jedno pitanje, u vezi sa template-om...
Prikazujem rezultate 1 do 6 od 6

Tema: jedno pitanje, u vezi sa template-om...

  1. #1

    Podrazumevano jedno pitanje, u vezi sa template-om...

    ok, napravio sam template za sajt koji ima dvadesetak stranica.
    svaka stranica treba da izgleda isto, osim glavnog teksta, jel?
    a mene sada zanima kako ja da uradim da npr. kada imam 20 linkova u template-u dodam jos jedan link negde, koji bi trebao da se prikaze na svakoj od tih stranica, a da rucno ne dodajem na svaku stranicu taj link...
    nadam se da ste me razumeli...



  2. #2
    Zainteresovan član d.of.d (avatar)
    Učlanjen
    17.09.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Preko morace
    Poruke
    144
    Reputaciona moć
    42

    Podrazumevano Re: jedno pitanje, u vezi sa template-om...

    jel ti treba za phpnuke php ili html?
    hmmm...sta korisno staviti?

  3. #3

    Podrazumevano Re: jedno pitanje, u vezi sa template-om...

    html.

  4. #4
    Zainteresovan član stvt (avatar)
    Učlanjen
    25.01.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    IV sprat
    Poruke
    354
    Reputaciona moć
    47

    Podrazumevano Re: jedno pitanje, u vezi sa template-om...

    I mene to zanima. Zasad radim tako sto na jednoj strani ubacim link, pa onda celu tabelu u kojoj je link prekopiram u ostale stranice. Ali i to je rucno. Moze nesto tako da se izvede pomocu .xml-a ali ja o tome ne znam nista. Cuo sam da sa DW templatima to moze da se radi. Nisam ti bas odgovorio, ali...
    ko pita ne skita

  5. #5

    Podrazumevano Re: jedno pitanje, u vezi sa template-om...

    ovaj odgovor sam dobio na SK forumu

    Pretpostavljam da je to deo glavnog menija sa linkovima (ono što uglavnom ide sa leve strane stranice ili ispod banera.

    Po meni jedan od najefikasnijih načina je da prvo na jednoj stranci napraviš link kako ti dogovara a onda iskoristiš opciju Search and Replace.

    Obeležiš link u Preview prozoru, pređeš u Code view i videćeš deo koji u html kodu predstavlja link. Odabereš još podesetak tagova levo i desno od označenog koda i sve komplet kopiraš u Replace polje. Napomena: obavezno čekiraj opciju Source pri izboru tipa zamene koju radiš. Tada iz ovog dela koji si Paste-ovao u Replace polje izbaciš kompletan deo koji si dobio kada si dodao link. Izabereš opciju opsega promene na "Entire Site" kako bi u svim dokumentima uradio promenu i klikneš OK.

    Ovo zvuči konfuzno i možda ne ukapiraš komplet ali osnovna ideja je da ne radiš promenu linkova u Preview (Design modu) već da koristiš izuzetno moćan "Search and Replace" u Dreamveawer-u.

  6. #6
    Zainteresovan član M.DuLe (avatar)
    Učlanjen
    20.09.2005.
    Pol
    muški
    Poruke
    418
    Reputaciona moć
    45

    Podrazumevano Re: jedno pitanje, u vezi sa template-om...

    i tachan si odgovor dobio! Tako ja radim!

    pozzzz

Slične teme

  1. JEDNO PITANJE U VEZI POZARNOG ZIDA
    Autor nolle17 u forumu Sigurnost i zaštita
    Odgovora: 9
    Poslednja poruka: 31.07.2008., 22:56
  2. jedno pitanje u vezi posla
    Autor koroman u forumu Preduzetništvo i radni odnosi
    Odgovora: 5
    Poslednja poruka: 03.04.2007., 23:35
  3. imam jedno pitanje u vezi C++
    Autor P_R_E_D_A_T_O_R u forumu Programiranje
    Odgovora: 17
    Poslednja poruka: 19.05.2006., 17:04
  4. Još jedno pitanje u vezi sa Excel-om
    Autor Чупи НС u forumu Softver
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 15.03.2005., 10:53

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •