Bez međa i pasoša nakon referenduma
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 34

Tema: Bez međa i pasoša nakon referenduma

 1. #1
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  20.01.2006.
  Poruke
  203
  Reputaciona moć
  42

  Podrazumevano Bez međa i pasoša nakon referenduma

  Tekst Deklaracije

  Polazeći od istorijskih i tradicionalnih veza država Crne Gore i Srbije, poštujući odredbe Ustavne povelje državne zajednice Srbija i Crna Gora koje se odnose na pravo istupanja država – članica iz državne zajednice, u težnji da se unaprijede njihovi odnosi na principima uzajamnog poštovanja, razumijevanja, ravnopravnosti i prijateljstva, Vlada Republike Crne Gore, na sjednici 13. aprila 2006. godine, usvojila je
  D E K L A R A C I J U
  o odnosima s Republikom Srbijom nakon sticanja nezavisnosti

  Crna Gora je spremna da i poslije sticanja nezavisnosti sa Srbijom razvija i unapređuje političku, ekonomsku, bezbjednosnu, obrazovnu, naučnu, kulturnu, sportsku i diplomatsko-konzularnu saradnju, kao i saradnju u procesu evropskih i evroatlantskih integracija i svim drugim oblastima od zajedničkog interesa.
  Saglasno međunarodnim obavezama u procesu uključivanja u evropske integracije, Crna Gora je opredijeljena za otvorene granice sa Srbijom u cilju nesmetanog kretanja ljudi i protoka roba, usluga, kapitala i informacija.
  Država Crna Gora garantuje građanima Srbije sva postojeća ljudska i građanska prava i slobode koje ostvaruju i građani Crne Gore, osim izbornog prava.
  Građanima i pravnim licima iz Srbije garantuje se pravo na svojinu na teritoriji Crne Gore, jednako kao i građanima i pravnim licima iz Crne Gore.
  Studentima iz Srbije, koji studiraju u Crnoj Gori, obezbijediće se nastavak školovanja pod postojećim uslovima.
  Osiguranicima iz Srbije biće obezbijeđeno pravo na zdravstvenu zaštitu u Crnoj Gori kao i do sada.
  Pod postojećim uslovima obezbijediće se isplata penzija osiguranicima iz Srbije koji ostvaruju ta prava u Crnoj Gori, kao i korišćenje prava iz boračko-invalidske zaštite.
  Crna Gora će omogućiti građanima Srbije koji namjeravaju da žive u Crnoj Gori pravo na izbor crnogorskog ili dvojnog državljanstva, u skladu sa zakonom.
  Iskazujući dobre namjere, Vlada Republike Crne Gore potvrđuje spremnost da sa Vladom Republike Srbije zaključi odgovarajuće bilateralne sporazume o recipročnom važenju ovih principa. 2. #2
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  20.01.2006.
  Poruke
  203
  Reputaciona moć
  42

  Podrazumevano Re: Bez međa i pasoša nakon referenduma

  Ništa nas ne može navesti na antisrpstvo

  Ništa, pa ni jedan potez, ni dnevno politička izjava iz Beograda, Crnu Goru ne može navesti na antisrpstvo koje se toliko priželjkuje iz određenih centara, kazao je Đukanović. To nije u interesu Crne Gore. Nezavisnost nije uperena ni protiv koga. Uvjereni smo da nezavisnost otvara jasnu evropsku persepktivu Crnoj Gori i njenim građanima, ocijenio je Đukanović.

 3. #3
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  20.01.2006.
  Poruke
  203
  Reputaciona moć
  42

  Podrazumevano Re: Bez međa i pasoša nakon referenduma

  I to je srž cijelog projekta obnove ZAJEDNIČKOG DJELA SVIH PETROVIĆA I SVIH CRNOGORACA TOKOM CIJELE KRVAVE ISTORIJE.

 4. #4
  Zainteresovan član goocha (avatar)
  Učlanjen
  08.10.2005.
  Pol
  muški
  Poruke
  427
  Reputaciona moć
  45

  Podrazumevano Re: Bez međa i pasoša nakon referenduma

  ПРОГЛАС ПОВОДОМ ПРОГЛАШЕЊА ЦРНЕ ГОРЕ ЗА КРАЉЕВИНУ

  Моме драгоме народу!
  Народно представништво, као израз твојих мисли и осјећања, занесено жељом да крунише дан педесетогодишњице мога владања дјелом које ће наградити мој добри народ за његове вјековне борбе, за његову храброст, пожртвовање и надчовјечанске напоре, а с погледом на славну прошлост наше отаџбине, која је дала Српству прву моћну и признату краљевину, донијело је једнодушно у данашњој својој сједници приједлог да се обнови наше старо краљевство и да се на данашњи дан Црна Гора прогласи краљевином, а ја да примим достојанство краља.
  Пошто сам прихватио тај приједлог народног представништва и својим га потписом узаконио, проглашујем у име господа Бога нашу отаџбину краљевином, а себе, по милости божјој, насљедним краљем Црне Горе.
  Објављујући ово мојему драгоме народу, призивам милост божју на нашу земљу и молим Свевишњега да благослови наше дјело, како би оно било на срећу, славу и величину Црне Горе!

  Цетиње, 15/28. VIII 1910.


  ГОВОР УЗ 100-ГОДИШЊИЦУ ЊЕГОШЕВОГ РОЂЕЊА

  Као краљ црногорски, као насљедник и синовац великога данашњег слављеника, захвалан сам овоме збору и цијелом српскоме народу на чувствима благодарности, љубави и дивљења, којима се одушевљава спрам његова спомена.
  Као лав из грмена, из давно умрле, из давно претуљене вулканске котлине његушке, излетио је мој стриц Раде да српски свијет поткријепи у његовим идеалима и дужности за извршење великог народног задатка. У душу му је вјеру уливао за успјех, сабљу му је оштрио, а пјесмом га је загријавао.
  Наш му се добри српски народ дивно одазвао.
  Косово, рану његовог великог срца, му је излијечио, јер у дане стогодишњице од његова рођења тај му је народ Косово осветио.
  Један духом велики народ није се могао љепше одужити духу највећега генија.
  Слава српском народу!
  Слава господару Црне Горе, владици Раду!

  Цетиње, 3/16. Х 1913.

  ПОЗИВ ЦРНОГОРЦИМА ЗА СТУПАЊЕ У ПРВИ СВЈЕТСКИ РАТ
  Црногорци!
  Још не доспјесте да крв оперете с ваших храбрих мишица, а ваш стари краљ приморан је да ве и по трећи пут за непуне двије године дана позове под оружје, да ве и по трећи пут поведе у рат - у свети рат за слободу Српства и Југословенства.
  Црногорци!
  Судбоносни час је куцнуо! Црно-жути барјак, који од давних времена као мора притиска душу југословенског народа, развио се да тај народ сад потпуно уништи, да његове слободне представнике, Србију и Црну Гору, прегази.
  Узмичући пред најездом силнога Османлије, Југословени су се прилогађавали хришћанској Аустрији да се с њом заједно опру најезди са Истока. Они су код ње тражили спас живота, а нашли су гроб своје слободе. Немилосна Аустрија примала их је не као помагаче за заједнички опстанак, већ као измећаре и убоге најамнике да њиховим месом и крвљу њиховом штити искључиво своје себичне интересе. Држала их је као бедем према разјареном Азијату и гурала их немилосрдно на кланице њемачких и италијанских поља. Хероји битке на Бауцену, гдје је славни шведски краљ погинуо, били су Југословени. Крвљу својом прелили су бојна поља Холандије и залили обале Сјеверног мора, Адрију су јој, залуду, само они очували. Беч, из којег се сада наредбе дају за уништење Српства, очували су бедеми костију словенских.
  За све то Аустрија је захвалила Југословенству неправдом, гоњењем, робовањем и пакосним сијањем раздора међу браћом, за што је чак и цркву као средство узимала.
  Док су ланци робовања стезали Словенце у земљама Монархије, дотле су носиоци црно-жуте боје чупали и исчупали срце Србиново - дивну Босну и Херцеговину.
  Крвљу српском заливени Скадар и Драч отели су нам својим интригама. А кад им све то није помогло - кад су се слободне српске земље, оснажене посљедњим ратовима, хвала буди богу и јунаштву српском, спремале за нови културни живот; када су се словенска браћа нашла заједно у пространој цркви све Југославије, са амвона којег отпочела се приповиједати слога, братство и једнакост - латили су се оружја да своје злобне намјере постигну, да нас униште.
  Црногорци!
  Аустрија је објавила рат нашој драгој Србији, објавила га је нама; објавила га је Српству и цијелом Словенству.
  Нашу праведну ствар узела је у заштиту моћна Русија, представница великог Словенства и наша вјековна заштитница, са својим просвијећеним савезницима.
  Црногорци!
  Крв се већ лије на Дунаву, Сави и Дрини; лије се на границама наше моћне заштитнице Русије и њене савезнице Француске, па сад - ко је јунак, на оружје, Ко је јунак нек слиједи корацима два стара српска краља: да гинемо и крв проливамо за јединство и слободу златну.
  На нашој су страни бог и правда. Ми смо хтјели мир, наметнут нам је рат. Примите га као и увијек, примите га српски и јуначки, а благослов вашег старог краља пратиће ве у свим нашим подвизима.
  Живјели моји мили Црногорци!
  Живјело наше мило Српство!
  Живјела наша моћна заштитница Русија и њени савезници!

  Цетиње, 25. VII/6. VIII 1914.

  ...to su govori naseg velikog gospodara ,knjaza i kralja Nikole Petrovica.Iz njih se zaista vidi zajednicko djelo Petrovica.Samo ,ono se ''malo'' razlikuje od Milovih namjera.

 5. #5
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  20.01.2006.
  Poruke
  203
  Reputaciona moć
  42

  Podrazumevano Re: Bez međa i pasoša nakon referenduma

  Daj uzmi PROGLAS NIKOLIN OD 1918. godine. Pa ćeš viđeti šta nam Nikola naivčina poručuje kada se osvijesti nakon spuštanja na tuđe uže.

  I jesi li primijetio da kada se god obraća Crnogorcima obraća im se sa CRNOGORCI. Kada ih je god trebalo voditi u rat i pogibije. UVIJEK CRNOGORCI. Nikada i ni u jednom pozivu nije ih pozvao sa Srbi. Nego samo sa CRNOGORCI. Jer drugačije Crnogorci nebi znali da se poziv na njih odnosi pa se nebi niti odazvali. Ko što se Lazaru nijesu odazvali kada je Srbe pozvao na boj na Kosovo. NITI JEDAN MU NE DOĐE.

  Tako pogledaj njegov Testament. Poslednju PORUKU CRNOGORSKOM NARODU. Jer u proglasu JASNO NA NEKOLIKO MJESTA spomine taj CRNOGORSKI NAROD kome je i bio kralj. I zbog čije naivnosti izginu previše Crnogoraca.

  Pogledaj pposlednji proglas što jedan Petrović posla Crnogrcima. TRAŽI SLOBODNU CRNU GORU. Ko što ju je ljubio svaki Petrović slobodnu i svoju.

  Ne u "brackim" rukama. Popaljenu i izmrcvarenu. NEGO SVOJU I SLOBODNU.

 6. #6
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  20.01.2006.
  Poruke
  203
  Reputaciona moć
  42

  Podrazumevano Re: Bez međa i pasoša nakon referenduma

  I zato ŠTA VAM SMETA OBNOVA DRŽAVNOSTI CRNE GORE.

  Dajte u ime Božje prestanite voditi onaj rat o kome svjedoči Nikola Pašić, a koji je vodila Srbija decenijama protiv Crne Gore. I za koji je mislio Pašić da ga Srbija dobiva zauvijek. DAJTE U IME BOŽJE PRESTANITE SA TIM RATOM.


  Nego PRIMITE CRNU GORU SRCEM. KAO SVOJU DRŽAVU JE PRIMITE. ne kao neprijatelja i staro neprijateljstvo još ko zna iz kog doba, puno prije Pašića i karađorđevića, podmuklo neprijatekljstvo protiv Crne Gore.

  NEGO KAO PRIJATELJA I BRATA KOJI JE UVIJEK STRADAO ZA VAŠE ĐEDOVE I PRAĐEDOVE.

  Dajte prihvatite Crnu Goru kao svoju zemlju.

  I UISTINU SAMO ĆE GRANICE TADA NESTATI, CARINE SE UKINUTI. CRNA GORA ĆE OSTATI ONĐE ĐE JE ODUVIJEK BILA. LJUDI ĆE SE ŽENITI I UDAVATI I SLAVITI I ŽALITI.

  I SVI ĆE SVE DOBITI. I NIKO NIŠTA IZGUBITI NEĆE osim crnih gavranova, oni će ostati gladni.

 7. #7
  Zainteresovan član goocha (avatar)
  Učlanjen
  08.10.2005.
  Pol
  muški
  Poruke
  427
  Reputaciona moć
  45

  Podrazumevano Re: Bez međa i pasoša nakon referenduma

  Tvoj je problem sto mijesas politicku borbu izmedju dinastija Petrovic i Karadjordjevic ,sa njihovim poimanjem nacije.Njihov sukob je, sto je dobro poznato, bio zapocet zbog zelje i jedne i druge dinastije da samostalno vladaju jedinstvenom srpskom kraljevinom.Kralj Nikola u tom Bozicnom proglasu sam kaze : ,,Ја и ви били смо изневјерени од неког, од кога смо имали разлога најмање надати се, за ког смо жртвовали све и ког смо спасли. Тај неко јесте, не херојски и братски народ Србије, него званична Србија. ''

  Dakle ,radilo se o cisto politickim sukobima i NIGDJE se ne spominje jedinstvena crnogorska nacija.Postoji samo teritorijalna odrednica Crnogorac .NARAVNO da se kralj obracao ,pred bitku, svojim podanicima sa Crnogorci ,jer je mislio nas stanovnike CG.A odmah poslije tog Crnogorci ,slijedi poruka kao :

  Црногорци!
  Не очајавајте! Као стијене наше будите чврсти у нади. Пролазно је данашње неодређено стање слободних дјелова српскога народа. Иза тешких дана доћи ће бољи. Српско ће сунце љепше сјати да свакога брата Србина боље загрије и освијетли...

  Zar je toliko tesko da shvatis da je pojam Srbin opsti ,a da iz njega proizilaze pojmovi Srbijanac i Crnogorac?

  I ne znam kako imas obraza da spominjes Boga, sektasu jedan.Boga si se davno odrekao ,i to onog casa kad si odlucio da razdvajas rodjenu bracu.


  ,,Placne, grdne pomrcine - mogu l' one svjetlost kriti ?
  Svjetlosti se one kriju, one ce je raspaliti.,,

 8. #8
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  20.01.2006.
  Poruke
  203
  Reputaciona moć
  42

  Podrazumevano Re: Bez međa i pasoša nakon referenduma

  Uvijek CRNOGORCI, UVIJEK CRNOGORSKI NAROD, UVIJEK CRNOGORSKI ZBOR.

  Pa ako uistinu volite slobodartsku tradiciju crne Gore. ONDA PRIHVATITE ŽELJU UNUKA ONIH ĐEDOVA KOJI STVORIŠE TU TRADICIJU.

  NJIHOVO JE TO NASLEĐE KRVNO I DIREKTNO. NJIH SLAVNI ĐEDOVI CRNOGORCI NAUČIŠE I PRENIJEŠE IM LJUBAV PREMA SLOBODNOJ CRNOJ GORI.

  Evo pođite po Crnoj Gori. I to po krajevima koji dugo bijahu slobodni u prošlosti pa viđite kako đedovi naučiše svoje unuke.

  Viđećete jednu istinu nad istinama. U krajevima koji najduže bijahu slobodni i đe robstva nikada ne bi 95% posto je za Crnu Goru slobodnu i obnovljenu crnogorsku državnost. I što je jači i duži period slobode bio i vlasti Petrovića. U TIM KRAJEVIMA ŽEŠĆA JE LJUBAV ZA SLOBODNOM CRNOM GOROM.

