|
|||||||
| Registrujte se | Blogovi | Društvene grupe | Slike i albumi | Kontakti | Lista članova | Najčešća pitanja | Kalendar | Označi forume kao pročitane |
![]() |
|
|
Alati za teme |
|
|
#51 | |
|
kad porastem zvaću se Arecibo
Aktivan član
Učlanjen: 04.09.2005.
Pol: muški
Reputaciona moć: 18 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Citat:
Aj navucite maske prvacima i objasnite im da je to zbog nove mode. Moj se sin još tada izbezumio kad nas je slušao a ima 10 god. Pazi biser...raspustaće škole selektivno kako se u kojoj pojavi grip. Pa valjda u ovoj zemlji postoji autoritet koji će da proceni da li treba raspustiti sve škole pre nego počne da se širi...posle ne vidim potrebu. Ovo je kao 23. marta '99 god kada mi je učiteljica rekla da su dobili direktivu, da u slučaju vazdušne opasnosti trče sa decom prema Nišavi, jer škola u blizini nema sklonište. Ko li je više lud, a ko zbunjen?
|
|
|
#52 |
|
samo vas gledam i pitam se dokle bre?!
Domaćin
Učlanjen: 24.08.2009.
Pol: ženski
Tekstova u blogu: 6
Reputaciona moć: 15 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ovako treba da se čuvate i od običnog gripa ako je u opšte moguće da se sačuva bilo ko
Niko ne kaže da je prošle zime u svetu umrlo monogo više ljudi od običnog gripa nego od tog svinjskog ali to nije intreresantno i vakcine za to se inače i prodaju- ko želi da je primi...ali postoje nove i u nekim zemljama ih na silu daju pod pretnjom zakonom...ne pričam ja ovde o teoriji zavere...ali dokle će velike farmaceutske kuće da eksperimentišu zarad svoje zarade. Od zagađenja vazduha,sve nekvalitetnije vode,hrane,stresa... imunitet čoveka slabi, pogledajte samo koliko se uvećao broj ljudi sa alergijama...koliko je ljudi u vašoj okolini obolelo od raka,odakle nam sve to?! Ljudi da se ne lažemo i dokle tog jednosmernog razmišljanja. |
|
|
|
|
#53 |
|
Размишљам
Moderator
Učlanjen: 10.08.2008.
Reputaciona moć: 38 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Већ сам неко време у Немачкој и захваљујући пријатељима, посетио сам пар болница. Оно што сам тамо видео и чуо, а и што се прича по ТВ-у, слаб је одзив за вакцинацију, иако је званично почела у понедељак. Оно што је интересантно, то је да се само 4-5% медицинског особља пријавило да прими вакцину против швајне грипа, иако су они најугоженија категорија становништва. Шта рећи?
![]() Ја бих препоручио вакцину само особама старијим од 70 година и то против обичног грипа.
|
|
#54 |
|
sija roze
Legenda
Učlanjen: 28.01.2008.
Reputaciona moć: 163 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Razgovarala sam malopre sa pedijatrom po pitanju ovog gripa.
Bilo je neko savetovanje il skup na tu temu ovih dana u bg i zena kaze da ima puno kontradiktornih informacija tako da ni sama nije nacisto sta da mi kaze. Uglavnom - ni po cemu se ne razlikuje od obicnog, kod dece izaziva još i proliv i povraceanje sto obicni grip ne izaziva. Ocekuju slab grip u početku ali niko ne zna kako ce on da izmutira prelaskom sa coveka na coveka. Valjda zato najgori grip ocekuju u februaru ...nakon toga bi trebalo da jenjava. Bukvalno sam prepricala sta sam cula. Ne teoretisem i ne ulazim u polemiku samo prenosim , mozda nekom znaci i to. Meni kao hipohondru i majci malog deteta ove informacije bile su znacajne. Još nesto....preporucuje vakcinaciju protiv obicnog gripa. Kaze u labaratoriskim uslovima pokazalo se da ne utice na H1N1 al veruje da ipak negde ima preklapanja ...objasnila je i zasto to veruje al da ne duzim. Sto se vakcinacije na grip tice , obavlja se u zavodu za zastitu zdravlja u 29. novembra i kosta oko 700 din. Za dete koje nikad nije vakcinisano preporucila mi je dve doze vakcine , jednu sad i jednu za 30 dana.
|
|
#55 |
|
besmrtnost je i prirodna i logična.
Zainteresovan član
Učlanjen: 05.03.2008.
Reputaciona moć: 2 ![]() ![]() ![]() |
A jeste li se zapitali mozda, da je ovaj svinjski grip uvod u nesto mnogo monstruoznije? I da ce u jednom trenutku ameri samo pustiti neku boleštinu koja ce da rastura zemaljsku kuglu pod izgovorom da je viruščić malo mutirao?? Mislite o tome, oni su nastali od najbolesnije genetike na ovoj zemaljskoj kugli - od ubica, lopova i manijaka!
Sta takav um moze da stvara? Samo zlo.[/QUOTE] U Lavovskoj, Ternopoljskoj i Ivano-Frankovskoj oblasti na zapadu Ukrajine, gde je registrovana virusna upala pluća,proglašen je dvonedeljni karantin u predškolskim i školskim ustanovama, a učenicima i studentima preporučeno da napuste domove.Kako je ruskoj agenciji Itar-Tass rečeno u oblasnim upravama za zaštitu zdravlja, registrovano je više od 30 smrtnih slučajeva od virusne pneumonije.Za nedelju dana u Ternopoljskoj oblasti umrlo je 12, u Ivano- Frankovskoj šest, a u Lavovskoj deset osoba, dok je u gradu Černovci umrlo troje, a u Zakarpatju jedna osoba. Ministar zdravlja Ukrajine Vasilij Knjazevič potvrdio je ranije na sednici vlade da je "veoma složena epidemiološka situacija u zapadnom regionu". Itar-Tass je naveo da je u odnosu na proteklu sedmicu broj obolelih udvostručen, da se virusna upala pluća uglavnom registruje kod odraslih, mada postoje smrtni slučajevi i među decom. Izvor: MTS-Mondo OVO NIJE GRIP.OVO JE KATASTROFA.
|
|
#56 |
|
cekam da porastu
Primećen član
Učlanjen: 10.09.2009.
Reputaciona moć: 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
I u skoli moje dece su podelili listice i naznacili mere prevencije sto se tice svinjskog gripa. Mene interesuje na koji nacin ce pedijatar odrediti koji virus je u pitanju, kad je svima poznato da im je sto se dijagnostikovanja virusa odokativna metoda najdraza. Konkretno nas pedijatar je u stanju da decu leci septoletama i cajevima danima, nedeljama i pored bolova u grlu, zapusenosti nosa usiju, promuklog kaslaj, kod temperature preko 39. Zanima me sta u tom slucaju. Prepustiti se proceni lekara ili otici i na svoju ruku uraditi neke analize u privatnim laboratorijama. Niko o tome ne prica. Volela bih da neko napise sta treba traziti, odnosno koje analize su potrebne da bi se proverilo o kom virusu se radi i gde to moze da se uradi....
|
|
|
|
|
#57 |
|
Размишљам
Moderator
Reputaciona moć: 38 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
То у овој земљи нико не зна. Не треба паничити и то је то.
|
|
#58 |
|
Ја сам оптимиста а шта сте
ви?
Ističe se
Učlanjen: 06.07.2009.
Reputaciona moć: 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Не треба уопште мислити о Х1Н1,ја сам већ заборавио на њега
|
|
|
|
|
#59 |
|
cekam da porastu
Primećen član
Reputaciona moć: 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Moram da priznam da sam se pticjem gripu, za sve vreme sirenja panike medj ovim ionako napacenim narodom, zaista slatko i od srca smejala. Bogami ovog svinjskog se pribojavam, a ne znam zasto....Mozda zato sto su nam svinje blize....
|
|
|
|
|
#60 |
|
budi mi voda u pustinji zedna sam...
Zainteresovan član
Učlanjen: 12.10.2007.
Reputaciona moć: 6 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mene zanima kad se toliko pise o merama preventive da li se iko zapitao kako mogu da pisu o tome kad uopste i neznaju kako se prenosi...dajte ljudi ne samo kod nas a ni u svetu.Te mere preventive se odnose na svaki virus koji se prenosi kaplicnim putem..niko jos nije dokazao kako se ovaj virus prenosi sa coveka na coveka...to sto ljudi oko vas(navodno imaju svinjski grip)ne znaci da cete se i vi zaraziti sto samo dokazuje da nije u pitanju kaplicnan nacin prenosenja..toliko nerazjasnjenih pitanja ima da je smesno....Vidite niko jos nezna ni kako je virus nastao,ni kako se prenosi(to sto se govori po televiziji je cista propagada)niti koji su njegovi pravi simtomi...laz je da virus ne mutira,njegovo mutiranje se ocekuje vec krajem godine,a njegovi simptomi mogu biti i dijareja,bolivi u stomaku i opsta slabost...(tek da se zna) i mutira stalno,znaci neznaju se tacno ni njuegovi simtomi,ne zna se odakle potice ,kako je nastao,neznaju se cak ni lekovi koji pomazu tacno(preventiva "tamiflu"-je djubre)..e ..sad zar se niko ne zapita kako su mogli da pronadju vakcinu...smesno ,stvarno smesno...Oni su na tv-u kao po obicaju prezentovali pricu u koji ljudi u ionako teskoj situaciji u celom svetu poveruju u sve te nebuloze ne misleci malo svojom glavom....znaci usresrede paznju na sasvim drugu stranu..na zastitu,maske ,a ustvari i neznaju od cega da se stite...nego to je posebna prica....Jos nesto...pita li se zasto ni jedan slucaj nije zabelezen u Africi,Juznoj Americi....jos nikog nisam cula da se to zapitao....vakcine,koje vakcine...ljudi H1N1 je svetska zavera a vakcine koje ce se primati su opasne....zar se ne pitate zasto obolevaju deca i mladi ljudi uglavnom do 50 god.....
|
|
#61 | |
|
..levitira..
