TURISTIČKE AGENCIJE - grdite, pohvalite, upozorite... - Strana 3 - Forum Krstarice

Idi nazad   Forum Krstarice > Zabava > Putovanja

Odgovorite

Alati za teme
stari 17.09.2004., 01:22   #51
Guest

Podrazumevano [color=red][b]DA LI JE JOS UVEK NAJPOVOLJNIJE???????[/b][/co

Citat:
Original postavio elleni1980
ZA TURSKU NAJPOVOLJNIJE UBEDLJIVO www.fantasia.co.yu
  Odgovorite sa citatom
stari 17.09.2004., 16:09   #52
Igor, neki drugi
Guest

Podrazumevano

Ove godine sam bio u Marmarisu preko Argusa, autobusom. Opsti utisak je negativan. Argus se trudio na sve moguce nacine da od nas izvuce pare, uz stalno vredjanje nase inteligencije: "Mi smo ovde zbog vas":
- ubacena dodatna sedista u autobus (double-decker) tako da dovoljno mesta za noge nije bilo ni za koga preko 170cm.
- klima se (navodno) kvarila i u povratku dobrih 6-8 sati nije uopste radila - pocrkasmo od vrucine.
- besplatna informativna tura prvog dana se pretvorila u soping turu u nekoj "fabrici" za proizvodnju koznih jakni - covek iz Argusa te ubedjuje da je to kvalitetna roba, posredno stavi do znanja koja je realna cena do koje se moze cenjkati i - ljudi su bili zadovoljni sto su kupovali jakne za 120-130 evra (pocetna cena za jakne u radnjama u glavnoj ulici je oko 100 evra). Nesumljivo je da Argus za procenat dovodi turiste u "posetu".
- izleti Argusa su preskupi u odnosu na lokalnu ponudu - zato se prijavljivanje i placanje vrsi prvi ili drugi dan.
- poseta "grobnicama Kaunasa" svela se na to da smo grobnicama prisli camcem na oko 500 metara, slikali ih, i gledali kako se neki likovi vrzmaju onuda.
- cenu izleta ne saznas dan-dva ranije, cak ne ni nekoliko sati ranije nego na sastanku kad covek dodje i da kaze cenu i da naplati, uz pozurivanje i "posle nece biti mesta" pritisak. vrhunac je da je jedan od Argusovih ponuda bilo "tursko vece" (folklor) a da tip iz Argusa "ne zna" da ce moj hotel za tri dana besplatno da organizuje "tursko vece" za goste hotela.

Hotel je bio odlican, cak i malo jeftiniji nego sto bi 4* trebalo da budu - vrlo pozitivno za Argus je sto se taj hotel nasao u ponudi.
  Odgovorite sa citatom
stari 17.09.2004., 17:35   #53
stivlim
Primećen član

Učlanjen: 29.03.2004.
Reputaciona moć: 0
stivlim se trudi
Podrazumevano

Sta god radili ne upustaj te se u aranzmane sa Vob tours
stivlim nije na forumu   Odgovorite sa citatom
stari 18.09.2004., 03:30   #54
DraganaBgd
Guest

Podrazumevano

U potpunosti se slazem sa IGOROM(nekim drugim)...doduse u Bodrumu, ali i nas su vodali po fabrikama zlata i kozze. U pitanju je bila druga agencija, ali fora- kao,jeftinije nego u gradu....Imaju dogovor i procenat kada dovedu grupu i nema sile da nije tako. U fabrici kozze sam uspela da dobijem dobru cenu, sreca pa sam znala kako se krecu cene u gradu, a u fabrici zlata-uzas.. ne da su precenili zlato nego je ono bruka kakve cene drze..i tu sam srecom iskusna sa cenama zlata,pa sam jednostavno bila sokirana. Ispade jeftinije i bolje kod nas nego u "PODRUMU" (haha)...Moja savet: NE DOZVOLITE DA VAS K'O OVCICE VODAJU PO FABRIKAMA,...cak je i gledanje gubljenje vremena!!!! Ko kazze drugacije, radi za agenciju ili bar ima prijatelje koji rade za neku agenciju!!
  Odgovorite sa citatom
stari 18.09.2004., 03:51   #55
aBgd
Guest

