Sistem restore problem

goran78

Obećava
Poruka
57
Imam instaliran Win XP prof.,i od pre par dana kada želim da aktiviram sistem restore,pojavi se prazna kartica (ili prozor) u kojoj nema nijednog podatka,znači potpuno blank?!
Šta bi trebalo da uradim da povratim ovu funkciju?Hvala vam unapred na savetima.Pozdrav.
 
Cekaj malo. Koliko sam procitao iz prvog treada Sys.restore ti nije ni bio ukljucen. Kako onda da ima ijedan restore point?!
Mali savet da ga drzis ugasenog jer po mom iskustvu je losa opcija. Cak i ako povratis sistem na neko predjasnje stanje, usled opsteg haosa sleduje te formatiranje za par dana max. Znaci po meni lose resenje, koje nicemu nesluzi.
 
monte32:
Cekaj malo. Koliko sam procitao iz prvog treada Sys.restore ti nije ni bio ukljucen. Kako onda da ima ijedan restore point?!
Mali savet da ga drzis ugasenog jer po mom iskustvu je losa opcija. Cak i ako povratis sistem na neko predjasnje stanje, usled opsteg haosa sleduje te formatiranje za par dana max. Znaci po meni lose resenje, koje nicemu nesluzi.

Nemora da znaci,nekad moze sasvim dobro da radi posle vracanja na prethodno stanje.
Ja sam recimo jednom skroz zajebo sistem kad sam instalirao neki norton firewall.
Mogo je da radi samo u safe modu,i sa restore sam vratio na prethodni dan i nesto se nesecam da mi je sistem posle toga nesto brljavio a ima skoro godinu dana kako je to bilo,jedino sam mu jednom uradio repair,ali nije bilo ni za tim potrebe jer me zezao drajver za graficku.
Jedino sto sam posle toga morao peske da obrisem firewall.
 
Ponoviću problem,jer mislim da ga nisam dobro objasnio.Dakle,odem na start>accessories>system tools>pa pritisnem opciju system restore,i tada,umesto kao i nekoliko puta u zadnjih 2 godine,da se otvori prozor (ili kartica,kako već) te opcije sa mogućnošću da odredim neki datum na koji će system da izvrši restore,otvori se prozor (ili kartica) na kome u gornjoj plavoj horizontalnoj traci piše system restore,a prozor ostaje potpuno prazan,čak rezedo boje,bez ikakvog teksta,komandi ili već svega onog što omogućava pokretanje te funkcije. Znači,i sve i da hoću da pokrenem tu opciju,nisam u mogućnosti,jer se pojavi totalna praznina.
Na predlog Nikodima da demarkiram opciju turn off system restore on all drives,rekao sam da je ta opcija demarkirana,dakle od kupovine komjutera pre dve godine,ta opcija nije nikad ni bila čekirana,i povremeno,recimo 2 puta godišnje,mogao sam da izvršim system restore.
Gde je sad problem?Hvala još jednom na pokušaju da mi se pomogne.
 
Gorane, zaista ne znam kako se to javilo u tvom slucaju. Dakle ako ti je bio ukljucen, onda mora da ima i prozorcic sa restore point-sima. Ako ne, ja nemam ideju.

@milancho

Ja sam dao svoje misljenje, a to si ga delimicno potvrdio.
Da pojasnim. System restore je neverovatno glupava opcija u smislu da ima mnoooogo boljih resenja od tog integrisanog u Win.
Ti rece da si morao peske da obrises firewall. Pa odlicno, zasto onda ne brises sve peske? Dakle brljavi itekako, narocito u tvom slucaju kad firewall ubaci svojih sistemskih fajlova u system32 direktorij. I kako si to peske izbrisao?! Naravno da nisi. Mozda ti nije brljavilo toliko da sistem ne radi, ali proceni i sam koliko ga moze usoriti. Sta ako vraca restore point u neku tacku pre 2 meseca?! Pa sve peske mora da brise?!
Dakle zakljucak po meni je da nicemu nesluzi. Vrati sistem, a ne brise sve sporno sto si ubacivao.
I mali predlog. Postoji program WinRoll Back. Tezak je oko 350kb i sjajan je. Dakle preporuka. Potrazite ga i informisite se cemu tacno sluzi, da sad ovde ne pisem nasiroko.
 
Epa sad neznam da li ga brise iz system32,uglavnom win se posle vracanja ponasao kao da ga taj program nema.A peske sam ga obrisao iz program files i pocistio sam njegove registre.
Ne kazem ja da je restore idealno resenje,imao sam slucaja kada je brljavio posle vracanja ali opet nekad moze i dobro da radi.
 

Back
Top