|
|||||||
| Registrujte se | Blogovi | Društvene grupe | Slike i albumi | Kontakti | Lista članova | Najčešća pitanja | Kalendar | Označi forume kao pročitane |
![]() |
|
|
Alati za teme |
|
|
#76 | |
|
Ističe se
Učlanjen: 25.05.2004.
Reputaciona moć: 0 ![]() |
Citat:
U lijepom im njihovom susjedstvu STOJI TOTALNA ZABRANA U VEZI ALKOHOLA, dakle - 0,0... Ali, PIJANCE taksisti VOZE SA POPUSTOM do 25% Dakle, eto "ideje"... A PRE NEGO STO POCNETE DA KAZNJAVATE VOZACHE, POPUNITE RUPCHAGE PO PUTEVIMA!!! |
|
|
|
|
|
|
#77 |
|
Zainteresovan član
Učlanjen: 14.04.2004.
Slažem se i sa tom konstatacijom koja takođe utiče na veliki broj nesreća.
Ipak bi ono "Hik" i "Podrig" mnogo gore sankcionisao: npr. vozač u pijanom stanju nekog pregazi i ubije tretirao bi kao ubistvo sa predumišljajem, jer je seo u vozilo svestan da ne može normalno upravljati vozilom. Kazne moraju biti ogromne,... ali uz to mora ići i povećanje standarda - ne da bi se lakše platila kazna nego da bi se bez opterećenja budžeta (kućnog) mogao uzeti taxi. Kada registrujemo vozilo plaćamo razne takse,... porez na upotrbu javnih puteva plaćamo ogromno plus svaki put kad se vozimo "AUTO-PUT" -em a kakvi su putevi? Blagi užas - te se pitam gde te pare nestanu - probajte izračunati broj registrovanih vozila puta novaca za namensku stvar(održavanje javnih puteva). Nešto tu smrdi po toj matematici putevi bi blistali - ili se možda varam?
|
|
|
|
|
|
#78 | ||
|
kao Diogen
Primećen član
Učlanjen: 31.05.2004.
Pol: muški
Citat:
Kada bi se ovaj postojeci zakon provodio kako treba nebi trebao novi (ovo su cisto politicke zezancije skreni paznju sa svakodnevnice) tako da o ovome ne treba mnogo raspravljati, (dosli neki novi kadrovi pa ajde da pravimo novi zakon) sto rece jedan u diskusiji, secam se doba samoupravljanja, kad imas problema u firmi pravi novu sistematizaciju i tada se zaborave svi ostali problemi, dok ne dodje nova generacija mladjih ljudi (pelcovana od starih fora i fazona) nema nam boljitka) ovo danas je samo kopija starih shvatanja i ponasanja i to od onih ljudi koji su se navodno protiv toga borili i pri trom ziveli relativno solidno finansirani od tog sistema protiv koga su bili, ja toliko sa svojih 60 i nesto godina a vbi mladji vidite sta vam valja ciniti!!!? |
||
|
|
|
|
|
#79 |
|
Zainteresovan član
Učlanjen: 15.01.2004.
Ako sam dobro razumeo po novom zakonu moraju biti i po danu treba da su upaljena svetla? Sada za to kažnjavaju. Da to nije malo u suprotnosti ili mi se čini?
Sedam puta veće kazne? Idem da se zaposlim u saobraćajnu policiju! 8)
|
|
|
|
|
|
#80 | |
|
inquisition
Zainteresovan član
Učlanjen: 02.07.2004.
Citat:
da to nije dozvoljeno ali mi nisu naplatili kaznu. Doduse, nisu mi naplatili kaznu ni za prekoracenje brzine, bili su bas dobri. No.. srednja svetla upaljena u gradu ili na putu nema sanse da naplate kao ni blicanje vozacima (ablendovanje) kao upozorenje da je patrola tu negde (za ovo imam dokaz, iz Politike - clanak koji to potvrdjuje).Ostalo....alkohol.... slazem se za 0.0 Ako popijes lepo sednes u taksi a ako nemas para onda nemoj ni da pijes (ili kreni u startu pesice) jer zasto bi ugrozavao nekoga zbog tvog zadovoljstva. Eto.. voli vas Woo |
|
|
|
|
|
|
#81 |
|
Ističe se
Učlanjen: 19.12.2003.
Ne teraj me da potrazim kazne,ako su jos u autu...Znaci platio sam za upaljena svetla 1500dinara,i za maglenke 1500dinara,cak su mi pokazali u njihovoj knjizi zakona gde to stoji....
A koje to auto za evropsko trziste ima to da se svetla sama pale?Ja zivim u evropi i vozim nova kola,ali nisam primetio....To sam video samo kod nekih modela za americko trziste..... |
|
|
|
|
|
#82 | |
|
Pod peglom sve legne na svoje mesto!
Elita
Učlanjen: 14.02.2004.
Tekstova u blogu: 1
Reputaciona moć: 14 ![]() ![]() ![]() ![]() |
Citat:
|
|
|
|
|
|
|
#83 |
|
Zainteresovan član
Učlanjen: 02.06.2004.
Reputaciona moć: 6 ![]() |
Nije svrha kazni da se puni budžet, već da se učesnici u saobraćaju primoraju na bezbedno ponašanje! Veliki je broj nastradalih na putevima u Srbiji, a velike kazne (na samo novčane, i zatvorske) su najefikasnije mere protiv toga!
Upaljena svetla su, bez rasprave, jedno dobro rešenje koje nikom ne smeta a puno pomaže! Alkohol u granicama 0.0 je problem zato što ne smete da jedete salatu sa vinskim sirćem ili cherry bombone! Stari zakon je sada prevaziđen, i izrada novog nije politička već tehnička potreba! Slovenci su od 1991. do sada četiri puta promenili ZOBS! Novi zakon treba da reguliše i disciplinuje ne samo vozače već i one koji su odgovorni za stanje puteva! Jedno pitanje: šta mislite o vezivanju na zadnjim sedištima? |
|
|
|
|
|
#84 |
|
Početnik
Učlanjen: 17.06.2004.
Reputaciona moć: 6 ![]() ![]() |
moj brat je vozio godinama auto u bg sa stalnim kratkim svetlima(jer ne moze da ih ugasi) i nikad niko nista nije pitao,uostalom glupo i nepotrebno je propisati da budu upaljena svetla u nasoj zemlji(pa nismo u finskoj)....sto se tice ablendovanja ne mogu ga zabraniti,nemoguce je dokazati da ablendujes radi patrole.....za alkohol sve zavisi,desilo mi se nebrojeno puta da popijem 4-6 piva(osetim da me udarilo),pojedem hamburger i nakon 2 sata imam 0.00
samo jednom sam imao vise-0.45(bio sam gladan) posle 7 godina voznje po bg skoro da nemam zamerki saobracajcima ali ovima parking kontrolorima bi dusu iscupao-poslednji put posaljem poruku jednom i nista(pending),ja posaljem jos jednom a imao sam kredita,vratim se posle pola sata kazna je naravno tu,podjem da se zalim ali:"decko,tvoje poruke nema na serveru i cao"....i sve tako |
|
|
|
|
|
#85 | ||
|
Ističe se
Citat:
|
||
|
|
|
|
|
#86 | |
|
Ističe se
Učlanjen: 25.05.2004.
Citat:
TEK - NAPRAVITE PRVO PUTEVE KAKO TREBA JER SU ONI GLAVNA OPSANOST ZA SAOBRAĆAJ!!! OBELEŽITE TRAKE I POSTAVITE SVUDA NOVE SEMAFORE, ZNAKOVE I KONTROLIŠITE DA LI I ŠTA TRAŽE KAMIONI NA LEVOJ STRANI AUTO-PUTA SA 70 NA SAT??? MENJAJTE SAOBRAĆAJCE IZ CENTRA GRADA NA SVAKA 2 SATA ZBOG IZDUVNIH GASOVA... |
|
|
|
|
|
|
#87 | |
|
Ističe se
Citat:
|
|
|
|
|
|
|
#88 |
|
Aktivan član
Učlanjen: 22.02.2004.
