Saobraćaj, zakoni, propisi, uvoz vozila, pitanja ... - Strana 3 - Forum Krstarice

Idi nazad   Forum Krstarice > Sport > Automobilizam

Odgovorite

Alati za teme
stari 04.05.2004., 16:20   #51
Sizif
Gde je Pahomije - tu je i ljubav. ♥
Moderator

Sizif (avatar)

Učlanjen: 05.07.2003.
Pol: muški
Tekstova u blogu: 1
Reputaciona moć: 40
Sizif je guruSizif je guruSizif je guruSizif je guruSizif je guruSizif je guruSizif je guruSizif je guruSizif je guruSizif je guruSizif je guru
Podrazumevano Re: savet

Citat:
Original postavio Nidza90
idi u tosin bunar ako znas de je poslovni centar idi u preduzece inoprom i tu se raspitaj o svemu sto te interesuje!!!!!!
Hvala ti, to mi je u komšiluku pa ću svratiti do njih.
Sizif nije na forumu   Odgovorite sa citatom
stari 21.05.2004., 10:12   #52
Guest

Podrazumevano kradja automobila

Ne znam da li je ovo pravi forum, ali evo.
Juce, u sred bela dana sa parkinga iza zgrade ukradena nam je jugo florida. Ona ne vredi puno, jer je 91. godiste. Zasto se neko bakce da krade auto koji tako malo vredi?
Prijavili smo policiji, sve su zapisali i rekli nam da se na nadamo puno.
Da li neko ima iskustva s ovim. Kolike su sanse da se auto pronadje? Da li su uopste nekom pronasli ukradena kola?
Imate li neki savet sta bi mogli da preduzmemo ili da sve prepustimo policiji?
Da napomenem, ovo se desilo u Nisu.
  Odgovorite sa citatom
stari 21.05.2004., 10:32   #53
Milojko Vasic
Ističe se

Milojko Vasic (avatar)

Učlanjen: 29.08.2003.
Reputaciona moć: 0
Milojko Vasic se trudi
Podrazumevano

Eh ...

Kradu se sva kola. Za raznolike namene:

1. Iznuda za otkup
2. Za prodaju
2.1 u istočne zemlje - 'besna kola'
2.2 na Kosovo - obični
2.3 za auto otpade - SVI ostali automobili
3. Ludiranje
4. Bekstvo posle neke žešće pljačke
5. ...
---------------------------------
Yebiga, šta je tu je. Sve zavisi ko ti je ukrao auto i zašto ga je ukrao. Možda ga nađu.
Milojko Vasic nije na forumu   Odgovorite sa citatom
stari 21.05.2004., 11:35   #54
Guest

Podrazumevano

Zamislite, evo sada su mi javili od kuce (posto sam trenutno na poslu), auto je vracen na praking. Neko je bio dovoljno drzak da ga vrati na parking. Pa molim vas koja je to smelost, mogao je neko da ga vidi. Sada mi tek nista nije jasno.
A najgore od svega sto nas sada ovi iz milicije prave na budale, te niste ga videli, te davali ste nekom kljuc i slicne gluposti.
Auto je izgleda najnormalnije otkljucan, vozen, parkiran i opet najnormalnije zakljucan. Sada sam bas uznemirena. Da li to znaci da ponovo tako moze tek da ga nema? Ili da prilazimo autu i vidimo nekoga kako ga otkljucava i ulazi, i sta da radimo, da mu kazemo "izvini to su nasa kola", mozda je taj neko lud, mozda je naoruzan, mozda je nest licno u pitanju. Bas bezveze. Pa da je neko uzeo kola da se provoza, vozio bi ih dok ne potrosi benzin i ostavio ih ko zna gde.
Izvinjavam se sto ovoliko davim ali ovo mi se prvi put desava i bas sam uznemirena.
  Odgovorite sa citatom
stari 04.08.2004., 00:06   #55
grit
Obećava

Učlanjen: 30.07.2004.
Reputaciona moć: 6
grit se trudi
Podrazumevano HITNO!

Ako neko mozda zna na kom sajtu bi mogla da nadjem mapu auto gas stanica u Evropi.Hvala unapred!!!
grit nije na forumu   Odgovorite sa citatom
stari 04.08.2004., 02:02   #56
Espanol
Pod peglom sve legne na svoje mesto!
Elita

Espanol (avatar)

Učlanjen: 14.02.2004.
Tekstova u blogu: 1
Reputaciona moć: 14
Espanol ima svetlu budućnostEspanol ima svetlu budućnostEspanol ima svetlu budućnostEspanol ima svetlu budućnost
Podrazumevano Re: HITNO!

Citat:
Original postavio grit
Ako neko mozda zna na kom sajtu bi mogla da nadjem mapu auto gas stanica u Evropi.Hvala unapred!!!
Najbolja varijanta je da se javiš informativnom centru AMS SCG. Traži g. Đuru Kavaju i on će te najbolje uputiti. Srećno.
Espanol nije na forumu   Odgovorite sa citatom
stari 06.08.2004., 04:07   #57
grit
Obećava

Učlanjen: 30.07.2004.
grit se trudi
Podrazumevano Re: HITNO!

Citat:
Original postavio Espanol
Citat:
Original postavio grit
Najbolja varijanta je da se javiš informativnom centru AMS SCG. Traži g. Đuru Kavaju i on će te najbolje uputiti. Srećno.
8) :wink:
grit nije na forumu   Odgovorite sa citatom
stari 27.08.2004., 17:57   #58
Nedostizni
Zainteresovan član

Nedostizni (avatar)

Učlanjen: 02.06.2004.
Nedostizni se trudi
Podrazumevano NOVI ZAKON O BEZBEDNOSTI SAOBRACAJA

U pripremi je novi zakon o bezbednosti saobracaja na putevima! Molim sve koji imaju neku ideju ili komentar, da to pošalju na forum!

Ja cu vam odgovarati i nadam se da cemo uspostaviti zaista korisnu raspravu!

HVALA!!!
Nedostizni nije na forumu   Odgovorite sa citatom
stari 28.08.2004., 01:07   #59
Zagor BG
Zainteresovan član

Zagor BG (avatar)

Učlanjen: 15.01.2004.
Zagor BG se trudi
Podrazumevano Re: NOVI ZAKON O BEZBEDNOSTI SAOBRACAJA

Citat:
Original postavio Nedostizni
U pripremi je novi zakon o bezbednosti saobracaja na putevima! Molim sve koji imaju neku ideju ili komentar, da to pošalju na forum!

HVALA!!!
Kako da si tako dobro upućen u tu problematiku? 8) koliko sam ja na forumu ti do sada nisi učestvovao u diskusijama? Da li si pub ili pravnik? moje prvo pitanje glasi: Da li se za i koliko prekoračenje brzine ide u fioku ili na streljanje? Pozdrav svima!
Zagor BG nije na forumu   Odgovorite sa citatom
stari 28.08.2004., 21:25   #60
Nedostizni
Zainteresovan član

Nedostizni (avatar)

Nedostizni se trudi
Podrazumevano

Prema predlogu novog zakona, za sve prekrsaje visestruko se povecavaju kazne a uvode se i kazneni poeni! Takodje ce za najteze oblike prekrsaja biti jako stroge kazne! Ako bi prekoracio brzinu preko 100% od dozvoljene, ili 80 km/h u naseljenom mestu, odmah bi ti se oduzela dozvola i bio bi priveden u policiju, i zaradio bi maksimalan broj kaznenih poena (jos malo pa bi te streljali)! Za pocetnike je ideja da ne sme da napravi nijedan prekrsaj prve 2 godine! Ako ga napravi, morace opet na obuku i polaganje!
stari 29.08.2004., 03:47   #61
Zagor BG
Zainteresovan član

Zagor BG (avatar)

Zagor BG se trudi
Podrazumevano

Citat:
Prema predlogu novog zakona, za sve prekrsaje visestruko se povecavaju kazne a uvode se i kazneni poeni! Takodje ce za najteze oblike prekrsaja biti jako stroge kazne! Ako bi prekoracio brzinu preko 100% od dozvoljene, ili 80 km/h u naseljenom mestu, odmah bi ti se oduzela dozvola i bio bi priveden u policiju, i zaradio bi maksimalan broj kaznenih poena (jos malo pa bi te streljali)! Za pocetnike je ideja da ne sme da napravi nijedan prekrsaj prve 2 godine! Ako ga napravi, morace opet na obuku i polaganje!
Borba za bezbedniji saobraćaj se između ostalog vodi i drakonskim kaznama. Međutim, mislim da su prosečni vozači najugroženija kategorija stanovništva a navodim samo neke od razloga:
1. Vozimo krševe zbog lošeg standarda ugrožena bezbednost.
2. Plaćamo održavanje puteva a znamo kakvi su i kako se odražavaju i na vozilo i na bezbednost vozača.
3. Plaćamo osiguranje a ono se vrlo teško naplaćuje u slučaju sudara.
4. plaćamo putarinu na auto putevima koji jedva da se tako mogu i nazvati.
5. Plaćamo parkiranje (najčešće deo ofarbanog trotoara) i paukiranje jer treba da finansiramo sport. Naravno, ako nam neko udari ili ogrebe auto za to niko ne odgovara.
6. Među prvima smo za dopunu budžeta kroz povećanje cene goriva.
7. Mogu nas naterati na vanredni tehnički pregled. Ako smo neispavni platimo uz skidanje tablica, a ako smo u redu niko nam neće platiti protraćeno vreme.
Ostalih razloga mogu i drugi da se sete. Drugim rečima, borba za bezbedniji saobraćaj treba da se vodi na više frontova multidisciplinarnim pristupom a ne samo drakonskim kaznama. Što se tiče brzine, na nekim mestima je ograničenje 40 km a realno bi moglo da bude 60km i onda pada vaćarenje za prekoračenje 10-15 km. :wink:
Svi se brinu o nama, a nama kičma puca!
Neko bi rekao da sam za nepoštovanje zakona i protiv kazni. Ne, naprotiv. Ja sam za dobar, jasan zakon i njegovo još bolje sprovođenje ali ne i za dranje kože sa leđa. Što se tiče velikih kazni i poena bogati i besni će i to znati da reše i divljaće kao i do sada. Puno pozdrava!
stari 29.08.2004., 11:31   #62
ikksx
Zainteresovan član

Učlanjen: 14.04.2004.
ikksx se trudi
Podrazumevano

Odlična tema. Svaka čast.
Za početak neću komentarisati delove zakona i kaznovnik, hteo bih samo napomenuti da je za početak najpreče da se zakon, kavav takav, sprovodi - što znači da službeno lice ima isti tretman prema meni koji vozim Z.101, i prema liku koji vozi recimo BMW, te da nema kasnijeg cepanja prijava zato što je to nečiji kolega,...
ikksx nije na forumu   Odgovorite sa citatom
stari 29.08.2004., 12:52   #63
Nedostizni
Zainteresovan član

Nedostizni (avatar)

Nedostizni se trudi
Podrazumevano

7. Mogu nas naterati na vanredni tehnički pregled. Ako smo neispavni platimo uz skidanje tablica, a ako smo u redu niko nam neće platiti protraćeno vreme.
Svi se brinu o nama, a nama kičma puca!
Neko bi rekao da sam za nepoštovanje zakona i protiv kazni. Ne, naprotiv. Ja sam za dobar, jasan zakon i njegovo još bolje sprovođenje ali ne i za dranje kože sa leđa. Što se tiče velikih kazni i poena bogati i besni će i to znati da reše i divljaće kao i do sada. Puno pozdrava![/quote]

Prvi korak je napraviti dobar zakon! NJegovo sprovodjenje medjutim zavisi i od ostalih, narocito policije!
Zakon koji je u pripremi nije nov samo u pogledu sankcija, vec pre svega u tome da utvrdi jasna pravila saobracaja! NJegova svrha je da na prvom mestu da smanji veliki broj poginulih i povredjenih na putevima Srbije (prosek 1300 poginulih godisnje)

Bilo bi jako korisno da ovde stavljate primedbe na postojeci zakon, kako bi se to ispravilo u novom, da predlazete neka resenja koja bi predstavljala novinu, mozete podeliti sa nama iskustva iz inostranstva i sl.

Malopredjasnje primedbe su na mestu, a tacka 7. je zanimjiva za regulisanje u novom zakonu!
stari 29.08.2004., 12:55   #64
Nedostizni
Zainteresovan član

Nedostizni (avatar)

Nedostizni se trudi
Podrazumevano

Citat:
Original postavio ikksx
Odlična tema. Svaka čast.
Za početak neću komentarisati delove zakona i kaznovnik, hteo bih samo napomenuti da je za početak najpreče da se zakon, kavav takav, sprovodi - što znači da službeno lice ima isti tretman prema meni koji vozim Z.101, i prema liku koji vozi recimo BMW, te da nema kasnijeg cepanja prijava zato što je to nečiji kolega,...
Potpuno si u pravu! To je jedno od osnovnih ustavnih nacela, da je zakon jednak za sve! Ali postovanje toga je nesto sto na zalost prevazilazi okvire ove teme!
stari 29.08.2004., 14:35   #65
Zagor BG
Zainteresovan član

Zagor BG (avatar)

Zagor BG se trudi
Podrazumevano

Situaciju sa vanrednim tehničkim pregledom lično sam doživeo. Bio sam isprepadan u Francuskoj ulici i zajedno sa još pet vozača i njihovih vozila upućen na obližnji tehnički. Tada sam vozio ladu specijal 81 godište i bio sam po njihovoj proceni zicer. Čak mi je i tip koji radi na tehničkom rekao dok sam čekao na red da teško ko ovde dokaže da je ispravan. Međutim, pošto sam fanatik kada su automobili i njihova ispravnost u pitanju pa makar bili po godini proizvodnje pre Potopa nisu mogli da nađu ništa. Tri radnika su tražili dlaku u jajetu kod auta tada starog 21 godinu i mogli su da konstatuju da takvu ladu još nisu videli. :wink: Pre mene su trojica pala (čak i jedna uvezena Corsica koja nije imala preko 6 godina starosti).
Nego, šta mislite o "spašavanju" sa parkingom? Mislim ono 20 dinara po satu pa za osmočasovno radno vreme da im se isplati pola prosečne dnevnice? Da li je odnošenje vozila koja direktno ne ugrožavaju saobraćaj po zakonu? Da li neko zna kolike su plate u parking servisu i da li kasne? Da li mi sa prosečnim primanjima da kupimo biciklu za leto a zimi isključivo gradski saobraćaj?
stari 01.09.2004., 10:13   #66
ikksx
Zainteresovan član

Učlanjen: 14.04.2004.
ikksx se trudi
Podrazumevano

Ja lično radim na tehničkom pregledu t.j. direkni sam izvršioc i mogu samo reći da smo mi vrlo realni znači ako je neko neispravan i na redovnom tehničkom taj ne bude pušten a kamoli na vanrednom - jer iz mog ugla to izgleda i malo drugačije - sve je u našoj zemlji tako, te samo da skratim priču, konkurencija može da ti namešta zvrčke i nikad ne znaš ko je čiji "prijatelj". Zato sve ide po P.S.u.

Ja takođe imam stari auto i dosta lošu platu, ali ja jesam za to da se uvedu visoke i drastične kazne, te će se vozači ipak malo ustručavati prekršiti zakon. Odličan primer za to je poslednje poskupljenje koje je u to vreme bilo ogromno, setite se samo koliko je tada bilo malo vozača koji se nisu vezali,...
A što se tiče bogatuna, ja znam da će oni i dalje imati to sve da plate i da će "sređivati" ali im treba biti dosadan i to je nešto.

U zakonu bi po meni trebalo više uvesti zatvprskih kazni - ne mogućnost plaćanja, više oduzimanja vozačke dozvole, ponavljanja polaganja, a u drastičnim slučajevima i oduzimanje prava na upravljanje vozilom (ako je neko uporan u svojim prekršajima).
Čujemo se i posle,...
ikksx nije na forumu   Odgovorite sa citatom
stari 01.09.2004., 14:56   #67
Zagor BG
Zainteresovan član

Zagor BG (avatar)

Zagor BG se trudi
Podrazumevano

Citat:
Original postavio ikksx
Ja lično radim na tehničkom pregledu t.j. direkni sam izvršioc i mogu samo reći da smo mi vrlo realni znači ako je neko neispravan i na redovnom tehničkom taj ne bude pušten a kamoli na vanrednom - jer iz mog ugla to izgleda i malo drugačije - sve je u našoj zemlji tako, te samo da skratim priču, konkurencija može da ti namešta zvrčke i nikad ne znaš ko je čiji "prijatelj". Zato sve ide po P.S.u.

Ja takođe imam stari auto i dosta lošu platu, ali ja jesam za to da se uvedu visoke i drastične kazne, te će se vozači ipak malo ustručavati prekršiti zakon. Odličan primer za to je poslednje poskupljenje koje je u to vreme bilo ogromno, setite se samo koliko je tada bilo malo vozača koji se nisu vezali,...
A što se tiče bogatuna, ja znam da će oni i dalje imati to sve da plate i da će "sređivati" ali im treba biti dosadan i to je nešto.

U zakonu bi po meni trebalo više uvesti zatvprskih kazni - ne mogućnost plaćanja, više oduzimanja vozačke dozvole, ponavljanja polaganja, a u drastičnim slučajevima i oduzimanje prava na upravljanje vozilom (ako je neko uporan u svojim prekršajima).
Čujemo se i posle,...
Da su svi realni kao ti nebi se ovoliko neispravnih krševa vozilo po ulici, automobila na plin bez atesta, automobila bez sajtni i poda itd. Da su drugi realni nebi narod vozio automobile od 15-20 godina starosti. Najgore je da onaj koji te upućuje na tehnički vozi službenog keca koji taj isti pregled nebi realno prošao. Smehotresna olimpijada!
stari 01.09.2004., 17:51   #68
Nedostizni
Zainteresovan član

Nedostizni (avatar)

Nedostizni se trudi
Podrazumevano

Citat:
Original postavio ikksx

Čujemo se i posle,...
Prema sadašnjem predlogu, kazne će se povećati u proseku oko 7 puta, a uvešće se i kazneni poeni. Novine su upotreba mobilnog telefona samo uz hands free, vezivanje na zadnjim sedištima, stalno upaljeni farovi...
stari 01.09.2004., 22:40   #69
s.so
Početnik

Učlanjen: 19.08.2004.
s.so se trudi
Podrazumevano

Molim?? Stalno upaljeni farovi? Na pocetku mi se ucinilo da idemo ka nemackom principu, a ne madjarskom!! To mi se nikako ne svidja jer po danu nekad ne mozes da razlikujes da li auto ispred tebe koci ili ima upaljena svetla.
A moje pitanje je sa koliko bodova odlazi dozvola? I koliko bodova se dobija za ne vezanje pojasa?
s.so nije na forumu   Odgovorite sa citatom
stari 01.09.2004., 23:00   #70
begunac
Ističe se

Učlanjen: 19.12.2003.
begunac se trudi

Citat:

HVALA!!!
Ja imam jedno pitanje....
..Skoro sam bio citav mesec na odmoru i jako prisutan na putevima (za jedan mesec 8000km)...Pitanje glasi: Kad ce bre jednom da se povuce policija koja pljacka po putevima...???To bre nigde na svetu nema...ustavljaju na svaka 2 km,zalezu, izlecu iz kanala....osecam se kao progonjena zver(ni kriv ni duzan-dosao samo na odmor)
izmedju ostalog,platih kaznu sto su mi upaljena svetla u 7,30 izutra,sto nisam vezan 5-6 puta preticanje na punoj liniji 2 puta,prekoracenje brzine 5-6 puta,i upaljene maglenke...1500dinara,samo jedan kilometar posto sam izasao iz magle...
Zakon treba i mora da se promeni,narocito sto se tice sveta...znaci mora da u celoj Evropi vazi isti zakon.....Samo kad bi jos na miru mogao da vozim kao po Evropi......za 15 godina imao sam jedno zaustavljanje od strane policije...
begunac nije na forumu   Odgovorite sa citatom
stari 01.09.2004., 23:44   #71
Candyman
smaram ljude :)
Primećen član

Candyman (avatar)

