Starije trudnice

Па те трудноће се обично мало ригорозније контролишу...а прегледом плодове воде данас се на време откривају аномалије...

Тако да нема препрека...изузев тих што старији родитељи по правилу више размазе дете и често буду претерано брижни!
 
‚Mislim da je vrlo bitno iskoristiti sve mogucnosti moderne medicine, i ne prepustiti nista slucaju, znaci genetsko testiranje, amniocenteza (mislim da je to obavezno posle 35-e) itd. Naci dobrog lekara koji ce vam voditi trudnocu, i sve ce biti OK.
 
Моја сестра је родила прво дете у 37. години, а друго у 43-ој. Све је нормално протекло. Само су контроле ригорозније и учесталије.
 
Nisam čitao u nazad te ću reći moje mišljenje na temu...
Uvek sam za majčinstvo........treba hrabrosti u današnje vreme izneti plod ljubavi na svetlo dana u kasnim godinama,u svetu gde se gleda samo tuđe dvorište i brine tuđa briga,ali samo hrabro i moje divljenje za hrabre majke..........
 
Nedavno je neverovatno slatka devojčica proslavila svoj 7 rođendan. Ima i brata, dve godine mlađeg, koji je pravi mali mangup, ali takođe mnogo sladak i treba videti koliko je lep i zdrav odnos među njima.

Roditelji su "malo" stariji i već prilikom pregovora oko tog rođendana smo, svesni da nisu posebono "jakih" platežnih sposobnosti, se maksimalno trudili da napravimo za njih najpovoljniji aranžman. I zaista smo se "polomili" oko njih čak i više nego oko većine drugih gostiju.
Na kraju su bili presrećni i prezadovoljni i ispričali nam kako su se sreli u kasnom dobu, nakon svih onih užasnih ratova, ona iz Bosne, on odavde i odlučili se na to da imaju dečicu... Ona je imala 40 godina kada je ostala u drugom stanju sa Anom, a sve ono što ja mogu da napišem ni zdaleka ne opisuje sliku te divne porodice i neverovatne harmonije koja među njima vlada... O tome da je Ana sasvim sigurno najlepša devojčica koja nam je ušla u Igraonicu - da ne govorim!
Sve ima svoje prednosti i nedostatke... ;)
 
Tratincica:
kakvo je vase misljnje o starijim trudnicama..znaci od 37-40 godina starosti? Koliko je to rizicna trudnoca? Da li su vam poznata iskustva zena koja su u tim godinama postale majke?
Svakako da se radi o rizicnoj trudnoci ( nakon 35. je svaka rizicna ) , medjutim nakon jednog dobrog zdr.pregleda,( koji, naravno ukljucuje i ginekoloski ) i potvrde da je buduca mama zdrava ..i uz amniocentezu uz toku trudnoce -> nema nikakvih problema...:)
 

Back
Top