|
|||||||
| Registrujte se | Blogovi | Društvene grupe | Slike i albumi | Kontakti | Lista članova | Najčešća pitanja | Kalendar | Označi forume kao pročitane |
![]() |
|
|
Alati za teme |
|
|
#51 |
|
Aktivan član
Učlanjen: 15.06.2004.
Pol: ženski
Reputaciona moć: 7 ![]() ![]() ![]() |
Ma dajte,pa naravno da se salim,ali znate da je Balkan bure baruta..ili kao sto Bajaga kaze-svakih 50 leta izbije rat
![]() Preporucila bih vam da dodjete u HR na more samo ako imate debeo novcanik jer su cene napich.ili boli glava! |
|
|
|
|
|
#52 |
|
Džabalebaroš
Aktivan član
Učlanjen: 02.12.2003.
Pol: muški
Reputaciona moć: 10 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
'Ajde da vratimo temu u mirne vode...
Ja DANAS bio u ambasadi i dobio vizu. Na 6 meseci. URAAAAAAAA !!! Pravac Krit. 35 EUR + putno osiguranje ( cena osiguranja zavisi od duzine boravka ) Kazu da ce uskoro poskupeti na 60, ali ne znaju tacno kada, ne zavisi od njih, nego ce odluka biti donesena u Briselu i vazice za sve zemlje Shengenskog sporazuma. Za grupne nisam pitao, nije me interesovalo. Mozete da podnesete zahtev do mesec dana pre zapocinjanja putovanja, odnosno ulaska u Grcku.
|
|
|
#53 |
|
Guest
|
a kako si dobio na 6?
ideš da radiš dole? koje si dokumente podneo? i kakvo to je pozivno pismo. (nije ozna-samo kaž' i meni da se uvatim take vize) |
|
|
|
#54 |
|
Džabalebaroš
Aktivan član
Učlanjen: 02.12.2003.
Reputaciona moć: 10 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Da, idem da radim.
Na 6 meseci najlakse dobijaju oni koji imaju neke veze sa turizmom. Dao sam im memorandum turisticke agencije sa potvrdom da radim u istoj i pozivno pismo grckog partnera. Plus overen ugovor izmedju te dve firme (idiotiko simfonitiko), gde pise da je placen porez. Komplikovano, ali ako imas poznanika u nekoj iole boljoj turistickoj agenciji, sve to mozes da odradis. Daju ti "ugovor o delu" da si kao spoljni saradnik i to garant prolazi.
|
|
|
#55 |
|
Zainteresovan član
Učlanjen: 24.02.2004.
Reputaciona moć: 0 ![]() |
kad sam rezervisao aranzman u agenciji su mi rekli da se papiri za vizu mogu podneti tri meseca ranije. to je navodno novina u ambasadi grcke, da bi se izbegle preterane guzve u jeku sezone.
|
|
|
|
|
|
#56 | |
|
borim se...
Zainteresovan član
Učlanjen: 01.10.2005.
Reputaciona moć: 5 ![]() ![]() ![]() |
Citat:
|
|
|
|
|
|
|
#57 |
|
Zainteresovan član
Učlanjen: 24.02.2004.
mozda je moja agencija bolje informisana
|
|
|
|
|
|
#58 |
|
Početnik
Učlanjen: 23.04.2004.
A,jel` tacno to da ja,kao bivsi student,koji je prethodne tri godine isao u Grcku,sada ne mogu da dobijem individualnu vizu,jer sam nezaposlena?U Argusu su mi rekli da za grupnu i moze da se sredi,ali za individualnu.nema sanse.
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
Zainteresovan član
Obećava
Učlanjen: 25.02.2006.
Reputaciona moć: 4 ![]() |
Juce sam videla u novinama da od 1. maja pocinju sa zakazivanjem preko telefona. Nema vise cekanja u redovima!
|
|
|
|
|
|
#60 |
|
Zainteresovan član
Učlanjen: 06.04.2006.
Pise u novinama, da su nove cene od 1.januara 2007.
|
|
|
|
|
|
#61 |
|
Zainteresovan član
|
Jao,zabolela me glava,kad sam odlucila da idemo sopstvenim prevozom..Molim vas utesite me..Sta ako uplatim agenciji a ne dobijemo vizu?Dajte mi taj broj telefona na koji se zakazuje u Grckoj ambasadi,plizzzz..
Nisam nikad sama vadila vizu,nista mi nije jasno..Znaci sakupim sve papire koje traze,i odem tamo da cekam..Nije valjda da moramo svi ici koji putujemo,ili moze jedno da ode sa pasosima nas ostalih.. Joj,vec mi se ne ide,ako budem morala da otpadam u nekom redu..E,a jel imaju oni tzv.čekači,platim pa dodjem,kad budem na redu.. |
|
|
|
|
|
#62 |
|
Cekam leto...opet!
Ističe se
Učlanjen: 20.09.2005.
Reputaciona moć: 7 ![]() ![]() |
Ma ljudi,sta dramite oko te vize,svake godine mnogi dobijaju,a samo mali broj bude odbijen.Najcesce vrate ljude da dopune dokumentaciju koja nedostaje.Ja ,zbog mesta boravka,uzimam vizu u Nisu,pozovem mesec dana ranije i lepo mi izdiktiraju sve sta treba za strukturu putnika koja me interesuje.Sve lepo prikupim,odemo muz i ja zajedno da bi nam brze vreme proslo(inace moze jedan da ide za svoju porodicu)rano,stignemo oko 6.30 i onda se upisemo na spisak-to mi sami "cekaci"organizujemo i onda idemo do 9h po gradu,na dorucak...Vracamo se u 9h,tada sluzbenik deli one prijave,to popunimo i vec od 9.30 krece prijem,svi stanemo u red po spisku,po neko i proba da ode preko reda,ali nema sanse da mu iko dozvoli jer je svima jasan red...Koliko sam videla vraceni su ljudi kojima je stvarno nesto nedostajalo(npr.ide kolima a nema medjunarodnu dozvolu,ili razveden,ide sa detetom a nema saglasnost majke deteta...i to ih vrate da dopune dokumentaciju pa cim spreme dodju opet)
Dakle,malo je dosadno skupti onu papirologiju,ali nije tako strasno.E,sad lepse bi bilo da se zakazuje,da covek zna kad mu je red...cula sam da je u Beogradu mnogo veca frka,da se tesko pravi red-ali probajte da nametnete tu stvar sa upisivanjem na spisak kako ko dodje,mnogo fina stvar.Inace ovi u Nisu cim cuju napolju neku svadju,nered prekinu rad na neko vreme,sto su duzni da slusaju nasu "kulturu"...psovke onih koji su vraceni jer nesto nedostaje... |
|
|
|
|
|
#63 | |
|
Guest
|
Citat:
pripremis dokumentaciju, tacan spisak trazi u agenciji gde si uplatila. i kada sve spremis odes i cekas red, kada stignes na salter/gotovo. sutra ides po vizu. nije komplikovano.šanse da te odbiju za vizu, su minimalne! |
|
|
|
|
#64 | |
|
Guest
|
Citat:
pa to je super!!! mada je meni keva vampir ustaje u 4 pa mi je čekala redove do sada i uvek budemo prvi ![]() ili bar u prvoj grupi
|
|
|
|
|
#65 |
|
Zainteresovan član
Obećava
Učlanjen: 25.02.2006.
Broj telefona za zakazivanje je 0903/15-15-15. Call centar pocinje sa radom 3. maja, a radno vreme je od 7-15h. Cena poziva 18 din po minutu.
Bar tako pise u novinama! |
|
|
|
|
|
#66 |
|
rekla -dosta....
Buduća legenda
Učlanjen: 27.04.2006.
Reputaciona moć: 34 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ako dobijem multi Shengen vizu iz austrijske ambasade,mogu li s njom prvo u Grčku na letovanje a tek posle u Austriju??? :-? :-?
|
|
|
|
|
|
#67 |
|
Guest
|
možeš!!!
|
|
|
|
#68 |
|
Početnik
Učlanjen: 01.05.2004.
Kakve su sanse da GRUPNU vizu dobije neko ko nema posao a nije ni student ?
|
|
|
|
|
|
#69 |
|
Elita
Učlanjen: 05.04.2004.
Zavisi i od agencije koja ce traziti grupnu vizu. Bar tako mi se cini.
Drugarica moje cerke je nezaposlena, nije student pa je preko agencije dobila grupnu vizu, ostala 10 dana u Grckoj i vratila se sledecom turom iste agencije. Mozda je i lakse dobila grupnu vizu jer je imala pre toga nekoliko vica dobijenih za prethodne posete, nisam siguran. |
|
|
|
|
|
#70 |
|
Zainteresovan član
Učlanjen: 14.03.2006.
Pa, nije to toliko problem za grupnu vizu, mozes da prilozis potvrdu da te izdrzavaju roditelji ili bracni drug, ili da posedujes neke nekretnine, ili potvrdu da si na birou, a u najgorem sluzaju uplatis depozit valjda oko 500E. Ali zavisi i od agencije, najbolje se raspitaj kod njih.
|
|
|
|
|
|
#71 | |
|
Zainteresovan član
Citat:
|
|
|
|
|
|
|
#72 | |
|
Zainteresovan član
Citat:
|
|
|
|
|
|
|
#73 | |
|
Elita
Učlanjen: 05.04.2004.
Citat:
|
|
|
|
|
|
|
#74 |
|
Cekam leto...opet!
Ističe se
Učlanjen: 20.09.2005.
Reputaciona moć: 7 ![]() ![]() |
Pa zar u BG nebi mogao da prodje taj spisak-kako ko dodje upise se(ili onoga za koga ceka)?Doduse u Nisu bude od 200-300 ljudi dnevno,ne vise...Stvarno bi trebalo da uvedu to zakazivanje,svima bi lakse bilo!
|
|
|
|
|
|
#75 |
|
Početnik
Učlanjen: 27.04.2006.
Uvedeno je zakazivanje, ja zvala i moze da se zakaze 90 dana pre puta što je super ukoliko imaš svu potrebnu dokumentaciju da ne čekaš red
|
|
|
|
![]() |
| Pošalji link |
| Alati za teme | |
|
|
Slične teme
|
||||
| Tema | Тemu započeo | Forum | Odgovora | Poslednja poruka |
| SVE STO VAS ZANIMA U VEZI ANTIKVITETA | kolekcionar021 | Antikviteti | 18 | 18.08.2009. 15:44 |
| Sve sto vas zanima u vezi finansija, berze, akcija | stipendije | Posao i novac | 0 | 19.05.2007. 20:48 |
| Zanima me u vezi rucnih satova jedno objasnjenje.......... | milence_pilence | Razno | 14 | 10.08.2005. 11:03 |
| Zanima me u vezi rucnih satova jedno objasnjenje..... | milence_pilence | Svaštara | 22 | 25.07.2005. 15:17 |
| zanima me u vezi rucnih satova.................. | milence_pilence | Antikviteti | 0 | 28.06.2005. 09:20 |