Elita
Učlanjen: 19.03.2005.
Reputaciona moć: 78 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Citat:
..a tip virusa se identifikuje iz brisa grla.. ..ali koji god da je, lechi se isto..u blazim sluchajevima mirovanje, chaj, skidanje temperature, a tek u komplikovanijim antivirusni lekovi i druga terapija..
|
|
|
#62 |
|
cekam da porastu
Primećen član
Da, ja se sa Vama apsolutno slazem, ali pedijatar moje dece, koji nam je bez pitanja dodeljen, jer se u nasem DZ deca svrstavaju kod odredjenog pedijatra prema skoli koju pohadjaju, dijagnostikuje prehlade i viruse ODOKATIVNO i verujte treba da se desi nesto veoma veoma opasno da bi on dao uput za laboratoriju ili specijalistu....
|
|
|
|
|
#63 | |
|
Размишљам
Moderator
Citat:
2. Из стандардног бриса грла може да се идентификује тип вируса? 3. Чај? У блажим случајевима не треба скидати температуру јер благо повишена температура "пржи" вирусе. 4. А тек у компликованим? Терапијски у случају Краљевчанке која је третирана у ЗЦ Студеница и КБЦ Крагујевац?
|
|
|
#64 |
|
Размишљам
Moderator
Медицина 17. века апсолутно применљива у данашње време:
“ The arrival in town of a good clown is of more benefit to the people than the arrival of 20 asses laden with medicine” Thomas Sydenham (1624–1689) – English physician, known as “the English Hippocrates”
|
|
#65 | |
|
..levitira..
Elita
Reputaciona moć: 78 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Citat:
..neki lekari rade i tako.. ![]() ..antibiotik nije prva linija odbrane, chak ni kod bakterijskih upala grla, a kod virusnih je sasvim nemocan.. ..dok su simptomi blagi, nema potrebe za agresivnim terapijama, u oba sluchaja.. ..nijedna majka ne moze mirno da gleda dok joj je dete bolesno, narochito smo uplashene od visoke temperature koja se vraca, ali moj savet je da slushate iskustvo lekara i da obavezno, svaki put, pitate u kom sluchaju da se ponovo javite za dodatne preglede ili terapiju..
|
|
|
#66 |
|
do not disturb !!!
Zainteresovan član
Učlanjen: 08.08.2009.
Reputaciona moć: 4 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Odredjuje se putem krvi,samo što često nemaju reagense.To može da se sazna na infektivnoj klinici ili dečjoj internoj klinici.
|
|
|
|
|
#67 |
|
..levitira..
Elita
..ili iz briseva grla ili nosa..na torlaku..
|
|
#68 |
|
..levitira..
Elita
..milanche..
|
|
#69 |
|
budan sanja...
Moderator
Učlanjen: 10.02.2004.
Tekstova u blogu: 2
Reputaciona moć: 198 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Epidemije u Kraljevu i Čačku...Druga djevojka u kritičnom stanju u Kragujevcu...
![]() I posle kažu nema razloga za brigu... ![]() Čini mi se da ne deca, već odrasli imaju više šansi da dobiju teži oblik infekcije.. ![]() Zašto je tako...
|
|
#70 |
|
budan sanja...
Moderator
Reputaciona moć: 198 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Svako spamovanje ove teme biće kažnjeno!
|
|
#71 |
|
budan sanja...
Moderator
Još jedan 40-godišnjak u životnoj opasnosti...
Ako je govor srebro, šutnja je zlato.... Poslednji put ažurirao/la analiticar : 30.10.2009. u 20:55 |
|
|
|
|
#72 |
|
Ја сам оптимиста а шта сте
ви?
Ističe se
Učlanjen: 06.07.2009.
Reputaciona moć: 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jedno pitanje-ko je već imao H1N1 jel ga može ponovo dobiti
|
|
|
|
|
#74 |
|
budi mi voda u pustinji zedna sam...
Zainteresovan član
Učlanjen: 12.10.2007.
Reputaciona moć: 6 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zasto je to tako......
Pa namnozilo se mnogo ljudi na ovoj planeti.. Treba to nekako ocistiti... Pronadjen je mnogo laksi nacin od izazivanja ratova... Pitas li se sto H1N1 nema ni jednu zrtvu ,pa cak ni obolelog...a ovde radi neverovatan broj Evropljana....
|
|
#75 | |
|
sija roze
Legenda
Učlanjen: 28.01.2008.
Reputaciona moć: 163 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Citat:
Samo srcem dobro vidimo , suština je očima nevidljiva Poslednji put ažurirao/la analiticar : 30.10.2009. u 20:56 Razlog: neprimeren sadržaj |
|
|
|
![]() |
| Pošalji link |
| Alati za teme | |
|
|
Slične teme
|
||||
| Tema | Тemu započeo | Forum | Odgovora | Poslednja poruka |