Sve što vas zanima u vezi s vizama! - Strana 5 - Forum Krstarice

Idi nazad   Forum Krstarice > Zabava > Putovanja

Odgovorite

Alati za teme
stari 31.10.2006., 18:08   #101
kannna
Početnik

Učlanjen: 29.10.2006.
Reputaciona moć: 4
kannna ima ugledkannna ima ugled
Podrazumevano Re: viza za USA

Citat:
Original postavio NIV
Ako si koliko-toliko redovan student preko agencije Karavan (mislim da se tako zove) mozes da dobijes neki posao preko leta u USA i sa tim papirima ces da dobijes vizu bez problema. Ne treba ti nikakav posao tu, niti nikakve nekretnine. Jednostavno, studiras i hoces u USA da radis preko leta kako bi zaradila novac za dalje skolovanje i da usavrsis jezik. Znam bar deset ljudi koji su bez problema dobili vize. I nije viza za USA toliki bauk koliko se misli. Pre dve godine i ja sam tako mislio, a sada evo i mene i moje verenice u Chicagu. Ja sam dobio multiplu vizu na godinu dana a ona na 3 godine. Mi smo bili zaposleni i radili smo poslovno-turisticke vize ali mislim da je varijanta preko studenata najbolja jer ces da dobijes radnu dozvolu i socijalni broj.
Srecno!!!
Znam ja za sve te kombinacije ali ne bih htela da se vezujem za taj posao koji mi agencija da, imam kod koga da odem i ko ce da mi nadje posao tamo ali ne moze da mi posalje garanciju posto je tamo na crno zato me zanima koja mi je druga opcija za dobijanje vize a da nije preko programa.Kako si ti dobio vizu?
kannna nije na forumu   Odgovorite sa citatom
stari 01.11.2006., 03:14   #102
meelosh_bg
Zainteresovan član

Učlanjen: 06.08.2005.
Reputaciona moć: 0
meelosh_bg se trudi

Citat:
Original postavio kannna
Znam ja za sve te kombinacije ali ne bih htela da se vezujem za taj posao koji mi agencija da, imam kod koga da odem i ko ce da mi nadje posao tamo ali ne moze da mi posalje garanciju posto je tamo na crno zato me zanima koja mi je druga opcija za dobijanje vize a da nije preko programa.Kako si ti dobio vizu?
Kao sto neko rece, USA viza uopste nije takav bauk kakvim se cini... Mnogo je teze dobiti Schengen. Prva i jedina stvar koja Amerikance zanima je da potencijalni putnik dokaze svoje veze sa domicilnom zemljom, Srbijom, i nameru da se u nju vrati nakon boravka u USA. Dakle, sve sto ide u prilog tome - nekretnina, kola, studije, posao, muz/zena/dete u Srbiji... Garantno pismo ne postoji kao zvanican dokument (kao sto recimo postoji kod Nemaca) - to je samo najobicnije pismo u kome te neko poziva, a obicno ga prati i fotokopija pasosa ili green carda tog ko te zove... Mada, moje licno iskustvo je da je to nepotrebno ako ovaj prvi korak zavrsis kako treba - ja sam imao neki part time job ovde, studirao i bez ikakvih daljih pitanja sam dobio vizu na 3 godine.

Mnogo pomaze prethodni boravak u Americi (mada onda verovatno ova pitanja ne bi bila ovde), ali i ispunjen pasos - svako putovanje u EU je veliki plus za Amerikance. Takodje, poterbno je da tacno znas sta zelis - kada da odes, kada da se vratis, zasto ides, gde ides, odakle ti pare... Oni vole da je sve precizno isplanirano i lako provale kada neko ide na blef da samo odleti tamo, pa onda da se snadje.

Srecno
meelosh_bg nije na forumu   Odgovorite sa citatom
stari 01.11.2006., 05:42   #103
djorax
Buduća legenda

djorax (avatar)

Učlanjen: 15.11.2005.
Pol: muški
Reputaciona moć: 14
djorax se trudi

Ako imas srece probaj preko lutrije za zelenu kartu
djorax nije na forumu   Odgovorite sa citatom
stari 01.11.2006., 12:47   #104
DjuraMornar
Elita

DjuraMornar (avatar)

Učlanjen: 28.05.2006.
Pol: ženski
Tekstova u blogu: 7
Reputaciona moć: 10
DjuraMornar se trudi

Ja ne znam sta da kazem...svi nesto nije bauk nije bauk...a mene Ministarstvo slalo..imala sam izlaganje...poziv od galerije....ucesce tralala...da sad ne tupim...znaci sa ove istance ovde imala sam dobru podrsku sa one tamo jos bolju...i opet nisam dobila vizu...
Takodje neko rece da ne postoji garantno pismo kao takvo.....samo tralala...a meni su trazili sve ali SVE papire galerije koja me zvala i sve papire od onih kod kojih bi boravila.....njihov bank. account i br. doljnjih gaca....
Verovatno Americku vizu nije bauk dobiti samo onima koji su je dobili...
Pozzz
DjuraMornar nije na forumu   Odgovorite sa citatom
stari 01.11.2006., 20:11   #105
kannna
Početnik

Citat:
Original postavio meelosh_bg
Kao sto neko rece, USA viza uopste nije takav bauk kakvim se cini... Mnogo je teze dobiti Schengen. Prva i jedina stvar koja Amerikance zanima je da potencijalni putnik dokaze svoje veze sa domicilnom zemljom, Srbijom, i nameru da se u nju vrati nakon boravka u USA. Dakle, sve sto ide u prilog tome - nekretnina, kola, studije, posao, muz/zena/dete u Srbiji... Garantno pismo ne postoji kao zvanican dokument (kao sto recimo postoji kod Nemaca) - to je samo najobicnije pismo u kome te neko poziva, a obicno ga prati i fotokopija pasosa ili green carda tog ko te zove... Mada, moje licno iskustvo je da je to nepotrebno ako ovaj prvi korak zavrsis kako treba - ja sam imao neki part time job ovde, studirao i bez ikakvih daljih pitanja sam dobio vizu na 3 godine.

Mnogo pomaze prethodni boravak u Americi (mada onda verovatno ova pitanja ne bi bila ovde), ali i ispunjen pasos - svako putovanje u EU je veliki plus za Amerikance. Takodje, poterbno je da tacno znas sta zelis - kada da odes, kada da se vratis, zasto ides, gde ides, odakle ti pare... Oni vole da je sve precizno isplanirano i lako provale kada neko ide na blef da samo odleti tamo, pa onda da se snadje.

Srecno
A na osnovu cega onda da trazim vizu, ako ponesem sve papire kojima dokazujem cvrste veze sa Srbijom, ne mogu da kazem kod koga idem jer je taj tamo na crno, nemam garantno pismo, sta da napravim neke lazne rezervacije po hostelima ili sta ne razumem na osnovu cega si ti dobio?
stari 01.11.2006., 20:18   #106
kannna
Početnik

Citat:
Original postavio DjuraMornar
Ja ne znam sta da kazem...svi nesto nije bauk nije bauk...a mene Ministarstvo slalo..imala sam izlaganje...poziv od galerije....ucesce tralala...da sad ne tupim...znaci sa ove istance ovde imala sam dobru podrsku sa one tamo jos bolju...i opet nisam dobila vizu...
Takodje neko rece da ne postoji garantno pismo kao takvo.....samo tralala...a meni su trazili sve ali SVE papire galerije koja me zvala i sve papire od onih kod kojih bi boravila.....njihov bank. account i br. doljnjih gaca....
Verovatno Americku vizu nije bauk dobiti samo onima koji su je dobili...
Pozzz
Ne znam nisam pametna vise, ako si ti imao/la pozivno pismo a ipak nista sta ja onda da trazim, samo pucam 100$
pozdrav
stari 01.11.2006., 22:48   #107
DjuraMornar
Elita

DjuraMornar (avatar)

DjuraMornar se trudi

Ja samo hocu da ti kazem da spremis SVE i vise nego sto mozes od papira....sve odavde sto moze da ti pomogne...a odande vidi....I da ti kazem jos nesto....i najvaznije..NIKADA NE ODUSTAJ..!! Jer najvise ces se kajati ako i ne probas....Samo odradi to pametno...jer ako te jednom odbiju,posle moras da cekas da prodje izvesno vreme da bi mogla ponovo da apliciras ,a i to ti stoji kao jedna ruzna "mrlja" sto su te odbili pa posle teze daju...mada ni to ne mora da znaci...Samo sam htela reci nemoj olako shvatati i otici u ambasadu nepripremljena i to dobro.
Sretno!!
stari 02.11.2006., 08:20   #108
NIV
Početnik

Učlanjen: 31.10.2006.
NIV se trudi

Pisao sam ti pre neki dan i poslusaj me. Idi u "Karavan" i odradi sve preko njih. Student si i kao sto sam ti rekao ako redovno dajes ispite vizu ces da dobijes 99,99%. USA nije robovlasnicka drzava i nista sto ti u "Karavanu" potpises te ne obavezuje da ispunis po svaku cenu. Hocu ti reci da kad dodjes u USA jednostavno kazes da to nije ono sto si ocekivala i da ne mozes da izdrzis i tako nesto slicno im napricas. Dobices broj telefona od neke osobe kojoj mozes u svakom trenutku da se obratis ako imas nekih primedbi ili problema. Oni ce da ti ponude mozda nesto drugo ali ti im reci da si nasla sama itd. Pa moj drugar je isao posle njih i gazda ih je razbijao kao magarce, radio je kao zivotinja za 7$, posle mesec dana je nasao posao u nekoj pizzeriji za 11$ i gde je imao smestaj kao u hotelu. Mislis da nije promenio posao??? Mislis da je razmisljao sta je potpisao u BG??? Naravno da nije nego se i ovde ubijao od posla ali je imao nedelja gde je zaradjivao i 800-900$, zavisno od toga je koliko posla bilo. Nemoj da ti pune glavu sa kojekakvim pricama nego to odradi preko studenata i to ti je to. Dobices socijalni broj i radnu dozvolu. Sa socijalnim brojem ovde pravis ID i polazes za vozacku dozvolu i onda si na konju. Posle ako odlucis i da ostanes na crno bas te briga, neka te onda traze kukom po vodi. :-) Sa tim dokumentima mozes slobodno da se kreces i normalno da zivis i posle isteka vize, a ako dodjes na turisticku vizu i prekoracis je bices u znatno goroj situaciji jer kao turisti ti nece dati socijalni broj a bez njega nema nista od americkih dokumenata. Mislim da imas jos nekih mesec dana da se prijavis na program za 2007. godinu. Ne cekaj nista i ne slusaj vise nikakve price nego to odradi na ovaj nacin. Veruj mi da sam ja mogao i ja bih tako odradio, ali posto nisam student nisam mogao. U ambasadi samo budi sto opustenija, sigurna i ne pokazi ni jednog trenutka da je taj ili ta koja te intervjuise nesto veci ili veca od tebe. Jednostavno ti volis svoju zemlju vise od USA ali to ne znaci da ne zelis da vidis sveta. Meni je to bilo neshvatljivo isto kao i tebi sada ali veruj mi da je tako jer ja sam sve to prosao sto ti prolazis sada. Hiljade i hiljade kombinacija sam i ja pravio i na kraju sam stvarno shvatio da nije toliki bauk. Imao sam dva ispucana pasosa, sa Francuskom, Portugalskom i dve Madjarske vize i sa bezbroj pecata od Madjara i Hrvata i ko ti je napisao da su vize od EU bitne taj ti je dobro rekao tako da ako ako ides na pozivno pismo kao turista bez njih nemoj ni da pomisljas da ides da trazis vizu za USA. A ako ides kao student nista od toga ti nije potrebno, mozes da odes sa potpuno praznim pasosem. Recimo, za studente je idealno da si druga ili treca godina, tako da ako jos i tu upadas iduceg leta Amerika je tvoja.
Pozdrav i srecno!
NIV nije na forumu   Odgovorite sa citatom
stari 02.11.2006., 14:22   #109
DjuraMornar
Elita

DjuraMornar (avatar)

DjuraMornar se trudi

Jos jedan relativitet...I moj je pasos pun pecata.....To je sve relativno i ne mora da znaci ama bas nista....
No dobro...da vise ne sirimo debatu...
Ne verrujem da je devojka spremna na tu opciju koju ti nudis..."Idi radi mesec dana pa odustani i predji negde drugde"...Ona zeli ( koliko sam ja razumela ) direct kod njenog prijatelja....
Ali ok...Nije bauk..
stari 03.11.2006., 02:25   #110
NIV
Početnik

Učlanjen: 31.10.2006.
NIV se trudi

Ej, zelim i ja zelenu kartu i kucicu kraj plaze sa sve lezaljkom pod palmom.

