" Cake" u kuhinji... - Strana 5 - Forum Krstarice

Idi nazad   Forum Krstarice > Hobi > Kulinarstvo

Odgovorite

Alati za teme
stari 31.10.2005., 16:15   #101
Espanol
Pod peglom sve legne na svoje mesto!
Elita

Espanol (avatar)

Učlanjen: 14.02.2004.
Pol: muški
Tekstova u blogu: 1
Reputaciona moć: 14
Espanol ima svetlu budućnostEspanol ima svetlu budućnostEspanol ima svetlu budućnostEspanol ima svetlu budućnost
Podrazumevano Re: " Cake" u kuhinji...

Citat:
Original postavio proka1
sigurno se vecini desilo da ima recept i iste ali bas iste sastojke, recimo za krofne ili kiflice, kao kuma, mama, baba i td neka od starih i proverenih kuvarica. a njihove mekike, krofne, kiflice ispadnu kao "oruzje zabranjeno zenevskom konvencijom"

a sve su isto radile , mesile i iste sastojke upotrebile kao njihovi stariji mentori

tajna je u malim CAKAMA koje nisu shvatile ozbiljno kada su im majke i bake pricale, a to je :

kisela testa za kiflice...........mesi i samo mesi, bar pola sata, sve dok se ne lepi za ruke i dasku i onda jos 10 min pa mali list putera ili margarina na svakoj kiflici, pre toga premazanoj zumancetom

kao i za kiflice tako i za krofne je NAJBITNIJE, ...tajna je u temperaturi

kuhinja, BRASNO, i sve ostale namirnice MORAJU biti temperirane !!!!

u prilogu imate jedan detaljan recep za krofne, koje su hit za ove zimske dane, manite se onih tepsija iz tv shop-ova, nego nadjite malo vremena i napravite ih kao nase bake i ukus i mekoca nece izostati. a da, da ne zaboravim KROFNE SE PRAVE NA VANGLU
I da ne bi na prazno teoretisali, treba otići samo na temu KROFNE. Tamo je i recept i fotografija uvažene članice smeh!
Espanol nije na forumu   Odgovorite sa citatom
stari 31.10.2005., 16:49   #102
proka
kad 'ocu - lako cu, a kad necu - kako cu
Elita

proka (avatar)

Učlanjen: 19.04.2005.
Reputaciona moć: 23
proka je guru pripravnikproka je guru pripravnikproka je guru pripravnikproka je guru pripravnikproka je guru pripravnikproka je guru pripravnikproka je guru pripravnikproka je guru pripravnikproka je guru pripravnikproka je guru pripravnikproka je guru pripravnik

krofne nisu poenta ovog posta. tema su CAKE U KUHINJI

poenta posta je u temperiranju sastojaka prilikom pripremanja pecifa

recep za krofne iz jednog prastarog kuvara je samo prilog navedenoj tvrdnji.
stari 01.11.2005., 02:27   #103
smeh
proučava zakone i piše žalbe
Moderator

smeh (avatar)

Učlanjen: 07.09.2003.
Pol: ženski
Tekstova u blogu: 16
Reputaciona moć: 32
smeh je guru pripravniksmeh je guru pripravniksmeh je guru pripravniksmeh je guru pripravniksmeh je guru pripravniksmeh je guru pripravniksmeh je guru pripravniksmeh je guru pripravniksmeh je guru pripravniksmeh je guru pripravniksmeh je guru pripravnik
Thumbs up Re: " Cake" u kuhinji...

Citat:
Original postavio proka1

[font=Comic Sans MS]Mora biti neki mlogo satrinski kuvar kad se upotrebljavaju tako "starinski" sastojci [/font]
smeh nije na forumu   Odgovorite sa citatom
stari 01.11.2005., 03:25   #104
Espanol
Elita

Espanol (avatar)

Espanol ima svetlu budućnostEspanol ima svetlu budućnostEspanol ima svetlu budućnostEspanol ima svetlu budućnost

Citat:
Original postavio smeh
[font=Comic Sans MS]Mora biti neki mlogo satrinski kuvar kad se upotrebljavaju tako "starinski" sastojci [/font]
Hmmmmmmmmmm, pa kao šef ove kujnice ne mogu a da ne reagujem. Zna se kad je i ko pronašao i počeo da proizvodi margarin. Takođe i kad je stigao kod nas. Što će reći da taj kuvar i nije tako star. A na margarin u krofnama moja stara majka (koja je i dobacila recept ovde) samo se prekrstila...I ako ćemo ovakve recepte da smatramo "cakama" u kuhinji, bolje da je zatvorimo. Neko će od caka najzad da se otruje...
stari 01.11.2005., 03:55   #105
jako debeo
Početnik

Učlanjen: 15.09.2005.
Reputaciona moć: 5
jako debeo se trudi

Bože me sačuvaj. Margarin u krofnama. I taj Proka uzima sebi pravo da priča o "cakama", o picama da ne pričam...Pa dobro, možete njegove postove da bacate u rubriku HUMOR!
jako debeo nije na forumu   Odgovorite sa citatom
stari 01.11.2005., 09:19   #106
proka
Elita

proka (avatar)

proka je guru pripravnikproka je guru pripravnikproka je guru pripravnikproka je guru pripravnikproka je guru pripravnikproka je guru pripravnikproka je guru pripravnikproka je guru pripravnikproka je guru pripravnikproka je guru pripravnikproka je guru pripravnik

nije CAKA u margarinu, CAKA je u temperiranju sastojaka !!!!!!

ja za slatko bas i nisam maher, ali margarin postoji garant duze nego vi mislim na vase godine. iz tog, vaseg, ugla gledano , ispada da ste svi mladi. neka tako i ostane, neka ste bar mladi duhom.
stari 01.11.2005., 10:43   #107
proka
Elita

proka (avatar)

a nije me mrzelo, otvorio sam kuvar , dvadeseti peto izdanje po kuvaru "moj kuvar", koji je izdala Politika pre 2 svetskog rata !!!

u prilogu imate recepte za krofne, ciji je sastojak mast, pa maslac itd

jos ce neko da mi kaze da ne postoje margarini za kuvanje i pecenje, za poslasticarstvo, pa tecni margarin u flasi za przenje mesa i sl.

ima da se kupe svi nabrojani margarini u mega marketu rodic na auto putu u novom sadu. ako treba skeniracu vam i etiketu

u prilogu, skenirao sam korice kuvara i jos tri recepta za krofne

pa da sumiramo, pregledao sam temu krofne, u receptima na toj temi postoje krofne bez masnoce kao i krofne sa uljem, koje su u vecini, cak u jednom receptu se pominje 1 dcl ulja!, pa krofne -palacinke sa pavlakom/smeh prepisala recept ali nije probala, kako sama kaze u istom postu/, tako da sada imate recept i za krofne sa "mascu velicine oraha" kao i krofne sa maslacem i gore pomenute sa margarinom
opet ista dilema, 'KUHINJSKI RED I AUTORSKA PRAVA" pa dokle aman zaman?

ovaj post, kao i par prethodnih, nije za ovu temu pa moderator moze da ga premesti , ako smatra, medju krofne.............

Poslednji put ažurirao/la proka : 01.11.2005. u 10:55
proka je trenutno na forumu   Odgovorite sa citatom
stari 01.11.2005., 11:34   #108
smeh
Moderator

smeh (avatar)

smeh je guru pripravniksmeh je guru pripravniksmeh je guru pripravniksmeh je guru pripravniksmeh je guru pripravniksmeh je guru pripravniksmeh je guru pripravniksmeh je guru pripravniksmeh je guru pripravniksmeh je guru pripravniksmeh je guru pripravnik

[font=Comic Sans MS][/font][font=Comic Sans MS]buter (grč. butyron, lat. butyrum, nem. Butter) maslo, maslac (nama često znan pod nazivom puter) isključivo mlečni proizvod.[/font]
[font=Comic Sans MS]margarin (grč. margaron, fr. margarine) veštačko maslo pravljeno od najčešće biljnih masnoća[/font]
[font=Comic Sans MS][/font]
[font=Comic Sans MS]Da li se pre dva svetska rata u Srbiji masovno koristio margarin za krofne, stvarno ne znam [/font]
stari 01.11.2005., 11:38   #109
sofronije*
Početnik

Učlanjen: 25.09.2005.
Reputaciona moć: 5
sofronije* se trudi

Citat:
Original postavio smeh
[font=Comic Sans MS][/font][font=Comic Sans MS]buter (grč. butyron, lat. butyrum, nem. Butter) maslo, maslac (nama često znan pod nazivom puter) isključivo mlečni proizvod.[/font]
[font=Comic Sans MS]margarin (grč. margaron, fr. margarine) veštačko maslo pravljeno od najčešće biljnih masnoća[/font]
[font=Comic Sans MS][/font]
[font=Comic Sans MS]Da li se pre dva svetska rata u Srbiji masovno koristio margarin za krofne, stvarno ne znam [/font]
Bravo smeh! I ja povremeno navraćam ovde i uživao sam do pojave tvrdoglavih glupandera tipa ovog Proke...Pa čovek je dokazao sve što zna o kuhinji sa ovim margarinom!
sofronije* nije na forumu   Odgovorite sa citatom
stari 01.11.2005., 11:46   #110
smeh
Moderator

smeh (avatar)

Citat:
Original postavio proka1
opet ista dilema, 'KUHINJSKI RED I AUTORSKA PRAVA" pa dokle aman zaman?
[font=Comic Sans MS]Gde je "gosn Proka" našao bilo šta o "Kuhinjskom redu" ne znam, a "autorska prava" su navedena pod navodnicima jer mi se učinilo da je tako najočiglednije ono što želim da kažem. Pošto se pojam citira toliko puta, i uvek u pogrešnom kontekstu, za one koje već smaramo prepucavanjem (pošto onaj koji citira, očigledno, nije shvatio) pojašnjenje:[/font]
[font=Comic Sans MS]Red u KULINARSTVU podrazumeva da se zna šta se kako zove i ko je šta "izmislio" te ima i "autorska prava" na ime. U ovom slučaju je bilo reči o jelu znanom kao "pizza" koje su smislili Italijani, te je malo nekorektno "tanjir od testa" sa pilećom džigericom zvati pizza (budući da u Italiji to sigurno nigde nećete naći). [/font]
[font=Comic Sans MS]Ako je to važno, nemam ništa ni protiv eksperimentisanja, ni "izmišljanja", ni mašte... (naprotiv! ). Samo smatram neprimerenim da poznate nazive upotrebljavamo za neke novotarije (koje, možda, i nisu loše, ali nemaju veze sa originelnim jelom). [/font]
stari 01.11.2005., 11:51   #111
smeh
Moderator

smeh (avatar)

Talking Re: " Cake" u kuhinji...

[font=Comic Sans MS]:shock: Neko se to nama iznervirao? [/font]
[font=Comic Sans MS]Na uvrede ne odgovaram i sa nevaspitanim i bezobraznim likovima nemam o čemu da razgovaram. A da ne bude zabune, ovaj post je postavljen pre onih recepata "od pre dva rata", nakon onog sa margarinom...[/font] ;-) 8-)

Citat:
Original postavio proka1

stari 01.11.2005., 12:00   #112
proka
Elita

proka (avatar)

Citat:
Original postavio smeh
[font=Comic Sans MS]Gde je "gosn Proka" našao bilo šta o "Kuhinjskom redu" ne znam, a "autorska prava" su navedena pod navodnicima jer mi se učinilo da je tako najočiglednije ono što želim da kažem. Pošto se pojam citira toliko puta, i uvek u pogrešnom kontekstu, za one koje već smaramo prepucavanjem (pošto onaj koji citira, očigledno, nije shvatio) pojašnjenje:[/font]
[font=Comic Sans MS]Red u KULINARSTVU podrazumeva da se zna šta se kako zove i ko je šta "izmislio" te ima i "autorska prava" na ime. U ovom slučaju je bilo reči o jelu znanom kao "pizza" koje su smislili Italijani, te je malo nekorektno "tanjir od testa" sa pilećom džigericom zvati pizza (budući da u Italiji to sigurno nigde nećete naći). [/font]
[font=Comic Sans MS]Ako je to važno, nemam ništa ni protiv eksperimentisanja, ni "izmišljanja", ni mašte... (naprotiv! ). Samo smatram neprimerenim da poznate nazive upotrebljavamo za neke novotarije (koje, možda, i nisu loše, ali nemaju veze sa originelnim jelom). [/font]
opet po deseti put slepo i dosadno ponavljas svoje ..............
nisam ja nazvao tu pizzu tako nego neko drugi na kustinom kuvaru
http://www.krstarica.com/cir/kuvar/i...ka=italijanska

udostoji nas, mene posebno, pa poseti taj link kako bi prestala da se prepucavas na ovoj temi, ako imas kome da prigovoris, prigovori njima
stari 01.11.2005., 12:31   #113
Espanol
Elita

Espanol (avatar)

Poslednja opomena Proki. Ovde je uvek vladao duh tolerancije i lepog druženja. To što gubiš živce zbog argumentovane kritike nije razlog da vređaš stare članove foruma. Na svaku primedbu ( malopre obrisanu) bićeš ponovo brisan.
stari 01.11.2005., 12:34   #114
proka
Elita

proka (avatar)

ja po treci put pisem i zelim da se vratimo temi i toleranciji.
nadam se da ce tako i bit uskoro i da ce isti odnos biti prema svima............

evo poziva ja, dajte nov prilog u skladu teme, mante se pizze sa dzigericom, ostadoh ja bez dzigerice
stari 01.11.2005., 21:35   #115
Goscica
shunjanje
Domaćin

Goscica (avatar)

Učlanjen: 21.12.2003.
Reputaciona moć: 11
Goscica se trudi

Posto sam temu licno otvorila pre mnooogo, mnogo vremena, onda da i ja kao autor kazem koju.Mislim ljudi da ste stvarno preterali.Ovo vazi bas za sve !!! Poruka za stare clanove - pustite i da novi nesto kažu, pa makar i ne bili uvek 100% u pravu.I ne hvatajte se za sitnice. Poruka za nove clanove - poslusajte malo nas koji smo ovde malo duže.
A poruke tipa da su se pojavili ovakvi i onakvi ovde, pa jos uz vredjanje novih članova su stvarno užas.Valjda je cilj da se ovaj forum što više proširi, da se priključe novi ljudi, sa novim temama, pitanjima, predlozima, receptima.Pa nije on privilegija nas nekoliko koji smo ovde 100 godina!!!
Malo vise tolerancije ne bi nikom škodilo!!!
Goscica nije na forumu   Odgovorite sa citatom
stari 01.11.2005., 22:10   #116
smeh
Moderator

smeh (avatar)

Citat:
Original postavio Goscica
Posto sam temu licno otvorila pre mnooogo, mnogo vremena, onda da i ja kao autor kazem koju.Mislim ljudi da ste stvarno preterali.Ovo vazi bas za sve !!! Poruka za stare clanove - pustite i da novi nesto kažu, pa makar i ne bili uvek 100% u pravu.I ne hvatajte se za sitnice. Poruka za nove clanove - poslusajte malo nas koji smo ovde malo duže.
A poruke tipa da su se pojavili ovakvi i onakvi ovde, pa jos uz vredjanje novih članova su stvarno užas.Valjda je cilj da se ovaj forum što više proširi, da se priključe novi ljudi, sa novim temama, pitanjima, predlozima, receptima.Pa nije on privilegija nas nekoliko koji smo ovde 100 godina!!!
[font=Comic Sans MS]Svi mi koji smo ovde dovoljno dugo znamo šta nam ovaj Forum znači i zbog čega smo tu, kako kažeš "100 godina". I ja, kao i ti, verujem da smo svi zajedno doprineli da on izgleda tako kako izgleda i stalo mi je da tako bude i ubuduće.[/font]
[font=Comic Sans MS]Iskreno se radujem kada vidim novo lice, ali mi je krajnje prirodno da kada se negde pojaviš ispoštuješ neke osnovne norme koje tu vladaju. I da nije svaka kritika ili opaska (pa čak i pitanje) "napad", i da se nikom tek tako ne lepe "etikete" samo zato što se ne slažeš sa onim što ti se učinilo da je rekao. Ako se tako ponašaš, šta možeš dobiti kao odgovor?[/font]
[font=Comic Sans MS]Inače, nije teško uočiti da su se pojavili i provokatori i oni koji upadaju samo da bi se "zabavljali" i "podbadali" (iz njima znanih razloga ), ali ne bih o njima pošto svi znamo da se neće ovde dugo zadržati.[/font]
stari 01.11.2005., 22:48   #117
Espanol
Elita