Neka oni lepo uvedu koji god hoće zakon, samo da ne uzimaju i krv
|
|
|
|
|
|
#89 | |
|
inquisition
Zainteresovan član
Citat:
A kazna...pa evo, za vikend su meni naplatili kaznu posto nista pametno nisu mogli da smisle za prekoracenje brzine od 15km/h van naseljenog mesta 1500.00 dinara (BTW, nisu imali radar upaljen) ali kako je bilo 03AM a ja na putu Loznica-Sabac mrtav umoran a oni zeljni para nisam imao zivaca da se ubedjujem sa njima i idem u MUP na proveru vozila (naravno da cekamo jutro tj prvi radni dan!) i slicne akrobacije koje su mi nudili. I..tako, pristao sam da im platim globu na nista samo da me vise ne bi maltretirali. Mislim da je slicna stvar bila i sa tobom...no sta da se radi, imamo i takve pandure na putevima. |
|
|
|
|
|
|
#90 |
|
Ističe se
meni su pokazali knjigu....zakon,pod tackom tom i tom...i tamo stvarno to pise....a sto se tice svetla na pezou...a gde si kupio auto?zaista neznam za koje je to trziste.....
a sto se tice radara.....kad me ustave,ja im trazim sliku....nema slike, nemaju dokaz pred sudom....i oni to dobro znaju.....pre 10 dana me pustise na tu foru,bez kazne... |
|
|
|
|
|
#91 |
|
inquisition
Zainteresovan član
[quote="begunac"]meni su pokazali knjigu....zakon,pod tackom tom i tom...i tamo stvarno to pise....a sto se tice svetla na pezou...a gde si kupio auto?zaista neznam za koje je to trziste.....[quote]
Pezo za EU trziste ima programirano u kompjuteru automatsko paljenje svetala, kao sto ti rekoh. Mislim da je stigao direktno iz Francuske, nisam to proveravao |
|
|
|
|
|
#92 |
|
Zainteresovan član
Moraću malo da se umešam u ovu raspravu!
Po sadašnjem zakonu, upotreba svetala je obavezna od prvog sumraka do do potpunog svanuća, ali nije zabranjena i preko dana (čl. 88. i 91. ZOOBS). Međutim, svetla za maglu mogu da se upotrebljavaju samo po magli ili u slučaju smanjene vidljivosti (čl. 93. ZOOBS). Ko je platio kaznu za upotrebu svetala preko dana, debelo je nasamaren od policajaca. U slučaju sumnje, da li je vaš postupak pogrešan ili ne, insistirajte od policajca da vam napiše prijavu. Ukoliko on izbegava to i insistira plaćanje na licu mesta, znači da vas obmanjuje. Takvo ponašanje odmah treba da prijavite generalnom inspektorijatu MUP kako bi taj policajac bio sankcionisan. |
|
|
|
|
|
#93 | |
|
Zainteresovan član
Citat:
Tvoji su mi komentari zaista simpatični i vidim da si skroz cool tip!
|
|
|
|
|
|
|
#94 |
|
Zainteresovan član
Batice, gde ti živiš, tj. iz koga si tripa? :? Ili si idealista ili iluzionista!!!