  U krajevima đe sloboda tek dođe 1912. godine. Ima manji procenat. Ali ih ima. Jer je i u tim krajevima DUH SLOBODARSTVA I CRNOGORSTVA JAK. Jer i to su Crnogorci pa kako god sebe smatrali(osim rijetkih Srbljačkih bratstva koji jesu Srbi).

  zato prijatelji svatite CRNOGORCE I NJIHOVU LJUBAV PREMA SLOBODI. I NJIHOVO NASLEĐE KOJE OD ĐEDOVA PRIMIŠE.

  Nije protiv Srpskog naroda ni trunke. Ko što nikada nije ni bilo.

  Nije Crna Gora vodila rat protiv Srbije. nego je KAKO JASNO TVRDI NIKOLA PAŠIĆ Srbija vodila rat protiv Crne Gore(on je dobro znao šta govori).

  Đedovi naši koji ginuše za slobodu sviju. NIsu nam ni trunke mržnje prema Srbima prenijeli. ALI SU NAM LJUBAV PREMA CRNOJ GORI USADILI.


  I zašto vam smeta AKO ĆE SE PONOVO CRNOGORSKI BARJAK VITI.

  ZAŠTO????????????????

 9. #9
  Zainteresovan član goocha (avatar)
  Učlanjen
  08.10.2005.
  Pol
  muški
  Poruke
  427
  Reputaciona moć
  45

  Podrazumevano Re: Bez međa i pasoša nakon referenduma

  Citat Original postavio goocha
  ПРОГЛАС ПОВОДОМ ПРОГЛАШЕЊА ЦРНЕ ГОРЕ ЗА КРАЉЕВИНУ

  Моме драгоме народу!
  Народно представништво, као израз твојих мисли и осјећања, занесено жељом да крунише дан педесетогодишњице мога владања дјелом које ће наградити мој добри народ за његове вјековне борбе, за његову храброст, пожртвовање и надчовјечанске напоре, а с погледом на славну прошлост наше отаџбине, која је дала Српству прву моћну и признату краљевину, донијело је једнодушно у данашњој својој сједници приједлог да се обнови наше старо краљевство и да се на данашњи дан Црна Гора прогласи краљевином, а ја да примим достојанство краља.
  Пошто сам прихватио тај приједлог народног представништва и својим га потписом узаконио, проглашујем у име господа Бога нашу отаџбину краљевином, а себе, по милости божјој, насљедним краљем Црне Горе.
  Објављујући ово мојему драгоме народу, призивам милост божју на нашу земљу и молим Свевишњега да благослови наше дјело, како би оно било на срећу, славу и величину Црне Горе!

  Цетиње, 15/28. VIII 1910.


  ГОВОР УЗ 100-ГОДИШЊИЦУ ЊЕГОШЕВОГ РОЂЕЊА

  Као краљ црногорски, као насљедник и синовац великога данашњег слављеника, захвалан сам овоме збору и цијелом српскоме народу на чувствима благодарности, љубави и дивљења, којима се одушевљава спрам његова спомена.
  Као лав из грмена, из давно умрле, из давно претуљене вулканске котлине његушке, излетио је мој стриц Раде да српски свијет поткријепи у његовим идеалима и дужности за извршење великог народног задатка. У душу му је вјеру уливао за успјех, сабљу му је оштрио, а пјесмом га је загријавао.
  Наш му се добри српски народ дивно одазвао.
  Косово, рану његовог великог срца, му је излијечио, јер у дане стогодишњице од његова рођења тај му је народ Косово осветио.
  Један духом велики народ није се могао љепше одужити духу највећега генија.
  Слава српском народу!
  Слава господару Црне Горе, владици Раду!

  Цетиње, 3/16. Х 1913.

  ПОЗИВ ЦРНОГОРЦИМА ЗА СТУПАЊЕ У ПРВИ СВЈЕТСКИ РАТ
  Црногорци!
  Још не доспјесте да крв оперете с ваших храбрих мишица, а ваш стари краљ приморан је да ве и по трећи пут за непуне двије године дана позове под оружје, да ве и по трећи пут поведе у рат - у свети рат за слободу Српства и Југословенства.
  Црногорци!
  Судбоносни час је куцнуо! Црно-жути барјак, који од давних времена као мора притиска душу југословенског народа, развио се да тај народ сад потпуно уништи, да његове слободне представнике, Србију и Црну Гору, прегази.
  Узмичући пред најездом силнога Османлије, Југословени су се прилогађавали хришћанској Аустрији да се с њом заједно опру најезди са Истока. Они су код ње тражили спас живота, а нашли су гроб своје слободе. Немилосна Аустрија примала их је не као помагаче за заједнички опстанак, већ као измећаре и убоге најамнике да њиховим месом и крвљу њиховом штити искључиво своје себичне интересе. Држала их је као бедем према разјареном Азијату и гурала их немилосрдно на кланице њемачких и италијанских поља. Хероји битке на Бауцену, гдје је славни шведски краљ погинуо, били су Југословени. Крвљу својом прелили су бојна поља Холандије и залили обале Сјеверног мора, Адрију су јој, залуду, само они очували. Беч, из којег се сада наредбе дају за уништење Српства, очували су бедеми костију словенских.
  За све то Аустрија је захвалила Југословенству неправдом, гоњењем, робовањем и пакосним сијањем раздора међу браћом, за што је чак и цркву као средство узимала.
  Док су ланци робовања стезали Словенце у земљама Монархије, дотле су носиоци црно-жуте боје чупали и исчупали срце Србиново - дивну Босну и Херцеговину.
  Крвљу српском заливени Скадар и Драч отели су нам својим интригама. А кад им све то није помогло - кад су се слободне српске земље, оснажене посљедњим ратовима, хвала буди богу и јунаштву српском, спремале за нови културни живот; када су се словенска браћа нашла заједно у пространој цркви све Југославије, са амвона којег отпочела се приповиједати слога, братство и једнакост - латили су се оружја да своје злобне намјере постигну, да нас униште.
  Црногорци!
  Аустрија је објавила рат нашој драгој Србији, објавила га је нама; објавила га је Српству и цијелом Словенству.
  Нашу праведну ствар узела је у заштиту моћна Русија, представница великог Словенства и наша вјековна заштитница, са својим просвијећеним савезницима.
  Црногорци!
  Крв се већ лије на Дунаву, Сави и Дрини; лије се на границама наше моћне заштитнице Русије и њене савезнице Француске, па сад - ко је јунак, на оружје, Ко је јунак нек слиједи корацима два стара српска краља: да гинемо и крв проливамо за јединство и слободу златну.
  На нашој су страни бог и правда. Ми смо хтјели мир, наметнут нам је рат. Примите га као и увијек, примите га српски и јуначки, а благослов вашег старог краља пратиће ве у свим нашим подвизима.
  Живјели моји мили Црногорци!
  Живјело наше мило Српство!

  Живјела наша моћна заштитница Русија и њени савезници!

  Цетиње, 25. VII/6. VIII 1914.

  ...to su govori naseg velikog gospodara ,knjaza i kralja Nikole Petrovica.Iz njih se zaista vidi zajednicko djelo Petrovica.Samo ,ono se ''malo'' razlikuje od Milovih namjera.
  :-D :-D :-D :-D :-D

  E moj Rufime,pa ti si ,izgleda ,u osnovnoj naucio da procitas samo: ''Crnogorci''.
  Poslednji put ažurirao/la goocha : 14.04.2006. u 19:38

 10. #10
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  20.01.2006.
  Poruke
  203
  Reputaciona moć
  42

  Podrazumevano Re: Bez međa i pasoša nakon referenduma

  Nikola je bio pod utjecajem srpske ideologije. Zato spominje srpstvo. I ta ideologija bi bila dobra da je bila na temeljima Pravoslavne ljubavi i Crnogorskog bratstva. Ali na žalost nije bilo tako. Jer nasleđe Nemanića štetu je veliku nanijelo.

  On je smatrao da je srpstvo nalik Crnogorstvu. Ali prevario se. Očekivao je bratstvo, a dobio bracki.

  Ta naivnost Nikolina i želja za bratstvom je jedna od karakterisitka Crnogoraca. nakon Srpstva. kada je propala ta ideja. nastupilo je JUGOSLOVENSTVO I bratstvo sa svim narodima.


  Sada kada je i ta ideja bratstva poražena. ZBOG NEBRAĆE KO I ONA PRVA.

  CRNOGORCIMA UISTINU OSTAJE DA SE BRINU O SVOJOJ MALOJ CRNOJ GORI, A DRUGE NEKA DRUGI OSLOBAĐAJU KOLIKO GOD HOĆE.

  Naravno Crnogorci ni ovoga puta ne mogu, a da ne budu braća.

  PA SVIMA OSTAVLJAJU ISTA PRAVA KO ŠTO SU IH IMALI DO SADA.

  Dovoljno se sjetiti kako srpski političari i ministri prijete Crnogorcima u Srbiji da će im oduzeti sve i svašta. Ako slučajno crna Gora bude svoja.

  TO JE RALIKA IZMEĐU BRATSKOG DUHA I NEBRATSKOG.
  Jedan je DUH SLOBODE I UVAŽAVANJA(to radi brat prema bratu), A DRUGI DUH PRISILE I NAMETANJA(tako braća ne postupaju).
  Poslednji put ažurirao/la Georgije : 14.04.2006. u 19:51

 11. #11
  Zainteresovan član goocha (avatar)
  Učlanjen
  08.10.2005.
  Pol
  muški
  Poruke
  427
  Reputaciona moć
  45

  Podrazumevano Re: Bez međa i pasoša nakon referenduma

  Tako je!!!Ti si pametan ,a mi smo ludi !Ti si car!

  Boze mili,kako si glup...

  Ti filozofski tumacis govore kralja Nikole,koji su bili upuceni obicnom narodu.U tim govorima ,nema metafora i drugih stilskih figura ,oni nisu upuceni nekoj akademiji nauka ,vec kao sto rekoh OBICNOM narodu.Ono sto je Nikola mislio ,to je i porucivao.Sad su se Dukljancici kao ti ,nasli pametni i tumace kraljeve misli...

  Crna Gora je svoja.Tako je bilo juce ,danas ,bice i sjutra pa zauvjek!Niko Crnogorce ne zatvara,niko ih ne gusi,niko ih ne porobljava.Oni zive u slobodnoj drzavi Srbiji i Crnoj Gori.Oni zive u vjekovnoj zelji i nadi hiljada i hiljada palih ljudi,ljudi koji su ginuli za srpstvo.Neki od njih postuju svoje pretke i NIKADA nece odbaciti rodJEnu bracu.Nece se odreci svoje KRVI.

  Znas li zasto?

  Jer narod je jedno ,a politika drugo.

  I neka nastave dusmani da bracu odvajaju...Bog ce njima sve to naplatiti...

  ,,Placne, grdne pomrcine - mogu l' one svjetlost kriti ?
  Svjetlosti se one kriju, one ce je raspaliti.,,

 12. #12
  Primećen član
  Učlanjen
  08.04.2006.
  Lokacija
  Titovo Uzice-Zagreb
  Poruke
  715
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Bez međa i pasoša nakon referenduma

  bok crnogorac,a kak bu se zvala crna gora kad dobije neovisnost,kaj misliš

 13. #13
  Zainteresovan član goocha (avatar)
  Učlanjen
  08.10.2005.
  Pol
  muški
  Poruke
  427
  Reputaciona moć
  45

  Podrazumevano Re: Bez međa i pasoša nakon referenduma

  Херцеговци!

  Вођен божјим провиђењем, позивом својим и моје мале, али слободне и храбре државице, братском љубављу према вама и жељом да се народ српски ослободи и уједини, коју сам љубав и жељу од својих предака наслиједио и непрекидно најживље његовао, ја сам ушао у Херцеговину да пресијечем ропске ланце који ве вјековима стезаху.
  Херцеговци! Ја сам увјерен да тим испуњавам и вашу највећу жељу. Ви сте ми вазда и сваком приликом давали увјерење да се у вашем мученичком животу држите једино о нади у дан, када ћу доћи да ве ослободим ига турскога нашом сложном заједничком борбом противу силе турске.
  Херцеговци! Ево је дошао тај радосни, и акобогда сретни дан за све нас, дан, када отпочиње борба наша, борба којом ћете ослобођени бити.
  Херцеговци! Јуначко прегнуће, сложни рад и послух увјенчаће дјело наше успјехом. Акобогда, Херцеговина ће брзо слободна бити и ви ћете уживати слободу с којом се и ваша браћа Црногорци увијек поносе. А ви сте је достојни, Херцеговци, и ви сте јунаци, који ћете дати свијету величанствених примјера јуначке борбе и пож'ртвовања за слободу, као што сте вазда, а особито ову годину дана, како прегнусте витешки, те уздрмасте царевину турску и освојисте поштовање и наклоност свега образованог свијета. У Херцеговини је од вазда живио цвијет народа српскога, који ни за пет вјекова најужасније варварство уништити није могло. Отуда ова лијепа, значајна, за вас поносита ријеч српска: Херцеговина свијет насели, а себе не расели!
  Херцеговци! Не клоните вашим јуначким духом ни за један часак. Бог је милостив и праведан, а света је ствар за коју се боримо. Ми ћемо бити побједиоци. Ја сам с вама, с вама је сваки Црногорац. Заједно ћемо дијелити сваку муку, живот и смрт! Зато напријед, Херцеговци! Напријед за мном и за заставом црногорском, која је стари свједок небројених побједа наших и највећих пораза турских.
  Херцеговци! Ви сте под влашћу турском подносили нечувене муке, које сам ја вазда у дубини душе моје осјећао. Ипак слобода, у којој се данас налазите, не смије ве занијети на освету према браћи својој мухамеданске вјере. Ја желим да дух братства и помирљивости завлада међу вама.
  Херцеговци мухамеданске вјере! Све што овдје рекох браћи Христове вјере важи потпуно и за вас. Вријеме када су ваши преци примили вјеру Мухамедову и уживали особиту власт и господство, прошло је одавно. Мало по мало одузео ви је све то Османлија и тешки, самовољни притисак османлијски почели сте већ и ви јако осјећати. Да није дошао и за вас овај сретни час, и ви бисте још за мало постали раја османлијска исто као и хришћани.
  Мухамеданци! Иако сте друге вјере, ви сте браћа наша, јер у жилама вашим тече српска крв. Зато ја долазим, да ве ослободим исто као и браћу вашу хришћане. У ослобођеној Херцеговини ви ћете живјети слободно. Закон ће у њој за свакога један и једнак бити, а за све праведан. У вјеру вашу као у светињу неће нико тицати. Ја ви јемчим за то, а о правичности и љубави мојој према вама свједоци су стотине једновјерника ваших, који су у земљи мојој и код мене налазили вазда братскога дочека, помоћи и одликовања. Ја ве позивам, дакле, мухамеданци, да не дижете оружје против своје једнокрвне браће хришћана. Ако не можете већ данас са вашом браћом хришћанима заједно борити се против Османлија, нашега заједничког непријатеља, ја ве позивам да сједите мирно. У томе случају са животом и имањем својим бићете сигурни од свакога нападаја и повреде. Ако не учините тако и ако ми свако племе и мјесто преко старјешина својих не изјави своју мирољубивост и оданство своје, мени ће јако жао бити, али ћу морати с вама као с непријатељима поступати.
  Ја не желим и не надам се, да ће до тога доћи. Напротив, очекујем да ће доиста у народу херцеговачком, без разлике вјере, завладати право братство из којега ће се подићи и развити слобода и срећа његова.
  Херцеговци! Као што је велико дјело, које смо отпочели, тако се и душевна величина поборника његових најбоље показује у њему. Зато ве позивам, Херцеговци, и опет, исто као и Црногорце, да будете племенити и великодушни у борби, а нарочито да пазите веповредивост граница сусједне царевине аустријске која нам је пријатељска и поданика наших.
  Херцеговци! Свима вама довикујем: Ступајте сложно као браћа и одушевљено као сретни јунаци, којима је пало у дио да здружени с браћом Црногорцима, ослободите милу отаџбину своју, Херцеговину, богату ризницу славних успомена велике прошлости наше и дичну перјаницу народа српскога; ступајте под заставу моју!
  Херцеговина мора слободна бити!

