Silent mode

Kornel

Zainteresovan član
Poruka
216
Kako se ukljucuje ova opcija na Maxtorovim diskovima? U pitanju je disk od 80 GB, 2MB cash. Na jednom racunaru su mi namestili u servisu, i skoro da se ne cuje rad. Na drugom racunaru imam isti model, i hteo bi da ga ukljucim.
Unapred hvala!!
Poz!
 
Hmm... za ovo jos nisam cuo.

Pretpostavljam da je uradjeno neko flashovanje hardovog biosa i da su mu smanjeni rpm,
sto i nije dobro, ako je to uopste moguce uraditi.

Sam koncept je malo debilan...treba se zapitati "Zasto bi jedna kompanija napravila svoj
hard da bude glasan i da se to moze jednostavno stisati a oni to nisu uradili?" Jedini logican odgovor
koji meni pada na pamet je da ima nekekvih pluseva u performansama harda.

Mozda je samo neka izolacija u pitanju, sundjer na kucistu ili nesto oko harda i sl. Jel si
pogledao u kuciste?
 
Jesam, nema ništa od izolacije, a da ispričam sve: Imam dva računara, u oba imam gore navedeni hard. Pre mesec dana na jednom od računara počeo je da škljucka disk, i pošto je još bio pod garancijom, odneo sam ga u servis. Oni su ga zamenili drugim, stim, da su mi klonirali sa starog, pa nisam morao čak ni sistem reinstalirati. Za dijagnozu sistema koristim Sandra 2005, i Lavalys Everest Home Edition. I u jednom i u drugom programu, na novom disku kod odeljka ATA(gde su navedeni podaci o disku) piše: Silent mode enabled, performance may be reduced!(ili tako nešto) Kad stisnem Help za ovo upozorenje, tamo je napisano, da sa specifičnm softverom ova opcija može se uključiti,isključiti. Ja nisam osetio ništa razlike u brzini, ali osetljivo je prijatniji rad bez zvuka. Posle ovog sam mislio, da silent mode mogao bi da uključim i na disku od drugog računara, ali izgleda, da ovaj nov disk ima neki novi firmware..
Poz!!
 
Aman ljudi imam software neznam tacno gde sam ga sacuvao. Tacno je da cacka po biosu harda utsa ga na racun performansi ( u sustini s***nje) probao sam ga radi i opet vratio hard na staro ( posto ima i ta opcija ) neka je bucniji i brzi , ja sam za to. Ako ste bas toliko ljubopitljivi naci cu ga pa vam napisati kako se zove.
 
Bio bi ti zahvalan, da napises ime, ili adresu, sa koje mogu skinuti. U sustini, komp se uglavnom koristi za Office, internet, sql upite, itd, pa malo gubljenje performansi ne bi se osetilo.
Poz!!
 
Prvo bi se izvinio, pošto stvar se ne zove SILENT MODE, već ACOUSTIC MANAGEMENT, uključio sam ga, radi cool, što znači, da nema nikakvih zvukova sa diska. Program nisam našao na netu, ali zato sam našao prateći dvd časopisa Mikro od februara 2006, na kome se nalazi tzv Ultimate Boot CD, koji se nareže na cd, i u slučaju havarije sistema jako je korisna stvar. Na njemu se nalazi stotinak programčića, za dijagnozu, particije, testovi memorije, procesora, matične ploče, hard diskova, pa tu je bio i Amset. Ja mislim, da i sa interneta se može skinutu ISO fajl, koji se narezuje.
Zahvaljujem se na pomoći, a ovaj cd preporučujem svima!!!
 

Back
Top