Здравствено осигурање и здравствена заштита - Strana 4 - Forum Krstarice

Idi nazad   Forum Krstarice > Život > Zdravlje

Odgovorite

Alati za teme
stari 24.09.2009., 19:59   #76
Valeria
luta po maglama vrlih svetova ...
Aktivan član

Valeria (avatar)

Učlanjen: 26.03.2004.
Pol: ženski
Tekstova u blogu: 7
Reputaciona moć: 15
Valeria ima blistavu budućnostValeria ima blistavu budućnostValeria ima blistavu budućnostValeria ima blistavu budućnostValeria ima blistavu budućnostValeria ima blistavu budućnostValeria ima blistavu budućnostValeria ima blistavu budućnostValeria ima blistavu budućnostValeria ima blistavu budućnostValeria ima blistavu budućnost
Podrazumevano Re: Здравствено осигурање и здравствена заштита

Puno hvala na odgovoru!
Valeria nije na forumu   Odgovorite sa citatom
stari 24.09.2009., 20:07   #77
sasha_bgd
Размишљам
Moderator

sasha_bgd (avatar)

Učlanjen: 10.08.2008.
Pol: muški
Reputaciona moć: 38
sasha_bgd je guru I redasasha_bgd je guru I redasasha_bgd je guru I redasasha_bgd je guru I redasasha_bgd je guru I redasasha_bgd je guru I redasasha_bgd je guru I redasasha_bgd je guru I redasasha_bgd je guru I redasasha_bgd je guru I redasasha_bgd je guru I reda

Нема на чему...
stari 27.09.2009., 00:48   #78
hahahaha
browsing
Zainteresovan član

Učlanjen: 23.08.2008.
Reputaciona moć: 2
hahahaha ima ugledhahahaha ima ugledhahahaha ima ugled
Podrazumevano Besplatni Pregledi Zubara?

Kako pomocu osnovnog zdravstvenog osiguranja dobiti dzaba usluge zubara(tj finansirane iz standardnog fonda). Znam da ima neka fora sa dobrovoljnim davanjem krvi.

Mislim - sa tim cenama je isplativije kupiti opremu za sredjivanje zuba.
stari 27.09.2009., 11:44   #79
Valeria
Aktivan član

Valeria (avatar)

Valeria ima blistavu budućnostValeria ima blistavu budućnostValeria ima blistavu budućnostValeria ima blistavu budućnostValeria ima blistavu budućnostValeria ima blistavu budućnostValeria ima blistavu budućnostValeria ima blistavu budućnostValeria ima blistavu budućnostValeria ima blistavu budućnostValeria ima blistavu budućnost
Podrazumevano Re: Besplatni Pregledi Zubara?

Mislim da je to odavno ukinuto, da mogu samo trudnice da besplatno popravljaju zube...

Ja sam odavno prestala da težim besplatnim i jeftinim popravkama. Dok sam to radila, jedan zub nisam mesecima mogla da popravim, idući od jednog do drugog nesposobnog stomatologa. Posebno su državni stomatolozi bili primer traljavog rada. A onda sam otišla kod privatnika i rešila sve svoje stomatološke probleme u letu. Ti radovi (Plombe) i dan danas stoje netaknuti, za razliku od "jeftinih" radova.
S jedne strane, jeste da košta (mada, moj stomatolog nije ništa skuplji od drugih), ali s druge strane ,taj čovek plaća porez, skupo nabavlja materijal, skupo je i održavanje te opreme, a skupo je i njegovo vreme i pola života koje je proveo obrazujući se. Mislim, ipak čovek ceo celcijati dan provede brljajući po tuđim ustima, nije ni to lako. Ako ja smatram da treba da naplaćujem moj rad, onda uvek smatram da treba ceniti i tuđ rad.
Naravno, ako je neko preterano skup, ima i drugih stomatologa...Ali težiti nečem besplatnom u kapitalističom društvu je borba sa vetrenjačama, tj. skoro nemoguće. Danas svako mora makar nekako da naplati svoj rad, inače on sam neće opstati. Eto, po meni, realno tako stoje stvari..
stari 27.09.2009., 14:55   #80
Doors of Perception
are closed.
Moderator

Doors of Perception (avatar)

Učlanjen: 20.06.2005.
Reputaciona moć: 31
Doors of Perception je guruDoors of Perception je guruDoors of Perception je guruDoors of Perception je guruDoors of Perception je guruDoors of Perception je guruDoors of Perception je guruDoors of Perception je guruDoors of Perception je guruDoors of Perception je guruDoors of Perception je guru

ja sam pred 2 godine kod privatnika popravila oko 7 zuba.Popravila i posteno platila.
U narednom periodu su mi sve te plombe poispadale ili se slomile.Otisla sam kod drzavnog zubara,koji mi je zube sredio,skinuo kamenac,ispolirao i jos mnogo toga,za smesnu cenu i ja sam prezadovoljna.
Plombe jos uvek traju

Tako,da nije sve sto je "privatno" i dobro a sve "drzavno" lose.
stari 27.09.2009., 15:25   #81
Pussycat
prrrrrrr prrrrrrrrr prrrrrrrrrrrr
Elita

Pussycat (avatar)

Učlanjen: 01.05.2005.
Reputaciona moć: 48
Pussycat je guru I redaPussycat je guru I redaPussycat je guru I redaPussycat je guru I redaPussycat je guru I redaPussycat je guru I redaPussycat je guru I redaPussycat je guru I redaPussycat je guru I redaPussycat je guru I redaPussycat je guru I reda

Citat:
Original postavio Doors of Perception Pogledaj poruku
ja sam pred 2 godine kod privatnika popravila oko 7 zuba.Popravila i posteno platila.
U narednom periodu su mi sve te plombe poispadale ili se slomile.Otisla sam kod drzavnog zubara,koji mi je zube sredio,skinuo kamenac,ispolirao i jos mnogo toga,za smesnu cenu i ja sam prezadovoljna.
Plombe jos uvek traju

Tako,da nije sve sto je "privatno" i dobro a sve "drzavno" lose.
Još neko vreme će državni stomatolozi imati zagarantovanu platu, pa neće morati da rade treljavo kako bi im pacijenti češće dolazili, što ne možemo reći za privatnike, koji žive od naših poseta. Procenite sami!
Ja i dalje tvrdim da su dobri lekari uvek zatrpani poslom, bilo da rade u privatnim ili državnim ordinacijama!
Pussycat nije na forumu   Odgovorite sa citatom
stari 27.09.2009., 16:29   #82
Valeria
Aktivan član

Valeria (avatar)

Citat:
Original postavio Pussycat Pogledaj poruku
Ja i dalje tvrdim da su dobri lekari uvek zatrpani poslom, bilo da rade u privatnim ili državnim ordinacijama!
Sve u svemu, čini mi se da je ovo najobjektivnije merilo.
Ali, poučena mojim sopstvenim, subjektivnim iskustvom, ne verujem da ću imati više posla sa državnim zubarima (a nadam se što manje i sa državnim lekarima, čast izuzecima!).
stari 27.09.2009., 22:08   #83
sasha_bgd
Размишљам
Moderator

sasha_bgd (avatar)

sasha_bgd je guru I redasasha_bgd je guru I redasasha_bgd je guru I redasasha_bgd je guru I redasasha_bgd je guru I redasasha_bgd je guru I redasasha_bgd je guru I redasasha_bgd je guru I redasasha_bgd je guru I redasasha_bgd je guru I redasasha_bgd je guru I reda

Прегледи и лечење болести уста и зуба

Осигураном лицу обезбеђују се прегледи и лечења болести уста и зуба
у амбулантно-поликлиничким и стационарним условима, и то најмање:

1) прегледи и лечење болести уста и зуба код деце до навршених 18
година живота (укључујући покретни ортодонски апарат и стоматолошке
надокнаде у складу са општим актом Републичког завода којим се уређују
медицинско-техничка помагала), лица старијих од 18 година живота која су
тешко душевно или телесно ометена у развоју, као и лица са тежим урођеним и
стеченим деформитетима лица и вилица;
2) прегледи и лечење болести уста и зуба, изузев протетског
збрињавања, код жена у вези са трудноћом и 12 месеци после порођаја;
3) указивање хитне стоматолошке здравствене заштите за одрасле;
4) прегледи уста и зуба изузев протетског збрињавања, пре
трансплантације органа и ткива, односно операција на срцу;
5) прегледи и лечење болести уста и зуба у оквиру преоперативног и
постоперативног третмана малигних болести максилофацијалног предела;
6) ургентни стоматолошки и хируршки прегледи и лечење повреда зуба и
костију лица, укључујући примарну реконструкцију остеосинтетским
материјалом;
7) израда акрилатне тоталне и субтоталне протезе код особа старијих од
65 година живота;
8) неопходан стоматолошки третман, укључујући и фиксне ортодонске
апарате у оквиру преоперативног и постоперативног третмана код особа са
урођеним и стеченим тежим деформитетом лица и вилице;
9) израда протетских надокнада лица и вилице (интраоралне
постресекционе протезе и протезе лица) у оквиру посттуморске рехабилитације
и реконструкције укључујући и имплантате за њихово учвршћивање.
stari 28.09.2009., 00:16   #84
Zvezdica
nije mala zvezda vec ovaj znak: *
Domaćin

Zvezdica (avatar)

Učlanjen: 21.07.2003.
Tekstova u blogu: 12
Zvezdica - svi ga znajuZvezdica - svi ga znajuZvezdica - svi ga znajuZvezdica - svi ga znajuZvezdica - svi ga znajuZvezdica - svi ga znajuZvezdica - svi ga znajuZvezdica - svi ga znajuZvezdica - svi ga znajuZvezdica - svi ga znajuZvezdica - svi ga znaju

Da li nezaposleni i dalje imaju prava na zdravstveno osiguranje, ili moraju da ga placaju?
Zvezdica nije na forumu   Odgovorite sa citatom
stari 28.09.2009., 00:21   #85
sasha_bgd
Размишљам
Moderator

sasha_bgd (avatar)

Ако су на Тржишту рада имају, по закону, здравствено осигурање. Ако нису или плаћају здравствене услуге или сами уплаћују сваког месеца допринос за здравствено осигурање.
stari 04.10.2009., 03:23   #86
Zvezdica
nije mala zvezda vec ovaj znak: *
Domaćin

Zvezdica (avatar)

Učlanjen: 21.07.2003.
Tekstova u blogu: 12
Zvezdica - svi ga znajuZvezdica - svi ga znajuZvezdica - svi ga znajuZvezdica - svi ga znajuZvezdica - svi ga znajuZvezdica - svi ga znajuZvezdica - svi ga znajuZvezdica - svi ga znajuZvezdica - svi ga znajuZvezdica - svi ga znajuZvezdica - svi ga znaju

Hvala na odgovoru
Zvezdica nije na forumu   Odgovorite sa citatom
stari 04.10.2009., 14:36   #87
klarez
Nov član

Učlanjen: 04.10.2009.
Reputaciona moć: 0
klarez se trudi

Supruga treba da obavi medicinski zahvat "laparoskopija" u "Narodnom frontu" u Beogradu.Mi smo iz Smedereva a u Smederevu se taj zahvat ne radi.Dobili smo uput od lekara.Sada treba da idemo na lekarsku komisiju.Da li je po zakonu socijalno u Smederevu duzno da nam plati ovu operaciju ili ne tj odemo tamo,zavrsimo operaciju i ne platimo nista kao i kada bi isao u Smederevsku bolnicu da se taj zahvat izvodi ovde?
klarez nije na forumu   Odgovorite sa citatom
stari 04.10.2009., 14:56   #88
sonambulo
Početnik

Učlanjen: 13.08.2009.
Reputaciona moć: 1
sonambulo se trudi

Nezaposlena sam, vise nisam na Trzistu rada (bila sam oko godinu dana), do skoro sam bila osigurana preko budzeta, kao i moje dete. Po kom osnovu moje dete ima pravo za produzenje zdrastvenog osiguranja, odnosno overavanje zdrastvene knjizice? Nije mi bitno da moja knjizica bude i dalje overena, vec samo njegova.
sonambulo nije na forumu   Odgovorite sa citatom
stari 04.10.2009., 15:06   #89
sasha_bgd
Размишљам
Moderator

sasha_bgd (avatar)

И други пут...
stari 11.10.2009., 17:16   #90
Doors of Perception
are closed.
Moderator

Doors of Perception je guruDoors of Perception je guruDoors of Perception je guruDoors of Perception je guruDoors of Perception je guruDoors of Perception je guruDoors of Perception je guruDoors of Perception je guruDoors of Perception je guruDoors of Perception je guruDoors of Perception je guru

danas mi se pozali jedan prijatelj da je dosao iz unutrasnjosti u bg na pregled kod doktora.naravno,zatrazili su uput koji on nije imao i on je predlozio da plati pregled na sta su mu odgovorili da to vise ne funkcionise !!!

znam da je ranije to bilo moguce,npr,ljudi koji nisu imali overenu knjizicu ili knjizicu uopste,mogli su da plate specijalisticki pregled ( tada bilo nekih smesnih 300 din) pa ne znam danas kako je i da li je ovde problem sto on nije sa mestom boravka u Bg.

sale?
stari 11.10.2009., 19:13   #91
sasha_bgd
Размишљам
Moderator

sasha_bgd (avatar)

С обзиром на то да није био хитан случај, а био је и без овереног упута од стране лекарске комисије матичне филијале, он се у том случају третира као неосигурано лице.
Занима ме са којим образложењем су га одбили као "комерцијалног" пацијента, али претпостављам да је то због тога што се, од ове године, примењује пропис да се "комерцијална" здравствена заштита пружа искључиво после завршетка редовног радног времена, а његов случај није био довољно " комерцијалан".
stari 11.10.2009., 23:12   #92
Doors of Perception
are closed.
Moderator

a jel moze sad na srpskom?

znaci,posto je covek iz jednog mesta pored Nisa,oni nece da mu daju uput za Bg jer bi se onda preskocio Nis,a on zeli da plati pregled ! dakle,moze ili ne moze to?
nisam razumela bas najbolje ono sto si napisao.
stari 11.10.2009., 23:17   #93
sasha_bgd
Размишљам
Moderator

sasha_bgd (avatar)

Citat:
Original postavio Doors of Perception Pogledaj poruku
a jel moze sad na srpskom?

znaci,posto je covek iz jednog mesta pored Nisa,oni nece da mu daju uput za Bg jer bi se onda preskocio Nis,a on zeli da plati pregled ! dakle,moze ili ne moze to?
nisam razumela bas najbolje ono sto si napisao.
Мислим да може, али само после редовног радног времена клинике. А што би чекао касно по подне када може да то плати и на приватној?
stari 11.10.2009., 23:27   #94
Doors of Perception
are closed.
Moderator

pa zato sto se radi o jednom pedijatru koji ne znam da li radi igde privatno.
stari 11.10.2009., 23:38   #95
sasha_bgd
Размишљам
Moderator

sasha_bgd (avatar)

Није ваљда да у Београду имамо само једног педијатра који је стручан у свом послу!?
Вероватно је комерцијални преглед педијатра у државној ЗУ јевтин, па нико не може да натера педијатра да остане прековремено да обави преглед и ето, врате човека кући...
stari 11.10.2009., 23:49   #96
Doors of Perception
are closed.
Moderator

pa ako je i sada 300 dinara...vrlo verovatno.
stari 12.10.2009., 00:41   #97
nezna77
Početnik

Učlanjen: 03.03.2009.
Reputaciona moć: 0
nezna77 se trudi

Vec sam postavljala pitanje u vezi onih pelena za odrasle i hvala na odgovoru,mnogo nam je pomoglo.

Sad imam sledece pitanje:
Da ponovim ,dete 11 godina,kongenitalna miopatija primarna bolest,respiratorna insufijencija njena posledica. Dete je kuci,na respiratoru. Posledica toga velika potrosnja medicinskog materijala ( fizioloski rastvori,kateteri za aspiriranje,gaze,spricevi,rukavice....). Sve to sami kupujemo. Imamo li pravo na refundaciju tih troskova?
nezna77 nije na forumu   Odgovorite sa citatom
stari 14.10.2009., 15:47   #98
Tinar
forum je postao TUGA
Legenda

Tinar (avatar)

Učlanjen: 24.10.2004.
Reputaciona moć: 18
Tinar ima svetlu budućnostTinar ima svetlu budućnostTinar ima svetlu budućnostTinar ima svetlu budućnost
Podrazumevano Kako da izvadim zdravstvenu knjizicu?

Elem, ja knjizicu nemam vec godinama, od kad sam bila dete (sad imam 21 godinu) i zelela bih da je izvadim ponovo. Isla sam na sajt Rebulickog zavoda za zdravstveno osiguranje i ne shvatam u koju grupu spadam. Da li kao student imam odredjena neka ˝prava˝, jer nisam zaposlena ili se jednostavno vodim kao nezaposlena?
stari 14.10.2009., 15:53   #99
Jefimija M
knjigovodja
Početnik

Učlanjen: 22.04.2009.
Tekstova u blogu: 3
Reputaciona moć: 1
Jefimija M se trudi
Podrazumevano Re: Kako da izvadim zdravstvenu knjizicu?

Ako imas 21 godinu i student si, ne spadas u kategoriju ne zaposlenosti i do 26 godine skolovanja mozes se osigurati preko jednog od roditelja. To je potpuno sigurno. Treba ti potvrda sa fakulteta da si redovan student, prijava za zdravstveno osiguranje koju ce popuniti u firmi jednog od tvojih roditelja i to je sve. Firma tvojih roditelja to sredjuje bez ikakvih problema. Resi to sto pre, nikad se ne zna. Srecno. Jefimija.
Jefimija M nije na forumu   Odgovorite sa citatom
stari 14.10.2009., 16:24   #100
Tinar
forum je postao TUGA
Legenda

Tinar (avatar)

Učlanjen: 24.10.2004.
Reputaciona moć: 18
Tinar ima svetlu budućnostTinar ima svetlu budućnostTinar ima svetlu budućnostTinar ima svetlu budućnost
Podrazumevano Re: Kako da izvadim zdravstvenu knjizicu?

Ali nijedan moj roditelj nije zaposlen...

Pošalji link

Alati za teme

Pravila za slanje poruka
Ne možete kreirati novu temu
Ne možete poslati odgovor
Ne možete dodati priloge
Ne možete prepraviti svoju poruku

BB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen

Forum Krstarice > Život > Zdravlje

Slične teme
Tema Тemu započeo Forum Odgovora Poslednja poruka
ОСИГУРАЊЕ ЗА ВОЗИЛА ИЗ СРБИЈЕ opšte dobro Politika 46 03.10.2008. 20:43
"Ово се зове заштита домаће привреде"!!! Iraklije Politika 43 30.08.2008. 17:20
ЗАШТИТА ОД ЗАШТИТЕ БИЉА Сербон42 Ekologija 5 29.02.2004. 23:49

Forum Krstarice - Arhiva - Vrh strane
Krstarica | Uslovi korišćenja | Privatnost | Reklamiranje | Kontakt | Pomoć

Copyright © Krstarica d.o.o. Beograd 1999-2009. Sva prava zadržana.
Krstarica d.o.o. ne snosi odgovornost za sadržaj poruka na Forumu.