Pomoc oko astme...? - Forum Krstarice

Idi nazad   Forum Krstarice > Život > Zdravlje

Odgovorite

Alati za teme
stari 06.11.2009., 21:01   #1
Tajah
*fuck you very, very much*
Obećava

Tajah (avatar)

Učlanjen: 19.01.2009.
Pol: ženski
Reputaciona moć: 1
Tajah se trudi
Podrazumevano Pomoc oko astme...?

Pa, ovo pitanje ce biti malo glupo, ali ceo dan razabijam glavu , pa...
Danas su mi dali novi lek Pulmicort koji jednostavno ne umem da koristim, citam uputstvo iznova i iznova i apsolutno mi nije jasno... Mozda sam retard, ali nemam pojma kako ono da koristim, buduci da sam godinama na pumpicama u obliku slova L.... Okrecem onaj donji deo dok ne "kvrcne", ali nemam osecaj da iz bocice izlazi lek... Mozda ne radim nesto kako treba, a mozda je jednostavno slabiji lek pa se ne oseca koliko i Seretide discus na kojem sam dugo bila.... Ako iko zna kako da ga koristim, nek objasni... Hvala.
stari 06.11.2009., 21:05   #2
Alex-GR
Murphy's law: If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something
Aktivan član

Alex-GR (avatar)

Učlanjen: 28.11.2008.
Reputaciona moć: 6
Alex-GR je naprosto divna osobaAlex-GR je naprosto divna osobaAlex-GR je naprosto divna osobaAlex-GR je naprosto divna osobaAlex-GR je naprosto divna osobaAlex-GR je naprosto divna osobaAlex-GR je naprosto divna osobaAlex-GR je naprosto divna osobaAlex-GR je naprosto divna osobaAlex-GR je naprosto divna osoba
Podrazumevano Re: Pomoc oko astme...?

Da li ta spravica gde stavljas lek izgleda kao obrnuto slovo T?I koristis kapsule koje stavis u donji deo?
stari 06.11.2009., 21:18   #3
Tajah
Obećava

Tajah (avatar)

Tajah se trudi

Citat:
Original postavio Alex-GR Pogledaj poruku
Da li ta spravica gde stavljas lek izgleda kao obrnuto slovo T?I koristis kapsule koje stavis u donji deo?
Ne, vec izgleda ovako http://www.sidefxdrugs.com/Images/pulmicort1.jpg ...
Bas sam zbunjena...
stari 06.11.2009., 21:21   #4
Alex-GR
Murphy's law: If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something
Aktivan član

Alex-GR (avatar)

Učlanjen: 28.11.2008.
Reputaciona moć: 6
Alex-GR je naprosto divna osobaAlex-GR je naprosto divna osobaAlex-GR je naprosto divna osobaAlex-GR je naprosto divna osobaAlex-GR je naprosto divna osobaAlex-GR je naprosto divna osobaAlex-GR je naprosto divna osobaAlex-GR je naprosto divna osobaAlex-GR je naprosto divna osobaAlex-GR je naprosto divna osoba

Hmm, ne bih znala onda.... mada pretpostavljam da okretanjem donjeg dela dok ne kvrcne treba da oslobodis lek i onda ga udahnes.
stari 06.11.2009., 21:47   #5
analiticar
budan sanja...
Moderator

analiticar (avatar)

Učlanjen: 10.02.2004.
Pol: muški
Tekstova u blogu: 2
Reputaciona moć: 198
analiticar je majstoranaliticar je majstoranaliticar je majstoranaliticar je majstoranaliticar je majstoranaliticar je majstoranaliticar je majstoranaliticar je majstoranaliticar je majstoranaliticar je majstoranaliticar je majstor

Citat:
Original postavio Tajah Pogledaj poruku
Pa, ovo pitanje ce biti malo glupo, ali ceo dan razabijam glavu , pa...
Danas su mi dali novi lek Pulmicort koji jednostavno ne umem da koristim, citam uputstvo iznova i iznova i apsolutno mi nije jasno... Mozda sam retard, ali nemam pojma kako ono da koristim, buduci da sam godinama na pumpicama u obliku slova L.... Okrecem onaj donji deo dok ne "kvrcne", ali nemam osecaj da iz bocice izlazi lek... Mozda ne radim nesto kako treba, a mozda je jednostavno slabiji lek pa se ne oseca koliko i Seretide discus na kojem sam dugo bila.... Ako iko zna kako da ga koristim, nek objasni... Hvala.
Pneumoftiziolog koji ti je prepisao trebao je da ti objasni...mada imaš u upustvu za pacijenta detaljno upustvo...
stari 06.11.2009., 23:21   #6
mspopovic
i ja gledam pticama u leđa
Primećen član

mspopovic (avatar)

