|
|||||||
| Registrujte se | Blogovi | Društvene grupe | Slike i albumi | Kontakti | Lista članova | Najčešća pitanja | Kalendar | Označi forume kao pročitane |
![]() |
|
|
Alati za teme |
|
|
#726 |
|
..levitira..
Elita
Učlanjen: 19.03.2005.
Pol: ženski
Reputaciona moć: 78 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
..i dalje mi nije jasno zahto se u prvi red za vakcinaciju stavljaju trudnice,
kada su efektivnost i bezbednost vakcina i za sezonski grip i za "novi" grip kod njih neispitani? ..mogu da razumem da za "novu" vakcinu nije bilo vremena za ovakve studije, ali zashto efekti obichne, sezonske vakcine, koje se daju godinama, i koje se godinama preporuchuju trudnicama, nisu ispitani? ..valjda ih je bilo dovoljno za studije, svih ovih godina? http://www.vaccinesafety.edu/package_inserts.htm ..jedini rezultati koje sam pronashla o opravdanosti preporuke vakcinisanja trudnica protiv sezonskog gripa, a da imaju tezinu vecu od preporuke zenskih chasopisa i sajtova posvecewnih trudnicama: http://docs.google.com/gview?a=v&q=c...9jv4kGooTPK-cw
|
|
#727 |
|
ako vam je dobro, onda nista...
Domaćin
Učlanjen: 09.11.2004.
Pol: muški
Reputaciona moć: 25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ako je tako, onda kod nas svaki put zavrsni racun PIO fonda iskaze deficit, jer sredstva doprinosa nikad nisu dovoljna, i svaki put drzava intervenise dotacijom iz budzeta, i to u ne malom iznosu. Tako da mozda nema status budzetskog korisnika, ali sustinski, PIO fond dobija ogromnu kolicinu novca iz budzeta.off-topic.
|
|
#728 | ||
|
Moderator
Učlanjen: 26.11.2005.
Reputaciona moć: 36 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Citat:
Citat:
Same kompanije nisu radile studije pojedinačnih vakcina na trudnicama. Svetska zdravstvena organizacija, i Američki CDC, su pregledali epidemiologiju i nisu našli dokaze o lošim nuzefektima, a epidemiologija gripa u trudnoći je veoma jasna (i mnogo gora nego u široj populaciji). Od njih je krenula i preporuka. |
||
|
|
|
|
#729 | ||
|
..levitira..
Elita
Reputaciona moć: 78 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Citat:
"use in specific population: safety and effectiveness of fluvirin have not been established in pregnant women, nursing mothers or children less than 4 years of age." ..s malom razlikama u uzrastu dece, isto pishe i za ostale sezonske kao i za chetiri AH1N12009.. Citat:
|
|
|
#730 | ||
|
Moderator
Reputaciona moć: 36 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Citat:
Zašto ministri menjaju ploču, i kakve se gluposti sve navode o gripu...to je potpuno druga priča. Jednoj koleginici moje žene se razbolelo dete, i na osnovu toga što je imalo temperaturu od 40,2 lekar joj je mrtav-ladan rekao da je u pitanju običan grip, pošto svinjski proizvodi temperaturu višu od 40,5. Dođe mi da mu svratim u kancelariju i da mu uzmem diplomu sa zida... Citat:
Veoma mi je zanimljivo koliko pažnje se posvećuje svakom tragu svakog sastojka u ovim vakcinama, i kako se (tužno vrteći glavom) priča kako "mi ne znamo šta sve posledice mogu da budu". Ako čovek padne i odere koleno na ulici u Beogradu, on će pravo u krvotok uneti veću proteina raznoraznih bakterija, gljivica, i virusa nego što ima u vakcini. Povrh toga, on će takođe pravo u krv uneti kakve god otrove i toksine je to parče asfalta upilo u toku godina i decenija stojanja na tom mestu. A niko ga neće zbog toga nositi u hitnu pomoć - iako je veća šansa da će umreti od infekcije koja tako nastaje, nego da će imati ozbiljne posledice od vakcine. (Ovo iznad je potpuno ozbiljno. Pogledaj mortalitet i morbiditet koji nastaje usled malih, površinskih rana, pa ga uporedi sa mortalitetom i morbiditetom vakcina protiv gripa. Doslovno je opasnije pasti i odrati koleno nego uzeti vakcinu protiv gripa. Ali mora panika da se diže.) Sva panika oko vakcine treba da se stavi u ovaj kontekst. Vakcina sadrži timerozal - sa manje žive nego što prosečan građanin udahne iz vazduha, usled izduvnih gasova. Vakcina sadrži hemaglutinin - stotinama puta manje nego što će biti u telu čoveka koji zaradi grip. Vakcina izaziva imunu reakciju - desetinama puta specifičniju, i ograničenu na mnogo manji broj meta od one koju izaziva sam grip. Vakcina može da ima nuzefekte - mnogo ređe i mnogo manje nego sam grip. Tjah. |