Pozdrav svima i srecno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NIV nije na forumu   Odgovorite sa citatom
stari 03.11.2006., 11:04   #111
bigsister
~povratak
Domaćin

bigsister (avatar)

Učlanjen: 20.04.2005.
Reputaciona moć: 9
bigsister se trudi

ja sam relativno lako dobila vizu... meni su svi prichali kako je jako zayebano i prestrashili me toliko da zamalo nisam odustala od svega, jer mi se nije pucalo 100$ bzvz... ali kad sam otishla tamo chak mi pola dokumenata nisu ni gledali... ali opet ja sam imala garantno pismo i poziv i shta svi oni kod kojih idem tamo rade, shta su radili, shta imaju shta nemaju... i potvrdu da sam student i shta ja imam ovde i shta ja nemam ovde i blah blah blah... iscedili su me, ali sam 'bez problema' dobila na godinu dana...

ako nemash garantno ja ti predlazem da skupish sve ostale chvrste dokaze koji te vezuju da se vratish ovde, ili da taj tvoj prijatelj tamo nadje nekog ko tje ti poslati garantno a moze i da kazesh kako idesh tamo for an adventure, i da netjesh nigde spaavati vetj idesh malko da kampujesh... ne znam, ali mislim da i bez garantnog mozesh nekako protji, samo ako planirash da se vratish i ako im to valjano dokazesh... u suprotnom mrka kapa
stari 03.11.2006., 18:21   #112
kannna
Početnik

Citat:
Original postavio bigsister
ja sam relativno lako dobila vizu... meni su svi prichali kako je jako zayebano i prestrashili me toliko da zamalo nisam odustala od svega, jer mi se nije pucalo 100$ bzvz... ali kad sam otishla tamo chak mi pola dokumenata nisu ni gledali... ali opet ja sam imala garantno pismo i poziv i shta svi oni kod kojih idem tamo rade, shta su radili, shta imaju shta nemaju... i potvrdu da sam student i shta ja imam ovde i shta ja nemam ovde i blah blah blah... iscedili su me, ali sam 'bez problema' dobila na godinu dana...

ako nemash garantno ja ti predlazem da skupish sve ostale chvrste dokaze koji te vezuju da se vratish ovde, ili da taj tvoj prijatelj tamo nadje nekog ko tje ti poslati garantno a moze i da kazesh kako idesh tamo for an adventure, i da netjesh nigde spaavati vetj idesh malko da kampujesh... ne znam, ali mislim da i bez garantnog mozesh nekako protji, samo ako planirash da se vratish i ako im to valjano dokazesh... u suprotnom mrka kapa
E a da li znas jel moraju ti ljudi kod kojih ides koji su ti poslali garantno pismo da te prijave u muriji da si kod njih kad vec stignes posto znam da je to preksa u vecini zemalja
stari 03.11.2006., 18:44   #113
kannna
Početnik

Citat:
Original postavio NIV
Pisao sam ti pre neki dan i poslusaj me. Idi u "Karavan" i odradi sve preko njih. Student si i kao sto sam ti rekao ako redovno dajes ispite vizu ces da dobijes 99,99%. USA nije robovlasnicka drzava i nista sto ti u "Karavanu" potpises te ne obavezuje da ispunis po svaku cenu. Hocu ti reci da kad dodjes u USA jednostavno kazes da to nije ono sto si ocekivala i da ne mozes da izdrzis i tako nesto slicno im napricas. Dobices broj telefona od neke osobe kojoj mozes u svakom trenutku da se obratis ako imas nekih primedbi ili problema. Oni ce da ti ponude mozda nesto drugo ali ti im reci da si nasla sama itd. Pa moj drugar je isao posle njih i gazda ih je razbijao kao magarce, radio je kao zivotinja za 7$, posle mesec dana je nasao posao u nekoj pizzeriji za 11$ i gde je imao smestaj kao u hotelu. Mislis da nije promenio posao??? Mislis da je razmisljao sta je potpisao u BG??? Naravno da nije nego se i ovde ubijao od posla ali je imao nedelja gde je zaradjivao i 800-900$, zavisno od toga je koliko posla bilo. Nemoj da ti pune glavu sa kojekakvim pricama nego to odradi preko studenata i to ti je to. Dobices socijalni broj i radnu dozvolu. Sa socijalnim brojem ovde pravis ID i polazes za vozacku dozvolu i onda si na konju. Posle ako odlucis i da ostanes na crno bas te briga, neka te onda traze kukom po vodi. :-) Sa tim dokumentima mozes slobodno da se kreces i normalno da zivis i posle isteka vize, a ako dodjes na turisticku vizu i prekoracis je bices u znatno goroj situaciji jer kao turisti ti nece dati socijalni broj a bez njega nema nista od americkih dokumenata. Mislim da imas jos nekih mesec dana da se prijavis na program za 2007. godinu. Ne cekaj nista i ne slusaj vise nikakve price nego to odradi na ovaj nacin. Veruj mi da sam ja mogao i ja bih tako odradio, ali posto nisam student nisam mogao. U ambasadi samo budi sto opustenija, sigurna i ne pokazi ni jednog trenutka da je taj ili ta koja te intervjuise nesto veci ili veca od tebe. Jednostavno ti volis svoju zemlju vise od USA ali to ne znaci da ne zelis da vidis sveta. Meni je to bilo neshvatljivo isto kao i tebi sada ali veruj mi da je tako jer ja sam sve to prosao sto ti prolazis sada. Hiljade i hiljade kombinacija sam i ja pravio i na kraju sam stvarno shvatio da nije toliki bauk. Imao sam dva ispucana pasosa, sa Francuskom, Portugalskom i dve Madjarske vize i sa bezbroj pecata od Madjara i Hrvata i ko ti je napisao da su vize od EU bitne taj ti je dobro rekao tako da ako ako ides na pozivno pismo kao turista bez njih nemoj ni da pomisljas da ides da trazis vizu za USA. A ako ides kao student nista od toga ti nije potrebno, mozes da odes sa potpuno praznim pasosem. Recimo, za studente je idealno da si druga ili treca godina, tako da ako jos i tu upadas iduceg leta Amerika je tvoja.
Pozdrav i srecno!
Ok shvatila sam sve, za karavan sam znala samo su me interesovale i neke druge mogucnosti za dobijanje vize, ja sam htela nesto da se iskombinujem da zapalim u januaru , naravno zanimala su me iskustva drugih ljudi. Hvala za savete
stari 03.11.2006., 19:32   #114
DjuraMornar
Elita

DjuraMornar (avatar)

DjuraMornar se trudi

Citat:
Original postavio kannna
E a da li znas jel moraju ti ljudi kod kojih ides koji su ti poslali garantno pismo da te prijave u muriji da si kod njih kad vec stignes posto znam da je to preksa u vecini zemalja
Koliko ja znam ne.
Gde god sam isla to nie bila praksa,samo u slucaju da sam htela da ostanem duze nego sto je bilo dozvoljeno vizom...tada sam isla u policiju da produzim boravak.
To sto se tice Evrope.
Moja mama ide svake godine za USA ....imala je vizu na 6 meseci prvih godina ,sada su joj dali na 3 godine...i ne prijavljuje se tamo policiji ,vec oni na licu mesta tj. aerodromu ponekad znaju da provere,odnosno pozovu te kod kojih ides da bi se uverili....Mada je to jako retko da ja znam.
stari 04.11.2006., 01:02   #115
kannna
Početnik

Citat:
Original postavio DjuraMornar
Koliko ja znam ne.
Gde god sam isla to nie bila praksa,samo u slucaju da sam htela da ostanem duze nego sto je bilo dozvoljeno vizom...tada sam isla u policiju da produzim boravak.
To sto se tice Evrope.
Moja mama ide svake godine za USA ....imala je vizu na 6 meseci prvih godina ,sada su joj dali na 3 godine...i ne prijavljuje se tamo policiji ,vec oni na licu mesta tj. aerodromu ponekad znaju da provere,odnosno pozovu te kod kojih ides da bi se uverili....Mada je to jako retko da ja znam.
E super ako je tako, naslusas se svakojakih prica pa vise ne znas u sta da verujes
stari 05.11.2006., 17:39   #116
bigsister
~povratak
Domaćin

bigsister (avatar)

