|
|||||||
| Registrujte se | Blogovi | Društvene grupe | Slike i albumi | Kontakti | Lista članova | Najčešća pitanja | Kalendar | Označi forume kao pročitane |
![]() |
|
|
Alati za teme |
|
|
#1 |
|
je zauzet
Domaćin
Učlanjen: 18.08.2006.
Pol: muški
Reputaciona moć: 12 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dobrodošli u Beskrajni SF, F & H kviz, druga sezona. Ovaj kviz nema ograničen broj pitanja. Pitanje postavlja onaj ko odgovori tačno na prethodno pitanje. Pitanja mogu biti iz Naučne fantastike (SF), Epske fantastike (EF), Fantazi (F) i Horora (H) ako ima SF elemenata (Alien, Thing...). Svi mediji su dozvoljeni, književnost, film, TV serije, strip, sve što je SF. Da biste učestvovali u kvizu dovoljno je da: -prvi tačno odgovorite na aktuelno pitanje, -sačekate da dobijete potvrdu da je odgovor tačan, -postavite svoje pitanje, -kada neko odgovori na vaše pitanje kažete da li je tačan ili ne. Molimo postavljača pitanja da obavezno navede redni broj! Pitanja ne bi trebalo da budu preteška i dobro bi bilo da imaju neki podatak koji bi omogućio pronalaženje odgovora bratom Guglom ili sekom Wiki. Pitanja ne mogu da se ponavljaju, izbegavajte da postavljate uzastopna pitanja o istom autoru, filmu, seriji... Ako odlučite da priložite ilustraciju, slika ne bi trebalo da je veća od 400x300 piksela i nikako teža od 20 Kb. Da kviz ne bi imao zastoje, ako iz bilo kog razloga novog pitanja nema jedan dan, postaviće ga neko iz SF tima (Ender, Dan...).Takođe, ako autor pitanja predugo ne potvrdi tačnost odgovora, to ćemo uraditi mi. Nezvaničnu kategorizaciju težine pitanja možete pogledati i komentarisati ovde. Sve probleme rešavaće SF tim. Problemi unutar SF tima rešavaju se u SF Cafeu ispijanjem našeg omiljenog timskog pića, pa ko ostane poslednji na nogama taj je u pravu.(nešto mi kaže da će Sal i Oxi najčešće odlučivati :-D ). Prvu sezonu (prvih 1469 pitanja, diskusija o njima i odgovora) možete pogledati na ovom mjestu Poslednji put ažurirao/la MasterYoda : 23.03.2010. u 22:38 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
je zauzet
Domaćin
Cruella je postavila pitanje
1470. pitanje .. lagano.. u slicnom stilu... ako se jedan zove Davidge, a drugi Jeriba, koji od njih je trudan i na kojoj se planeti nalaze? mislim da je to najgore preveden naslov filma ikada... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
[-_-]
Aktivan član
Učlanjen: 31.05.2007.
Pol: ženski
Reputaciona moć: 5 ![]() ![]() |
Nalaze se na planeti Fyrine IV. Trudan je Jeriba.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
man.tra
Buduća legenda
Učlanjen: 11.07.2006.
Reputaciona moć: 39 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
naravno Suzan...
izvoli dalje... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
[-_-]
Aktivan član
1471: Samo godinu dana pre 'Enemy mine', Dennis Quaid je snimio jedan sci fi film. A dve godne posle jos jedan. Koji su to filmovi.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
je zauzet
Domaćin
Dreamscape (1984)
Innerspace (1987) |
|
|
|
|
|
#7 |
|
[-_-]
Aktivan član
Tako je!
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
je zauzet
Domaćin
1472. Pitanje
John Sullivan (sin) pomoću kućne radio stanice razgovara sa Frankom Sullivanom (njegov otac) preko mosta od 30 godina. Kako se zove ovaj film? |
|
|
|
|
|
#9 |
|
se zamlaćuje
Ističe se
Učlanjen: 24.12.2005.
Reputaciona moć: 8 ![]() ![]() ![]() ![]() |
Frekvencija.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
je zauzet
Domaćin
Tačno, dan. Izvoli.
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
se zamlaćuje
Ističe se
1473. Mila je dala svoj doprinos jednom poznatom horor/SF filmu Kate (Kejt Bekinsejl). Koji je to film i šta je to Milica Nataša Jovović "udelila" filmu (nije dovoljno značajno da joj se ime nađe na špici, barem ga ja nisam našao)?
ps, malo teže pitanje, aaa? Poslednji put ažurirao/la dan555 : 24.01.2008. u 22:27 |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Defcon: Activ
Buduća legenda
Učlanjen: 28.03.2006.
Reputaciona moć: 46 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Odmah i bez Google, kada rece Kate B, pomislih na Underworld????
I da izjavim svoje misljenje da mi se ova nova promena okoline nikako ne svidja....zar je moguce da nastavljamo svetsko cuveni kviz u novoj temi?????? Malopre sam se cuo sa Arturom....nemoze cova verovati....Sam Klark kaze da preseljenje bezveze i bespotrebno. I nece se zbog toga reg na nas sajt...... ![]()
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
je zauzet
Domaćin
I ja, ali gdje se tu uklapa Mila?
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
se zamlaćuje
Ističe se
Ajd' malo se mučite, neću odmah da dajem pomoć. Kikiki (sadističkio kikotanje
).
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
[-_-]
Aktivan član
Click? Pojavljuju se scene iz Ultravioleta?
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Defcon: Activ
Buduća legenda
Učlanjen: 28.03.2006.
Reputaciona moć: 46 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Morte bidne da se pojavljuje i u Van Helsinki-u....
![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
se zamlaćuje
Ističe se
Ne. Ne.
![]() Da se Mila lično negde pojavljuje morali bi da joj to plate i ture je na špicu. Na drugi način je doprinela "Podzemnom svetu". (eto male pomoći )
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
je zauzet
Domaćin
Rocket Collecting (Underworld soundtrack) Lyrics by Milla Jovovich
Rocket collecting dust Hidden from all memory Bathed in outrage and rust Waiting for you and me To own it. Watch you as you douse the ceiling Light up all the evil dreams Till they ignite screaming Into the night And we run away clean [chorus:] I wish I was half electronic The last shreds of skin are in the sweet sunlight And I've turned into this smiling, snarling monster As I watch the walls descend, As I watch the walls descend like stars Half-submersed, I reach your island at night Washed up tangled on these stones A gorgeous wreck crashing To lay here for the next 600 years The storm will play out there for miles on every side So tell me who's got the dominoes? But you'll have to leave your lightning outside [chorus] The weeds reach the top of the trees [Milla speaking] [chorus] Stars, stars... Stars, stars... Stars, stars... Stars, stars... [Milla speaking] |
|
|
|
|
|
#19 |
|
se zamlaćuje
Ističe se
НаЏе га Мастер.
![]() Свестрана Мила, део те песме се чује у филму, недовољно дуго да би је поменули у шпици, али има је на ЦД-у са музиком из филма. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
je zauzet
Domaćin
Super pitanje, baš me napatilo.
Sad, ***, moram nešto skontati ili iskopati. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
je zauzet
Domaćin
1474. Pitanje
U okolini crne rupe nalazi se zona s jednom zanimljivom osobinom. U toj zoni gravitacija je toliko jaka da ništa, pa čak ni svjetlost, ne može 'pobjeći'. Naziv te zone (na engleskom) jednak je nazivu jednog SF filma od prije desetak godina. Kako se zove ta zona (ili film)? |
|
|
|
|
|
#22 |
|
se zamlaćuje
Ističe se
Ovako iz glavU: zona događanja ili Slepi horizont?
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
je zauzet
Domaćin
Hm, kad su ti prevodi u pitanju nisam baš siguran. Radije bih da daš originalni naziv.
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
se zamlaćuje
Ističe se
Event Horizon?
Malo sam se prebacio, Slepi horizont je drugi film. Ne mogu da se setim kako su preveli ovaj. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
je zauzet
Domaćin
Event Horizont ili Horizont događanja, to je taj odgovor.
Zato sam i rekao da bih volio originalni naziv. Prevodi (i prevodioci) znaju zbuniti. Izvoli... |
|
|
|
![]() |
| Pošalji link |
| Alati za teme | |
|
|
Slične teme
|
||||
| Tema | Тemu započeo | Forum | Odgovora | Poslednja poruka |
| MM tabela Neverending SF, F & H kviza | MasterYoda | Naučna i epska fantastika | 15 | 26.10.2009. 19:09 |
| Neverending SF, F & H kviz | dan555 | Naučna i epska fantastika | 11326 | 05.06.2008. 15:05 |
| Buffy sezona 8 strip i Angel sezona 6 | Vladan09 | Strip | 0 | 07.03.2008. 16:38 |
| Problem sa IE-om (neverending story) | Ivanana | Softver | 12 | 13.12.2007. 15:37 |
| druga sezona serije crni andjeo? | ca | Televizija | 0 | 28.02.2004. 18:02 |