Епидемија вируса H1N1-свињски грип - Strana 3 - Forum Krstarice

Idi nazad   Forum Krstarice > Život > Zdravlje

Zatvorena tema

Alati za teme
stari 30.10.2009., 00:53   #51
Microwave
kad porastem zvaću se Arecibo
Aktivan član

Microwave (avatar)

Učlanjen: 04.09.2005.
Pol: muški
Reputaciona moć: 18
Microwave je guru pripravnikMicrowave je guru pripravnikMicrowave je guru pripravnikMicrowave je guru pripravnikMicrowave je guru pripravnikMicrowave je guru pripravnikMicrowave je guru pripravnikMicrowave je guru pripravnikMicrowave je guru pripravnikMicrowave je guru pripravnikMicrowave je guru pripravnik
Podrazumevano Re: Број оболелих од вируса H1N1 је почео да расте - свињски грип

Citat:
Original postavio november child Pogledaj poruku
..micro, potpuno je svejedno koji je tip virusa gripa u pitanju ako su simptomi blagi i
dete ima blazi oblik bolesti...
..a ako se nedaj boze iskomplikuje - i onda je dodatna antivirusna terapija ista, u oba sluchaja..
..ne sekiraj se..

..ovo je sasvim tachno i mene chudi takodje..
..sad chujem na vestima - u shkoli toj i toj ima 4 potvrdjena sluchaja i josh 11 dece sa
istim simptomima za koju nema potrebe da se rade brisevi..
..zar je svejedno koliko ima obolelih?
Mene posebno brine to sa školama...ne zbog epidemije već zbog totalnog amaterizma nadležnih u ministarstvu. Žena mi je pričala o mogućim merama ministarstva u slučaju povećane epidemije...pa ono je da čovek ne poveruje koliko blistavih umova sede tamo. Aj navucite maske prvacima i objasnite im da je to zbog nove mode. Moj se sin još tada izbezumio kad nas je slušao a ima 10 god. Pazi biser...raspustaće škole selektivno kako se u kojoj pojavi grip. Pa valjda u ovoj zemlji postoji autoritet koji će da proceni da li treba raspustiti sve škole pre nego počne da se širi...posle ne vidim potrebu. Ovo je kao 23. marta '99 god kada mi je učiteljica rekla da su dobili direktivu, da u slučaju vazdušne opasnosti trče sa decom prema Nišavi, jer škola u blizini nema sklonište. Ko li je više lud, a ko zbunjen?
stari 30.10.2009., 01:04   #52
malo zvocalo
samo vas gledam i pitam se dokle bre?!
Domaćin

malo zvocalo (avatar)

Učlanjen: 24.08.2009.
Pol: ženski
Tekstova u blogu: 6
Reputaciona moć: 15
malo zvocalo je guru pripravnikmalo zvocalo je guru pripravnikmalo zvocalo je guru pripravnikmalo zvocalo je guru pripravnikmalo zvocalo je guru pripravnikmalo zvocalo je guru pripravnikmalo zvocalo je guru pripravnikmalo zvocalo je guru pripravnikmalo zvocalo je guru pripravnikmalo zvocalo je guru pripravnikmalo zvocalo je guru pripravnik

Ovako treba da se čuvate i od običnog gripa ako je u opšte moguće da se sačuva bilo ko
Niko ne kaže da je prošle zime u svetu umrlo monogo više ljudi od običnog gripa nego od tog svinjskog ali to nije intreresantno i vakcine za to se inače i prodaju- ko želi da je primi...ali postoje nove i u nekim zemljama ih na silu daju pod pretnjom zakonom...ne pričam ja ovde o teoriji zavere...ali dokle će velike farmaceutske kuće da eksperimentišu zarad svoje zarade.
Od zagađenja vazduha,sve nekvalitetnije vode,hrane,stresa... imunitet čoveka slabi, pogledajte samo koliko se uvećao broj ljudi sa alergijama...koliko je ljudi u vašoj okolini obolelo od raka,odakle nam sve to?!
Ljudi da se ne lažemo i dokle tog jednosmernog razmišljanja.
malo zvocalo nije na forumu  
stari 30.10.2009., 12:04   #53
sasha_bgd
Размишљам
Moderator

sasha_bgd (avatar)

Učlanjen: 10.08.2008.
Reputaciona moć: 38
sasha_bgd je guru I redasasha_bgd je guru I redasasha_bgd je guru I redasasha_bgd je guru I redasasha_bgd je guru I redasasha_bgd je guru I redasasha_bgd je guru I redasasha_bgd je guru I redasasha_bgd je guru I redasasha_bgd je guru I redasasha_bgd je guru I reda

Већ сам неко време у Немачкој и захваљујући пријатељима, посетио сам пар болница. Оно што сам тамо видео и чуо, а и што се прича по ТВ-у, слаб је одзив за вакцинацију, иако је званично почела у понедељак. Оно што је интересантно, то је да се само 4-5% медицинског особља пријавило да прими вакцину против швајне грипа, иако су они најугоженија категорија становништва. Шта рећи?

Ја бих препоручио вакцину само особама старијим од 70 година и то против обичног грипа.
stari 30.10.2009., 12:53   #54
Mirka Šizika
sija roze
Legenda

Mirka Šizika (avatar)

Učlanjen: 28.01.2008.
Reputaciona moć: 163
Mirka Šizika je majstorMirka Šizika je majstorMirka Šizika je majstorMirka Šizika je majstorMirka Šizika je majstorMirka Šizika je majstorMirka Šizika je majstorMirka Šizika je majstorMirka Šizika je majstorMirka Šizika je majstorMirka Šizika je majstor

Razgovarala sam malopre sa pedijatrom po pitanju ovog gripa.
Bilo je neko savetovanje il skup na tu temu ovih dana u bg i zena kaze da ima puno kontradiktornih informacija tako da ni sama nije nacisto sta da mi kaze.
Uglavnom - ni po cemu se ne razlikuje od obicnog, kod dece izaziva još i proliv i povraceanje sto obicni grip ne izaziva. Ocekuju slab grip u početku ali niko ne zna kako ce on da izmutira prelaskom sa coveka na coveka. Valjda zato najgori grip ocekuju u februaru ...nakon toga bi trebalo da jenjava.

Bukvalno sam prepricala sta sam cula.
Ne teoretisem i ne ulazim u polemiku samo prenosim , mozda nekom znaci i to.
Meni kao hipohondru i majci malog deteta ove informacije bile su znacajne.

Još nesto....preporucuje vakcinaciju protiv obicnog gripa.
Kaze u labaratoriskim uslovima pokazalo se da ne utice na H1N1 al veruje da ipak negde ima preklapanja ...objasnila je i zasto to veruje al da ne duzim.

Sto se vakcinacije na grip tice , obavlja se u zavodu za zastitu zdravlja u 29. novembra i kosta oko 700 din.

Za dete koje nikad nije vakcinisano preporucila mi je dve doze vakcine , jednu sad i jednu za 30 dana.
stari 30.10.2009., 13:20   #55
tomcat318
besmrtnost je i prirodna i logična.
Zainteresovan član

tomcat318 (avatar)

Učlanjen: 05.03.2008.
Reputaciona moć: 2
tomcat318 ima ugledtomcat318 ima ugledtomcat318 ima ugled

A jeste li se zapitali mozda, da je ovaj svinjski grip uvod u nesto mnogo monstruoznije? I da ce u jednom trenutku ameri samo pustiti neku boleštinu koja ce da rastura zemaljsku kuglu pod izgovorom da je viruščić malo mutirao?? Mislite o tome, oni su nastali od najbolesnije genetike na ovoj zemaljskoj kugli - od ubica, lopova i manijaka!

Sta takav um moze da stvara? Samo zlo.[/QUOTE]

U Lavovskoj, Ternopoljskoj i Ivano-Frankovskoj oblasti na zapadu Ukrajine, gde je registrovana virusna upala pluća,proglašen je dvonedeljni karantin u predškolskim i školskim ustanovama, a učenicima i studentima preporučeno da napuste domove.Kako je ruskoj agenciji Itar-Tass rečeno u oblasnim upravama za zaštitu zdravlja, registrovano je više od 30 smrtnih slučajeva od virusne pneumonije.Za nedelju dana u Ternopoljskoj oblasti umrlo je 12, u Ivano- Frankovskoj šest, a u Lavovskoj deset osoba, dok je u gradu Černovci umrlo troje, a u Zakarpatju jedna osoba.
Ministar zdravlja Ukrajine Vasilij
Knjazevič potvrdio je ranije na sednici vlade da je "veoma složena epidemiološka situacija u zapadnom regionu".
Itar-Tass je naveo da je u odnosu na proteklu sedmicu broj obolelih udvostručen, da se virusna upala pluća uglavnom registruje kod odraslih, mada postoje smrtni slučajevi i među decom.
Izvor: MTS-Mondo
OVO NIJE GRIP.OVO JE KATASTROFA.
stari 30.10.2009., 14:37   #56
Maja_pcelica
cekam da porastu
Primećen član

Maja_pcelica (avatar)

Učlanjen: 10.09.2009.
Reputaciona moć: 5
Maja_pcelica je presvetli vitezMaja_pcelica je presvetli vitezMaja_pcelica je presvetli vitezMaja_pcelica je presvetli vitezMaja_pcelica je presvetli vitezMaja_pcelica je presvetli vitezMaja_pcelica je presvetli vitezMaja_pcelica je presvetli vitezMaja_pcelica je presvetli vitezMaja_pcelica je presvetli vitezMaja_pcelica je presvetli vitez

I u skoli moje dece su podelili listice i naznacili mere prevencije sto se tice svinjskog gripa. Mene interesuje na koji nacin ce pedijatar odrediti koji virus je u pitanju, kad je svima poznato da im je sto se dijagnostikovanja virusa odokativna metoda najdraza. Konkretno nas pedijatar je u stanju da decu leci septoletama i cajevima danima, nedeljama i pored bolova u grlu, zapusenosti nosa usiju, promuklog kaslaj, kod temperature preko 39. Zanima me sta u tom slucaju. Prepustiti se proceni lekara ili otici i na svoju ruku uraditi neke analize u privatnim laboratorijama. Niko o tome ne prica. Volela bih da neko napise sta treba traziti, odnosno koje analize su potrebne da bi se proverilo o kom virusu se radi i gde to moze da se uradi....
Maja_pcelica nije na forumu  
stari 30.10.2009., 14:44   #57
sasha_bgd
Размишљам
Moderator

sasha_bgd (avatar)

sasha_bgd je guru I redasasha_bgd je guru I redasasha_bgd je guru I redasasha_bgd je guru I redasasha_bgd je guru I redasasha_bgd je guru I redasasha_bgd je guru I redasasha_bgd je guru I redasasha_bgd je guru I redasasha_bgd je guru I redasasha_bgd je guru I reda

То у овој земљи нико не зна. Не треба паничити и то је то.
stari 30.10.2009., 15:16   #58
Милан
Ја сам оптимиста а шта сте ви?
Ističe se

Милан (avatar)

Učlanjen: 06.07.2009.
Милан obećavaМилан obećavaМилан obećavaМилан obećavaМилан obećavaМилан obećavaМилан obećavaМилан obećava

Не треба уопште мислити о Х1Н1,ја сам већ заборавио на њега
Милан nije na forumu  
stari 30.10.2009., 15:21   #59
Maja_pcelica
cekam da porastu
Primećen član

Maja_pcelica (avatar)

Maja_pcelica je presvetli vitezMaja_pcelica je presvetli vitezMaja_pcelica je presvetli vitezMaja_pcelica je presvetli vitezMaja_pcelica je presvetli vitezMaja_pcelica je presvetli vitezMaja_pcelica je presvetli vitezMaja_pcelica je presvetli vitezMaja_pcelica je presvetli vitezMaja_pcelica je presvetli vitezMaja_pcelica je presvetli vitez

Moram da priznam da sam se pticjem gripu, za sve vreme sirenja panike medj ovim ionako napacenim narodom, zaista slatko i od srca smejala. Bogami ovog svinjskog se pribojavam, a ne znam zasto....Mozda zato sto su nam svinje blize....
stari 30.10.2009., 15:27   #60
dzamila
budi mi voda u pustinji zedna sam...
Zainteresovan član

dzamila (avatar)

Učlanjen: 12.10.2007.
Reputaciona moć: 6
dzamila obećavadzamila obećavadzamila obećavadzamila obećavadzamila obećavadzamila obećavadzamila obećavadzamila obećavadzamila obećava

Mene zanima kad se toliko pise o merama preventive da li se iko zapitao kako mogu da pisu o tome kad uopste i neznaju kako se prenosi...dajte ljudi ne samo kod nas a ni u svetu.Te mere preventive se odnose na svaki virus koji se prenosi kaplicnim putem..niko jos nije dokazao kako se ovaj virus prenosi sa coveka na coveka...to sto ljudi oko vas(navodno imaju svinjski grip)ne znaci da cete se i vi zaraziti sto samo dokazuje da nije u pitanju kaplicnan nacin prenosenja..toliko nerazjasnjenih pitanja ima da je smesno....Vidite niko jos nezna ni kako je virus nastao,ni kako se prenosi(to sto se govori po televiziji je cista propagada)niti koji su njegovi pravi simtomi...laz je da virus ne mutira,njegovo mutiranje se ocekuje vec krajem godine,a njegovi simptomi mogu biti i dijareja,bolivi u stomaku i opsta slabost...(tek da se zna) i mutira stalno,znaci neznaju se tacno ni njuegovi simtomi,ne zna se odakle potice ,kako je nastao,neznaju se cak ni lekovi koji pomazu tacno(preventiva "tamiflu"-je djubre)..e ..sad zar se niko ne zapita kako su mogli da pronadju vakcinu...smesno ,stvarno smesno...Oni su na tv-u kao po obicaju prezentovali pricu u koji ljudi u ionako teskoj situaciji u celom svetu poveruju u sve te nebuloze ne misleci malo svojom glavom....znaci usresrede paznju na sasvim drugu stranu..na zastitu,maske ,a ustvari i neznaju od cega da se stite...nego to je posebna prica....Jos nesto...pita li se zasto ni jedan slucaj nije zabelezen u Africi,Juznoj Americi....jos nikog nisam cula da se to zapitao....vakcine,koje vakcine...ljudi H1N1 je svetska zavera a vakcine koje ce se primati su opasne....zar se ne pitate zasto obolevaju deca i mladi ljudi uglavnom do 50 god.....
stari 30.10.2009., 16:11   #61
november child
..levitira..
Elita

november child (avatar)

Učlanjen: 19.03.2005.
Reputaciona moć: 78
november child je guru III redanovember child je guru III redanovember child je guru III redanovember child je guru III redanovember child je guru III redanovember child je guru III redanovember child je guru III redanovember child je guru III redanovember child je guru III redanovember child je guru III redanovember child je guru III reda

Citat:
Original postavio Maja i deca Pogledaj poruku
I u skoli moje dece su podelili listice i naznacili mere prevencije sto se tice svinjskog gripa. Mene interesuje na koji nacin ce pedijatar odrediti koji virus je u pitanju, kad je svima poznato da im je sto se dijagnostikovanja virusa odokativna metoda najdraza. Konkretno nas pedijatar je u stanju da decu leci septoletama i cajevima danima, nedeljama i pored bolova u grlu, zapusenosti nosa usiju, promuklog kaslaj, kod temperature preko 39. Zanima me sta u tom slucaju. Prepustiti se proceni lekara ili otici i na svoju ruku uraditi neke analize u privatnim laboratorijama. Niko o tome ne prica. Volela bih da neko napise sta treba traziti, odnosno koje analize su potrebne da bi se proverilo o kom virusu se radi i gde to moze da se uradi....
..razlikovanje virusne i bakterijske infekcije ume da izvede vecina lekara..
..a tip virusa se identifikuje iz brisa grla..
..ali koji god da je, lechi se isto..u blazim sluchajevima mirovanje, chaj, skidanje temperature,
a tek u komplikovanijim antivirusni lekovi i druga terapija..
stari 30.10.2009., 16:19   #62
Maja_pcelica
cekam da porastu
Primećen član

Maja_pcelica (avatar)

Da, ja se sa Vama apsolutno slazem, ali pedijatar moje dece, koji nam je bez pitanja dodeljen, jer se u nasem DZ deca svrstavaju kod odredjenog pedijatra prema skoli koju pohadjaju, dijagnostikuje prehlade i viruse ODOKATIVNO i verujte treba da se desi nesto veoma veoma opasno da bi on dao uput za laboratoriju ili specijalistu....
stari 30.10.2009., 16:21   #63
sasha_bgd
Размишљам
Moderator

sasha_bgd (avatar)

Citat:
Original postavio november child Pogledaj poruku
..razlikovanje virusne i bakterijske infekcije ume da izvede vecina lekara..
..a tip virusa se identifikuje iz brisa grla..
..ali koji god da je, lechi se isto..u blazim sluchajevima mirovanje, chaj, skidanje temperature,
a tek u komplikovanijim antivirusni lekovi i druga terapija..
1. Већина лекара педијатара не може да разликује одређене инфекције по типу настанка само обичним прегледом.
2. Из стандардног бриса грла може да се идентификује тип вируса?
3. Чај? У блажим случајевима не треба скидати температуру јер благо повишена температура "пржи" вирусе.
4. А тек у компликованим? Терапијски у случају Краљевчанке која је третирана у ЗЦ Студеница и КБЦ Крагујевац?
stari 30.10.2009., 16:34   #64
sasha_bgd
Размишљам
Moderator

sasha_bgd (avatar)

Медицина 17. века апсолутно применљива у данашње време:

“ The arrival in town of a good clown is of more benefit to the people
than the arrival of 20 asses laden with medicine”
Thomas Sydenham (1624–1689) – English physician, known as “the English Hippocrates”

Ово је стајало на уводној страни моје докторске дисертације
stari 30.10.2009., 16:35   #65
november child
..levitira..
Elita

november child (avatar)

november child je guru III redanovember child je guru III redanovember child je guru III redanovember child je guru III redanovember child je guru III redanovember child je guru III redanovember child je guru III redanovember child je guru III redanovember child je guru III redanovember child je guru III redanovember child je guru III reda

Citat:
Da, ja se sa Vama apsolutno slazem, ali pedijatar moje dece, koji nam je bez pitanja dodeljen, jer se u nasem DZ deca svrstavaju kod odredjenog pedijatra prema skoli koju pohadjaju, dijagnostikuje prehlade i viruse ODOKATIVNO i verujte treba da se desi nesto veoma veoma opasno da bi on dao uput za laboratoriju ili specijalistu....
..da li biste vishe voleli da vam je dete na antibioticima zbog svakog curenja nosa i kashlja?
..neki lekari rade i tako..
..antibiotik nije prva linija odbrane, chak ni kod bakterijskih upala grla,
a kod virusnih je sasvim nemocan..
..dok su simptomi blagi, nema potrebe za agresivnim terapijama, u oba sluchaja..
..nijedna majka ne moze mirno da gleda dok joj je dete bolesno,
narochito smo uplashene od visoke temperature koja se vraca, ali moj savet je da
slushate iskustvo lekara i da obavezno, svaki put, pitate u kom sluchaju da se ponovo javite
za dodatne preglede ili terapiju..
stari 30.10.2009., 16:47   #66
Dasty
do not disturb !!!
Zainteresovan član

Dasty (avatar)

Učlanjen: 08.08.2009.
Reputaciona moć: 4
Dasty obećavaDasty obećavaDasty obećavaDasty obećavaDasty obećavaDasty obećavaDasty obećavaDasty obećavaDasty obećava

Citat:
Volela bih da neko napise sta treba traziti, odnosno koje analize su potrebne da bi se proverilo o kom virusu se radi i gde to moze da se uradi....
Odredjuje se putem krvi,samo što često nemaju reagense.To može da se sazna na infektivnoj klinici ili dečjoj internoj klinici.
Dasty nije na forumu  
stari 30.10.2009., 18:02   #67
november child
..levitira..
Elita

november child (avatar)

Citat:
Original postavio Dasty Pogledaj poruku
Odredjuje se putem krvi,samo što često nemaju reagense.To može da se sazna na infektivnoj klinici ili dečjoj internoj klinici.
..ili iz briseva grla ili nosa..na torlaku..
stari 30.10.2009., 18:06   #68
november child
..levitira..
Elita

november child (avatar)

..milanche.. ..razumeli smo..
stari 30.10.2009., 20:33   #69
analiticar
budan sanja...
Moderator

analiticar (avatar)

Učlanjen: 10.02.2004.
Tekstova u blogu: 2
Reputaciona moć: 198
analiticar je majstoranaliticar je majstoranaliticar je majstoranaliticar je majstoranaliticar je majstoranaliticar je majstoranaliticar je majstoranaliticar je majstoranaliticar je majstoranaliticar je majstoranaliticar je majstor
Podrazumevano Re: Епидемија вируса H1N1-свињски грип

Epidemije u Kraljevu i Čačku...Druga djevojka u kritičnom stanju u Kragujevcu...
I posle kažu nema razloga za brigu...
Čini mi se da ne deca, već odrasli imaju više šansi da dobiju teži oblik infekcije..
Zašto je tako...
stari 30.10.2009., 20:34   #70
analiticar
budan sanja...
Moderator

analiticar (avatar)

analiticar je majstoranaliticar je majstoranaliticar je majstoranaliticar je majstoranaliticar je majstoranaliticar je majstoranaliticar je majstoranaliticar je majstoranaliticar je majstoranaliticar je majstoranaliticar je majstor

Svako spamovanje ove teme biće kažnjeno!
stari 30.10.2009., 20:35   #71
analiticar
budan sanja...
Moderator

analiticar (avatar)

Još jedan 40-godišnjak u životnoj opasnosti...

Poslednji put ažurirao/la analiticar : 30.10.2009. u 20:55
analiticar nije na forumu  
stari 30.10.2009., 20:42   #72
Милан
Ја сам оптимиста а шта сте ви?
Ističe se

Милан (avatar)

Učlanjen: 06.07.2009.
Милан obećavaМилан obećavaМилан obećavaМилан obećavaМилан obećavaМилан obećavaМилан obećavaМилан obećava

Jedno pitanje-ko je već imao H1N1 jel ga može ponovo dobiti
Милан nije na forumu  
stari 30.10.2009., 20:45   #73
analiticar
budan sanja...
Moderator

analiticar (avatar)

Citat:
Original postavio Милан Pogledaj poruku
Jedno pitanje-ko je već imao H1N1 jel ga može ponovo dobiti
Ne može...
stari 30.10.2009., 20:45   #74
dzamila
budi mi voda u pustinji zedna sam...
Zainteresovan član

dzamila (avatar)

Učlanjen: 12.10.2007.
Reputaciona moć: 6
dzamila obećavadzamila obećavadzamila obećavadzamila obećavadzamila obećavadzamila obećavadzamila obećavadzamila obećavadzamila obećava

Zasto je to tako......
Pa namnozilo se mnogo ljudi na ovoj planeti..
Treba to nekako ocistiti...
Pronadjen je mnogo laksi nacin od izazivanja ratova...
Pitas li se sto H1N1 nema ni jednu zrtvu ,pa cak ni obolelog...a ovde radi neverovatan broj Evropljana....
stari 30.10.2009., 20:47   #75
Mirka Šizika
sija roze
Legenda

Mirka Šizika (avatar)

Učlanjen: 28.01.2008.
Reputaciona moć: 163
Mirka Šizika je majstorMirka Šizika je majstorMirka Šizika je majstorMirka Šizika je majstorMirka Šizika je majstorMirka Šizika je majstorMirka Šizika je majstorMirka Šizika je majstorMirka Šizika je majstorMirka Šizika je majstorMirka Šizika je majstor

Citat:
Original postavio analiticar Pogledaj poruku
Epidemije u Kraljevu i Čačku...Druga djevojka u kritičnom stanju u Kragujevcu...
I posle kažu nema razloga za brigu...
Čini mi se da ne deca, već odrasli imaju više šansi da dobiju teži oblik infekcije..
Zašto je tako...
Citat:
Original postavio analiticar Pogledaj poruku
Još jedan 40-godišnjak u životnoj opasnosti...
Kako bi te ja tukla zbog ovog podizanja panike ....ne bi mogao tri dana da sedis.

Poslednji put ažurirao/la analiticar : 30.10.2009. u 20:56 Razlog: neprimeren sadržaj
Mirka Šizika nije na forumu  
Zatvorena tema

Pošalji link

Alati za teme

Pravila za slanje poruka
Ne možete kreirati novu temu
Ne možete poslati odgovor
Ne možete dodati priloge
Ne možete prepraviti svoju poruku

BB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen

Forum Krstarice > Život > Zdravlje

Slične teme
Tema Тemu započeo Forum Odgovora Poslednja poruka
Политички грип VW1302S Politika 11 08.11.2009. 07:42
ПТИЧИЈИ ГРИП... eremita Politika 9 18.08.2009. 20:00
Novi virus H1N1 Glava glavi Zdravlje 753 14.05.2009. 12:05

Forum Krstarice - Arhiva - Vrh strane
Krstarica | Uslovi korišćenja | Privatnost | Reklamiranje | Kontakt | Pomoć

Copyright © Krstarica d.o.o. Beograd 1999-2009. Sva prava zadržana.
Krstarica d.o.o. ne snosi odgovornost za sadržaj poruka na Forumu.