|
|||||||
| Registrujte se | Blogovi | Društvene grupe | Slike i albumi | Kontakti | Lista članova | Najčešća pitanja | Kalendar | Označi forume kao pročitane |
![]() |
|
|
Alati za teme |
|
|
#1 |
|
Početnik
|
Na ovu temu me naveo izbor tema i imena stripova koji su na ovom podforumu. Sve ovo su stripovi za zabavu, ali, znam, da postoje i stripovi koji se bave ozbiljnim temama. I sam sam nekad crtao stripove i smatram da je strip više od umetnosti, ali...
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zainteresovan član
Učlanjen: 15.12.2007.
Pol: muški
Reputaciona moć: 3 ![]() ![]() |
I umetnost i zabava
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Početnik
Učlanjen: 21.05.2008.
Reputaciona moć: 0 ![]() |
Strip je i zabava i umetnost. Kao i muzika. Postoji cista komercijala, umetnost, pokusaj komercijale i pokusaj umetnosti..
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Walkin' the green mile.....
Domaćin
Učlanjen: 08.02.2008.
Reputaciona moć: 9 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
strip je umetnost-samo sastavljena od slika ne velike umetnicke vrednosti i dijaloga pisanih svakodnevnim recnikom. i ne obradjuje neke duboke teme.mada stil i poenta alan forda su svojevsno satiricno delo.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Početnik
|
Жао ми је што ваша генерација нема могућност да упозна прави стрип, уметнички стрип, већ само комерцијални.
Стрипови које сви ви наводите спадају у групу стереотипних комерцијалних стрипова. Прави, оригинални стрипови са душом и карактером, стрипови чији ликови се из епизоде у епизоду развијају и решавају стварне проблеме су: Корто Малтезе, Џеремаја, Поручник Блубери, Кобра, Принц Валијант, Бернард Принс, Команча, Торпедо, Гастон... Прошле године је једна дистрибутерска кућа издала цртани филм француске продукције (перфектно урађен) са ликом Корта Малтезеа. Вреди га одгледати. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Piša uz košavu...
Elita
Učlanjen: 29.12.2007.
Pol: ženski
Reputaciona moć: 52 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Prvo umetnost.........ali i naravno zabava.......
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Buduća legenda
Učlanjen: 01.03.2008.
Reputaciona moć: 59 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Citat:
i Ken Parker definitivno spada u ovu kategoriju jer kroz njega se moze shvatiti cjelokupna kultura divljeg zapada, nacin traperskog zivota itd,itd |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
をを監視します。
Elita
Učlanjen: 14.06.2006.
Reputaciona moć: 23 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#10 | ||
|
I'm going where the sun keeps shining through the
pouring rain...
Legenda
Učlanjen: 20.06.2007.
Tekstova u blogu: 6
Reputaciona moć: 272 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Citat:
Dok sam bio mali i crtao na brzinu te su crteži bili na nivou deteta od desetak godina (zato što sam toliko i imao ), naravno da sam olako gledao na kreiranje stripa kad se nisam uopšte mučio da bih stvarao sliku za slikom. Ali danas, kada mnogo više pažnje obraćam na crtež, kada se mnogo trudim oko detalja, kada mi za jednu sliku treba više vremena nego ranije za celu tablu, sada mi je jasno da je pravljenje stripa i te kako jedna vrsta umetnosti. Još pogotovo ako ti sve sam radiš, znači i priču i crtež i tekst, niko sa strane ne pomaže, onda tek treba mnogo uložiti ako želiš da stvoriš dobar strip.Da rezimiram: strip može biti i umetnost i zabava, sve zavisi od toga kako gledaš na njega. Oba pristupa su po meni OK. Citat:
Strip je nešto zaista lepo, samo treba znati voleti ga i uživati u njemu!
|
||
|
|
|
|
|
#11 |
|
をを監視します。
Elita
Učlanjen: 14.06.2006.
Reputaciona moć: 23 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tema je lepljiva.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Obećava
Učlanjen: 29.07.2007.
Reputaciona moć: 4 ![]() ![]() |
strip je za mene postao opsesija a to vam kaze jedan ludi kolekcionar koji kupuje sve i cita sve i svasta
zlatna vremena stripa su prosla sad je samo jos jedan dinosaurus koji seta zemljom prevashodno mislim na prave kvalitetne stripove a ne tresh stancanje nekih |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zainteresovan član
Učlanjen: 31.05.2008.
Reputaciona moć: 3 ![]() |
Pa,za pisce i crtace je to umetnost,za nas citaoce je zabava.Tako da je to ko sto je neko rekao gore,prvo umetnost pa zabava.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Aktivan član
Učlanjen: 28.01.2008.
Reputaciona moć: 0 ![]() |
zabava, umetnost (danasnjih dana jako malo, samo zaradjuju, kompjuterski crtezu blljuuuv ..) ....
svega ima, ali ja mislim da je pre svega umetnost !!! |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Zainteresovan član
Učlanjen: 15.12.2007.
Reputaciona moć: 3 ![]() ![]() |
Citat:
bluberi, torpedo, gaston izlaze u stripoiteci |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Aktivan član
Učlanjen: 20.05.2008.
Reputaciona moć: 11 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
mislim da je počelo kao zabava a završilo kao umjetnost kao klinac sam ih gutao pogotovo zagora i teksa vilera i naravno veliki ALAN FORD,ali nema toga više ove mlade generacije su operisane od toga
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
I won't let this build up inside of me
Ističe se
Učlanjen: 13.07.2008.
Reputaciona moć: 7 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zabava
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Uskoro u NS...
Domaćin
Učlanjen: 27.11.2007.
Lokacija: Dobra sam ja... Kad me bolje upoznas... Ako ti pruzim priliku da me bolje upoznas...
Reputaciona moć: 7 ![]() ![]() ![]() |
KAKVA GLUPA TEMA!!!
AKO SE TI BAVIS STRIPOM, CRTAS IH ITD... ONDA JE UMETNOST..! A AKO TI SAMO CITAS STRIPOVE, ONDA JE ZABAVA..! |
|
|
|
|
|
#19 |
|
I won't let this build up inside of me
Ističe se
Učlanjen: 13.07.2008.
Reputaciona moć: 7 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Slazem se sa ovim.....
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Uskoro u NS...
Domaćin
Lokacija: Dobra sam ja... Kad me bolje upoznas... Ako ti pruzim priliku da me bolje upoznas...
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Uskoro u NS...
Domaćin
Citat:
I ovako sta god da sam napisala bilo bi "pogresno"... Moji zakljucci su na mestu i ponosim se na njih... PS Ne zanima me tacan odgovor, posta ga ocigledno nema cim nisi napisala... |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Uskoro u NS...
Domaćin
|
|
|
|
![]() |
| Pošalji link |
| Alati za teme | |
|
|
Slične teme
|
||||
| Tema | Тemu započeo | Forum | Odgovora | Poslednja poruka |
| SRPSKA STRIP PRODUKCIJA 2008. - 250 strip izdanja | marlowe | Strip | 1 | 15.01.2009. 19:43 |
| umetnost danas | za koga je umetnost | ...creatrix... | Filozofija | 16 | 04.01.2009. 17:35 |
| umetnost no more | AntunTun | Likovna umetnost | 23 | 17.11.2005. 22:55 |
| 3D umetnost ili kič | $mass | Likovna umetnost | 12 | 10.03.2005. 13:49 |
| UMETNOST | Umisljeni Slikar | Likovna umetnost | 0 | 22.10.2004. 18:55 |