||
|
|
|
|
#731 |
|
Moderator
|
|
|
|
|
#732 | |
|
Moderator
Citat:
- poznata farmakokinetika eliminacije timerozala. Ne možemo porediti izlaganje živi izlaganju timerozalu (jedinjenja koja sadrže živu mogu biti i mnogo manje opasna i mnogo više opasna nego sama živa). Posebno je smešno poređenje etil-žive sa metil-živom, koja je neuporedivo toksičnija na svakom nivou. - činjenica da je timerozal pre nekoliko godina povučen iz upotrebe kod svih vakcina osim višedozne vakcine za grip; pritom, komplikacije koje autori pokušavaju da povežu sa timerozalom nisu opale (tvrdiš da je supstanca X uzrok nekog oboljenja kod male dece; onda pet godina nakon što mnogo manje dece mnogo ređe biva izloženo mnogo manjim količinama supstance X, broj tog oboljenja se nimalo nije promenio; tvoj argument postaje veoma sumnjiv). - autori kritikuju studiju koja pokazuje da trudne žene značajno češće imaju probleme sa nuzefektima gripa nego opšta populacija. Po autorima, problem je u tome što nijedna pojedinačna komplikacija nije statitistički važna. Dakle, iako je činjenica da trudne žene imaju 30% veću šansu komplikacija gripa (p<0.001, tj. šansa da je ovo pogrešan zaključaj je jedan u hiljadu), autori kažu "pošto to mogu biti razne komplikacije, a ne samo par određenih, možemo da ignorišemo ovu studiju". Svašta. - autori zatim kritikuju drugu studiju koja je pokazala sličnu stvar, zato što a) nije pokazala povećanje smrtnosti (teža bolest u toku trudnoće, i posledice koje ta bolest ostavlja na dete se ignoriše), i b) zato što je rađena na siromašnoj populaciji. Logika je da siromašne žene imaju lošiju opštu zdravstvenu situaciju, tako da komplikacije u toku gripa u trudnoći mogu možda biti rezultat njihovog socijalnog statusa. Možda je to tako, ali ovaj argument mi izgleda veoma slabo. - autori pričaju o rizicima vakcine, a pritom ignorišu rizike bolesti. Mere smrtnost novorođenčadi, ali ignorišu sve dugoročne neurološke i razvojne posledice koje teška bolest majke ima na dete (veoma povišena telesna temperatura tokom trudnoće, recimo, ima kakve efekte na neurološki razvoj deteta? Aha.). Zaključci: razlog za vakcinaciju trudnica nije uopšte onoliko slab koliko autori tvrde, niti je opasnost od žive realno prikazana u tekstu. Pritom, svakako trudnice nisu u onakvoj opasnosti kao starci, bebe, ili hronični bolesnici. Ali da bi smo bili sigurni, složiću se sa autorima da trudnice treba da izbegavaju višedoznu vakcinu (sa timerozalom), po principu eliminacije svih nepotrebnih rizika. Takođe treba tražiti razvoj alternativnih sredstava za konzervisanje, i eliminaciju timerozala iz vakcina protiv gripa potpuno; ako ni zbog čeg drugog, eda bi se ova priča konačno jednom zasvagda ućutkala. |
|
|
|
|
|
#733 |
|
..levitira..
Elita
..hvala, endo..
|
|
#734 |
|
I still remember the sun always warm on my back
somehow it seems colder now
Zaslužan član
Učlanjen: 05.08.2005.
Tekstova u blogu: 2
Reputaciona moć: 80 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pitanje za analiticara
cime se leci H1N1 i jel postoji u privatnim apotekama u slobodnoj prodaji i sta je TAMIFLU i za sta je hvala
forever and ever Poslednji put ažurirao/la besmrtna : 07.11.2009. u 07:13 |
|
|
|
|
#735 | |
|
Zaslužan član
Reputaciona moć: 80 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Citat:
|
|
|
#736 | |
|
Zaslužan član
Citat:
hvala
|
|
|
#737 | |
|
Zaslužan član
Citat:
|
|
|
#738 | |
|
- Missing you...
Buduća legenda
Učlanjen: 11.09.2006.
Reputaciona moć: 18 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Citat:
Postoji odgovor na to, pročešljajte malo temu. Kako rekoh iznad.. ![]() To što ste citirali nije tačno.
|
|
|
#739 |
|
Zaslužan član
hvala
![]() mada ja kad dobijem bilo koji virus sama se lecim antibioticima i to uspesno tako da ja sam za antibiotike... Mweni na primer ne moze da prodje nista bez antibiotika mogu tako mesecima biti bolesna a to niko od lekara ne razume...
forever and ever Poslednji put ažurirao/la besmrtna : 07.11.2009. u 09:23 |
|
|
|
|
#740 | |
|
sirom zatvorenih ociju i spijunira
Ističe se
Učlanjen: 19.08.2009.
