Dva pitanja iz VB
Prikazujem rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Dva pitanja iz VB

  1. #1
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    18.07.2004.
    Poruke
    118
    Reputaciona moć
    47

    Podrazumevano Dva pitanja iz VB

    Ljudi imam VB 6.0 i zanima me:
    1) kod da pokrenem neku mediu naravno uz pomoc CommandButtona?
    2) pravim neku igricu tipa Lucky Seven samo su u igri svi brojevi od 1 do 9, znaci nesto kao jednookidzek... sinulo ni je da napravim cheat codove npr. da kada se ukuca u TextBox da cim pokrenes slot tj. masinu da odmah dobijes npr. 7... kucao sam ovako:
    Kod:
    If TextBox1.Caption = luckygot7 Then
    Label1.Caption = 7 
    Label2.Caption = 7
    Label3.Caption = 7
    End If
    I on mi kaze nesto tipa da nije nasao funkciju Caption... Ljudi shta tu treba da se izmeni?
    Hello my bebe,
    h, my sugar.
    **** you sweet.



  2. #2
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    23.08.2005.
    Poruke
    379
    Reputaciona moć
    45

    Podrazumevano Re: Dva pitanja iz VB

    1)Ubacis OLE object i izaberes sta oces da pokrenes i da kod buttona pozove kod OLE objekta...
    2)Nisam razumeo ali ako luckygot7 nije funkcija treba da ime navodnike.
    Samo jedan klub--samo jedan grad---
    samo Z E T A bre
    kakav partizan

  3. #3
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    18.07.2004.
    Poruke
    118
    Reputaciona moć
    47

    Podrazumevano Re: Dva pitanja iz VB

    Hvala!
    I jos jedno pitanje: Gde da nadjem to insert OLE object? Sta treba da namestim da bi mogao da ga izaberem?
    Hello my bebe,
    h, my sugar.
    **** you sweet.

  4. #4
    Zainteresovan član sist_ing (avatar)
    Učlanjen
    28.02.2006.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Bor
    Poruke
    292
    Reputaciona moć
    42

    Post Bata


    Več ga imaš na paleti alata, samo da ga prevučeš mišem.
    Ako je u pitanju VB6, to je zadnja alatka (na dnu ostalih alatki)

  5. #5
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    18.07.2004.
    Poruke
    118
    Reputaciona moć
    47

    Podrazumevano Re: Dva pitanja iz VB

    thanx
    Hello my bebe,
    h, my sugar.
    **** you sweet.

  6. #6
    Zainteresovan član heli84 (avatar)
    Učlanjen
    31.12.2004.
    Pol
    ženski
    Lokacija
    kg
    Poruke
    488
    Reputaciona moć
    48

    Podrazumevano Re: Dva pitanja iz VB

    Jooj,taj primercic imas u knjizi VisualBasic 6.0 interesantan je i lak.
    OLE obj imas u Toolbox--u a sto se tice TextBox-a,on nema caption,nego Text.Zato ti prijavljuje gresku.Znaci,ono sto za Label-u upisujes u Caption,za TextBox upisujes uText.Kapis?
    Poslednji put ažurirao/la heli84 : 17.03.2006. u 22:43
    u mislima sa tobom i samoca je lepa....

  7. #7
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    18.07.2004.
    Poruke
    118
    Reputaciona moć
    47

    Podrazumevano Re: Dva pitanja iz VB

    To sam sam provalio...
    a sto se tice 'VB 6.0 za napredne korisnike racunara'...
    smorila me i jedva imam vremena da je obradjujem ali cu se potruditi...

    btw, da bi "odrzao" napetost, treba mi kod da se brojevi smenjuju, prvo brzo, a onda sve sporije, da bi tako vizualizovao randomize... znachi da na CommandButton1.Click ne pokazhe odmah reultat, nego da se, jelte, kao u pravom kazinu, vrti i vrti i zaustavlja na random... jel to uopste moguce i kako to da uradim?
    Hello my bebe,
    h, my sugar.
    **** you sweet.

  8. #8
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    23.08.2005.
    Poruke
    379
    Reputaciona moć
    45

    Podrazumevano Re: Dva pitanja iz VB

    Vidi imas alarm u osnovnom tollbaru.
    Podesi propertis koji zelis,napises kod koji ce da daje random broj i da ga prikazuje.Alarm ima svojstvo "na kolko vremena ce se ponovi" a da bi se stalno smanjivalo treba ti globalna variabla i kod da kad se god alarm pokrene vrednost te promenljive se smanji za neki interval i stavis da vreme do sledeceg ponavljanja bude jednako toj promenljivoj.
    Moze sve!!!
    Poslednji put ažurirao/la toxi : 19.03.2006. u 18:48
    Samo jedan klub--samo jedan grad---
    samo Z E T A bre
    kakav partizan

  9. #9
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    18.07.2004.
    Poruke
    118
    Reputaciona moć
    47

    Podrazumevano Re: Dva pitanja iz VB

    ne kapirash...
    treba mi kod da se na ()Click brojevi smenjuju u sve tri kolone... smenjuju i smenjuju par sekundi, pa da se onda zaustave na nekom broju... znachi bukvalno vizualizacija komande Randomize...
    znachi vizuelno smenjivanje brojeva tipa Ruski Rulet(samo shto tamo nisu brojevi) ili pravi slot machine... kapish?
    Hello my bebe,
    h, my sugar.
    **** you sweet.

  10. #10
    Aktivan član
    Učlanjen
    25.09.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    C:\Windows\system32\&$*)#!@|
    Poruke
    1.032
    Reputaciona moć
    55

    Podrazumevano Re: Dva pitanja iz VB

    Ubacis timer koji ce da ti ispisuje te random brojeve...
    randomize radis samo u kliku na dugme...

  11. #11
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    18.07.2004.
    Poruke
    118
    Reputaciona moć
    47

    Podrazumevano Re: Dva pitanja iz VB

    pokusacu
    Hello my bebe,
    h, my sugar.
    **** you sweet.

  12. #12
    Primećen član Login Killer (avatar)
    Učlanjen
    07.11.2004.
    Lokacija
    LOGIN KILLER OFF.
    Poruke
    870
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Dva pitanja iz VB

    Kod:
    Dim a as Integer
    Private Sub nasumice
    Randomize
    a = Rnd(9)*10
    Label1.Caption = a
    a = Rnd(9)*10
    Label2.Caption = a
    a = Rnd(9)*10
    Label3.Caption = a
    end sub
    Private Sub CommandButton1_Click()
    Call nasumice
    end sub

  13. #13
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    23.08.2005.
    Poruke
    379
    Reputaciona moć
    45

    Podrazumevano Re: Dva pitanja iz VB

    Login Kiler bitno je vreme da prodje pre promene captiona nekog label-a. Ovako ce se videti samo zadnji broj a ostali nece moci da se primetee jer se "momentalno"zamenjuju.
    Mora Alarm kod svake dodele vrednosti label-u.
    Samo jedan klub--samo jedan grad---
    samo Z E T A bre
    kakav partizan

  14. #14
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    18.07.2004.
    Poruke
    118
    Reputaciona moć
    47

    Podrazumevano Re: Dva pitanja iz VB

    Citat Original postavio mslav
    Ubacis timer koji ce da ti ispisuje te random brojeve...
    randomize radis samo u kliku na dugme...
    znam, ali meni treba upravo da prikazem ljudima da to i jeste randomized...
    Hello my bebe,
    h, my sugar.
    **** you sweet.

  15. #15
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    18.07.2004.
    Poruke
    118
    Reputaciona moć
    47

    Podrazumevano Re: Dva pitanja iz VB

    Citat Original postavio toxi
    Vidi imas alarm u osnovnom tollbaru.
    Podesi propertis koji zelis,napises kod koji ce da daje random broj i da ga prikazuje.Alarm ima svojstvo "na kolko vremena ce se ponovi" a da bi se stalno smanjivalo treba ti globalna variabla i kod da kad se god alarm pokrene vrednost te promenljive se smanji za neki interval i stavis da vreme do sledeceg ponavljanja bude jednako toj promenljivoj.
    Moze sve!!!
    E jel mozes da mi napises kod za alarm?
    Hello my bebe,
    h, my sugar.
    **** you sweet.

Slične teme

  1. Par pitanja oko Rip-ova...
    Autor Skinnyman u forumu Film i video
    Odgovora: 3
    Poslednja poruka: 11.04.2008., 19:43
  2. Dve pitanja
    Autor sinnke u forumu Ljubav i seks
    Odgovora: 58
    Poslednja poruka: 30.10.2006., 10:53
  3. Dva Pitanja ???
    Autor Inspector u forumu Softver
    Odgovora: 6
    Poslednja poruka: 01.10.2004., 11:54
  4. dva pitanja
    Autor kuka u forumu Softver
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 19.04.2004., 22:09
  5. 2 pitanja
    Autor u forumu Web dizajn
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 31.03.2004., 09:49

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •