Telepatija i telekineza

vlado_s:
Moze li mi ko pomoci da to ovladam tim vjestinama? (ali konkretno a ne tipa "savladaj prepreke u dusi i predji na 3 nivo karme u 2 stepenu aure" itd... =)
Pročitaj knjigu Parapsihologija, autor Milan Rizl.Knjiga je objavljena na nemačkom još 1969. a u nas 1975. Prosvjeta, Zagreb, ali ni danas nema, po meni, bolje ako hoćeš zaista da se uveriš da li je to moguće ili ne.Tu ćeš naći kako naučnom metodologijom da proveriš da li neko laže da ima paranormalne sposobnosti.
Kada je pročitaš, veruj mi, nećeš više nikada pokrenuti ovakvu temu.
Pozdrav.
 
Opet ne čitaš pažljivo postove
e025.gif
:D
Nikada nisam verovao, ali više volim da ZNAM nego da VERUJEM ili ne, pa zato pročitam i o onome u šta ne verujem da bih znao da li grešim.
k026.gif
 
Ајде да и ја кажем нешто за дневник :) Пошто знате да сам верник :) с те стране и телепатија и телекинеза су могуће.Нпр.Свети Серафим Саровски је лебдео док се молио,а сви знамо да Бог чита наше мисли.
 
telepatija bi se mozhda odvijala tako shto bi se mozhdani talasi hvatali...naravno,drugim mozgom...svi znamo da se nekada[praistorija] komunikacija odvijala samo znakovima i gestovima...veoma malo zvuka...Asimov je to odlichno opisao...govor je jednostavno degradirao chovekov um...pretpostavlja se da bi se,kad bi se iskoristilo nekih 50% potencijala mozga,moglo dotji do telepatije...
 
Ne bi, zaboravljate da je jačina elektromagnetnih signala našeg mozga premala da bi je mogli slati ili primati samo mozgom, a to što koristimo samo oko 10% "malih sivih ćelija" nema veze sa snagom signala.(e sad sam pobrkao snagu W i jačinu A, sram me bilo).
Za teleportaciju u ovom svetu važe prirodni zakoni koji kažu koliko energije je potrebno da se određena masa pomeri, a nje jednostavno nema u našem mozgu.
 
Nije tacno da se koristi samo 10% (ili bilo koji drugi mali procenat) mozga. Da se neki deo ne koristi davno bi nestao. Svaka celija u mozgu se koristi. Naravno ne koriste se sve u isto vreme jer je svaki deo zaduzen za neku funkciju.
Uopste nije dobro kada se veci deo mozga koristi odjednom. Primeceno je da ljudi koji brze resavaju probleme tokom resavanja koriste manji deo mozga nego oni kojima treba vise vremena. Nije cilj uposliti sto vise celija nego upotrebiti samo one prave.

Telepatija kao oblik komunikacije bi teoretski bila moguca kad bi imali neki organ koji moze da emituje i prima EM talase a taj organ sigurno nije mozak.

Telekineza (u smislu da se kretanje udaljenog objekta potpuno kontrolise) ni teoretski nije moguca.
 
Misim da je telepatija sasvim moguca, sto su ruski i americki eksperimenti dokazali ( onaj s podmornicom je bio najzesci ).
Niko to nije opovrgnuo, ali ni javno priznao, jer bi onda nauka i tehnologija ispali smesni
Ne moraju biti em talasi, naravno da mozak ima premalo struje za to
A i kad bi bili em talasi, ja bi napravio daljinski i dirigovao Gejtsov mozak da mi kupi novi Laptop i prepise Microsoft ( zamislite SalSoft ):):)
Za telekinezu smatram da je nemoguce izvesti jer prkosi zakonima fizike
 

Back
Top