Sve što vas zanima u vezi s vizama! - Strana 3 - Forum Krstarice

Idi nazad   Forum Krstarice > Zabava > Putovanja

Odgovorite

Alati za teme
stari 11.04.2006., 19:55   #51
Jelena87
Aktivan član

Učlanjen: 15.06.2004.
Pol: ženski
Reputaciona moć: 7
Jelena87 ima ugledJelena87 ima ugledJelena87 ima ugled
Podrazumevano Re: Vize za Grcku...

Ma dajte,pa naravno da se salim,ali znate da je Balkan bure baruta..ili kao sto Bajaga kaze-svakih 50 leta izbije rat
Preporucila bih vam da dodjete u HR na more samo ako imate debeo novcanik jer su cene napich.ili boli glava!
Jelena87 nije na forumu   Odgovorite sa citatom
stari 12.04.2006., 00:15   #52
sch
Džabalebaroš
Aktivan član

sch (avatar)

Učlanjen: 02.12.2003.
Pol: muški
Reputaciona moć: 10
sch obećavasch obećavasch obećavasch obećavasch obećavasch obećavasch obećavasch obećava
Podrazumevano Peace brother tj. sister

'Ajde da vratimo temu u mirne vode...
Ja DANAS bio u ambasadi i dobio vizu. Na 6 meseci. URAAAAAAAA !!! Pravac Krit.
35 EUR + putno osiguranje ( cena osiguranja zavisi od duzine boravka )

Kazu da ce uskoro poskupeti na 60, ali ne znaju tacno kada, ne zavisi od njih, nego ce odluka biti donesena u Briselu i vazice za sve zemlje Shengenskog sporazuma.

Za grupne nisam pitao, nije me interesovalo.

Mozete da podnesete zahtev do mesec dana pre zapocinjanja putovanja, odnosno ulaska u Grcku.
stari 12.04.2006., 00:29   #53
pajamaca
Guest

a kako si dobio na 6?
ideš da radiš dole?
koje si dokumente podneo?
i kakvo to je pozivno pismo.
(nije ozna-samo kaž' i meni da se uvatim take vize)
  Odgovorite sa citatom
stari 12.04.2006., 01:27   #54
sch
Džabalebaroš
Aktivan član

sch (avatar)

Učlanjen: 02.12.2003.
Reputaciona moć: 10
sch obećavasch obećavasch obećavasch obećavasch obećavasch obećavasch obećavasch obećava

Da, idem da radim.

Na 6 meseci najlakse dobijaju oni koji imaju neke veze sa turizmom.
Dao sam im memorandum turisticke agencije sa potvrdom da radim u istoj i pozivno pismo grckog partnera. Plus overen ugovor izmedju te dve firme (idiotiko simfonitiko), gde pise da je placen porez. Komplikovano, ali ako imas poznanika u nekoj iole boljoj turistickoj agenciji, sve to mozes da odradis. Daju ti "ugovor o delu" da si kao spoljni saradnik i to garant prolazi.
stari 17.04.2006., 00:23   #55
duleNS
Zainteresovan član

Učlanjen: 24.02.2004.
Reputaciona moć: 0
duleNS se trudi

kad sam rezervisao aranzman u agenciji su mi rekli da se papiri za vizu mogu podneti tri meseca ranije. to je navodno novina u ambasadi grcke, da bi se izbegle preterane guzve u jeku sezone.
duleNS nije na forumu   Odgovorite sa citatom
stari 17.04.2006., 17:25   #56
Dinna
borim se...
Zainteresovan član

Učlanjen: 01.10.2005.
Reputaciona moć: 5
Dinna ima ugledDinna ima ugledDinna ima ugled

Citat:
Original postavio duleNS
kad sam rezervisao aranzman u agenciji su mi rekli da se papiri za vizu mogu podneti tri meseca ranije. to je navodno novina u ambasadi grcke, da bi se izbegle preterane guzve u jeku sezone.
Meni danas u agenciji rekli da moze najranije mesec dana pre...
Dinna nije na forumu   Odgovorite sa citatom
stari 17.04.2006., 22:17   #57
duleNS
Zainteresovan član

Učlanjen: 24.02.2004.
duleNS se trudi

mozda je moja agencija bolje informisana
duleNS nije na forumu   Odgovorite sa citatom
stari 21.04.2006., 19:25   #58
sandra w
Početnik

Učlanjen: 23.04.2004.
sandra w se trudi

A,jel` tacno to da ja,kao bivsi student,koji je prethodne tri godine isao u Grcku,sada ne mogu da dobijem individualnu vizu,jer sam nezaposlena?U Argusu su mi rekli da za grupnu i moze da se sredi,ali za individualnu.nema sanse.
sandra w nije na forumu   Odgovorite sa citatom
stari 23.04.2006., 01:28   #59
Lola33
Zainteresovan član
Obećava

Učlanjen: 25.02.2006.
Reputaciona moć: 4
Lola33 se trudi

Juce sam videla u novinama da od 1. maja pocinju sa zakazivanjem preko telefona. Nema vise cekanja u redovima!
Lola33 nije na forumu   Odgovorite sa citatom
stari 23.04.2006., 12:54   #60
Cantona7
Zainteresovan član

Cantona7 (avatar)

Učlanjen: 06.04.2006.
Cantona7 se trudi

Pise u novinama, da su nove cene od 1.januara 2007.
Cantona7 nije na forumu   Odgovorite sa citatom
stari 28.04.2006., 14:50   #61
besame
Zainteresovan član

Učlanjen: 11.01.2004.
Tekstova u blogu: 1
Reputaciona moć: 6
besame se trudi

Jao,zabolela me glava,kad sam odlucila da idemo sopstvenim prevozom..Molim vas utesite me..Sta ako uplatim agenciji a ne dobijemo vizu?Dajte mi taj broj telefona na koji se zakazuje u Grckoj ambasadi,plizzzz..
Nisam nikad sama vadila vizu,nista mi nije jasno..Znaci sakupim sve papire koje traze,i odem tamo da cekam..Nije valjda da moramo svi ici koji putujemo,ili moze jedno da ode sa pasosima nas ostalih..
Joj,vec mi se ne ide,ako budem morala da otpadam u nekom redu..E,a jel imaju oni tzv.čekači,platim pa dodjem,kad budem na redu..
besame nije na forumu   Odgovorite sa citatom
stari 28.04.2006., 16:02   #62
Vesna Ks
Cekam leto...opet!
Ističe se

Vesna Ks (avatar)

Učlanjen: 20.09.2005.
Vesna Ks ima ugledVesna Ks ima ugled

Ma ljudi,sta dramite oko te vize,svake godine mnogi dobijaju,a samo mali broj bude odbijen.Najcesce vrate ljude da dopune dokumentaciju koja nedostaje.Ja ,zbog mesta boravka,uzimam vizu u Nisu,pozovem mesec dana ranije i lepo mi izdiktiraju sve sta treba za strukturu putnika koja me interesuje.Sve lepo prikupim,odemo muz i ja zajedno da bi nam brze vreme proslo(inace moze jedan da ide za svoju porodicu)rano,stignemo oko 6.30 i onda se upisemo na spisak-to mi sami "cekaci"organizujemo i onda idemo do 9h po gradu,na dorucak...Vracamo se u 9h,tada sluzbenik deli one prijave,to popunimo i vec od 9.30 krece prijem,svi stanemo u red po spisku,po neko i proba da ode preko reda,ali nema sanse da mu iko dozvoli jer je svima jasan red...Koliko sam videla vraceni su ljudi kojima je stvarno nesto nedostajalo(npr.ide kolima a nema medjunarodnu dozvolu,ili razveden,ide sa detetom a nema saglasnost majke deteta...i to ih vrate da dopune dokumentaciju pa cim spreme dodju opet)
Dakle,malo je dosadno skupti onu papirologiju,ali nije tako strasno.E,sad lepse bi bilo da se zakazuje,da covek zna kad mu je red...cula sam da je u Beogradu mnogo veca frka,da se tesko pravi red-ali probajte da nametnete tu stvar sa upisivanjem na spisak kako ko dodje,mnogo fina stvar.Inace ovi u Nisu cim cuju napolju neku svadju,nered prekinu rad na neko vreme,sto su duzni da slusaju nasu "kulturu"...psovke onih koji su vraceni jer nesto nedostaje...
Vesna Ks nije na forumu   Odgovorite sa citatom
stari 28.04.2006., 17:24   #63
pajamaca
Guest

Citat:
Original postavio elmed
Dajte mi taj broj telefona na koji se zakazuje u Grckoj ambasadi,plizzzz..
.
nema zakazivanja.
pripremis dokumentaciju, tacan spisak trazi u agenciji gde si uplatila.
i kada sve spremis odes i cekas red, kada stignes na salter/gotovo.
sutra ides po vizu.
nije komplikovano.šanse da te odbiju za vizu, su minimalne!
  Odgovorite sa citatom
stari 28.04.2006., 17:26   #64
pajamaca
Guest

Citat:
Original postavio Lola33
Juce sam videla u novinama da od 1. maja pocinju sa zakazivanjem preko telefona. Nema vise cekanja u redovima!
aha ovo sam tek sad videla.
pa to je super!!!
mada je meni keva vampir ustaje u 4 pa mi je čekala redove do sada i uvek budemo prvi
ili bar u prvoj grupi
  Odgovorite sa citatom
stari 28.04.2006., 20:11   #65
Lola33
Zainteresovan član
Obećava

Učlanjen: 25.02.2006.
Lola33 se trudi

Broj telefona za zakazivanje je 0903/15-15-15. Call centar pocinje sa radom 3. maja, a radno vreme je od 7-15h. Cena poziva 18 din po minutu.
Bar tako pise u novinama!
Lola33 nije na forumu   Odgovorite sa citatom
stari 30.04.2006., 00:44   #66
marina.c
rekla -dosta....
Buduća legenda

marina.c (avatar)

Učlanjen: 27.04.2006.
Reputaciona moć: 34
marina.c je gurumarina.c je gurumarina.c je gurumarina.c je gurumarina.c je gurumarina.c je gurumarina.c je gurumarina.c je gurumarina.c je gurumarina.c je gurumarina.c je guru

Ako dobijem multi Shengen vizu iz austrijske ambasade,mogu li s njom prvo u Grčku na letovanje a tek posle u Austriju??? :-? :-?
marina.c nije na forumu   Odgovorite sa citatom
stari 30.04.2006., 13:46   #67
pajamaca
Guest

možeš!!!
  Odgovorite sa citatom
stari 01.05.2006., 14:47   #68
Sunjalo
Početnik

Učlanjen: 01.05.2004.
Sunjalo se trudi

Kakve su sanse da GRUPNU vizu dobije neko ko nema posao a nije ni student ?
Sunjalo nije na forumu   Odgovorite sa citatom
stari 01.05.2006., 18:40   #69
codemaker
Elita

codemaker (avatar)

Učlanjen: 05.04.2004.
codemaker se trudi

Zavisi i od agencije koja ce traziti grupnu vizu. Bar tako mi se cini.
Drugarica moje cerke je nezaposlena, nije student pa je preko agencije dobila grupnu vizu, ostala 10 dana u Grckoj i vratila se sledecom turom iste agencije.
Mozda je i lakse dobila grupnu vizu jer je imala pre toga nekoliko vica dobijenih za prethodne posete, nisam siguran.
codemaker nije na forumu   Odgovorite sa citatom
stari 02.05.2006., 21:48   #70
stsuki
Zainteresovan član

Učlanjen: 14.03.2006.
stsuki se trudi

Pa, nije to toliko problem za grupnu vizu, mozes da prilozis potvrdu da te izdrzavaju roditelji ili bracni drug, ili da posedujes neke nekretnine, ili potvrdu da si na birou, a u najgorem sluzaju uplatis depozit valjda oko 500E. Ali zavisi i od agencije, najbolje se raspitaj kod njih.
stsuki nije na forumu   Odgovorite sa citatom
stari 02.05.2006., 21:56   #71
stsuki
Zainteresovan član

stsuki se trudi
Talking Re: Vize za Grcku...

Citat:
Original postavio elmed
Jao,zabolela me glava,kad sam odlucila da idemo sopstvenim prevozom..Molim vas utesite me..Sta ako uplatim agenciji a ne dobijemo vizu?Dajte mi taj broj telefona na koji se zakazuje u Grckoj ambasadi,plizzzz..
Nisam nikad sama vadila vizu,nista mi nije jasno..Znaci sakupim sve papire koje traze,i odem tamo da cekam..Nije valjda da moramo svi ici koji putujemo,ili moze jedno da ode sa pasosima nas ostalih..
Joj,vec mi se ne ide,ako budem morala da otpadam u nekom redu..E,a jel imaju oni tzv.čekači,platim pa dodjem,kad budem na redu..
Pa, ako uplatis, a ne dobijes vizu, pare ne vracaju! Ali to je stvarno retko! Najbolje uplati preko agencije koja vadi vizu i za one koji idu sopstvenim prevozom. Ima i takvih, ako te mrzi da cekas!
stari 02.05.2006., 22:01   #72
stsuki
Zainteresovan član

stsuki se trudi
Unhappy Re: Vize za Grcku...

Citat:
Original postavio Vesna Ks
Ma ljudi,sta dramite oko te vize,svake godine mnogi dobijaju,a samo mali broj bude odbijen.Najcesce vrate ljude da dopune dokumentaciju koja nedostaje.Ja ,zbog mesta boravka,uzimam vizu u Nisu,pozovem mesec dana ranije i lepo mi izdiktiraju sve sta treba za strukturu putnika koja me interesuje.Sve lepo prikupim,odemo muz i ja zajedno da bi nam brze vreme proslo(inace moze jedan da ide za svoju porodicu)rano,stignemo oko 6.30 i onda se upisemo na spisak-to mi sami "cekaci"organizujemo i onda idemo do 9h po gradu,na dorucak...Vracamo se u 9h,tada sluzbenik deli one prijave,to popunimo i vec od 9.30 krece prijem,svi stanemo u red po spisku,po neko i proba da ode preko reda,ali nema sanse da mu iko dozvoli jer je svima jasan red...Koliko sam videla vraceni su ljudi kojima je stvarno nesto nedostajalo(npr.ide kolima a nema medjunarodnu dozvolu,ili razveden,ide sa detetom a nema saglasnost majke deteta...i to ih vrate da dopune dokumentaciju pa cim spreme dodju opet)
Dakle,malo je dosadno skupti onu papirologiju,ali nije tako strasno.E,sad lepse bi bilo da se zakazuje,da covek zna kad mu je red...cula sam da je u Beogradu mnogo veca frka,da se tesko pravi red-ali probajte da nametnete tu stvar sa upisivanjem na spisak kako ko dodje,mnogo fina stvar.Inace ovi u Nisu cim cuju napolju neku svadju,nered prekinu rad na neko vreme,sto su duzni da slusaju nasu "kulturu"...psovke onih koji su vraceni jer nesto nedostaje...
E, da ti vidis leti red u Beogradu ispred ambasade, shvatila bi sto drame! Ja doduse idem preko agencije, ali leti je to ko mala invazija na Francusku, Strahinjica Bana i okolinu, ne mozes da prodjes! A ono 40C...Prava uzivancija!
stari 02.05.2006., 23:10   #73
codemaker
Elita

codemaker (avatar)

Učlanjen: 05.04.2004.
codemaker se trudi

Citat:
Original postavio stsuki
Pa, ako uplatis, a ne dobijes vizu, pare ne vracaju! Ali to je stvarno retko! Najbolje uplati preko agencije koja vadi vizu i za one koji idu sopstvenim prevozom. Ima i takvih, ako te mrzi da cekas!
Zar ima i takvih agencija? Vade ti vizu i za sopstveni prevoz, bez veze sa njihovim aranzmanima? Ako imas neku adresu, stavi ovde, imam drugara, koji uvek muku muci sa cekanjem u redu svake godine... A i drugima bi pomogao.
codemaker nije na forumu   Odgovorite sa citatom
stari 02.05.2006., 23:31   #74
Vesna Ks
Cekam leto...opet!
Ističe se

Vesna Ks (avatar)

Učlanjen: 20.09.2005.
Vesna Ks ima ugledVesna Ks ima ugled

Pa zar u BG nebi mogao da prodje taj spisak-kako ko dodje upise se(ili onoga za koga ceka)?Doduse u Nisu bude od 200-300 ljudi dnevno,ne vise...Stvarno bi trebalo da uvedu to zakazivanje,svima bi lakse bilo!
Vesna Ks nije na forumu   Odgovorite sa citatom
stari 03.05.2006., 17:59   #75
yejo
Početnik

Učlanjen: 27.04.2006.
yejo se trudi

Uvedeno je zakazivanje, ja zvala i moze da se zakaze 90 dana pre puta što je super ukoliko imaš svu potrebnu dokumentaciju da ne čekaš red
yejo nije na forumu   Odgovorite sa citatom
Odgovorite

Pošalji link

Alati za teme

Pravila za slanje poruka
Ne možete kreirati novu temu
Ne možete poslati odgovor
Ne možete dodati priloge
Ne možete prepraviti svoju poruku

BB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen

Forum Krstarice > Zabava > Putovanja

Slične teme
Tema Тemu započeo Forum Odgovora Poslednja poruka
SVE STO VAS ZANIMA U VEZI ANTIKVITETA kolekcionar021 Antikviteti 18 18.08.2009. 15:44
Sve sto vas zanima u vezi finansija, berze, akcija stipendije Posao i novac 0 19.05.2007. 20:48
Zanima me u vezi rucnih satova jedno objasnjenje.......... milence_pilence Razno 14 10.08.2005. 11:03
Zanima me u vezi rucnih satova jedno objasnjenje..... milence_pilence Svaštara 22 25.07.2005. 15:17
zanima me u vezi rucnih satova.................. milence_pilence Antikviteti 0 28.06.2005. 09:20

Forum Krstarice - Arhiva - Vrh strane
Krstarica | Uslovi korišćenja | Privatnost | Reklamiranje | Kontakt | Pomoć

Copyright © Krstarica d.o.o. Beograd 1999-2009. Sva prava zadržana.
Krstarica d.o.o. ne snosi odgovornost za sadržaj poruka na Forumu.