  Цетиње, јуни 1876.

 14. #14
  Domaćin Lucca (avatar)
  Učlanjen
  16.03.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Zemlja
  Poruke
  60
  Reputaciona moć
  39

  Podrazumevano Re: Bez međa i pasoša nakon referenduma

  Citat Original postavio goocha
  :-D :-D :-D :-D :-D

  E moj Rufime,pa ti si ,izgleda ,u osnovnoj naucio da procitas samo: ''Crnogorci''.
  On je budala ne opevana...

 15. #15
  Domaćin Lucca (avatar)
  Učlanjen
  16.03.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Zemlja
  Poruke
  60
  Reputaciona moć
  39

  Podrazumevano Re: Bez međa i pasoša nakon referenduma

  Citat Original postavio Georgije
  I to je srž cijelog projekta obnove ZAJEDNIČKOG DJELA SVIH PETROVIĆA I SVIH CRNOGORACA TOKOM CIJELE KRVAVE ISTORIJE.

  Cele krvave istorije....ti si budala kao i onaj Rifat...Đukanović prodaje šiptarima lične karte za 200 EUR, kao šro je radila Mira Marković ovde sa Kinezima, nebi li sloba dobio na izborima...Biće tebi budućnost krvava, mentolu....

 16. #16
  Aktivan član borisbg (avatar)
  Učlanjen
  10.04.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  beograd
  Poruke
  1.470
  Reputaciona moć
  57

  Podrazumevano Re: Bez međa i pasoša nakon referenduma

  Ocete li se vise ocjepit?

 17. #17
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  20.01.2006.
  Poruke
  203
  Reputaciona moć
  42

  Podrazumevano Re: Bez međa i pasoša nakon referenduma

  I vratimo se na temu:

  Znači nakon referenduma: Ukidaju se carine. Počinju integracije. Ljudi bez pasoša i kontrola će putovati.

  TO JEST U SRŽI BIĆE TO ZAJEDNIČKA DRŽAVA. PUNO BOLJA I SA PUNO MANJE NAPETOSTI NEGO DANAS.

  Samo što će se PONOVO VIJORITI CRNOGORSKA ZASTAVA ŠIROM EVROPE.

  I Crnogorci će se sami o sebi brinuti.

  DALI UISTINU VIŠE VOLITE DA BUDU OVAKO LOŠI ODNOSI KAKVI SU DANAS IZMEĐU SRBIJE I CRNE GORE SAMO DA NE DATE DA SE CRNOGORSKI BARJAK VIJE I DA CRNOGORCI O SEBI SAMI ODLUČUJU.

  SVI ĆE DOBITI SVE. I NIKO NIŠTA IZGUBITI NEĆE osim crnih gavrana oni će ostati gladni.

 18. #18
  Aktivan član borisbg (avatar)
  Učlanjen
  10.04.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  beograd
  Poruke
  1.470
  Reputaciona moć
  57

  Podrazumevano Re: Bez međa i pasoša nakon referenduma

  Ako se ne ocjepite, razocaracete me. Mada, falice ce mi to vase kukanje, a i vama.

 19. #19
  Početnik
  Učlanjen
  20.03.2006.
  Poruke
  17
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Bez međa i pasoša nakon referenduma

  Citat Original postavio Georgije
  I vratimo se na temu:

  Znači nakon referenduma: Ukidaju se carine. Počinju integracije. Ljudi bez pasoša i kontrola će putovati.

  TO JEST U SRŽI BIĆE TO ZAJEDNIČKA DRŽAVA. PUNO BOLJA I SA PUNO MANJE NAPETOSTI NEGO DANAS.

  Samo što će se PONOVO VIJORITI CRNOGORSKA ZASTAVA ŠIROM EVROPE.

  I Crnogorci će se sami o sebi brinuti.

  DALI UISTINU VIŠE VOLITE DA BUDU OVAKO LOŠI ODNOSI KAKVI SU DANAS IZMEĐU SRBIJE I CRNE GORE SAMO DA NE DATE DA SE CRNOGORSKI BARJAK VIJE I DA CRNOGORCI O SEBI SAMI ODLUČUJU.

  SVI ĆE DOBITI SVE. I NIKO NIŠTA IZGUBITI NEĆE osim crnih gavrana oni će ostati gladni.
  Bez pasosa ces moci u Dubrovnik i Skadar,za Trebinje ce ti trebat,kao i za Prijepolje.Ti crni gavrani ce vam se vit ina zastavi,ali tako ste htjeli.Spasicemo valjda casni dio Crne Gore da ne postane Montenegro sa Ulcinjem,Tuzima i ostalom Montenegrijom.

 20. #20
  Primećen član Gucanin (avatar)
  Učlanjen
  01.04.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ???
  Poruke
  526
  Reputaciona moć
  44

  Podrazumevano Re: Bez međa i pasoša nakon referenduma

  Koliko se meni čini, Zoran Šami, predsednik skupštine SCG, je izjavio na TV-u da će odnos Srbije prema Crnog Gori biti isti kao i prema drugim susednim državama. Dakle, pasoš, pa možeš preko Brodareva u Srbiju.