Reputaciona moć: 47 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Citat:
![]() Zadnji put kada sam pila antibiotike bio je to eritromicin posle koga sam imala neki kolicni napad, nije bio najstrasniji, ali nije bio bas ni blag. Od tada ih vise ne pijem, nisu mi ni bili potrebni.........nisu ni onda, posto sam prestala da pijem eritromicin imuni sistem se sam izborio. Izaziva li tamiflu enterokolitis? Da znam za svaki slucaj. (Pitanje za Ticu) I jos jedno pitanje, da li oporavak u slucaju dobijanja gripa sto se tice pluca zavisi i od kapaciteta pluca? Poslednji put ažurirao/la Zozonce:) : 07.11.2009. u 13:10 |
|
|
|
|
|
#741 | |
|
Sympathy For The Devil
Buduća legenda
Učlanjen: 06.05.2007.
Reputaciona moć: 50 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Citat:
Nisam skapirala da je od toga,nego sledeci put kad sam opet koristila eritromicin u terapiji i opet dobila te neverovatne bolove, shvatila da je to od leka. |
|
|
|
|
|
#742 |
|
Sympathy For The Devil
Buduća legenda
Učlanjen: 06.05.2007.
Reputaciona moć: 50 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ako ce neko da dobije taj grip to cu biti ja. Mene nijedan virus ne zaobidje u ovom periodu
|
|
|
|
|
#743 | |
|
opet pije kafu
Domaćin
Učlanjen: 10.09.2008.
Reputaciona moć: 33 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Citat:
јер антибиотици уништавају бактерије а не вирусе..... значи употреба антибиотика у току вирусног обољења (па и грипа) је беспотребна....ваљда ал није то тема
|
|
|
#744 |
|
Zainteresovan član
Učlanjen: 07.06.2007.
Reputaciona moć: 3 ![]() ![]() ![]() |
@endonuclease
bas me zanima vas komentar na situaciju u u indiji!!!! u stvari ne mora se ici dalje od amerike, evo zvanicnih podataka za 43.nedelju od US CDC http://www.cdc.gov/flu/weekly/index.htm |
|
|
|
|
#745 | |
|
budan sanja...
Moderator
Učlanjen: 10.02.2004.
Reputaciona moć: 198 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Citat:
![]() i ta dijareja koja se eventualno javi, ne može da priđe enterokolitisu nakon dugotrajnog uzimanja eritromicina
|
|
|
#746 | ||
|
Ističe se
Reputaciona moć: 47 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Citat:
kada dobiju kolike, kod njih to moze da bude smrtonosno. ![]() Tek ujutro sam se odvukla kod lekara, posto grcevi, bolovi i pomeranje creva nisu potpuno prestali. I jednom kada sam popila rapten k (pola tablete) iamla sma slicne simptome, ali mnogo, mnogo blaze........prosla sma samo sa cajem od kamilice. Od tada vise ne pijem nista od antibiotika i nema sanse da me nateraju. Citat:
![]() Ipak ne bih pila tu hemiju. Poslednji put ažurirao/la Zozonce:) : 07.11.2009. u 16:17 |
||
|
|
|
|
#747 |
|
:)
Zainteresovan član
Učlanjen: 09.09.2009.
Reputaciona moć: 1 ![]() |
Znate li mozda ima li tog gripa u Valjevu tj jeste li culi ima li i tu obolelih.....???...Hvala
|
|
|
|
|
#748 | |
|
- Missing you...
Buduća legenda
Reputaciona moć: 18 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Citat:
Na isti način ste mogli jedete i šaku pirinča dnevno, pa to ne bi značilo da Vam je pirinač pomogao u borbi protiv virusa. Osim svega ovoga, savetujem Vam da se ne igrate sa antibioticima, i da posetite svog lekara svaki put kada je potrebno. Vi ne možete znati da li je infekcija koju imate virusne ili bakterijske etiologije.
If you work.. :) Poslednji put ažurirao/la analiticar : 07.11.2009. u 18:38 Razlog: dezinformacija |
|
|
|
|
|
#749 | |
|
- Missing you...
Buduća legenda
Citat:
3-4 kapsule na 6 sati?
|
|
|
#750 |
|
Ističe se
1 kapsula na 6 sati, ali ukupno sam popila tri-cetiri do pojave simptoma. Znaci u roku od 24 sata su se pojavili simptomi.
|
|
|
![]() |
| Pošalji link |
| Alati za teme | |
|
|
Slične teme
|
||||
| Tema | Тemu započeo | Forum | Odgovora | Poslednja poruka |