|
|||||||
| Registrujte se | Blogovi | Društvene grupe | Slike i albumi | Kontakti | Lista članova | Najčešća pitanja | Kalendar | Označi forume kao pročitane |
![]() |
|
|
Alati za teme |
|
|
#101 | |
|
Početnik
Učlanjen: 29.10.2006.
Reputaciona moć: 4 ![]() ![]() |
Citat:
|
|
|
|
|
|
|
#102 | |
|
Zainteresovan član
Učlanjen: 06.08.2005.
Reputaciona moć: 0 ![]() |
Citat:
Mnogo pomaze prethodni boravak u Americi (mada onda verovatno ova pitanja ne bi bila ovde), ali i ispunjen pasos - svako putovanje u EU je veliki plus za Amerikance. Takodje, poterbno je da tacno znas sta zelis - kada da odes, kada da se vratis, zasto ides, gde ides, odakle ti pare... Oni vole da je sve precizno isplanirano i lako provale kada neko ide na blef da samo odleti tamo, pa onda da se snadje. Srecno
|
|
|
|
|
|
|
#103 |
|
Buduća legenda
Učlanjen: 15.11.2005.
Pol: muški
Reputaciona moć: 14 ![]() |
Ako imas srece probaj preko lutrije za zelenu kartu
|
|
|
|
|
|
#104 |
|
Elita
|
Ja ne znam sta da kazem...svi nesto nije bauk nije bauk...a mene Ministarstvo slalo..imala sam izlaganje...poziv od galerije....ucesce tralala...da sad ne tupim...znaci sa ove istance ovde imala sam dobru podrsku sa one tamo jos bolju...i opet nisam dobila vizu...
Takodje neko rece da ne postoji garantno pismo kao takvo.....samo tralala...a meni su trazili sve ali SVE papire galerije koja me zvala i sve papire od onih kod kojih bi boravila.....njihov bank. account i br. doljnjih gaca.... Verovatno Americku vizu nije bauk dobiti samo onima koji su je dobili... Pozzz |
|
|
|
|
|
#105 | |
|
Početnik
Citat:
|
|
|
|
|
|
|
#106 | |
|
Početnik
Citat:
pozdrav |
|
|
|
|
|
|
#107 |
|
Elita
|
Ja samo hocu da ti kazem da spremis SVE i vise nego sto mozes od papira....sve odavde sto moze da ti pomogne...a odande vidi....I da ti kazem jos nesto....i najvaznije..NIKADA NE ODUSTAJ..!! Jer najvise ces se kajati ako i ne probas....Samo odradi to pametno...jer ako te jednom odbiju,posle moras da cekas da prodje izvesno vreme da bi mogla ponovo da apliciras ,a i to ti stoji kao jedna ruzna "mrlja" sto su te odbili pa posle teze daju...mada ni to ne mora da znaci...Samo sam htela reci nemoj olako shvatati i otici u ambasadu nepripremljena i to dobro.
Sretno!! |
|
|
|
|
|
#108 |
|
Početnik
Učlanjen: 31.10.2006.
Reputaciona moć: 4 ![]() |
Pisao sam ti pre neki dan i poslusaj me. Idi u "Karavan" i odradi sve preko njih. Student si i kao sto sam ti rekao ako redovno dajes ispite vizu ces da dobijes 99,99%. USA nije robovlasnicka drzava i nista sto ti u "Karavanu" potpises te ne obavezuje da ispunis po svaku cenu. Hocu ti reci da kad dodjes u USA jednostavno kazes da to nije ono sto si ocekivala i da ne mozes da izdrzis i tako nesto slicno im napricas. Dobices broj telefona od neke osobe kojoj mozes u svakom trenutku da se obratis ako imas nekih primedbi ili problema. Oni ce da ti ponude mozda nesto drugo ali ti im reci da si nasla sama itd. Pa moj drugar je isao posle njih i gazda ih je razbijao kao magarce, radio je kao zivotinja za 7$, posle mesec dana je nasao posao u nekoj pizzeriji za 11$ i gde je imao smestaj kao u hotelu. Mislis da nije promenio posao??? Mislis da je razmisljao sta je potpisao u BG??? Naravno da nije nego se i ovde ubijao od posla ali je imao nedelja gde je zaradjivao i 800-900$, zavisno od toga je koliko posla bilo. Nemoj da ti pune glavu sa kojekakvim pricama nego to odradi preko studenata i to ti je to. Dobices socijalni broj i radnu dozvolu. Sa socijalnim brojem ovde pravis ID i polazes za vozacku dozvolu i onda si na konju. Posle ako odlucis i da ostanes na crno bas te briga, neka te onda traze kukom po vodi. :-) Sa tim dokumentima mozes slobodno da se kreces i normalno da zivis i posle isteka vize, a ako dodjes na turisticku vizu i prekoracis je bices u znatno goroj situaciji jer kao turisti ti nece dati socijalni broj a bez njega nema nista od americkih dokumenata. Mislim da imas jos nekih mesec dana da se prijavis na program za 2007. godinu. Ne cekaj nista i ne slusaj vise nikakve price nego to odradi na ovaj nacin. Veruj mi da sam ja mogao i ja bih tako odradio, ali posto nisam student nisam mogao. U ambasadi samo budi sto opustenija, sigurna i ne pokazi ni jednog trenutka da je taj ili ta koja te intervjuise nesto veci ili veca od tebe. Jednostavno ti volis svoju zemlju vise od USA ali to ne znaci da ne zelis da vidis sveta. Meni je to bilo neshvatljivo isto kao i tebi sada ali veruj mi da je tako jer ja sam sve to prosao sto ti prolazis sada. Hiljade i hiljade kombinacija sam i ja pravio i na kraju sam stvarno shvatio da nije toliki bauk. Imao sam dva ispucana pasosa, sa Francuskom, Portugalskom i dve Madjarske vize i sa bezbroj pecata od Madjara i Hrvata i ko ti je napisao da su vize od EU bitne taj ti je dobro rekao tako da ako ako ides na pozivno pismo kao turista bez njih nemoj ni da pomisljas da ides da trazis vizu za USA. A ako ides kao student nista od toga ti nije potrebno, mozes da odes sa potpuno praznim pasosem. Recimo, za studente je idealno da si druga ili treca godina, tako da ako jos i tu upadas iduceg leta Amerika je tvoja.
Pozdrav i srecno! |
|
|
|
|
|
#109 |
|
Elita
|
Jos jedan relativitet...I moj je pasos pun pecata.....To je sve relativno i ne mora da znaci ama bas nista....
No dobro...da vise ne sirimo debatu... Ne verrujem da je devojka spremna na tu opciju koju ti nudis..."Idi radi mesec dana pa odustani i predji negde drugde"...Ona zeli ( koliko sam ja razumela ) direct kod njenog prijatelja.... Ali ok...Nije bauk.. |
|
|
|
|
|
#110 |
|
Početnik
Učlanjen: 31.10.2006.
Ej, zelim i ja zelenu kartu i kucicu kraj plaze sa sve lezaljkom pod palmom.
Pozdrav svima i srecno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
|
|
#111 |
|
~povratak
Domaćin
Učlanjen: 20.04.2005.
Pol: ženski
Reputaciona moć: 9 ![]() |
ja sam relativno lako dobila vizu... meni su svi prichali kako je jako zayebano i prestrashili me toliko da zamalo nisam odustala od svega, jer mi se nije pucalo 100$ bzvz... ali kad sam otishla tamo chak mi pola dokumenata nisu ni gledali... ali opet ja sam imala garantno pismo i poziv i shta svi oni kod kojih idem tamo rade, shta su radili, shta imaju shta nemaju... i potvrdu da sam student i shta ja imam ovde i shta ja nemam ovde i blah blah blah... iscedili su me, ali sam 'bez problema' dobila na godinu dana...
ako nemash garantno ja ti predlazem da skupish sve ostale chvrste dokaze koji te vezuju da se vratish ovde, ili da taj tvoj prijatelj tamo nadje nekog ko tje ti poslati garantno a moze i da kazesh kako idesh tamo for an adventure, i da netjesh nigde spaavati vetj idesh malko da kampujesh... ne znam, ali mislim da i bez garantnog mozesh nekako protji, samo ako planirash da se vratish i ako im to valjano dokazesh... u suprotnom mrka kapa
|
|
|
#112 | |
|
Početnik
Citat:
|
|
|
|
|
|
|
#113 | |
|
Početnik
Citat:
|
|
|
|
|
|
|
#114 | |
|
Elita
|
Citat:
Gde god sam isla to nie bila praksa,samo u slucaju da sam htela da ostanem duze nego sto je bilo dozvoljeno vizom...tada sam isla u policiju da produzim boravak. To sto se tice Evrope. Moja mama ide svake godine za USA ....imala je vizu na 6 meseci prvih godina ,sada su joj dali na 3 godine...i ne prijavljuje se tamo policiji ,vec oni na licu mesta tj. aerodromu ponekad znaju da provere,odnosno pozovu te kod kojih ides da bi se uverili....Mada je to jako retko da ja znam. |
|
|
|
|
|
|
#115 | |
|
Početnik
Citat:
|
|
|
|
|
|
|
#116 | |
|
~povratak
Domaćin
Učlanjen: 20.04.2005.
