|
|||||||
| Registrujte se | Blogovi | Društvene grupe | Slike i albumi | Kontakti | Lista članova | Najčešća pitanja | Kalendar | Označi forume kao pročitane |
![]() |
|
|
Alati za teme |
|
|
#1 |
|
Primećen član
Učlanjen: 14.06.2004.
Pol: ženski
Reputaciona moć: 6 ![]() |
Vec tri nedelje koristim "olint" kapi za nos posto sam bila prehladjena i gripozna. Medjutim, jos uvek ne mogu da disem bez njih i koristim ih jednom preko dana i obavezno uvece, inace ne bih mogla da spavam. Znam da ih treba korostiti u kontinuitetu najvise 5-7 dana, ali ja jednostavno ne mogu da disem. I ne mogu da idem gradom i sedim na poslu po ceo dan i disem na usta.
Kako da se skinem sa kapi? Probalal sam inhalaciju bosiljkom i eukaliptusom, ali to mi deluje samo pola sata, cim legnem u krevet, nos se ponovo zapusi i ne mogu da spavam. Pomagajte savetima! |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ala je lep ovaj svet...
Ističe se
Učlanjen: 07.12.2006.
Tekstova u blogu: 3
Reputaciona moć: 16 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
U drzavnim apotekama mozes kupiti RINOVENT - fizioloski rastvor za nos, prakticno. Ukapavas koliko hoces i kad hoces. Deluje sporije, ali cisti sinuse i nos i ne ostecuje sluzokozu. Kupuje se, ali nije skupo.Koristim ga zbog nosa i sinusa i zadovoljna sam.
|
|
|
#3 |
|
Ala je lep ovaj svet...
Ističe se
Reputaciona moć: 16 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Drugo, mozes uzeti pola case vode + trecina kasicice morske soli + promesati + staviti u lonce + provreti + prohladiti do mlakog = odes u kupatilo i nad lavaboom naizmenicno usmrkavas u levu i desnu nozdrvu dok ne potrosis spremljenu kolicinu. Ponavljas postupak.
|
|
|
#4 |
|
Ala je lep ovaj svet...
Ističe se
Trece: Kupis pola litre fizioloskog rastvora i sipas ga, po potrebi, u prazne (oprane) bocice kapi za nos i koristis kao u postu br. # 2. Imas slane vode na paspolaganju...onoliko. Trenutno koristim bas ovu varijantu.
|
|
|
#5 |
|
the saint
Starosedelac
Učlanjen: 26.11.2007.
Pol: Muško
Tekstova u blogu: 1
Reputaciona moć: 87 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Uh secam se jednog lika koji je nostop tako koristio nesto od tih kapi za nos i uvek mi se cinilo da mu je posle toga gore..ono sto meni pomogne i jedino koristim je morska voda koju donesem s mora..ne znam kakva je apotekarska a i prilicno je skupa
|
|
|
#6 |
|
Primećen član
Znam za to, jos od juce stavljam fizioloski rastvor, kupila sam pakovanje od pola litre i stavila u flasicu za sprej "marisol". Bicu strpljiva, ali ja ne vidim poboljsanje, jedva disem
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
the saint
Starosedelac
Reputaciona moć: 87 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Aj ti andjo lepo poslusaj i prosetaj do kuhinje..uzmi jednu glavicu crnog luka..oljusti i seckaj..polako i udisi..vidi dal deluje i pojedi..garantujem da ce ti biti bolje a druga opcija je ren ali ne iz prodavnice vec s pijace svez
|
|
|
#8 |
|
WoW imam 23 hiljade poseta profila xD
Buduća legenda
Učlanjen: 22.04.2008.
Pol: muški
Reputaciona moć: 26 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
te kapi za nos suzavaju krvne sudove na nosu!! ne smes da ih koristis toliko mnogo! 5 dana je maksimum, iskuliraj samo par dana pa ce se sve vraitti na normalu, ili idi kod doktora posto mozda ti se nesto zakomplikovalo sa tim kapima
|
|
|
#9 |
|
Početnik
Učlanjen: 21.07.2009.
Reputaciona moć: 1 ![]() |
Skini se dok je to tri nedelje da ti ne predje u tri godine. Ako ti je za utehu ja koristim kapi svakodnevno zadnjih 10 godina i nema sta nisam probala, stanje je zaista gore nakon svakog pokusaja plus ja imam "slab karakter"
Fizioloski ti je najbolji, kad god ti je zapusen nos stavi malo i brzo ce ti se srediti. Najgore je prvih par dana,kao narkoman bukvalno kao kamen da imas u nosu, nocu posebno ili kad legnes, ali to prodje samo moras da budes istrajna. Srecno
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Primećen član
Hocu, moram da budem istrajna. Inace patim od cesto zapusenog nosa zbog devijacije, ali ne stavljam kapi vec nekako isguram. Ali sad sam morala.
Fizioloski sme da se stavlja na pola sata-sat, je li? Nije stetno toliko puta na dan? |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ala je lep ovaj svet...
Ističe se
Citat:
Kad sam otkrila fizioloski u kapima, posle ukapirala da isti koristim za druge potrebe iz vecih flasa, pocela sam da koristim trecu varijantu koju navedoh. Moze se kad prodje onaj prvi nalet zapusenja nosa. Trenutno odrzavam stanje fizioloskim i solidno je. A svakako nemam nameru da placam za istu stvar vise no sto treba (morska voda, fizioloski u kapima, fizioloski...)
Uzivaj u zivotu, suvise je kratak. Poslednji put ažurirao/la EGYPTIAN CAT : 03.11.2009. u 16:36 |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ala je lep ovaj svet...
Ističe se
Nisu kao kapi koje smo navikli da koristimo, ali verujem da ces ubrzo osetiti poboljsanje.
|
|
|
#13 |
|
Ala je lep ovaj svet...
Ističe se
Koliko sam razumela dr-a, mozes koliko hoces i kad hoces.Ja koristim kad god se setim jer mi sad stanje nije tako lose. Nije idealno, ali je podnosljivo i uobicajeno.
|
|
|
#14 | |
|
the saint
Starosedelac
Citat:
|
|
|
|
#15 |
|
Primećen član
|
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ala je lep ovaj svet...
Ističe se
Citat:
Kad ne mogu prirodno da sebi pomognem, pravac kod cika doktora, pa onda kombinujem lekove i bapske recepte. Nazalost, ne mogu uvek da sprecim boljku samo receptima iz bakine kuhinje... .
|
|
|
|
#17 | |
|
Ala je lep ovaj svet...
Ističe se
Citat:
Kad ustanes, proveri da li ti partner/cimer dise, da ga ne daj Boze, nisi umorila miomirisom koji si ispustala dok si hrkala zbog zapusenog nosa )
|
|
|
|
#18 |
|
the saint
Starosedelac
Majde bre nemoj da si neozbiljna kad je zdravlje u pitanju..ako vec drzis do sebe onda ren on ne ''mirise''
|
|
|
#19 | |
|
the saint
Starosedelac
Citat:
a ti andjo nemoj opet poslusas savet..sipaj rakiju i nad sporetom inhaliraj kad pocne kljucati..u sekundi ti se mozak procisti
|
|
|
|
#20 |
|
Domaćin
Učlanjen: 22.05.2007.
Reputaciona moć: 14 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dve najgore zavisnosti koje sam imala u zivotu su zavisnost od kapi i spavanje u carapama
Posto drugo nije predmet diskusije, da napisem kako sam resila prvo. Vrlo jednostavno, cak pise i u uputstvu (zasto ljudi nikad ne citaju uputstva? ) Dakle, mozda malo surov ali vrlo efikasan metod je da kapi sipas samo u jednu nozdrvu neko vreme, dok druga ne "prodise". Disanje nije bas prijatno ali moze da se prezivi. Vec posle 7-10 dana bi trebalo da ti se otpusi a onda samo prestanes da sipas kapi u drugu. Ja vise problema nemam
|
|
|
#21 |
|
pssst... uživa :)))
Aktivan član
Učlanjen: 24.01.2006.
Reputaciona moć: 17 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Morsku vodu ili fiziološki rastvor možeš da koristiš koliko god hoćeš. On samo služi da vlaži sluzokožu nosa, koja usled prekomerne upotrebe kapi za nos, je "zaboravila " da obavlja tu svoju funkciju. Za početak možeš uzeti neki fiziološki rastvor (Marisol, Aqua Maris, Aqua Marin ili nešto slično) koji u sebi ima i etarsko ulje eukaliptusa. Ukoliko ti to ne pomogne javi se lekaru za uho, grlo, nos. On bi mogao da ti propiše adekvatnu terapiju za lečenje hroničnog medikamentoznog rinitisa (to je to što ti imaš). U tom slučaju bi dobila neki sprej i lekar bi ti objasnio način korišćenja.
Pozdrav i nadam se da ćeš ubrzo rešiti svoj problem.
|
|
|
#22 |
|
nekad hemičar,a nekad alhemičar
Obećava
Učlanjen: 27.09.2008.
Reputaciona moć: 2 ![]() ![]() |
Moje iskustvo baš i ne ide u prilog preporukama o dužini korišćenja Olinta,ali kad počne sezona alergije na ambroziju,ne znam kako bih izdržala bez toga.Tih 2.5 meseca su živa patnja.To ,nažalost, znaju mnogi,a u toku dana sam nekad prinuđena da i po 5-6 puta ubrizgavam kapi u nos.Mislim da je i to bolje rešenje,nego primanje injekcije kortikosteroida. Do sada zbog toga nisam imala problema.Kako alergija jenjava,tako i ja ređe koristim Olint i na kraju potpuno prestanem.Do sledeće godine,naravno.
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
pssst... uživa :)))
Aktivan član
Učlanjen: 24.01.2006.
Reputaciona moć: 17 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Citat:
|
|
|
|
#24 | |
|
budan sanja...
Moderator
Učlanjen: 10.02.2004.
Pol: muški
Tekstova u blogu: 2
Reputaciona moć: 200 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Citat:
|
|
|
|
#25 | |
|
nekad hemičar,a nekad alhemičar
Obećava
Učlanjen: 27.09.2008.
Reputaciona moć: 2 ![]() ![]() |
Citat:
Sad se nešto mislim-ima li neki efikasan prirodni recept,a da je baš delotvoran za ,,zacementiran,, nos? Ranijih godina sam koješta isprobala, ali...slaba vajda. |
|
|
|
|
![]() |
| Pošalji link |
| Alati za teme | |
|
|
Slične teme
|
||||