Podrazumevano

Glasala bih za KONTIKI,iako nisam preko njih isla ove godine,ali su se bukvalno polomili da mi pronadju ono sto sam trazila.Jedini problem je bio sto sam kasno odlucila da putujem jer sam imala problema sa bebom tako da je to bilo bukvalno u poslednji cas a sve je vec bilo rasprodato. Svaka im cast na trudu!
Sa Jolly je bila druga prica..Sledece godine uopste necu gubiti svoje vreme, mogu samo da kazem da su bili uzasno neljubazni, i to ne samo prema meni, vec isto iskustvo je imala i moja majka i moja drugarica..
Citat:
Original postavio gidna
Kakva su vam iskustva sa Jolly travel agencijom? Trebalo bih da se odlucim izmdju Kontikija i Jolly ali ne znam ko je pouzdaniji.....
  Odgovorite sa citatom
stari 21.09.2004., 11:30   #56
rafaelica
Obećava

Učlanjen: 21.05.2004.
Reputaciona moć: 0
rafaelica se trudi
Podrazumevano

Citat:
Fantazija pukla, bankrotirala! Turci prevaranti.
rafaelica nije na forumu   Odgovorite sa citatom
stari 24.09.2004., 01:52   #57
dahxax
Guest

Podrazumevano

Agencija Fantasy
  Odgovorite sa citatom
stari 24.09.2004., 11:27   #58
sanja
Guest

Podrazumevano

Citat:
Original postavio rafaelica
Citat:
Fantazija pukla, bankrotirala! Turci prevaranti.
ma nema veze, vratili smo ih nazad o drzavnom trosku.
eto konacno znam gde ide deo mog dohotka!
  Odgovorite sa citatom
stari 24.09.2004., 16:17   #59
ivanaaaaa
Guest

Podrazumevano

ja sam bila u kusadasiju preko ARGUSA i stvarno ne mogu da se pozalim,prezadovoljna sam agencijom,a i provodom
u pravu ste za te posete fabrikama,nas su prvog dana secali i tzv.info-turi po okolini kusadasija i samo su nam oduzeli dragoceno vreme,jer je to trajalo maltene ceo dan.zakljucak: preskocite info-ture!
  Odgovorite sa citatom
stari 25.09.2004., 01:51   #60
DraganaBgd
Guest

Podrazumevano da,da...

Eto, i Ivana se slaze.
I to im je fora da odmah vode drugog,treceg dana dok jos niste stigli sami da prosunjate, pogotovo ako su vam hoteli gde ste smesteni malo izolovani.Ivana, i Vama nisu naplatili tu turu?Ti i ne racunaju u fakultativne izlete....haha, oni 'nam samo cine' na njihov "racun"....

Citat:
Original postavio ivanaaaaa
ja sam bila u kusadasiju preko ARGUSA i stvarno ne mogu da se pozalim,prezadovoljna sam agencijom,a i provodom
u pravu ste za te posete fabrikama,nas su prvog dana secali i tzv.info-turi po okolini kusadasija i samo su nam oduzeli dragoceno vreme,jer je to trajalo maltene ceo dan.zakljucak: preskocite info-ture!
  Odgovorite sa citatom
stari 27.09.2004., 02:15   #61
Laaaaaaa
Guest

Podrazumevano

Citat:
Original postavio taja
kontiki je totalno njesra...toliko tuzbi vec imaju da ako tako nastave verovatno ce ih zarvoriti....covek im je umro zbog 'dobre' organizacije, to se jos od zimus vuce po novinama.....u tunisu su zenu ostavili na aerodromu usred noci jer nije bilo mesta na letu :shock: ....na siciliji menjaju hotele jer su oni koje ste uplatili prebukirani...nazalost, cena ocito vise nije merilo kvaliteta

Slazem se potpuno!!! Ranije su bili OK dok nisu postali previse popularni. Sada dosta ljudi koji su se vratili sa letovanja pisu zalbe Kontikiju.
  Odgovorite sa citatom
stari 29.09.2004., 01:24   #62
Guest

Podrazumevano

samo da vam predlozim gde mozete ostavljati savete i iskustva
http://turizam-saveti.netfirms.com

Izvinjavam se moderatorima ovog foruma ali mislim da moze biti korisno svima.
  Odgovorite sa citatom
stari 29.09.2004., 15:25   #63
Vesna Ks
Guest

Podrazumevano MAGIC-Bg.

Nisu veliki ali su super:www.magic.org.yu
  Odgovorite sa citatom
stari 30.09.2004., 17:53   #64
DraganaBgd
Guest

Podrazumevano Re: MAGIC-Bg.

