|
|||||||
| Registrujte se | Blogovi | Društvene grupe | Slike i albumi | Kontakti | Lista članova | Najčešća pitanja | Kalendar | Označi forume kao pročitane |
![]() |
|
|
Alati za teme |
|
|
#26 |
|
je otisla...
Elita
Učlanjen: 28.06.2005.
Pol: ženski
Reputaciona moć: 63 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hvala na odgovoru, ali imam jos jedno pitanje
Da li su obavezno prisutni svi ovi simptomi? Cula sam ranijeda neki lekari kazu da je moguce da ovaj grip bude i u veoma blagom obliku kod nekoga pa me zanima da li je moguce da sam imala vec ovaj grip iako nisam imala temperaturu, a ostale simptime uglavnom jesam. Radim u sredini gde ima obolelih od ovog gripa.
|
|
#27 |
|
rekla -dosta....
Buduća legenda
Učlanjen: 27.04.2006.
Reputaciona moć: 34 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
...Temparatura je "obavezan" simptom u slučaju "svakog" pa i "svinjskog" gripa...I to ona visoka febrilnost -preko 38,5 C...
|
|
#28 |
|
opet pije kafu
Domaćin
Učlanjen: 10.09.2008.
Reputaciona moć: 33 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
а у чему се свињски грип разликује од обичног грипа?
|
|
#29 |
|
rekla -dosta....
Buduća legenda
Reputaciona moć: 34 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
...jedino u tome što može da se "ukrsti" sa "ptičjim" i "običnim A" pa da izmutira u groznog mutanta...
...Iskreno- bem li ga da li da se plašimo ili ne...I ja nisam načisto... Ni moj kum (koji ima zvanje eksperta-epidemiologa i radi u centrali SZO u Kopenhagenu) ne ume da da precizan odgovor.. P.S. Al sam vas sad utešila- znam...
|
|
#30 |
|
kad porastem zvaću se Arecibo
Aktivan član
Učlanjen: 04.09.2005.
Pol: muški
Reputaciona moć: 18 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Moj sin od juče ima sve te simptome + mučninu i povraćanje. Doktorka kaže da nema šanse da je svinjski grip. Na osnovu čega?
|
|
#31 |
|
Ја сам оптимиста а шта сте
ви?
Ističe se
Učlanjen: 06.07.2009.
Reputaciona moć: 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#32 |
|
Aktivan član
Reputaciona moć: 18 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pa od juče kašalj, od jutros temperatura 38,5. Pa ona je specijalista- pedijatar sa ogromnim iskustvom. Kod kog specijaliste?
|
|
#33 | |
|
ви?
Ističe se
Citat:
Моја је мама докторица и ја исто када имам температуру је питам-Можда имам ХН1Н1 одведеме на детаљни преглдем и само обичан грип сам имао,али иди код другог специјалисте и тражи детаљне анализе претраге |
|
|
|
|
|
#34 | |
|
rekla -dosta....
Buduća legenda
Citat:
, vitamin C, neki paracetamol...i neka leži i odmara...
|
|
|
#35 | |
|
je otisla...
Elita
Učlanjen: 28.06.2005.
Reputaciona moć: 63 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Citat:
|
|
|
#36 | |
|
rekla -dosta....
Buduća legenda
Citat:
|
|
|
#37 |
|
Aktivan član
Sve to odrađeno...ne sumnjam ja u terapiju, idemo i na inhalaciju...ali kako da znamo koji je virus u pitanju?
|
|
#38 |
|
ви?
Ističe se
|
|
|
|
|
#39 |
|
rekla -dosta....
Buduća legenda
...a, što te interesuje??! Pa, i "običan" (čuj mene- "običan", ko da ima i "neobičnog"....no, hajde...) grip može da da ozbiljne i fatalne komplikacije...
|
|
#40 |
|
Domaćin
Učlanjen: 08.04.2007.
Reputaciona moć: 24 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja imala sve ovo osim temperature
znaci...nista od svinja u mom slucaju
|
|
#41 |
|
Aktivan član
Malo je kontradiktorno ponašanje vas lekara. Prvo se digne svetska frka, proglašava se pandemija šestog stepena, neko od naših čuvenih proceni tri miliona zaraženih a ti me pitaš što me interesuje. Kad se meni desi kvar na nekom uređaju potpuno mi je normalno da saznam uzrok kvara. A ovo vaše ispada dal je ovaj grip ili onaj, nije bitno. Pa valjda je vama bitno da znate ima li i koliko obolelih. Što ste ga uopšte onda krstili drugačije, mogli ste da ga svedete pod običan grip? Ne pričam konkretno tebi, niti o bolesti mog deteta. Jednostavno mi je sve čudno. Čak i potpuno suprotni stavovi o vakcini od strane lekara. Čemu onda one maske u čačanskoj školi, da se deca dodatno istraumiraju. Ma ništa ne razumem.
|
|
#42 | |
|
...misli...
Moderator
Učlanjen: 08.03.2008.
Reputaciona moć: 26 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Citat:
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
rekla -dosta....
Buduća legenda
...ja bih ovde stala...ne bih više komentarisala i polemisala...
P.S. Mikrotalasni- sve si u pravu...Ni nama kao lekarima mnogo toga oko "novog" gripa nije jasno...
|
|
#44 | ||
|
Domaćin
Učlanjen: 22.05.2007.
Reputaciona moć: 14 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ovo....
Citat:
Citat:
|
|
|
#45 |
|
...misli...
Moderator
Učlanjen: 08.03.2008.
Reputaciona moć: 26 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dragi moji ili se drzite teme ili tema ide pod kljuc.
Hvala... |
|
|
|
|
#46 | |
|
sirom zatvorenih ociju i spijunira
Ističe se
Učlanjen: 19.08.2009.
Tekstova u blogu: 2
Reputaciona moć: 47 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Citat:
Pa ja sam imala T predzadnji put u februaru '96, a zadnji u januaru '07, dobijam T jednom u 10 godina. ![]() Ne bi me cudilo da mi se, ako slucajno nakacim taj grip, ne poveca T.
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
rekla -dosta....
Buduća legenda
...nemoj ti da za zakačiš a temperatura će začas skočiti, ne brini...
|
|
#48 |
|
- na nogama ™
Moderator
Učlanjen: 17.11.2007.
Tekstova u blogu: 12
Reputaciona moć: 51 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
29 Oct 2009. 22:17 | Izvor: Beta/AP
Fudbaleri Betisa oboljeli od gripa H1N1 Španski fudbalski klub Real Betis saopštio je danas da nekoliko njegovih igrača ima simptome gripa H1N1. Španski mediji naveli su da je 13 igrača zaraženo visusom tog gripa. Zbog toga što neki igrači imaju simptome, a neki su na posmatranju, Betis je odložio današnji trening i pod znakom pitanja je da li će odigrati utakmicu u nedjelju. Obrazloženje kluba je da nema minimum igrača koliko je potrebno za meč. Betis bi trebalo u nedjelju da se sastane sa drugim timom Viljareala u drugoj španskoj ligi.
|
|
#49 |
|
sirom zatvorenih ociju i spijunira
Ističe se
Učlanjen: 19.08.2009.
Tekstova u blogu: 2
Reputaciona moć: 47 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Opet nekako mi se cini da samo stvaraju paniku, prvo su najavili septembar, pa novembar, pa kraj godine, a pominju udarni talas i u februaru. Ok zahladnelo je, ali sumnjivi su mi.
|
|
|
|
|
#50 | ||
|
..levitira..
Elita
Učlanjen: 19.03.2005.
Reputaciona moć: 78 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Citat:
..micro, potpuno je svejedno koji je tip virusa gripa u pitanju ako su simptomi blagi i dete ima blazi oblik bolesti... ..a ako se nedaj boze iskomplikuje - i onda je dodatna antivirusna terapija ista, u oba sluchaja.. ..ne sekiraj se.. Citat:
![]() ..sad chujem na vestima - u shkoli toj i toj ima 4 potvrdjena sluchaja i josh 11 dece sa istim simptomima za koju nema potrebe da se rade brisevi.. ![]() ..zar je svejedno koliko ima obolelih?
|
![]() |
| Pošalji link |
| Alati za teme | |
|
|
Slične teme
|
||||
| Tema | Тemu započeo | Forum | Odgovora | Poslednja poruka |
| Политички грип | VW1302S | Politika | 11 | 08.11.2009. 07:42 |
| ПТИЧИЈИ ГРИП... | eremita | Politika | 9 | 18.08.2009. 20:00 |