Espanol (avatar)

Citat:
Original postavio Goscica
Lepo je što nam se najzad javila stara članica i autor teme. Nije lepo što sam morao da brišem neke neprimerene i ne baš pristojne poruke. Zalagaću se kao od početka da ovaj forum bude koristan, da u njemu vlada pristojna atmosfera i vedar duh i da kuvamo, kuvamo...Usput da se lepo družimo i povremeno degustiramo, kako smo i radili. Molim vas za opuštenost, kulinarstvo (pravo) ne trpi nervozu i loše misli. Da ste mi svi zdravi, lepo raspoloženi i bucmasti! Znam da će me dame zbog ovog mrezeti, ali šta ti je dobra kuvarica ako nije i primerno "tapacirana"!
stari 02.11.2005., 01:12   #118
www mira
Zainteresovan član

www mira (avatar)

Učlanjen: 05.07.2004.
Reputaciona moć: 0
www mira se trudi

Nisam ovde od pre "100" god.ali mislim da sam dovoljno iskusna da mogu napisati sledece:
Margarin je prvi put pronadjen u Francuskoj 1870 god. kada je i pocela manufakturna proizvodnja istog u Jevropi.E sad, kako smo mi oduvek imali dobre odnose sa Francuskom jos od Kraljevine Srbije mozda je nekako vec tada dosao kod nas mada taj podatak nisam mogla da nadjem a nemam ni vremena.Elem dalje,u Americi je poceo da se koristi 1873 god sa tim da je 1902 god 80% Amerikanaca koristilo margarin a kako oni slave sve i svasta 1998 god su slavili 125 god od prve upotrebe margarina.Kod nas je proizvodja pocela krajem 50-tih godina u fabrici Vital.Zrenjaninski Dijamant je sa proizvodnjom margarina poceo 1971 god - cuveni Dobro jutro.
Znaci u upotrebi je poodavno. Licno ga ne ljubim puno. U tortama ga ne priznajem i nemoj neko da mi sada pocne diskusiju oko toga. Torte sa margarinom se prave to stoji i budu ok ali za mene to nisu torte i Tacka.To je moje pravo. Cak ga retko koristim i u kolacima ali ima gde ga stavljam. Kod nekih slanih kiflica i ostalih djakonija obavezno i kao sto rece kolega po kuvanju Proka obavezno odozgo na svaku kiflicu po malo margarina bude lepse i sladje .. mljac.Inace .. Proko i onu caku sa kuvanim lukom i tikvicama sam probala ranije i odlicno je. E krofne...moja pokojna mama koja je bila ZAKON za kulinarstvo je pravila krofne po starinskom receptu samo brasno, kvasac, pola vode pola mleka, trun soli ,zumanca i malo lim. kore ako je imala i secam se kao dete kako sam drzala za rucke cvrsto vanglu belu sa crvenim tufnama dok je ona tukla testo varjacom .Pekla ih je na masti a kasnije i na zejtinu sto bi rekli, jel te,i uvek su joj bile bozanstvene. Ja ih pravim tako ali i po ovim savremenijim receprima sa dodartkom masnoce a to moze biti ulje, puter ili MARGARIN. Tako da ne vidim sablaznjavanje po pitanju stavljanja margarina u testo.Svako pravi na svoj nacin i uvazavam svako umece. A da li cu ga i prihvatiti to je vec moja stvar i stvar moga ukusa. Jos da dodam jedno .Od obicnog testa,paradajza,maslinovog ulja i bosiljka napraviste dramu u tri cina pa kako god se ona zvala. Dansa se pravi sve i svasta i naziva se svakakvim imenima. A bas mi se svidja -Tanjir od testa-. lepse nego PICA.. uvek me je asociralo na cisto srpsko izvorno znacenje te reci .Proko , majstore sto baci onu sliku sa onim furuncetom..Uff i sada mi curi vodica na usta.Inace ni Pizza u plehu nije pizza pa kako god je autenticno napravili i zvali.
stari 02.11.2005., 02:35   #119
boban_ser
vraca se polako na forum
Obećava

Učlanjen: 20.01.2004.
Reputaciona moć: 6
boban_ser se trudi

Obozavam likove koji se pojave na kraju pa, satro, informisani dodju da "podvuku"!
I jesam ja glupav pa neznam kakve veze ima iskustvo sa podatcima o nastanku i upotrebi margarina?!
Posebno me odusevljava naglasavanje tvog prava da imas svoj ukus i, npr. stavljas margarin u testo, ali zato ne vidis razlog da se neko sablaznjava nad podatkom da se u krofne stavlja isti taj margarin!
Tanjir od hleba moze i tako da se zove bez obzira da li se tebi svidja ili ne, ali pica je pica opet se tebi svidjalo ili ne. A da ne bude opet kao sa Prokom, kazi nam i ti sta te cini "kvalifikovanom" da tvrdis da li je pica u plehu pica ili ne? Pitam lepo, jer neznam ko si, mozda kucas iz Italije, mozda si bila tamo, zivela, imas neke dodire sa njihovom kuhinjom?
boban_ser nije na forumu   Odgovorite sa citatom
stari 02.11.2005., 04:06   #120
smeh
Moderator

smeh (avatar)

[font=Comic Sans MS]Uopšte mi nije jasno u čemu je fazon sa tim da je recept iz „starinskog kuvara“? Ne vidim da je navedeni recept ni bolji ni gori zbog toga. Čovek je pogrešio, čak je i sam kasnije naveo da to nije tako star kuvar i sad opet idemo u priču o margarinu i o tome da je moguće da ga je u Srbiji bilo između dva rata! Možda i jeste, ali teško da je manufakturna proizvodnja margarina u Francuskoj rezultirala masovnom upotrebom istog u Srbiji ili bar ne toliko da bi se našao u kuvaru i receptu za krofne. :-) [/font]
[font=Comic Sans MS]Kad već pričamo o margarinu, recimo da je to veštački maslac, a pravio se i od “smese prečišćenog goveđeg loja, svinjske masti, nekog biljnog ulja (sezamova zejtina) i oplavljenog mleka”. [/font]
[font=Comic Sans MS]U zrenjaninskoj uljari (danas "Dijamant") je proizvodnja biljne masti (osnove za margarin) počela 1957. godine. Prvi margarin izašao odatle zvao se “Evit”, i to je tkz “stoni” margarin (od njega su nastali današnji “Dijamant” i “Dijavit”) a “Dobro jutro” je tkz. “soft” margarin namenjen prvenstveno kao namaz za hleb i pecivo, nastao mnogo kasnije, tek 1980. godine ([/font][font=Comic Sans MS]http://www.dijamant.co.yu[/font][font=Comic Sans MS]).[/font]
[font=Comic Sans MS]A, da… Znam da se “autentična” pica peče u peći na drva, ali kako moj ukus nije dovoljno istančen prihvatam sasvim lepo I ovu iz rerne! Tim pre što pored sebe imam znatno boljeg poznavaoca italijanske kuhinje pa se ne buni! [/font]
stari 02.11.2005., 13:30   #121
proka
Elita

proka (avatar)

pogledajte moj post na ovoj istoj strani br. 107 i videcete odakle su recepti !!!

u krofne , proverio sam i sa drugima , ide i margarin, kao i u temi o krofnama sto stoji od bez masnoce do 1 dcl ulja!!!!! pogledajte pa se onda javite.

u prilogu predgovor iz "predratnog kuvara" !!!!nisam izmislio margarin nego sam skenirao recept gde je poenta bila TEMPERIRANJE SASTOJAKA, /sto je tema ove teme a to su CAKE U KUHINJI!!!!!!/

margarin je samo otvorio ovu besmislenu debatu, a niko nije obratio paznju na ono sti je ovoj temi bitno CAKA je u TEMPERIRANJU SASTOJAKA /cak i prostorije!!/

hvala svim ostalim clanovima na podrsci, posebno miri, a tu ubrajam i smeh

Poslednji put ažurirao/la proka : 02.11.2005. u 13:34
proka je trenutno na forumu   Odgovorite sa citatom
stari 02.11.2005., 13:38   #122
proka
Elita

proka (avatar)

miro, sto se tice kolaca, margarin mi u ovim krajevima slabo koristimo, u torte ide SLAG MILERAM / to je ultra mlad mileram / skroz tecan !!!

ima samo jedan problem, ako se duze "lupa" predje bukvalno u jednoj sekundi u puter

slag mileram koristimo i za kuvanje, idealan je kod tikvica, dinstanog mesa, i sl.!!!!!
stari 02.11.2005., 14:44   #123
www mira
Zainteresovan član

www mira (avatar)

Učlanjen: 05.07.2004.
www mira se trudi

To za pavlaku si u pravu hehe desavalo mi se... nekada dok nisam ukapirala "caku"
stari 02.11.2005., 17:35   #124
smeh
Moderator

smeh (avatar)

[font=Comic Sans MS]Kad smo već kod "caka", stare domaćice kažu da je šlag (kad se radi o slatkoj pavlaci) gotov kada stavite kašičicu i ona stoji uspravno. Ne mutiti ni sekund duže od toga! [/font]
stari 13.11.2005., 02:02   #125
arlene
Početnik

Učlanjen: 03.11.2005.
arlene se trudi

Citat:
Original postavio proka1
miro, sto se tice kolaca, margarin mi u ovim krajevima slabo koristimo, u torte ide SLAG MILERAM / to je ultra mlad mileram / skroz tecan !!!

ima samo jedan problem, ako se duze "lupa" predje bukvalno u jednoj sekundi u puter

slag mileram koristimo i za kuvanje, idealan je kod tikvica, dinstanog mesa, i sl.!!!!!

To se i meni jednom desilo pa sam umesto šlaga dobila nekakav sumanuti slatki buter koji nisam nizašta upotrebila nego tehnika leva ruka kroz prozor u avliju. Sada koristim Halta ili Hullala, to su biljne pavlake koje su sjajne jer ad unum ne goje a ad duum ne mogu da predju u buter pa da ih bijes 24 sata dnevno.
arlene nije na forumu   Odgovorite sa citatom
Odgovorite

Pošalji link

Alati za teme

Pravila za slanje poruka
Ne možete kreirati novu temu
Ne možete poslati odgovor
Ne možete dodati priloge
Ne možete prepraviti svoju poruku

BB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen

Forum Krstarice > Hobi > Kulinarstvo

Slične teme
Tema Тemu započeo Forum Odgovora Poslednja poruka
"Koji auto da kupim", "Poredjenje", "Generalno mišljenje" i slično mvbdb Automobilizam 3727 danas 20:54
Vojo ovako cemo: Meni "NIS" I "PTT" a tebi "Telekom Srbija" i "EPS" !? [[Darko_91_]] Politika 4 12.08.2007. 17:04
DA LI "CAKE" IZ PORNICA SLJAKAJU U STVARNOSTI? Betty Ljubav i seks (18+) 66 05.12.2005. 15:43

Forum Krstarice - Arhiva - Vrh strane
Krstarica | Uslovi korišćenja | Privatnost | Reklamiranje | Kontakt | Pomoć

Copyright © Krstarica d.o.o. Beograd 1999-2009. Sva prava zadržana.
Krstarica d.o.o. ne snosi odgovornost za sadržaj poruka na Forumu.