Reputaciona moć: 9 ![]() |
Citat:
|
|
|
|
#117 |
|
Početnik
Učlanjen: 11.11.2006.
Ja sam bio dva puta u americi sa programom Work and travel, pre dve nedelje sam se vratio iz NYC. Ako si student, pogotovo ako si redovan, neces imati problema, sustina tih agencija je lakse dobijanje viza, ja sam isao preko SNAP-a i imali su ogromnu prolaznost.
Sto se tice tih ugovora i poslova, ti nemas nikakvu obavezu da ostanes na tom poslu, sta vise ja znam decka koji je trebao da radi u okolini Washingtona kao spasilac ali kako je sleteo u NY ostao je tamo da radi bez ikakvih posledica........ Znam primere ljudi koji uce neka pitanja za intervju i ne znam kako se spremaju ali isto tako znam ljude koji dobijaju vizu sa znanjem engleskog kao ja sto sam imao u cetvrtom osnovne....... Ako imas neka pitanja javi se.......... |
|
|
|
|
|
#118 | |
|
Početnik
Citat:
|
|
|
|
|
|
|
#119 | |
|
Početnik
Citat:
SNAP je podagencija BUNAC-a, engleske agencije, prolaznost im je ogromna sto se vize tice, bio sam preko njih oba puta, www.snapscg.co.yu |
|
|
|
|
|
|
#120 | |
|
Početnik
Citat:
|
|
|
|
|
|
|
#121 |
|
veoma atraktivan
Primećen član
Učlanjen: 05.06.2006.
Pol: muški
e pa da vas i ja nesto pitam kada vec potezete temu amerike... Da li8 recimo moze da se trazi radna viza za SAD? Naravno nema ko da mi posalje papire nego bi radila ovde mi je dete i suprug a isla bi na 6 meseci. Kakve su sanse da se takva viza dobije sta treba od papira imam svoju kucu i porodicu znaci vracam se 100%. I da li se isplati na 6 meseci ici tako sam pogotovo... Mislim ni engleski mi nije nbas savrsen.
|
|
|
|
|
|
#122 |
|
Početnik
Učlanjen: 14.11.2006.
koliko je tesko dobiti sezonsku radnu vizu(mislim da je h2b) ako imam firmu da stane iza mene, tj moja prijateljica (amerikanka) drzi par butika u sev.karolini i pozvala bi me da radim za nju
|
|
|
|
|
|
#123 | |
|
Početnik
Citat:
|
|
|
|
|
|
|
#124 |
|
Početnik
Učlanjen: 14.11.2006.
ok, ali da li neko poznaje proceduru za dobijanje te privremene radne vize i sta predlazete da li da to radim preko neke agencije ili sama?
|
|
|
|
|
|
#125 |
|
Početnik
Učlanjen: 26.11.2006.
Reputaciona moć: 3 ![]() |
ja sam student i dobila sam vizu bez problema na godinu dana sa multi ulazom!! ali moras da stavis pare na racun ,tj da iim dostavis izvod iz banke
|
|
|
|
![]() |
| Pošalji link |
| Alati za teme | |
|
|
Slične teme
|
||||
| Tema | Тemu započeo | Forum | Odgovora | Poslednja poruka |
| SVE STO VAS ZANIMA U VEZI ANTIKVITETA | kolekcionar021 | Antikviteti | 18 | 18.08.2009. 15:44 |
| Sve sto vas zanima u vezi finansija, berze, akcija | stipendije | Posao i novac | 0 | 19.05.2007. 20:48 |
| Zanima me u vezi rucnih satova jedno objasnjenje.......... | milence_pilence | Razno | 14 | 10.08.2005. 11:03 |
| Zanima me u vezi rucnih satova jedno objasnjenje..... | milence_pilence | Svaštara | 22 | 25.07.2005. 15:17 |
| zanima me u vezi rucnih satova.................. | milence_pilence | Antikviteti | 0 | 28.06.2005. 09:20 |