|
|||||||
| Registrujte se | Blogovi | Društvene grupe | Slike i albumi | Kontakti | Lista članova | Najčešća pitanja | Kalendar | Označi forume kao pročitane |
![]() |
|
|
Alati za teme |
|
|
#51 | |
|
Gde je Pahomije - tu je i ljubav. ♥
Moderator
Učlanjen: 05.07.2003.
Pol: muški
Tekstova u blogu: 1
Reputaciona moć: 40 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Citat:
|
|
|
|
|
|
|
#52 |
|
Guest
|
Ne znam da li je ovo pravi forum, ali evo.
Juce, u sred bela dana sa parkinga iza zgrade ukradena nam je jugo florida. Ona ne vredi puno, jer je 91. godiste. Zasto se neko bakce da krade auto koji tako malo vredi? Prijavili smo policiji, sve su zapisali i rekli nam da se na nadamo puno. Da li neko ima iskustva s ovim. Kolike su sanse da se auto pronadje? Da li su uopste nekom pronasli ukradena kola? Imate li neki savet sta bi mogli da preduzmemo ili da sve prepustimo policiji? Da napomenem, ovo se desilo u Nisu. |
|
|
|
#53 |
|
Ističe se
Učlanjen: 29.08.2003.
Reputaciona moć: 0 ![]() |
Eh ...
Kradu se sva kola. Za raznolike namene: 1. Iznuda za otkup 2. Za prodaju 2.1 u istočne zemlje - 'besna kola' 2.2 na Kosovo - obični 2.3 za auto otpade - SVI ostali automobili 3. Ludiranje 4. Bekstvo posle neke žešće pljačke 5. ... --------------------------------- Yebiga, šta je tu je. Sve zavisi ko ti je ukrao auto i zašto ga je ukrao. Možda ga nađu. |
|
|
|
|
|
#54 |
|
Guest
|
Zamislite, evo sada su mi javili od kuce (posto sam trenutno na poslu), auto je vracen na praking. Neko je bio dovoljno drzak da ga vrati na parking. Pa molim vas koja je to smelost, mogao je neko da ga vidi. Sada mi tek nista nije jasno.
A najgore od svega sto nas sada ovi iz milicije prave na budale, te niste ga videli, te davali ste nekom kljuc i slicne gluposti. Auto je izgleda najnormalnije otkljucan, vozen, parkiran i opet najnormalnije zakljucan. Sada sam bas uznemirena. Da li to znaci da ponovo tako moze tek da ga nema? Ili da prilazimo autu i vidimo nekoga kako ga otkljucava i ulazi, i sta da radimo, da mu kazemo "izvini to su nasa kola", mozda je taj neko lud, mozda je naoruzan, mozda je nest licno u pitanju. Bas bezveze. Pa da je neko uzeo kola da se provoza, vozio bi ih dok ne potrosi benzin i ostavio ih ko zna gde. Izvinjavam se sto ovoliko davim ali ovo mi se prvi put desava i bas sam uznemirena. |
|
|
|
#55 |
|
Obećava
Učlanjen: 30.07.2004.
Reputaciona moć: 6 ![]() |
Ako neko mozda zna na kom sajtu bi mogla da nadjem mapu auto gas stanica u Evropi.Hvala unapred!!!
|
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Pod peglom sve legne na svoje mesto!
Elita
Učlanjen: 14.02.2004.
Tekstova u blogu: 1
Reputaciona moć: 14 ![]() ![]() ![]() ![]() |
Citat:
|
|
|
|
|
|
|
#57 | ||
|
Obećava
Učlanjen: 30.07.2004.
Citat:
8)
|
||
|
|
|
|
|
#58 |
|
Zainteresovan član
Učlanjen: 02.06.2004.
U pripremi je novi zakon o bezbednosti saobracaja na putevima! Molim sve koji imaju neku ideju ili komentar, da to pošalju na forum!
Ja cu vam odgovarati i nadam se da cemo uspostaviti zaista korisnu raspravu! HVALA!!! |
|
|
|
|
|
#59 | |
|
Zainteresovan član
Učlanjen: 15.01.2004.
Citat:
Da li si pub ili pravnik? moje prvo pitanje glasi: Da li se za i koliko prekoračenje brzine ide u fioku ili na streljanje? Pozdrav svima! |
|
|
|
|
|
|
#60 |
|
Zainteresovan član
Prema predlogu novog zakona, za sve prekrsaje visestruko se povecavaju kazne a uvode se i kazneni poeni! Takodje ce za najteze oblike prekrsaja biti jako stroge kazne! Ako bi prekoracio brzinu preko 100% od dozvoljene, ili 80 km/h u naseljenom mestu, odmah bi ti se oduzela dozvola i bio bi priveden u policiju, i zaradio bi maksimalan broj kaznenih poena (jos malo pa bi te streljali)! Za pocetnike je ideja da ne sme da napravi nijedan prekrsaj prve 2 godine! Ako ga napravi, morace opet na obuku i polaganje!
|
|
|
|
|
|
#61 | |
|
Zainteresovan član
Citat:
1. Vozimo krševe zbog lošeg standarda ugrožena bezbednost. 2. Plaćamo održavanje puteva a znamo kakvi su i kako se odražavaju i na vozilo i na bezbednost vozača. 3. Plaćamo osiguranje a ono se vrlo teško naplaćuje u slučaju sudara. 4. plaćamo putarinu na auto putevima koji jedva da se tako mogu i nazvati. 5. Plaćamo parkiranje (najčešće deo ofarbanog trotoara) i paukiranje jer treba da finansiramo sport. Naravno, ako nam neko udari ili ogrebe auto za to niko ne odgovara.6. Među prvima smo za dopunu budžeta kroz povećanje cene goriva. 7. Mogu nas naterati na vanredni tehnički pregled. Ako smo neispavni platimo uz skidanje tablica, a ako smo u redu niko nam neće platiti protraćeno vreme. Ostalih razloga mogu i drugi da se sete. Drugim rečima, borba za bezbedniji saobraćaj treba da se vodi na više frontova multidisciplinarnim pristupom a ne samo drakonskim kaznama. Što se tiče brzine, na nekim mestima je ograničenje 40 km a realno bi moglo da bude 60km i onda pada vaćarenje za prekoračenje 10-15 km. :wink: Svi se brinu o nama, a nama kičma puca! Neko bi rekao da sam za nepoštovanje zakona i protiv kazni. Ne, naprotiv. Ja sam za dobar, jasan zakon i njegovo još bolje sprovođenje ali ne i za dranje kože sa leđa. Što se tiče velikih kazni i poena bogati i besni će i to znati da reše i divljaće kao i do sada. Puno pozdrava! |
|
|
|
|
|
|
#62 |
|
Zainteresovan član
Učlanjen: 14.04.2004.
Odlična tema. Svaka čast.
Za početak neću komentarisati delove zakona i kaznovnik, hteo bih samo napomenuti da je za početak najpreče da se zakon, kavav takav, sprovodi - što znači da službeno lice ima isti tretman prema meni koji vozim Z.101, i prema liku koji vozi recimo BMW, te da nema kasnijeg cepanja prijava zato što je to nečiji kolega,... |
|
|
|
|
|
#63 |
|
Zainteresovan član
7. Mogu nas naterati na vanredni tehnički pregled. Ako smo neispavni platimo uz skidanje tablica, a ako smo u redu niko nam neće platiti protraćeno vreme.
Svi se brinu o nama, a nama kičma puca! Neko bi rekao da sam za nepoštovanje zakona i protiv kazni. Ne, naprotiv. Ja sam za dobar, jasan zakon i njegovo još bolje sprovođenje ali ne i za dranje kože sa leđa. Što se tiče velikih kazni i poena bogati i besni će i to znati da reše i divljaće kao i do sada. Puno pozdrava![/quote] Prvi korak je napraviti dobar zakon! NJegovo sprovodjenje medjutim zavisi i od ostalih, narocito policije! Zakon koji je u pripremi nije nov samo u pogledu sankcija, vec pre svega u tome da utvrdi jasna pravila saobracaja! NJegova svrha je da na prvom mestu da smanji veliki broj poginulih i povredjenih na putevima Srbije (prosek 1300 poginulih godisnje) Bilo bi jako korisno da ovde stavljate primedbe na postojeci zakon, kako bi se to ispravilo u novom, da predlazete neka resenja koja bi predstavljala novinu, mozete podeliti sa nama iskustva iz inostranstva i sl. Malopredjasnje primedbe su na mestu, a tacka 7. je zanimjiva za regulisanje u novom zakonu! |
|
|
|
|
|
#64 | |
|
Zainteresovan član
Citat:
|
|
|
|
|
|
|
#65 |
|
Zainteresovan član
Situaciju sa vanrednim tehničkim pregledom lično sam doživeo. Bio sam isprepadan u Francuskoj ulici i zajedno sa još pet vozača i njihovih vozila upućen na obližnji tehnički. Tada sam vozio ladu specijal 81 godište i bio sam po njihovoj proceni zicer.
Nego, šta mislite o "spašavanju" sa parkingom? Mislim ono 20 dinara po satu pa za osmočasovno radno vreme da im se isplati pola prosečne dnevnice? Da li je odnošenje vozila koja direktno ne ugrožavaju saobraćaj po zakonu? Da li neko zna kolike su plate u parking servisu i da li kasne? Da li mi sa prosečnim primanjima da kupimo biciklu za leto a zimi isključivo gradski saobraćaj?
|
|
|
|
|
|
#66 |
|
Zainteresovan član
Učlanjen: 14.04.2004.
Ja lično radim na tehničkom pregledu t.j. direkni sam izvršioc i mogu samo reći da smo mi vrlo realni znači ako je neko neispravan i na redovnom tehničkom taj ne bude pušten a kamoli na vanrednom - jer iz mog ugla to izgleda i malo drugačije - sve je u našoj zemlji tako, te samo da skratim priču, konkurencija može da ti namešta zvrčke i nikad ne znaš ko je čiji "prijatelj". Zato sve ide po P.S.u.
Ja takođe imam stari auto i dosta lošu platu, ali ja jesam za to da se uvedu visoke i drastične kazne, te će se vozači ipak malo ustručavati prekršiti zakon. Odličan primer za to je poslednje poskupljenje koje je u to vreme bilo ogromno, setite se samo koliko je tada bilo malo vozača koji se nisu vezali,... A što se tiče bogatuna, ja znam da će oni i dalje imati to sve da plate i da će "sređivati" ali im treba biti dosadan i to je nešto. U zakonu bi po meni trebalo više uvesti zatvprskih kazni - ne mogućnost plaćanja, više oduzimanja vozačke dozvole, ponavljanja polaganja, a u drastičnim slučajevima i oduzimanje prava na upravljanje vozilom (ako je neko uporan u svojim prekršajima). Čujemo se i posle,... |
|
|
|
|
|
#67 | |
|
Zainteresovan član
Citat:
Da su drugi realni nebi narod vozio automobile od 15-20 godina starosti. Najgore je da onaj koji te upućuje na tehnički vozi službenog keca koji taj isti pregled nebi realno prošao. Smehotresna olimpijada!
|
|
|
|
|
|
|
#68 | |
|
Zainteresovan član
Citat:
|
|
|
|
|
|
|
#69 |
|
Početnik
Učlanjen: 19.08.2004.
Molim?? Stalno upaljeni farovi? Na pocetku mi se ucinilo da idemo ka nemackom principu, a ne madjarskom!! To mi se nikako ne svidja jer po danu nekad ne mozes da razlikujes da li auto ispred tebe koci ili ima upaljena svetla.
A moje pitanje je sa koliko bodova odlazi dozvola? I koliko bodova se dobija za ne vezanje pojasa? |
|
|
|
|
|
#70 | |
|
Ističe se
Učlanjen: 19.12.2003.
Citat:
..Skoro sam bio citav mesec na odmoru i jako prisutan na putevima (za jedan mesec 8000km)...Pitanje glasi: Kad ce bre jednom da se povuce policija koja pljacka po putevima...???To bre nigde na svetu nema...ustavljaju na svaka 2 km,zalezu, izlecu iz kanala....osecam se kao progonjena zver(ni kriv ni duzan-dosao samo na odmor) izmedju ostalog,platih kaznu sto su mi upaljena svetla u 7,30 izutra,sto nisam vezan 5-6 puta preticanje na punoj liniji 2 puta,prekoracenje brzine 5-6 puta,i upaljene maglenke...1500dinara,samo jedan kilometar posto sam izasao iz magle... Zakon treba i mora da se promeni,narocito sto se tice sveta...znaci mora da u celoj Evropi vazi isti zakon.....Samo kad bi jos na miru mogao da vozim kao po Evropi......za 15 godina imao sam jedno zaustavljanje od strane policije... |
|
|
|
|
|
|
#71 | |
|
smaram ljude :)
Primećen član
Učlanjen: 03.06.2004.
Citat:
CIAO! 8) P.S. Kazne shto vece(novcane, kao shvabo) i striktnije sprovodjenje zakona. |
|
|
|
|
|
|
#72 | |
|
Ističe se
Učlanjen: 25.05.2004.
Citat:
A PITAO ME ... HIK... SAOBRACAJAC... DA LI SAM... HIK... PIO NESHTO?... A HIK... NE PITA DA LI SAM JEO!? INACHE... HIK POSHTUJEM ZAKON... HIK... OSTAVIO SAM UKLJUCHENA SVETLA .. HIK.. NA KOLIMA... |
|
|
|
|
|
|
#73 | |
|
Početnik
Učlanjen: 06.08.2004.
Citat:
|
|
|
|
|
|
|
#74 | ||
|
Ističe se
Učlanjen: 25.05.2004.
Citat:
HANDS FREE... HIK JE SUPER... DIGNEM... HIK ... RUKE I ONDA MOGU... HIK DA PIJEM... PODRIG MUŠKARCI... HIK.. KARCI.. SLABO VOZE... HIK... JER GLEDAJU... HIK U ŽENE.. PODRIG... ŽENE LOŠE HIK... VOZE SAMO ZATO ŠTO SU HIK... ŽENE... PODRIG... |
||
|
|
|
|
|
#75 | ||
|
Zainteresovan član