Citat:
Original postavio Vesna Ks
Nisu veliki ali su super:www.magic.org.yu
Slazem se sa Vesnom, isla sam prosle godine preko njih u Bugarsku, imaju dobru ponudu hotela, ljubazni su, i sve je bilo u odlicno. MAGIC i svi njihovi putnici su kao jedna mala porodica, pogledajte njihov sajt, bice vam jasno.
  Odgovorite sa citatom
stari 05.06.2006., 15:29   #65
gudajoka
Primećen član

gudajoka (avatar)

Učlanjen: 05.06.2006.
Pol: ženski
Reputaciona moć: 4
gudajoka se trudi
Podrazumevano potreban pravni savet -letovanje u Grckoj

Molim pravni savet nekoga sa slicnim iskustvom ili nekoga ko je dobro pravno potkovan za ovakve situacije.
Naime mi smo uplatili kompletan aranzman u Grckoj preko "Sabre", hotel 3*, sopstveni prevoz, cak smo vec i dobili individualne vize. I onda nas je u divnom iscekivanju odmora prekinula vest da nam se dete mozda zarazilo ovcijim boginjama. Period inkubacije je tri nedelje, tacno koliko nam je i ostalo do polaska na put. Znacemo da li ih je zakacila 1-2 dana pred put. Sta nam je ciniti? Zvala sam agenciju da pitam za opcije i posledice(otkazivanje, pomeranje datuma...) ali su se oni ogradili, kao proverice sa agencijom i hotelom u Grckoj. Navodno sto se tice njih nije problem ali ne znaju kako ce reagovati "oni" (???) u Grckoj. Rekla sam da cemo mi naravno imati lekarsko opravdanje ako dodje to toga, na sta mi je receno da ne znaju da li to"pije vode" u Grckoj. Pitam se sta je to mene briga, pa ja sam potpisala ugovor sa Sabrom po njihovim Opstim uslovima putovanja, a ne sa "onima" u Grckoj. Proverila sam i na YUTInom sajtu i tamo se spominje da je otkazivanje radi bolesti opravdano...
Naravno moze se desiti i da moje dete ne dobije famozne boginje pa da odemo, ali moramo biti spremni i na drugu varijantu.
Kako da se postavim prema agenciji? Sta da zahtevamo? Upomooooc
gudajoka nije na forumu   Odgovorite sa citatom
stari 05.06.2006., 16:18   #66
pajamaca
Guest

Podrazumevano Re: potreban pravni savet -letovanje u Grckoj

naravno da je sabra ta koja je potpisnik aranžmana,pa nije grk uzeo pare nego sabra!
kada su boginje u pitanju,naravno da je opravdano!!!
ja bi se posavetovala sa advokatom,i tužila ih,ili bar pre toga tražila promenu datuma...
  Odgovorite sa citatom
stari 05.06.2006., 16:32   #67
gudajoka
Primećen član

gudajoka (avatar)

gudajoka se trudi

Hvala na podrsci. To je i moje misljenje.
Prvo sam i pitala za pomeranje datuma, ali mi je receno da to tretiraju isto kao i otkazivanje, jer im soba svejedno ostaje prazna u tom terminu. U tom slucaju mi bas nista ne znaci, naplatice mi jos jednom i za onaj drugi datum.. Ma tuzicu ih, samo se bojim da me advokat ne kosta vise od samog aranzmana.
stari 05.06.2006., 16:41   #68
pajamaca
Guest

aaa.ma neće,jer će sve on njima da naplati,a i da nauče za drugi put!
primer:
moji prijatelji bili sa detetom u turskoj,preko nemam pojma koga..
dete treći dan dobije boginje....
nije bitno kako je bilo dole..itd...
i sad kao agencija im traže da plate room servis,koji inače nije uračunat u cenu,a jasno nam je zašto su ga koristili,jel...
pala tužba....za malo...agencija se opametila na vreme...
e,sad kada su se vraćali,carinik,ladno pita koji dan su bogunje...
postojala je mogućnost da ih ne prime u avion...
i šta onda?
dakle...situacija je ozbiljna u pitanju je ZARAZNA BOLEST a ne prehlada,sa kojom i može da se putuje...
samo im pokaži zube...da vidiš kako će da se smire!
ma oni su bre svi hohštapleri,
i ponašaju se ko da su bogom dani!
  Odgovorite sa citatom
stari 05.06.2006., 18:02   #69
gudajoka
Primećen član

gudajoka (avatar)

gudajoka se trudi

Vec sam nasla vezu u turistickoj inspekciji. Bas sam se naostrila, ali daj boze da mi ne zatreba. Trebali su (Sabra) da mi se jave jos u petak, ali ih nema. Neka, neka, naci cu ja njih...
stari 06.06.2006., 02:45   #70
Bezimeni77
Primećen član

Učlanjen: 12.03.2006.
Bezimeni77 se trudi

Citat:
Original postavio gudajoka
Vec sam nasla vezu u turistickoj inspekciji. Bas sam se naostrila, ali daj boze da mi ne zatreba. Trebali su (Sabra) da mi se jave jos u petak, ali ih nema. Neka, neka, naci cu ja njih...
Pa sta je Vama kriva agencija sto ce vam se dete "mozda" razboleti. Oni su vec unapred platili vas aranzman i imaju zaradu 10-15% od cele sume.
To je vas problem i visa sila.
Posto sam se nekada bavio turizmom, a cesce bio turista, kao neko ko je bio na obe strane moram da kazem da mi kao pojedinci nemamo ni malo obzira prema ljudima koji nam organizuju putovanja, ne znajuci koje su to muke i rizici u poslu, sa takvim ljudima kao sto ste vi!!!

Pa kakvi su to ljudi koji angazuju turisticku inspekciju pre problema. Nije ni cudo sto smo mi Srbi ovde gde smo sa takvima nama!!!

Radi vaseg informisanja dacu vam pravni savet, naravno, iako me je vas nastup razocarao i pomalo iznervirao. Zato cemo analizirati izvod iz Opstih uslova putovanja YUTA-e

ODUSTAJANJE PUTNIKA OD PUTOVANJA
Putnik ima pravo da odustane od putovanja, o čemu je dužan pismeno izvestiti organizatora putovanja. Datum prijema pisanog otkaza predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada organizatoru, izražene procentualno u odnosu na ukupnu cenu putovanja, i to:
- 10% ako se putovanje otkaže do 30 dana pre početka;
- 20 % ako se putovanje otkaže 29 do 15 dana,
- 50 % ako se putovanje otkaže 14 do 8 dana ,
- 85 % ako se putovanje otkaže 7 do 1 dana i
- 100 % ako se izvrši na dan ili posle početka putovanja.

To znaci da ako sada odustanete ili za svaki slucaj promenite termin, placate samo 20% ukupne cene, a ako odustanete dan-dva pred put cak 85%!!!!

Promena ugovorenog datuma putovanja, odnosno smeštajnog objekta, sobe ili apartmena smatra se odustajanjem putnika od putovanja.

Dakle, ljudi su bili potpuno u pravu!!! Promena znaci odustajanje od ugovorenog aranzmana.

Putnik je u obavezi organizatoru naknaditi samo stvarne, odnosno učinjene troškove ukoliko je do otkaza došlo zbog okolnosti koje nije mogao predviditi, otkloniti niti izbeći, i to: bolest ili smrt putnika, bračnog druga, srodnika prvog naslednog reda, brata ili sestre, odnosno poziv za vojnu vežbu putnika i elementarna nepogoda zvanično proglašena. Za navedene slučajeve putnik je obavezan dostaviti pisane dokaze organizatoru.
Organizator putovanja, u slučaju da putnik koji je odustao, obezbedi odgovarajuću zamenu ili pak zamenu izvrši sam organizator, dužan je putniku izvršiti povraćaj uplačenih sredstava u ukupnom iznosu, po odbitku samo stvarnih i učinjenih troškova ( izdavanje vize, polise osiguranja, i dr.).

E ovo je deo na koji se vi pozivate, ali ste duzni organizovati zamenu putnika, da bi vam agencija vratila novac!!!

Zato draga gospodo, nemojte se zamlacivati i vredjati ljude bez potrebe, nego ukoliko niste sigurni da li vam je dete bolesno, za svaki slucaj pomerite datum ili nekom prodajte aranzman, a sebi uplatite u drugom terminu.

Hvala na razumevanju i nadam se da cete provesti ugodne trenutke uz postovanje ljudi koji ce vam taj ugodjaj prirediti!!!
Bezimeni77 nije na forumu   Odgovorite sa citatom
stari 06.06.2006., 12:02   #71
pajamaca
Guest

Citat:
Original postavio Bezimeni77
Zato draga gospodo, nemojte se zamlacivati i vredjati ljude bez potrebe, nego ukoliko niste sigurni da li vam je dete bolesno, za svaki slucaj pomerite datum ili nekom prodajte aranzman, a sebi uplatite u drugom terminu.

Hvala na razumevanju i nadam se da cete provesti ugodne trenutke uz postovanje ljudi koji ce vam taj ugodjaj prirediti!!!
potpuno si u pravu bezimeni..
ali ja koliko sam shvatila oni neće da odobre pomeranje datuma?
i sve stoji što piše u yutinom pravilniku..
ali ovo je zarazna bolest!
i tretira se malo drugačije nego grip!
takođe sam bivši turistički radnik,i vrlo sam upućena u razne probleme sa gostima...
ali znam i da agencije generalno zabole ćoše!
retki su oni koji apsolutno u svakom trenutku izlaze u susret gostima,
a to su on eagencije koje su skupe,te sebi mogui i da priušte tako nešto.
ma dok im se ne pokažu zubi,oni su kao klade,i jaaako neprijatni..
znam...
  Odgovorite sa citatom
stari 06.06.2006., 12:52   #72
meloras
Zainteresovan član

Učlanjen: 24.05.2006.
meloras se trudi

bezimeni je potpuno u pravu.Nebitno je sto je u pitanju zarazna bolest, tim gore, jer i na odredjenoj destinaciji moze doci do problema.Advokatske usluge tu nista ne pomazu.Jeste da ce advokat sve to naplatiti od agencije, za slucaj da se spor dobije, a sanse su male, ali...do tada svaki pokret advokata kosta oko 50 Eura...pa racunajte sta je isplatljivije!
meloras nije na forumu   Odgovorite sa citatom
stari 06.06.2006., 13:04   #73
mirarbi
Primećen član

mirarbi (avatar)

Učlanjen: 17.01.2006.
Reputaciona moć: 5
mirarbi se trudi

Vidite sta pise na poledjini vaucera - Opsti uslovi putovanja. To je ono po cemu i vi i agencija morate da se ponasate. I pozurite, sto je odustanak blizi danu polaska, to vam veci deo novca zadrzavaju.
mirarbi nije na forumu   Odgovorite sa citatom
stari 06.06.2006., 13:08   #74
meloras
Zainteresovan član

Učlanjen: 24.05.2006.
meloras se trudi

Agencije se UVEK dobro obezbede kroz opste uslove putovanja. Zato je mirabi u pravu-pozuriti sa odjavom!
meloras nije na forumu   Odgovorite sa citatom
stari 06.06.2006., 15:39   #75
gudajoka
Primećen član

gudajoka (avatar)

gudajoka se trudi

Pa lepo ste vi mene naribali, a meni najteze. Sve platila, dobila vizu, sve pokupovala, a sad molim boga za cudo da mi se dete ne razboli. Agenciju boli uvo da li cu ja ici ili necu, svejedno su se obezbedili. U celoj prici samo ja gubim. I onda kad zelim da se zastitim unapred za svaki slucaj, napadnu me neki koji se osecaju licno prozvani. "Ovakvi" kao ja (kako me je Mr Bezimeni nazvao) su poprilicno proputovali sveta i ziveli malo i izvan ove zemlje pa znaju kako mogu biti tretirani vs. kako su tretirani. Svi dobro znamo kako vecina agencija (cast izuzecima) posluje u ovoj zemlji i nije ni cudo da sam u startu zauzela gard.
I zato, dragi moj Bezimeni nisam ni ja polupismena i vec sam dobro proucila Yutine Opste uslove putovanja. Onaj clan o nepredvidjenim okolnostima na koji se ja pozivam nije ni po kom osnovu povezan sa nalazenjem zamene, niti je to igde naglaseno da sam duzna sebi da nadjem zamenu (kao sto ti tvrdis). To samo moze biti olaksavajuca okolnost. Uostalom zato je izmisljen "last minute", zar ne?
Promenu termina smo prvo ponudili ali nam je receno da se to tretira kao otkazivanje, sto smo i prihvatili.
Zato molim da me se ne vredja, jer mi je dosta mojih muka koje znaju samo oni koji imaju malu decu
Odgovorite

Pošalji link

Alati za teme

Pravila za slanje poruka
Ne možete kreirati novu temu
Ne možete poslati odgovor
Ne možete dodati priloge
Ne možete prepraviti svoju poruku

BB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen

Forum Krstarice > Zabava > Putovanja

Slične teme
Tema Тemu započeo Forum Odgovora Poslednja poruka
USLOVI ZA OTVARANJE TURISTICKE AGENCIJE??? scafata Posao i novac 4 16.08.2009. 23:04
Turisticke agencije u Srbiji stojkeee Putovanja 3 17.06.2009. 15:22
Turisticke Agencije KV!! bebidoll Kraljevo 17 21.07.2008. 01:57
TURISTIČKE AGENCIJE gorvuc Novi Sad 0 01.07.2008. 23:21

Forum Krstarice - Arhiva - Vrh strane
Krstarica | Uslovi korišćenja | Privatnost | Reklamiranje | Kontakt | Pomoć

Copyright © Krstarica d.o.o. Beograd 1999-2009. Sva prava zadržana.
Krstarica d.o.o. ne snosi odgovornost za sadržaj poruka na Forumu.