Debuger :)
Prikazujem rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Debuger :)

  1. #1
    Peruzzi nije na forumu
    је дошао тихо и ушао у легенду...
    Domaćin Peruzzi (avatar)
    Učlanjen
    03.08.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Shumadija
    Poruke
    3.924
    Reputaciona moć
    88

    Lightbulb Debuger :)

    Mnogo se tema nakupilo tipa - pomoc zadatak u c++u, pascal zadaci, hitno! itd.
    Neke zastare, neke se mozda i obrisu, kako god, uvek ih ima.

    Daj lepo da otvorimo jednu posebnu, lepljivu i tu sve da ostavljamo. Sta ko ne zna ili ne moze da se snadje, neka ostavi zadatak, kod pa da resavamo kad smo zaludni

    Sve ostale u tom slucaju neka moderator brise i prebacuje u nju, i to je to. Fino

    E sad, setih se da bi bilo zgodno - zbog verovatnog pretrpavanja zadacima, da se ne bi zbunjivali, da uvedemo i pravilo da na pocetku posta uvek ostavimo npr boldovano na ciji se problem odnosi post. Mada i ne mora, zavisno od situacije.

    A?




  2. #2
    Buduća legenda Garwor (avatar)
    Učlanjen
    27.04.2004.
    Pol
    muški
    Poruke
    7.149
    Reputaciona moć
    118

    Podrazumevano Re: Debuger :)

    ? pa mozes da citiras

  3. #3
    Peruzzi nije na forumu
    је дошао тихо и ушао у легенду...
    Domaćin Peruzzi (avatar)
    Učlanjen
    03.08.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Shumadija
    Poruke
    3.924
    Reputaciona moć
    88

    Podrazumevano Re: Debuger :)

    al brate smara da otvaram sto tema i sve se zovu
    pomoc C++
    Imam pitanje za c
    Zasto ne radi? Zadatak u pascalu

    itd


  4. #4
    Peruzzi nije na forumu
    је дошао тихо и ушао у легенду...
    Domaćin Peruzzi (avatar)
    Učlanjen
    03.08.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Shumadija
    Poruke
    3.924
    Reputaciona moć
    88

    Podrazumevano Re: Debuger :)

    mod, brisi ovu temu. dzabe stoji


  5. #5
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    23.08.2005.
    Poruke
    379
    Reputaciona moć
    45

    Podrazumevano Re: Debuger :)

    "Imam pitanje za c"
    Bratac osecam se prozvanim,sta fali mojoj temi?Tj.nizu pitanja u njoj?
    Peruzzi sta bi sa onim bilijarom sto si pravio? Jel work-uje?
    Samo jedan klub--samo jedan grad---
    samo Z E T A bre
    kakav partizan

  6. #6
    Peruzzi nije na forumu
    је дошао тихо и ушао у легенду...
    Domaćin Peruzzi (avatar)
    Učlanjen
    03.08.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Shumadija
    Poruke
    3.924
    Reputaciona moć
    88

    Podrazumevano Re: Debuger :)

    fali to sto ima 100 takvih tema i sve se zovu - pitanje za c - i nista konkretnije od toga. znas kolko ima pitanja za c?

    napiso sam rad. mogu ti posaljem ako si bas zainteresovan

    mrzelo e da pravim igru. ne znam kako da instaliram allegro, drka me nesto...
    inace radilo bi ako bih pratio postupak u svom radu

    samo moze da se desi da bih pregrejao procesor ili tako nesto slicno. nisam se mnogo bavio optimizacijom

    u svakom slucaju - misija zavrsena


  7. #7
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    23.08.2005.
    Poruke
    379
    Reputaciona moć
    45

    Podrazumevano Re: Debuger :)

    Ko li tebe pusti iz srednje skole.... :-)
    posalji na pp
    ajd
    Samo jedan klub--samo jedan grad---
    samo Z E T A bre
    kakav partizan

  8. #8
    Peruzzi nije na forumu
    је дошао тихо и ушао у легенду...
    Domaćin Peruzzi (avatar)
    Učlanjen
    03.08.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Shumadija
    Poruke
    3.924
    Reputaciona moć
    88

    Podrazumevano Re: Debuger :)

    nisam jos izaso. tek treca godina...

    a pravo da ti kazem nesto mi se bas ne ide. razmisaljam da nateram odeljenje da kolektivno ponavljamo razred. sta bi nam falilo...taman odemo u madjarsku na sexurziju ponovo
    a mozemo da kupujemo alc imacemo skoro svi 18+

    muahahahaha!

    cu ti posaljem neki dan. treba da uzmem iz skole konacnu verziju. a mogu i da dokucam ono sto mi falilo. imam kuci samo stampan primerak


  9. #9
    Peruzzi nije na forumu
    је дошао тихо и ушао у легенду...
    Domaćin Peruzzi (avatar)
    Učlanjen
    03.08.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Shumadija
    Poruke
    3.924
    Reputaciona moć
    88

    Podrazumevano Re: Debuger :)

    da ne bude da dzabe stoji tema,a i da ne otvaram novu

    bilo danas savezno iz programiranja. prvi dan. sutra ponovo idem. doduse verovatno ddzabe kao i danas, al sta sad...

    Zadatak 3. Busene kartice (kartice)

    Profesor Djuric veoma voli da programira medjutim jos uvek koristi busene kartice blabla.

    Uzme karticu, busi jednu po jednu rupu i vrsi sigurnosnu proveru na sledeci nacin:
    Napravi kopiju kartice, stavi je iznad originala da im se sve rupe poklope i onda je pomera levo-desno i gore-dole dok ne isproba sve moguce kombinacije. Rezultat provere je najveci broj rupa koje su se istovremeno poklopile, ne racunajuci pocetni polozaj kada se sve poklapaju.

    Napisati program koji to radi da se profesor ne bi smarao

    Ulaz. Ulazni podaci se ucitavaju iz tekstalnog fajla kartice.in. U prvoj liniji se nalazi prirodan broj n, ukupan broj rupa koje profesor treba da izbusi (1<=n<=3000). U narednoh n redova se nalaze dva razmakom razdvojena cela broja x i y koji predstavljaju koordinate rupe (-2^30<x,y<2^30). Rupe su date redom kojim ih profesor busi.
    Ne postoje dve rupe sa istimkoordinatama

    Izlaz. U tekstualnu datoteku kartice.out treba zapisati rezultate svih n provera, u svakoj liniji po jedan, redom kojim su se izvodile

    Primer.
    kartice.in kartice.out
    10 0
    5 1 1
    4 2 1
    3 1 2
    3 3 3
    2 2 3
    1 1 3
    4 3 4
    5 3 5
    5 4 6
    6 4


  10. #10
    Peruzzi nije na forumu
    је дошао тихо и ушао у легенду...
    Domaćin Peruzzi (avatar)
    Učlanjen
    03.08.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Shumadija
    Poruke
    3.924
    Reputaciona moć
    88

    Podrazumevano Re: Debuger :)

    Kako sam to uradio: ucitam polje u niz, zatim postavim kartice jednu na drugu i pomeram na dole i desno (prvo dole, pa onda red desno, pa onda opet dole, pa red desno i tako sve do kraja). Posto karta nije definisana uzimam da su joj dimenzije krajnja leva, desna, donja i gornja rupa.

    Dakle imam 2 for petlje koje ce da kartu pomeraju prva desno druga dole. Uporedjivanje se vrsi tako sto trazim na donjoj karti da li postoji rupa na poziciji rupe na gornjoj karti, tj da li postoji rupa na x,y na donjoj za x+i, y+j na gornjoj.
    For petlja sa k sluzi da prodjem i proveim svaku rupu
    While petlja sluzi da proverim da li je ispod k-rupe prazno ili puno polje. Ako je prazno onda se brojac poklapase poveca za 1
    Na kraju for petlje sa k proverim da li je broj poklopljenih polja veci od maksimuma vec izbrojanog

    Zatim ucitam sledecu rupu i opet isto (to je prva for petlja, sa a)

    Kolko vam je ovo bilo jasno nemam pojma. Svraticu ponovo kasnije ovde. U svakom slucaju nije ni bitno, imate kod ispod


    Sta je tu problem? Ili mi izbaci runtime error, exit code 2, ili u > redu da nesto ne valja, opseg chini mi se. Kako god, sve sam to valjda nekako sredio i kad je proradio rezultat je 0111111111 ....
    Sto je ipak bolje nego pre kad je bio sve 0000000000

    program kartice;

    var
    polje:array [1..3000, 1..2] of integer;
    a, b, i, j, k, n, levo, desno, gore, dole, poklapase, maxpoklapase:integer
    uslov:boolean;
    f, g:text;

    begin
    assign (f, 'kartice.in'); reset(f);
    assign (g, 'kartice.out'); rewrite(g);
    readln(f, n);
    readln(f, polje[1,1], polje[1,2]);
    levo:=polje[1,1]; desno:=levo; dole:=polje[1,2]; gore:=dole;
    writeln(g, '0');

    for a:= 2 to n do begin
    readln(f, polje[a,1], polje[a,2]);
    if polje[n,1]<levo then levo:=polje[n,1];
    if polje[n,1]>desno then desno:=polje[n,1];
    if polje[n,2]<dole then dole:=polje[n,2];
    if polje[n,2]>gorethen gore:=polje[n,2];
    for i:= 1 to desno-levo do begin
    for j:= gore-dole do begin
    for k:= 1 to a do begin
    uslov:=true; poklapase:=0; b:=1;
    while uslov do begin
    > if (polje[k,1]+i = polje[b,1]) and (polje[k,2]+j = polje[b,1]) then begin uslov:=false; poklapase:=poklapase+1 end
    else if b:=a uslov:= false;
    b:=b+1;
    end;
    if poklapase>maxpoklapase then maxpoklapase:=poklapase;
    end;
    end;
    end;
    writeln(g, maxpoklapase);
    end;
    close(f); close(g);
    end.


  11. #11
    Peruzzi nije na forumu
    је дошао тихо и ушао у легенду...
    Domaćin Peruzzi (avatar)
    Učlanjen
    03.08.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Shumadija
    Poruke
    3.924
    Reputaciona moć
    88

    Podrazumevano Re: Debuger :)

    daklem, da dodam - gde je tu greska??


Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •