|
|
#51 | |
|
Nov član
Učlanjen: 05.01.2009.
Pol: ženski
Reputaciona moć: 0 ![]() |
![]() Citat:
|
|
|
|
|
|
|
#52 | |
|
je žena ipo u svakom pogledu
Legenda
Učlanjen: 29.11.2007.
Tekstova u blogu: 2
Reputaciona moć: 38 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Citat:
Čudo jedno, od 3 strane baš ovaj post da zapadne... Verujem da će bar nekome ovaj savet da bude od koristi.
|
|
|
|
#53 |
|
proučava zakone i piše žalbe
Moderator
Učlanjen: 07.09.2003.
Tekstova u blogu: 16
Reputaciona moć: 32 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pošto autorka ve poruke, na žalost, već dugo nije aktivna, teško da će odgovoriti, pa bih da pomognem. 300g mleka je približno 3 dl
|
|
|
#54 |
|
sanja budna i sanja i sanja i josh vishe sanja..i
voli mnogo crvenu boju.
Domaćin
Učlanjen: 16.01.2009.
Reputaciona moć: 18 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Moj diprinos za sto lepse krofne: testo ne sme nikako biti tvrdo(ja ga miksiram viljuskama za testo),
belance moze da stvrdne testo prilikom pecenja pa stavljam samo zumanca![]() i kada testo izrucim na povrsinu malo ga vise razvucem, poprskam sa hladnom vodom, preklopim na pola i onda vadim modlom krugove, pa tamo gde je pala kap vode ostanu supljine, a prilikom pecenja se poklope da bi imale onaj svetli obruc i naravno nikad se ne stavljaju jedna preko druge...Pozdrav
|
|
|
|
|
|
#55 |
|
Početnik
Učlanjen: 27.04.2009.
Reputaciona moć: 1 ![]() |
Nemam takav recep a i sama bih zelela da ga imam.Pa ako neko zna bicu mu zahvalna
|
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Moderator
Reputaciona moć: 32 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Citat:
Ovde ih je dato dosta... ključujući i savete, te mi ostaje nejasno na koju poruku se odnosi ovaj komentar.
|
|
|
|
#57 |
|
одмарам мозак :)
Elita
Učlanjen: 29.08.2008.
Reputaciona moć: 56 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Samo da prijavim da već dugo vremena pravim krofne po receptu, jednom od, odavde.
![]() Odlične su!
|
|
|
#59 |
|
izrada ukrasa za torte i kolače
Početnik
Učlanjen: 20.08.2008.
Reputaciona moć: 2 ![]() |
Znam da je za krofne važno da se ne sme testo "probosti" ničim dok se prži. To važi za sve kad nećemo da upja previše masnoće
|
|
|
|
|
|
#60 |
|
Dezurni policajac :)
Buduća legenda
Učlanjen: 24.08.2003.
Reputaciona moć: 20 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jao, sram me bilo.
![]() Tu sam, nisam vas zaboravila, citam ali se zablentavim na forumu zdravlje pa zaboravim i ovde da ostavim porukicu. Hvala svima na receptima, jedan se upotrebljava redovno.
|
|
|
#61 | |
|
Moderator
Citat:
|
|
|
|
#62 |
|
zivot je borba
Aktivan član
Učlanjen: 27.01.2009.
Reputaciona moć: 4 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jeste da je tema krofne ali jel ima neko neki dobar recept za ustipke...?
skoro sam ih pravila pojelo se naravno ali meni nije to to
|
|
|
|
|
|
#63 |
|
voli mnogo crvenu boju.
Domaćin
Reputaciona moć: 18 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
USHTIPCI (MOLIM BEZ SHTIPANJA)
Napraviti testo 1/2 kg brashna, 2 jaja, 1 svez kvasac , soli po ukusu(1 mala kashicica), vode da se zamesi neshto kao izmedju krofni i palacinaka, znaci gushce testo, ali ne da ga mozesh mesiti rukama.Ostaviti 20-tak min na toplom da odstoji i pokriti. Ugrejati ulje i velikom kashikom ,koju svaki put umocish u to vrelo ulje, vaditi testo i spushtati u ulje, ako treba drugom kashikom pripomoci da se testo izvadi iz kashike.Okrenuti da se ispece i druga strana. ovo je neka neutralna varijanta, moze se jesti sa pavlakom, pekmezom, sirom, kecapom, eurokremom. Nekada kada zelim samo slano da bude posolim josh malo pa u testo izmrvim sir neki domaci, ili narendam kackavalj i tako pecem.Odlicno je. ![]() ![]()
|
|
|
#64 |
|
sred bure oluje i nedaca svih biti vedar nasmejan
i tih najveca je umetnost na svetu
Ističe se
Učlanjen: 06.10.2008.
Reputaciona moć: 7 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja imam ova recept za ustipke na brzinu:
16 kasika brasna,3 jaja, 1 jogurt ( casa) 1 prasak za pecivo, malo soli i moze malo kore od limuna. Sve zajedno umutiti mikserom i spustati kasikom na vrelo ulje ili mast. Posle se mogu posuti prah secerom sa mirisom vanile ili jesti sa sirom |
|
|
|
|
|
#65 |
|
zivot je borba
Aktivan član
Učlanjen: 27.01.2009.
