INTERNET PREKO KABLOVSKE TRLEVIZIJE

wladislaw

Početnik
Poruka
24
Sredinom meseca februara kupio sam modem za kablovski internet i sacinio ugovor sa Javnim preduzecem PTT saobracaja " Srbija " provajderom za kablpvsku TV na delu Novog Beograda tacnije Tosin Bunar.
Instalacija je potpuno uspela i veze su mogle da se ostvare uz povremene probleme sa konektovanjem. Bilo je dana da su konektovanja isla iz cuga dok se desavalo da se za celo pre podne veza ne ostvaruje.
Pozvao sam korisnicki sarvis JPPTT-a za kablovski internet i tu na telefonskom broju
011 36 41 999 mi sa javila jedna veoma ljubazna dama i objasnila da nije problem kod mene nego kod njih jer imaju problem da im iredjaji ne prepoznaju moj kod i da se na ekranu pojavi greska - eror sa brojem 678. Rekla mi je da se strpim i da oni na tome rade. Od teda je proslo vise id 40 dana i sada zadnjih nekoliko dana nema ni slucajno konektovanja i da je se ista greska sa brojem 678. Ponovi sam zvao tehnicku podrsku provajdera kablovskog interneta ma Novom Beogradui zajedno smo proverili dali je instalacija u redu ali nista ne pomaze. Sada je bila druga dama opet veoma ljubazna da sam imao isecaj da sam ja tu nesto kriv. Objasnjenje kao i prosli put da imaju probleme. Moj sadsnji komentar je da sam pogresio i da sam se poveo reklamom kao pripadnik potrosackog drustva koja se vrti na internom kanalu kablovske TV koja pokriva Novi Beograd.
Naravno radim sada preko Beotela gde nema problema i koristim telefonsku liniju ali to kosta vise za telefonske impulse cega nema na reklamiranom kablovskom internetu ali koji po mome ne radi iako sam platio kiriju unapred jer sam pripejd korisnik.

Interesuje me dali ima jos neko sa tim problemom i da mi kaze sta je po tom pitanju uradio

Forumu Krstarice sam pre dosta vremena poslao predlog da se oformi rubruka kablovska televizija ali nisam dobio odgovor. Bilo bi sigurno dosta interesovanja jer se ta tehnika siri veoma brzo kod nas i Srbiji. Ovaj moj dopis ide sverc sistemom preko podnaslova satelitske TV i smatram da nije u redu. Mislom da bi dobro bilo da postiji i rubrika internet preko kablovske TV sto je takodje novotarija i kako je zamisljena imace mnogo korisnika. Decije bolesti koje sam naveo u prednjem delu dopisa valjda ce se resiti na opste zadovoljstvo.
Pozdrav svima koji prucitaju ovaj dopis.
 
imam kds u rakovici i kablovski internet u experimentalnoj fazi.U početku čim sam kupio modem(motorola5100e) priključivao sam se posle dve tri sekunde od aktivacije.
Kasnije sam se priključivao stalno tačno posle 65 sekundi i to prvo mi prikaže da je greška a odmah zatim da je sve uredu.Sticajem okolnosti sam resetovao operativni sisitem
(ne isključio nego sve od početka vratio na fabričko stanje) i nakon toga sam se opet priključivao na net posle dve do tri sekunde, nakon izvesnog vremena računar mi se opet priključuje na net posle famoznih 65 sekundi.Nisam pitao kol centar šta je u pitanju ali kontam da kod mene nešto nije uredu.
Sad stalno držim aktiviranu vezi i samo modem isključujem kad mi netreba
eto.
pozdrav.
 

Back
Top