  Valjda će se setiti da vam cepnu cene studiranja kao pravim strancima (oko 2000$ godišnje je trenutno na većini fakulteta u Beogradu). Bar će se rasteretiti studentski domovi!

 21. #21
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  20.01.2006.
  Poruke
  203
  Reputaciona moć
  42

  Podrazumevano Re: Bez međa i pasoša nakon referenduma

  E to se zove ucjenjivanje.

  Digli ste frku zbog one režije i glumca službene osobe iz MUP-a Srbije.

  A sada kada ucjenom HOĆETE KUPITI GLASOVE STUDENATA I NJIHOVIH ROĐAKA. E to vam je normalno.

  Vidite li razliku između dva duha. Jedan bratski koji još hoće sve postaviti kako treba, ukinuti carine i poasoše. Nikome ništa ne oduzeti.

  Drugi duh nebratski pun jala i zavisti. Koji bi prisilom i bičem i prijetnjom natjerao drugoga u ZAVISNOST.

  A samo zato da se nebi barjak crnogorski vijo. Odakle bre ta zavist.
  Poslednji put ažurirao/la Georgije : 18.04.2006. u 07:42

 22. #22
  Aktivan član prof. Grof (avatar)
  Učlanjen
  21.03.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  planinama nidje broja a ravnica po dje koja....
  Poruke
  1.999
  Reputaciona moć
  58

  Podrazumevano Re: Bez međa i pasoša nakon referenduma

  [FONT=Arial Narrow]MA IDITE U P**KU MATERINU , KO VAS J**E ................. [/FONT]


  Kako bi ovde referendum prošao , šta mislite ...........
  Poslednji put ažurirao/la prof. Grof : 18.04.2006. u 12:19

 23. #23
  Aktivan član
  Učlanjen
  22.10.2005.
  Lokacija
  Primorje
  Poruke
  1.007
  Reputaciona moć
  51

  Podrazumevano Re: Bez međa i pasoša nakon referenduma

  Citat Original postavio prof. Grof
  [FONT=Arial Narrow]MA IDITE U P**KU MATERINU , KO VAS J**E ................. [/FONT]


  Kako bi ovde referendum prošao , šta mislite ...........
  g l a t

 24. #24
  Primećen član Gucanin (avatar)
  Učlanjen
  01.04.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ???
  Poruke
  526
  Reputaciona moć
  44

  Podrazumevano Re: Bez međa i pasoša nakon referenduma

  OBJAVLJUJEM:

  Čitajući Rufimove i Georgijeve postove shvatih ono što je od mene vekovima skrivano.
  Shvatih da ja nisam Srbin. Od danas sam Dragačevac, jer to mi je i djed bio. Svi potičemo od moćnih feudalaca Dejanovića, odnosno sinova despota Dejana, Dragaša i Konstantina.
  Dragaš Dejanović je držao područje na zapadu do planine Jelice, na istoku do reke Moravice, na severu Zapadne Morave, a na jugu do planine Čemerno. Tu se moćni Dragaš
  borio protiv Nemanjićke i Lazareve hegemonije. Na nama Dragačevcima je ostalo da se nastavimo boriti protiv veliko-srpske tiranije.
  Ukoliko Crnogorci proglase nezavisnost, mi, Dragačevci, ćemo slediti primer naše braće po sapatništvu i ubrzo bi mogli i mi tražiti samostalnu državu. Nismo nešto veliki, ali bože moj, ni San Marino nije veći. Tako bi nas 24.614 Dragačevaca konačno moglo da izrazi svoju nacionalnu svest. Vioriće se dragačevska zastava, bogme, i u Savetu Evrope ali i u Evropskoj uniji.
  Jos nesto da naglasim, naš jezik nikada nije bio srpski, vec maternji dragačevski. Na primer Srbi kažu: "Na zimu ću se grejati sa drvima.", a Dragačevac bi rekao "Nazimu ću se grijati zdrvima."
  Imamo i desetak crkava, pa bi recimo Gučkog popa mogli uzdignuti u nivo patrijarha (Kad je mogao car Dušan možemo i mi).
  Konačno je došlo vreme da FK Dragačevo igra Ligu Šampiona, a ne neku četvrtu zonsku ligu zapad Srbija.
  Ovom prilikom garantujem svim Crnogorcima da će u Nezavisnu republiku Dragačevo putovati bez pasoša. DOBRO NAM DOŠLI BRAĆO CRNOGORCI, NAMA VAŠOJ BRAĆI DRAGAČEVCIMA.

 25. #25
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  27.02.2006.
  Poruke
  142
  Reputaciona moć
  40

  Podrazumevano Re: Bez međa i pasoša nakon referenduma

  Koje glupsti, hoćemo granicu, a ti komšija pazi kako ću ti dolaziti, ne trba mi pasoš1

Slične teme

 1. Počelo izdavanje srpskih pasoša kosovskim Albancima
  Autor andeli apokalipse u forumu Politika
  Odgovora: 109
  Poslednja poruka: 21.04.2009., 00:36
 2. Ipak će postojati dva pasoša
  Autor Reckless u forumu Politika
  Odgovora: 8
  Poslednja poruka: 24.11.2008., 22:36
 3. Nema pasoša za dijasporu!
  Autor Monoteizam u forumu Politika
  Odgovora: 31
  Poslednja poruka: 01.11.2008., 06:08
 4. Regularnost referenduma?
  Autor drvasic u forumu Politika
  Odgovora: 55
  Poslednja poruka: 31.10.2006., 08:41

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •