|
|||||||
| Registrujte se | Blogovi | Društvene grupe | Slike i albumi | Kontakti | Lista članova | Najčešća pitanja | Kalendar | Označi forume kao pročitane |
![]() |
|
|
Alati za teme |
|
|
#1001 | |
|
α˚θαυατος κα˚ι α˚γήρως
Elita
|
Citat:
![]() Posle prvog seta injekcija, bolje je. Manje se napinje kada piški, a i ne piški po stanu (on nema krv u mokraći). I Aloha jede hranu namenjenu rešavanju te vrste problema (i mi smo hranu nabavili kod veterinara). Mi koristimo Royal, a i ti si najverovantije za svog mačora koristina neku hranu sa S/O INDEX-om.
Serpens, nisi serpentem comederit, non fit draco. Poslednji put ažurirao/la *~Anti~* : 05.11.2009. u 17:59 |
|
|
|
|
|
|
#1002 |
|
luta po maglama vrlih svetova ...
Aktivan član
Učlanjen: 26.03.2004.
Pol: ženski
Tekstova u blogu: 7
Reputaciona moć: 15 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Drago mi je da je Aloha bolje
![]() Baš sam se upitala kako li reaguje na terapiju. |
|
|
|
|
|
#1003 |
|
i gospođa Maja
Aktivan član
Učlanjen: 15.09.2006.
Reputaciona moć: 7 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ne znam kako je sa macama kad imaju kamen u bubregu, ali pretpostavljam da je slično kao kod nas, a to odlično znam.
Kad kamenčić počne da se pomera, on izaziva strašne bolove. Ako pri tom i grebe bubrežne kanale, pojavi se i krv u urinu, ponekad čitavi komadići. Uz to obično idu i stolica i povraćanje. Kamen može da miruje godinama, nikakve probleme ne pravi, a onda odjednom krene uz strašan bol. Meni jsu napadi trajali po 1 dan, dobijem bocu i kao prođe, ali se ponavljalo na 30 dana. Dakle, to što je Alohi sada lakše i ne piški okolo ne znači da je izlečen. Najgora varijanta je da se kamen zaglavi. onda vredi jedino operacija. Poslednji put ažurirao/la K aja : 07.11.2009. u 16:18 |
|
|
|
|
|
#1005 | |
|
α˚θαυατος κα˚ι α˚γήρως
Elita
|
Citat:
On još uvek prima terapije. Vodim ga za dva sata kod veterinara, pa kada se vratimo, onda ću sve da vam ispričam. ![]() Hvala što se interesuješ za njegovo stanje.
|
|
|
|
#1006 |
|
α˚θαυατος κα˚ι α˚γήρως
Elita
|
Aloha je i danas primio antibiotik.
Bešika mu je bila prazna, pa nisu uspeli da ustanove kakav je mlaz (mada su juče proveravali, i rekli su da je mlaz mnogo ''deblji''). Otok sa mokraćnog kanala je splasnuo... Mi danas (kao i ostalih dana) treba i dalje da nastavimo da pratimo njegovo stanje (npr. da li se napinje prilikom mokrenja, da li količinski mokri dovoljno - mada još od juče je počeo normalno da mokri, i ne više tako često, a od pre par dana i sa mnogo manje napinjanja), pa ako ne bude bilo nikakvih problema, on će prestati da prima terapiju, ali naravno i dalje ćemo ga voditi na kontrole. Mora da jede Royal sa S/O INDEX-om, i to najmanje narednih 6 meseci. Sve u svemu, on se sasvim dobro oporavlja. ![]() Hvala vam svima na podršci.
|
|
|
#1007 |
|
Murphy's law: If everything seems to be going
well, you have obviously overlooked something
Aktivan član
Učlanjen: 28.11.2008.
Reputaciona moć: 6 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
http://www.royalcanin.us/products/pr...il.aspx?ID=107
Da li je to ova hrana? Ako jeste, pomoci ce mu, moj persijanac je jeo tu hranu i duze od 6 meseci(jedno 2 godine) i nije mu se vise nista tako desilo. Drago mi je da je bolje. Samo neka se oporavi.
|
|
|
#1008 | |
|
α˚θαυατος κα˚ι α˚γήρως
Elita
|
Citat:
Aloha jede ove granule (tačnije, još uvek pokušavamo da ga naviknemo na njih
|
|
|
|
#1009 |
|
Murphy's law: If everything seems to be going
well, you have obviously overlooked something
Aktivan član
Učlanjen: 28.11.2008.
Reputaciona moć: 6 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dobro je
sto nije toliko ozbiljno. A i zaboravila sam da je Aloha ipak dosta mladji macak Pa, za granule znam koliko je tesko navici macku da jede nesto sto joj se ne svidja... i jos uvek nemam adekvatno resenje.
|
|
|
#1010 | ||
|
α˚θαυατος κα˚ι α˚γήρως
Elita
|
Citat:
![]() Citat:
Kod nas je problem i to što svaka mačka jede drugačiju vrstu granula, pa onda moramo da ih čuvamo (a svi bi da jedu ono što je tuđe ).
Serpens, nisi serpentem comederit, non fit draco. Poslednji put ažurirao/la *~Anti~* : 08.11.2009. u 16:31 |
||
|
|
|
|
|
#1011 |
|
Aktivan član
Reputaciona moć: 15 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jao, to je tako tačno... valjda su ljubomorni, šta li
i ja sam imala taj problem.I inače, mačke uvek misle da je ono što jede neko drugi nešto posebno, specijalno... juče sam ih lepo nahranila i sela da ja pojedem sendvič, a oni se okupili oko mene i izbečili kao da su utekli iz gladi..a ja sam vegetarijanac, u tom sendviču ima malo čega što bi oni hteli da jedu inače..... ja im dam komadić hleba i oni jedu jedu suv hleb !! Ko da ih ne hranim! ![]() Za Gandija sam često kuvala griz i palentu sa jogurtom zbog stomaka... i oni su pre to navaljivali da jedu, nego svoju standardnu, granuliranu hranu. Tuđe - slađe .
|
|
|
|
|
|
#1012 |
|
je žena ipo u svakom pogledu
Legenda
Učlanjen: 29.11.2007.
Tekstova u blogu: 2
Reputaciona moć: 37 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Meni je letos Zloćko pocepao mrežu za komarce, ušao u kuhinju i tako se oždrao Gizmovih granula, oborio imunitet L-karnitinom i sastojcima za obnavljanje zglobova da je fasovao gljivičnu infekciju!
![]() Nego, na onoj slici kad svih petoro jedu zajedno se lepo vidi da je Kaka već sad prešišao Alohu.
|
|
|
#1013 | |
|
α˚θαυατος κα˚ι α˚γήρως
Elita
|
Citat:
![]() Pa Mimi, Kaka (inače on je pričalica, i to ogromna, kada je budan uvek nešto priča, mada je najglasniji kada nas obaveštava da će vršiti malu ili veliku nuždu ) jeste najkrupniji od njih troje, naravno čak i od Alohice, ali još nije prešišao tatu, ali uskoro će.
|
|
|
|
#1014 |
|
Legenda
Reputaciona moć: 37 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nije mi jasno kako su to regulisali među sobom ali stvarno su super! Ne znam, možda zato što je mali glavonja bio bliži fotoaparatu od tate ali vidi se da ima potencijala da ga prešiša. A Flekici se ona flekica uopšte više ne vidi.
Sad se razlikuje samo po tome što je sitnija od brata i ima kraću dlaku od sestre. Ali super su i baš ih je lepo gledati... u tuđoj kući! Meni je onaj jedan štetočinko uništio dve biljne vrste u dvorištu, mogu misliti tek njih 5!
|
|
|
#1015 |
|
Aktivan član
I ja sam se pitala kako Anti izlazi na kraj sa svima njima...
Meni su moja dva vraga sve izgrebali po kući što se izgrebati da (posebno vole fotelje na rasklapanje...uh..one su im poslastica |
|
|
|
|
|
#1016 | ||
|
α˚θαυατος κα˚ι α˚γήρως
Elita
|
Citat:
.Citat:
Jako vole (pogotovo Leni) da dok spavamo skidaju neke sitnice sa stola, a onda to, igrajući se, zavuku negde, ispod kreveta, ili gde već... Dok su bili mlađi, jurili su kroz stan kao da imaju propelere u zadnjicama , ali kako su stariji, sve su mirniji.Sve u svemu ove mačke su pristojne.
|
|
|
|
#1018 |
|
α˚θαυατος κα˚ι α˚γήρως
Elita
|
Ovim mojima su noćas propeleri radili... jurili su po stanu, haos su napravili... a ja ih taman juče nahvalio.
|
|
|
#1020 |
|
Legenda
Jao, i ja sam jutros srela jedno blesavo mače, sagla se da je pomazim, a ona mene ćap za ruku!
Nešto je do planeta izgleda.
|
|
|
#1021 |
|
α˚θαυατος κα˚ι α˚γήρως
Elita
|
E pa Mimi to ćeš morati da pitaš Valeriju, ja se ne razumem u planetarne uticaje... ali da se nešto dešava, dešava se.
|
|
|
#1022 |
|
Aktivan član
Evo dokaza da se Bilbu sviđa Kaka!!! (pronašla sam kabl
)![]() ![]() Taj monitor su mi urnisali ... ![]() Nisam ga ni selila ne znam što ih je toliko privlačio... u drugi koji imam sada samo smerno pilje
Radujmo se Suncu !!! Poslednji put ažurirao/la Valeria : јuče u 23:32 |
|
|
|
![]() |
| Pošalji link |
| Alati za teme | |
|
|
Slične teme
|
||||
| Tema | Тemu započeo | Forum | Odgovora | Poslednja poruka |
| Slatka mala igra | icabre | Akcione igre | 0 | 04.04.2009. 03:29 |
| slatka mala | ladyM | Poznanstva | 14 | 05.10.2005. 11:28 |
| SLATKA MALA ČUDOVIŠTA | Baka Vedervaks | Dom i porodica | 8 | 05.03.2004. 20:29 |