Učlanjen: 20.04.2005.
Reputaciona moć: 9
bigsister se trudi

Citat:
Original postavio kannna
koliko znam nas niko nije prijavljivao... ipak tebe na aerodromu evidentiraju, uzmu ti otisak prsta, slikaju te, ma naprave ti chitav dosije... oni kod kojih idesh ne bi imali nishta novo da im kazu...
stari 11.11.2006., 18:23   #117
wccm
Početnik

Učlanjen: 11.11.2006.
wccm se trudi

Ja sam bio dva puta u americi sa programom Work and travel, pre dve nedelje sam se vratio iz NYC. Ako si student, pogotovo ako si redovan, neces imati problema, sustina tih agencija je lakse dobijanje viza, ja sam isao preko SNAP-a i imali su ogromnu prolaznost.
Sto se tice tih ugovora i poslova, ti nemas nikakvu obavezu da ostanes na tom poslu, sta vise ja znam decka koji je trebao da radi u okolini Washingtona kao spasilac ali kako je sleteo u NY ostao je tamo da radi bez ikakvih posledica........
Znam primere ljudi koji uce neka pitanja za intervju i ne znam kako se spremaju ali isto tako znam ljude koji dobijaju vizu sa znanjem engleskog kao ja sto sam imao u cetvrtom osnovne.......
Ako imas neka pitanja javi se..........
wccm nije na forumu   Odgovorite sa citatom
stari 16.11.2006., 02:51   #118
kannna
Početnik

Citat:
Original postavio wccm
Ja sam bio dva puta u americi sa programom Work and travel, pre dve nedelje sam se vratio iz NYC. Ako si student, pogotovo ako si redovan, neces imati problema, sustina tih agencija je lakse dobijanje viza, ja sam isao preko SNAP-a i imali su ogromnu prolaznost.
Sto se tice tih ugovora i poslova, ti nemas nikakvu obavezu da ostanes na tom poslu, sta vise ja znam decka koji je trebao da radi u okolini Washingtona kao spasilac ali kako je sleteo u NY ostao je tamo da radi bez ikakvih posledica........
Znam primere ljudi koji uce neka pitanja za intervju i ne znam kako se spremaju ali isto tako znam ljude koji dobijaju vizu sa znanjem engleskog kao ja sto sam imao u cetvrtom osnovne.......
Ako imas neka pitanja javi se..........
A da li znas da li su isti ti ljudi koji su napustili program, tj nisu otisli na taj posao vec nasli sebi sami drugi, imali problem posle za dobijanje vize? Sta je SNAP? Jel to nesto na foru karavana, daj mi njihov sajt ako imas.Hvala
stari 16.11.2006., 13:03   #119
wccm
Početnik

wccm se trudi

Citat:
Original postavio kannna
A da li znas da li su isti ti ljudi koji su napustili program, tj nisu otisli na taj posao vec nasli sebi sami drugi, imali problem posle za dobijanje vize? Sta je SNAP? Jel to nesto na foru karavana, daj mi njihov sajt ako imas.Hvala
Decko je prosle godine trebao da radi u motelu. ali kako je poceo da radi gazda je stalno nesto vikao na njega.....posle deset dana dao je otkaz i presao da zivi sa mnom i da radi kod mog gazde, posto smo bili u istom mestu.......ove godine je opet dobio vizu bez problema.
SNAP je podagencija BUNAC-a, engleske agencije, prolaznost im je ogromna sto se vize tice, bio sam preko njih oba puta, www.snapscg.co.yu
stari 17.11.2006., 16:55   #120
kannna
Početnik

Citat:
Original postavio wccm
Decko je prosle godine trebao da radi u motelu. ali kako je poceo da radi gazda je stalno nesto vikao na njega.....posle deset dana dao je otkaz i presao da zivi sa mnom i da radi kod mog gazde, posto smo bili u istom mestu.......ove godine je opet dobio vizu bez problema.
SNAP je podagencija BUNAC-a, engleske agencije, prolaznost im je ogromna sto se vize tice, bio sam preko njih oba puta, www.snapscg.co.yu
Ok imam jos samo jedno pitanje, jel mozes da se prijavis da ides kad god hoces ili postoje neki letnji ili zimski fazon programi?
stari 17.11.2006., 18:58   #121
mica zr
veoma atraktivan
Primećen član

mica zr (avatar)

Učlanjen: 05.06.2006.
Pol: muški
mica zr se trudi

e pa da vas i ja nesto pitam kada vec potezete temu amerike... Da li8 recimo moze da se trazi radna viza za SAD? Naravno nema ko da mi posalje papire nego bi radila ovde mi je dete i suprug a isla bi na 6 meseci. Kakve su sanse da se takva viza dobije sta treba od papira imam svoju kucu i porodicu znaci vracam se 100%. I da li se isplati na 6 meseci ici tako sam pogotovo... Mislim ni engleski mi nije nbas savrsen.
mica zr nije na forumu   Odgovorite sa citatom
stari 17.11.2006., 21:24   #122
vini pu
Početnik

Učlanjen: 14.11.2006.
vini pu se trudi

koliko je tesko dobiti sezonsku radnu vizu(mislim da je h2b) ako imam firmu da stane iza mene, tj moja prijateljica (amerikanka) drzi par butika u sev.karolini i pozvala bi me da radim za nju
vini pu nije na forumu   Odgovorite sa citatom
stari 18.11.2006., 01:37   #123
wccm
Početnik

wccm se trudi

Citat:
Original postavio vini pu
koliko je tesko dobiti sezonsku radnu vizu(mislim da je h2b) ako imam firmu da stane iza mene, tj moja prijateljica (amerikanka) drzi par butika u sev.karolini i pozvala bi me da radim za nju
Mislim da to vise nije toliko komplikovano kao nekada..........pogotovo ako imas garantno pismo.............savetujem te da probas jer sam i ja mislio prvi put da nema sanse da dobijem vizu jer dalje od Segedina nisam putovao, ali stvarno nije bilo nikakvih problema...........
stari 18.11.2006., 20:20   #124
vini pu
Početnik

Učlanjen: 14.11.2006.
vini pu se trudi

ok, ali da li neko poznaje proceduru za dobijanje te privremene radne vize i sta predlazete da li da to radim preko neke agencije ili sama?
vini pu nije na forumu   Odgovorite sa citatom
stari 27.11.2006., 02:08   #125
bikicaaa
Početnik

Učlanjen: 26.11.2006.
Reputaciona moć: 3
bikicaaa se trudi

ja sam student i dobila sam vizu bez problema na godinu dana sa multi ulazom!! ali moras da stavis pare na racun ,tj da iim dostavis izvod iz banke
bikicaaa nije na forumu   Odgovorite sa citatom
Odgovorite

Pošalji link

Alati za teme

Pravila za slanje poruka
Ne možete kreirati novu temu
Ne možete poslati odgovor
Ne možete dodati priloge
Ne možete prepraviti svoju poruku

BB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen

Forum Krstarice > Zabava > Putovanja

Slične teme
Tema Тemu započeo Forum Odgovora Poslednja poruka
SVE STO VAS ZANIMA U VEZI ANTIKVITETA kolekcionar021 Antikviteti 18 18.08.2009. 15:44
Sve sto vas zanima u vezi finansija, berze, akcija stipendije Posao i novac 0 19.05.2007. 20:48
Zanima me u vezi rucnih satova jedno objasnjenje.......... milence_pilence Razno 14 10.08.2005. 11:03
Zanima me u vezi rucnih satova jedno objasnjenje..... milence_pilence Svaštara 22 25.07.2005. 15:17
zanima me u vezi rucnih satova.................. milence_pilence Antikviteti 0 28.06.2005. 09:20

Forum Krstarice - Arhiva - Vrh strane
Krstarica | Uslovi korišćenja | Privatnost | Reklamiranje | Kontakt | Pomoć

Copyright © Krstarica d.o.o. Beograd 1999-2009. Sva prava zadržana.
Krstarica d.o.o. ne snosi odgovornost za sadržaj poruka na Forumu.