку униформу заштитника јавног реда и безбедности.У овој ДЕКАДИ РОМА, у којој припадници те нације имају разноразне повластице у социјалној политици, полако се назиру и повластице при уласку у органе власти. Многе странке се утркују, да исте учлане у своје редове, како би се хвалили да су они мултиетничка група. Неке, које су на власти, то исто чине, како би се приближиле Еуропској Унији, која има доста захтева по овом питању.
Е, сад се поставља питање. Ако ми у овој малој држави у којој, Богу хвала, живи шаролика лепеза нација, почнемо по свим питањима излазити у сусрет истима, да ли ћемо на тај начин обезвредити поједине институције, професије, да ли ћемо ослабити унутрашњу безбедност и сигурност грађана?
Шта ће се десити ако поново дођемо у позицију, па на конкурсу за школовање, запошљавање....на један број Срба, будемо морали запошљавати или ван конкурса стављати на спискове, број ових.....па број оних.....па мало од ових....па не смемо заборавити ни оне.....онда неке мало мање....?
ПЛАШИМ СЕ.
ПЛАШИМ СЕ ДА ЋЕМО ДОЋИ У СИТУАЦИЈУ, КАДА ВИШЕ НЕЋЕМО БИРАТИ КВАЛИТЕТНЕ, ПСИХИЧКИ, ФИЗИЧКИ, ШКОЛОВАНЕ, КАДРОВЕ..
ПЛАШИМ СЕ, ДА ЋЕМО ДОЋИ У СИТУАЦИЈУ, КАДА ЋЕ МЛАДИ ЉУДИ КОЈИ ДАНИМА УЧЕ СПРЕМАЈУЋИ ПРИЈЕМНИ ИСПИТ ЗА НЕКЕ ШКОЛЕ, ВИДЕТИ ДА ЊИХОВ ТРУД НЕ УРАЂА ПЛОДОМ, ЈЕР ЋЕ ПО КЉУЧУ МОРАТИ БИТИ ПРИМЉЕН ТАЈ И ТАЈ БРОЈ, ТЕ И ТЕ НАЦИОНАЛНЕ МАЊИНЕ.
ЈЕР ЋЕ ПО КЉУЧУ ТОЛИКО И ТОЛИКО НЕКИХ МОРАТИ ДА БУДЕ СМЕШТЕН У ДОМ....
ПИТАМ ВАС. ДА ЛИ СУ ПО КЉУЧУ СРБИ УГРОЖЕНИ У СРБИЈИ?
 

Back
Top