|
|
#51 | |||
|
Pod peglom sve legne na svoje mesto!
Elita
Učlanjen: 14.02.2004.
Pol: muški
Tekstova u blogu: 1
Reputaciona moć: 14 ![]() ![]() ![]() ![]() |
Citat:
|
|||
|
|
|
|
|
#52 |
|
...
Aktivan član
Učlanjen: 19.03.2004.
Pol: ženski
Reputaciona moć: 14 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hanomag stiže (imaš li neko ozbiljnije pitanje) :wink: Bubac je najdirektnije pokraden, kako, priča je poduža, a ja je maksimalno skraćujem. F. Porše, inače Čeh rođen kao Borislav, usput je promenio ime u Porše i dodao ime Ferdinand (pogodi po kome u okviru K und K monarhije). Posle Prvog rata novim crtanjem granica, pogranični gradić Nesselsdorf (deminutiv od kopriva) pripao je Česima i prekršten u Češke Koprivice, a tada čuvena fabrika Nesselssdorfer pokrštena u Tatra. Mladi ing. F. Porše nastavio je da radi u ovoj fabrici pod komandom ing. Hansa Ledvinke, konstruktora čuvene Tatre. Ledvinkinu veliku Tatru sa vazduhom hlađenim bokserom ( 6 cilindara)u repu, torziono vešanje, oblik karoserije itd. Porše je samo umanjio, "izbacio" 2 cilindra, pojednostavio maksimalno i poslao na konkurs koji je raspisao g. Hitler. Tu je krenulo veliko "pajtanje" koje je trajalo do kraja rata, i ma da VW nije bio najbolji pobedio je na konkursu. Plagijat 100%. Inače je priča o Feriju jako interesantna, posebno u delu koji se odnosi na NAS:
[/quote]...A, music to my ears... Da te prijavimo na oni stranjski kvizovi, da ih oleshish na mrtvo, pa da dotiramo iskicu za restorance... :wink: 8)
|
|
|
|
|
|
#53 |
|
Elita
Ma sve za Iksića. Dobar dečko, ali...razumeš, mladalačka zastranjivanja. Ipak verujem u njega (bankrot + pegla) i eto ti pravog lika.
|
|
|
|
|
|
#54 | |||
|
Elita
Citat:
Elem, dotično vozilo spada u grupu vozila MB "130 - 170 H" (1934 - 1939). Ovaj sa fotke zvanično nosi oznaku "150 H Sportroadster" i nije iz 1934. nego iz 1935. god.( džaba tabao po pogrešnoj godini). Karakterističan po više stvari: -Za MB imao je mali motor, 4 cil., 1498 ccm, 55KS pri 4500 o/ min. -Nije imao karakterističnu masku, zato što su motor, menjač, hladnjak i sve ostalo bili smešteni u zadnjem delu (što bi rekli danas "centralni motor". -Imao je menjač sa tri stepena prenosa i razvijao brzinu od 125 km/ h. (Za doba i zapreminu vrlo solidno). -Na fotki koju ti šaljem privatno (nisam kriv ja no šefovi Krstarice), videćeš da je imao i neobični centralni far (štos ukraden sa američkog Tucker-a). Ako treba još podataka, imamo ih k`o salate (čiji uvoz Bogoljub namerava da ukine )Pozdravče uz cmokić (Old Wienner School) :wink:
|
|||
|
|
|
|
|
#55 |
|
...
Aktivan član
Reputaciona moć: 14 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
...Aaaaaa, blagodarna do vecne kuce, PP... 8) ... Sto volem kad choveci koristu sivu masu...Milina jedna...Moz' misliti opake derane netovske - sto je najveca kuriozitetarija u celoj epizodi 'macka u dzaku' - fotka je 'skinuta' sa zvanicnog site-a za globalnu trgovinu kolicima, sto ce reci, co'ek voljan da iskeshira kamaru zelembaca za 'starca' ili novu 'alu' trebalo bi da, u najmanju ruku, ne bude dezinformisan, tj. bilo bi red da zna za sta placa...Zamisli da dodjes na aukciju kod Christie-ja, pa ti 'uvale' Ziku Pavlovica 'mesto Van Gogh-a ?!... :shock: c..c..c..c.. E, 'de god se okrenes, banda chuchi iza coshka i keba priliku...Pfuj...Grom i pakao!...
...Uzgred, lepo sokocalo rumenicasti MB, jurila bi nana 30 sas njega... :wink: ...Blagodarim joste jedared za fotkicu i dokumentaciju i trud u trecoj smeni ...Za Bogija Vilotica ne brigaj, valjda ovaj narod ima ocuvano 5-6 zdravih ganglija...pu, pu,... P.S. Pusiramo dupleksno zbog radi Stare Becke Etikecije... ops:
|
|
|
|
|
|
#56 | |||
|
Elita
Citat:
|
|||
|
|
|
|
|
#57 | ||||
|
...
Aktivan član
Citat:
|
||||
|
|
|
|
|
#58 |
|
Elita
Za sve ljubitelje oldtajmera, koji osim fotki "robu" vole i da opipaju obaveštenjce!
U subotu 19 juna održava se skup vlasnika vozila starijih od 1968. godine. Mesto okupljanja je Sportski centar "Banjica", vreme 10:30h. Odatle vozila sopstvenim pogonom kreću ka Avali (12h), posle slikanja ispred spomenika neznanom Junaku spuštanje do Mitrovićevog doma (odmor, podela nagrada i povratak u grad). Za smotru su predviđene sl. kategorije: 1.Motocikli do 1955. 2.Automobili do 1955. 3.Motocikli 1955- 1968. 4Automobili 1956- 1968. Da neko posle ne kaže da nije na vreme obavešten. Pozdrav.
|
|
|
|
|
|
#59 | |
|
Zainteresovan član
Učlanjen: 22.02.2004.
Reputaciona moć: 0 ![]() |
Citat:
|
|
|
|
|
|
|
#60 | ||
|
Elita
Citat:
|
||
|
|
|
|
|
#61 |
|
Zainteresovan član
Ma tu sam ja samo pored vas sveznalica ja mudro ucim i tek ponekad kad imam vremena odajem duzno postovanje onima koji se staraju da se na ovom forumu uvek ima sta lepoga i videti i procitati. :wink:
|
|
|
|
|
|
#62 | |
|
Elita
Citat:
|
|
|
|
|
|
|
#63 | ||
|
smaram ljude :)
Primećen član
Učlanjen: 03.06.2004.
Citat:
Zar to nije korisnije. Samo da se ne uhvati za tu pogrsku kao pijan plota - dzaba nam bilo dobre volje. CIAO! 8) |
||
|
|
|
|
|
#64 | |||
|
Elita
Citat:
|
|||
|
|
|
|
|
#65 | ||||
|
Elita
Citat:
|
||||
|
|
|
|
|
#66 |
|
Primećen član
Ma O.K. Novi topic koji je otvoren (idealni autic) privukao je dosta mase.
CIAO! 8) |
|
|
|
|
|
#67 |
|
Zainteresovan član
Cao momci- nema svadje .Kao prozvani i okrivljeni ja se izvinjavam i da znate da svaki moj izostanak je prilicno opravdan i na moju veliku zalos neizbezan. Ali zato kad sednem ne znam sta prvo da procitam.Samo vi tako nastavite i nebojte se ja sam stalno moralno sa vama. :wink:
|
|
|
|
|
|
#68 | |
|
Elita
Citat:
|
|
|
|
|
|
|
#69 |
|
Zainteresovan član
]Welcome Rajlovac. Nema ovde svađe, samo se ponekad učesnici malo više zapale pa zaborave. I nemoj da se gubiš! :wink: [/quote]
Ma samo ti budi aktivan kao do sada i ne sekiraj se .Zadobijena paznja se ne gubi lako.Vidim da ste stali sa pitanjima i novim fotkama.Nemoguce da se izvori istopili. Uzgred kako je prosla izlozba 19.06.Predpostavljam da si sigurno bio. |
|
|
|
|
|
#70 | |
|
Elita
Citat:
Uzgred kako je prosla izlozba 19.06.Predpostavljam da si sigurno bio.[/quote]Izvori su nepresušni, samo je Sizif nestao i ne postavlja fotke. Naravno da sam bio na smotri. Pojavilo se preko 30 automobila i dvadesetak motora, između ostalih i jedan divni NSU iz 1909. Vlasnik iz Zrenjanina doterao ga u Fiatu 1100 karavanu iz 1954. |
|
|
|
|
|
|
#71 |
|
Guest
|
]Izvori su nepresušni, samo je Sizif nestao i ne postavlja fotke. Naravno da sam bio na smotri. Pojavilo se preko 30 automobila i dvadesetak motora, između ostalih i jedan divni NSU iz 1909. Vlasnik iz Zrenjanina doterao ga u Fiatu 1100 karavanu iz 1954.[/quote]
E to je vredelo videti.Steta sto nisam koju hiljadu km blize. :? |
|
|
|
#72 | |
|
Zainteresovan član
Citat:
Greska u prijavi. 8) |
|
|
|
|
|
|
#73 | ||
|
Primećen član
Citat:
Hej Spaniard, koje je godishte bio vlasnik? :wink:
|
||
|
|
|
|
|
#74 | |||
|
Zainteresovan član
Citat:
[/quote]Ha Ha Ha HA... Upravo mi to najvise nedostaje .Nas smisao za humor.
|
|||
|
|
|
|
|
#75 | |||
|
Elita