Učlanjen: 17.01.2009.
Reputaciona moć: 3
mspopovic zračimspopovic zračimspopovic zračimspopovic zračimspopovic zračimspopovic zračimspopovic zračimspopovic zrači

Prosto je. Drzis za srednji deo i okrenes donji tockic u smeru kazaljke na satu do kraja (obicno 1/2 kruga). Onda vratis nazad do kraja. U jednom trenutku (obicno pri prvom okretu) cuje se "klik". Kad si vratila tockic u pocetni polozaj jednostavno stavis u usta i udahnes (usisas) lek. I onda lepo isperes usta vodom ili jos bolje rastvorom sode bikarbone - NIKAKO NE GUTAS. I to je to...
stari 06.11.2009., 23:25   #7
marina.c
rekla -dosta....
Buduća legenda

marina.c (avatar)

Učlanjen: 27.04.2006.
Reputaciona moć: 34
marina.c je gurumarina.c je gurumarina.c je gurumarina.c je gurumarina.c je gurumarina.c je gurumarina.c je gurumarina.c je gurumarina.c je gurumarina.c je gurumarina.c je guru

Citat:
Original postavio mspopovic Pogledaj poruku
Prosto je. Drzis za srednji deo i okrenes donji tockic u smeru kazaljke na satu do kraja (obicno 1/2 kruga). Onda vratis nazad do kraja. U jednom trenutku (obicno pri prvom okretu) cuje se "klik". Kad si vratila tockic u pocetni polozaj jednostavno stavis u usta i udahnes (usisas) lek. I onda lepo isperes usta vodom ili jos bolje rastvorom sode bikarbone - NIKAKO NE GUTAS. I to je to...
...evo ovako...
stari 06.11.2009., 23:28   #8
Tajah
Obećava

Tajah (avatar)

Tajah se trudi

Citat:
Original postavio mspopovic Pogledaj poruku
Tako nesto sam i uradila, ali nemam neki osecaj da sam ista udahnula, jao sto je slucaj sa ostalim pumpicama. bukvalno nikakav osecaj.. Nemam pojma... ja cu ovako, pa... sta bude
stari 07.11.2009., 00:38   #9
mspopovic
i ja gledam pticama u leđa
Primećen član

mspopovic (avatar)

Učlanjen: 17.01.2009.
Reputaciona moć: 3
mspopovic zračimspopovic zračimspopovic zračimspopovic zračimspopovic zračimspopovic zračimspopovic zračimspopovic zrači

Nema nikakvog ukusa, samo teraj. Imas brojac da znas kad treba da se uzme novi. Samo je vazno da ispiras usta posle udaha.
stari 07.11.2009., 00:49   #10
Tajah
Obećava

Tajah (avatar)

Tajah se trudi

Uf... ma, smanjili mi sad na ovu i posle mesec dana bi trebalo da, posle sto godina, prestanem sa lekovima
pa bih bas da uradim sve kako treba i da zavrsim s tim vec jednom!
Hvala svima

Pošalji link

Alati za teme

Pravila za slanje poruka
Ne možete kreirati novu temu
Ne možete poslati odgovor
Ne možete dodati priloge
Ne možete prepraviti svoju poruku

BB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen

Forum Krstarice > Život > Zdravlje

Slične teme
Tema Тemu započeo Forum Odgovora Poslednja poruka
Pomoc Pomoc Pomoc Pomoc!!!!!sastav iz srpskog stefan__94 Škole 4 14.05.2009. 18:08
POMOC! Potrebne slike igracha Crwene Zvezde .POMOC Interista Fudbal 4 20.03.2007. 17:40

Forum Krstarice - Arhiva - Vrh strane
Krstarica | Uslovi korišćenja | Privatnost | Reklamiranje | Kontakt | Pomoć

Copyright © Krstarica d.o.o. Beograd 1999-2009. Sva prava zadržana.
Krstarica d.o.o. ne snosi odgovornost za sadržaj poruka na Forumu.