Tvoji su mi komentari zaista simpatični i vidim da si skroz cool tip! [/quote]Batice, da li si nekada to probao! Svi kukaju kako ih je zavrnuo ovaj, onaj i sl. A niko neće da nešto preduzme! Zašto? Zato što tebi više odgovara da mu platiš! Ali onda nemoj da kukaš! Kada bi svi prijavljivali pokušaj korupcije, država bi se brzo očistila! Ali to nije tema foruma! |
|
|
|
|
|
#95 | |
|
Zainteresovan član
Citat:
Svi kukaju kako ih je zavrnuo ovaj, onaj i sl. A niko neće da nešto preduzme! Zašto? Zato što tebi više odgovara da mu platiš! Ali onda nemoj da kukaš! Kada bi svi prijavljivali pokušaj korupcije, država bi se brzo očistila! Ali to nije tema foruma![/quote] Ajde ti nama reci, onda, šta bi nama običnim smrtnicima novi ZOBS dobro doneo ( jer i dalje mislim da je ključ bilo kog zakona da se u potpunosti i jedinstveno za sve sprovodi) |
|
|
|
|
|
|
#96 | |
|
Zainteresovan član
[quote="ikksx"]
Citat:
Svi kukaju kako ih je zavrnuo ovaj, onaj i sl. A niko neće da nešto preduzme! Zašto? Zato što tebi više odgovara da mu platiš! Ali onda nemoj da kukaš! Kada bi svi prijavljivali pokušaj korupcije, država bi se brzo očistila! Mnogo ste jaki i revolucionarni! Što se tiče kukanja ja nikad nisam kukao nego konstatovao faktičko stanje stvari, a vi i dalje mlatite praznu slamu i uživajte u svom utopizmu. 8) Samo nemojte da izigravate face jer ko se raspravlja sa službenim licem može da dobije i po p.... i pre prijave i da sa prijavom može da obriše zadnjicu! :wink:
|
|
|
|
|
|
|
#97 |
|
Zainteresovan član
E sad je ovo otišlo previše od teme - novi ZOBS.
|
|
|
|
|
|
#98 |
|
Guest
|
moje iskustvo je ovakvo: upisala sam se bez ikakvog predznjanja. dodjem na prvi cas, instruktor doveze kola do ulice blizu skole i kaze "kvacilo, kocnica, gas, kreni". ja gledam u njega i pitam "kako?" a on ne veruje da ne umem. i krenem, ali avaj, posle 200m eto nama prelaska reko tramvajskih sina. prvi cas. premrla sam. na 2. ili 3. casu opet ista nbg ulica. pokaze mi neku zaravan, tamo je poligon. Pitam sto nismo tamo, kaze najbolje se uci na ulici. 4. cas-zaledjena stakla iznutra, magla, a ja u ulici sa 3 trake, saobracajem, tramvajem, 7:30 ujutru. mrem. pa malo na kruzni tok. umrem skroz. na 8. casu sam izasla iz kola skroz istraumirana i trazila pare.
da li je to u redu? gde je tu moral i pedagogija? tom coveku bih zabranila da "uci" bilo koga. zanima me vase misljenje o kvalitetu nastave i instruktora. a ako nekoga zanima koja je skola i instuktor, vrlo rado. |
|
|
|
#99 | |
|
Pod peglom sve legne na svoje mesto!
Elita
Učlanjen: 14.02.2004.
Tekstova u blogu: 1
Reputaciona moć: 14 ![]() ![]() ![]() ![]() |
Citat:
|
|
|
|
|
|
|
#100 |
|
Zainteresovan član
šta će zakon doneti dobro?
1. Preciznije će biti određena pravila saobraćaja, tako da svima bude jasno u svakoj situaciji kako moraju da se ponašaju. 2. Uvode se nove norme koje će obuhvatiti sve što stari zakon nije regulisao, naročito u oblasti pasivne bezbednosti. 3. Uvode se nove institucije koje teba isključivo da se bave pitanjem bezbednosti saobraćaja, i bezbednost saobraćaja se podiže na nivo od nacionalnog značaja. 4. Kao krajnja rezultat, u Srbiji bi trebalo da se smanji broj poginulih i nastradalih (sa oko 1300 poginulih godišnje, na bar 1000) Ja vas zato molim da ovde šaljete nove predloge, i primedbe na stari zakon! npr. Da li iko zna kako je sada regulisan saobraćaj u kružnom toku (U toku a ne NA ULAZU u tok)!? |
|
|
|