Učlanjen: 03.06.2004.
Candyman se trudi
Podrazumevano

Citat:
Original postavio s.so
Molim?? Stalno upaljeni farovi? Na pocetku mi se ucinilo da idemo ka nemackom principu, a ne madjarskom!! To mi se nikako ne svidja jer po danu nekad ne mozes da razlikujes da li auto ispred tebe koci ili ima upaljena svetla.
A moje pitanje je sa koliko bodova odlazi dozvola? I koliko bodova se dobija za ne vezanje pojasa?
Zato su za bolje opazanje(ljudi bolje opazaju "predmete" u centru vidnog polja) uveli trece stop svetlo(ne, nije inzinjerska ili konfekcijska ludorija :wink: ) . Sa upaljenim svetlima lakshe se uoci da li vozilo odlazi(crvena na zadnjem delu) ili dolazi(naravno bela).
CIAO! 8)
P.S. Kazne shto vece(novcane, kao shvabo) i striktnije sprovodjenje zakona.
Candyman nije na forumu   Odgovorite sa citatom
stari 01.09.2004., 23:49   #72
Dlakava_Strvina
Ističe se

Dlakava_Strvina (avatar)

Učlanjen: 25.05.2004.
Dlakava_Strvina se trudi
Podrazumevano

Citat:
E TO JE.. HIK... ODLICNA IDEJA .. HIK... PODRIG PODRZAVAM ... HIK... EVO STA MI SE... HIK... MALOCAS DESILO... HIK... SVI VOZILI U POGRE... HIK... SHNOM SMERU...

A PITAO ME ... HIK... SAOBRACAJAC... DA LI SAM... HIK... PIO NESHTO?... A HIK... NE PITA DA LI SAM JEO!?

INACHE... HIK POSHTUJEM ZAKON... HIK... OSTAVIO SAM UKLJUCHENA SVETLA .. HIK.. NA KOLIMA...
Dlakava_Strvina nije na forumu   Odgovorite sa citatom
stari 01.09.2004., 23:56   #73
Marlen
Početnik

Učlanjen: 06.08.2004.
Marlen se trudi

Citat:

HVALA!!!
Mislim da cemo svi biti bezbedniji ukoliko koristimo "hands free".Mnoge nesrece se desavaju upravo zbog koriscena mobilnih telefona pri velikim brzinama.Ali ima jos nesto vaznije..A to je voznja pod dejstvom alkohola.Trebalo bi o tome razmisliti.
Marlen nije na forumu   Odgovorite sa citatom
stari 02.09.2004., 18:47   #74
Dlakava_Strvina
Ističe se

Dlakava_Strvina (avatar)

Učlanjen: 25.05.2004.
Dlakava_Strvina se trudi

Citat:
Original postavio Marlen
Citat:

HVALA!!!
Mislim da cemo svi biti bezbedniji ukoliko koristimo "hands free".Mnoge nesrece se desavaju upravo zbog koriscena mobilnih telefona pri velikim brzinama.Ali ima jos nesto vaznije..A to je voznja pod dejstvom alkohola.Trebalo bi o tome razmisliti.
TAČ... HIK.. TAČNO... HIK...
HANDS FREE... HIK JE SUPER... DIGNEM... HIK ... RUKE I ONDA MOGU... HIK DA PIJEM... PODRIG

MUŠKARCI... HIK.. KARCI.. SLABO VOZE... HIK... JER GLEDAJU... HIK U ŽENE.. PODRIG...
ŽENE LOŠE HIK... VOZE SAMO ZATO ŠTO SU HIK... ŽENE...
PODRIG...
Dlakava_Strvina nije na forumu   Odgovorite sa citatom
stari 02.09.2004., 22:52   #75
Nedostizni
Zainteresovan član

Nedostizni (avatar)

Nedostizni se trudi

Citat:
Original postavio Marlen
Citat:

HVALA!!!
Postoje misljenja da bi potpuno trebalo zabraniti upotrebu mobilnih, ali za sada je stav da je to prestrogo! Sto se alkohola tice, potpuna zabrana bi takodje bila prestroga, tako da se za sada samo razmatraju dozvoljene granice - 0,3 ili 0,5
Odgovorite

Pošalji link

Alati za teme

Pravila za slanje poruka
Ne možete kreirati novu temu
Ne možete poslati odgovor
Ne možete dodati priloge
Ne možete prepraviti svoju poruku

BB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen

Forum Krstarice > Sport > Automobilizam

Forum Krstarice - Arhiva - Vrh strane
Krstarica | Uslovi korišćenja | Privatnost | Reklamiranje | Kontakt | Pomoć

Copyright © Krstarica d.o.o. Beograd 1999-2009. Sva prava zadržana.
Krstarica d.o.o. ne snosi odgovornost za sadržaj poruka na Forumu.