Reputaciona moć: 4 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hvala devojke puno
![]() probacu ih sada za vikend |
|
|
|
|
|
#67 |
|
uziva u svetu slatkisa
Primećen član
Učlanjen: 06.09.2007.
Reputaciona moć: 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Moji obozavaju takozvane,dekave ustipke.U stvari nisu dekavi,ali u njih ne ide ni kvasac ni prasak za pecivo.Umuti se masa kao za palacinke samo malo gusca.U vrelu masnocu dubine debljine 1 prsta se ulivaju malom kutlacom.U masu mozete dodati rendane tikvice,jabuke,seckane banane....
|
|
|
|
|
|
#68 |
|
voli mnogo crvenu boju.
Domaćin
Ma i moji to obozavaju, cas posla se naprave i shto kazesh 100 varijanti.Moji ih jedu sa pavlakom, sa sirom, sa kecapom, sa pekmezom, sa urokremom.
Najvishe sam volela da ih jedem kod moje drugarice gde sam prvi put cula da ih bosanci zovu bleburi,kod njih se prave velicine shake, ali dosta tanki, neshto kao palacinci, ali nisu, mnogo manji.Mmmmmmmmmmm, kako je to njena mama lepo pekla, pa kada sam bila u drugom stanju odlazila sam kod nje na blebure
|
|
|
#69 |
|
svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujem
Aktivan član
Učlanjen: 21.03.2008.
Tekstova u blogu: 3
Reputaciona moć: 6 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
moji ih zovu zlicnjaci,jer ih izlivaju kasikom,sa sirom,pavlakom ,secerom i dan danas ih obozavam.tacno je da ih bosanci prave.Kao dete nisam mogla da zamislim nedeljno jutro bez njih.
|
|
|
|
|
|
#70 |
|
je žena ipo u svakom pogledu
Legenda
Učlanjen: 29.11.2007.
Tekstova u blogu: 2
Reputaciona moć: 38 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A ja ih, pak, znam pod imenom prevrate.
A ista stvar!
|
|
|
#71 |
|
Nov član
Učlanjen: 16.07.2009.
micine krofne su fantasticne pravite ih odmah
ali duplu meru jer jedna je mala pozdrav |
|
|
|
|
|
#72 |
|
Nov član
Učlanjen: 19.07.2009.
Pol: muški
Sastojci
500g brasna,3dl mlakog mleka,paketic kvasca,8 kasika secera,4 zumanceta,malo soli,7 kasika ulja,ulje za pecenje. Priprema u mlakom mleku rastopiti kvasac i secer.kada kvasac pocne da vri dodati brasno,zumanca,so i ulje.dobro promesati,mesiti oko 5 minuta da se testo dobro sjedini,a zatim ostaviti na toplom da naraste.na pobrasnjenoj radnoj povrsini razvuci testo oko 1cm debljinei okruglom modlom vaditi krofne.sto veca modla,lepse su krofne,prave vazdusaste.peci u dosta ulja.ko voli nek izvoli.marijana brankov.prijatno svima... |
|
|
|
|
|
#73 |
|
Nov član
Učlanjen: 23.06.2009.
Da li neko ima recept za krofne bez jaja,ako nesto takvo i postoji.
|
|
|
|
|
|
#74 |
|
Zainteresovan član
Učlanjen: 24.06.2009.
Reputaciona moć: 1 ![]() ![]() ![]() ![]() |
Za krofne postoji specijalna smesa . Pakovanja su velika i sluze u industrijsku svrhu. Sve je u prahu i zamesi se sa malo vode i kvasca. Krofne , one divne i meke sa punjenjima u pekarama i pakovanjima u trznim centrima, zapravo se sastoje od jaja u prahu , mleka u prahu,aditiva , emulgatora i prze se uglavnom na palminom ulju koje se ne baca i ne pere friteza ili masina za przenje vec se samo doliva. Vec godinama niko ne pravi u industriji prave domace krofne . Ove su sigurne, bez obzira na okolnosti one u komori narastu i budu na izgled savrsene. Zapravo nista od toga nije zdravo niti dobro, natrpane su aromom , bojom , konzervansom i svakojakim cudom. Zato ako imate vreme mesite i uzivajte u domacoj hrani.
|
|
|
|
|
|
#75 |
|
ponovo u djackoj klupi
Primećen član
Učlanjen: 03.10.2006.
Reputaciona moć: 4 ![]() ![]() ![]() |
zivio govornik ......odnosno nasa drugarica ali dragi zenskici to je ISTINA.....I MI OVDE _mislim ja ne __ali u mojoj firmi kupujemo zamrznute i to przimo i umacemo u rastopljenu cokoladu_koja opet nije prava cokolada nego neki rastvor_...i PARIS to pojede i trazi jos ....da ne poverujes
|
|
|
|
![]() |
| Pošalji link |
| Alati za teme | |
|
|
Slične teme
|
||||
| Tema | Тemu započeo | Forum | Odgovora | Poslednja poruka |
| princez krofne! | **case-problem**palcica | Kulinarstvo | 6 | 26.05.2009. 00:52 |
| Holandske krofne-Oliebollen | z!lic M | Kulinarstvo | 3 | 14.01.2009. 18:20 |
| Vasarske Krofne | MileL | Kulinarstvo | 7 | 11.11.2008. 14:55 |
| americke KROFNE & MUFFINS | cicos - macos | Kulinarstvo | 16 | 23.02.2007. 11:55 |