Problemi u Visual Basic-u
Prikazujem rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Problemi u Visual Basic-u

  1. #1
    Početnik ruzno_pace (avatar)
    Učlanjen
    23.01.2006.
    Poruke
    12
    Reputaciona moć
    0

    Question Problemi u Visual Basic-u! Molim vas pomozite!!! Hitno je!

    Zanima me kako se u Visual Basic-u prebacuje upravljanje sa misa na tastaturu?Ima li neki nacin osim menjanja opcije u deklarisanju radnje tastera, jer kad uradim tako moram prvo sa tab da premestam selekciju pa tek izabrani taster da bude u funkciji.
    Poslednji put ažurirao/la ruzno_pace : 24.01.2006. u 22:04



  2. #2
    Ističe se
    Učlanjen
    01.07.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Nis
    Poruke
    2.774
    Reputaciona moć
    74

    Podrazumevano Re: Problemi u Visual Basic-u

    U Delphiju postoji metod SetFocus, valjda ima tako nesto i u VB.
    Čiste ruke
    Hladna glava
    I vatreno srce

  3. #3
    Početnik ruzno_pace (avatar)
    Učlanjen
    23.01.2006.
    Poruke
    12
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Problemi u Visual Basic-u

    Ali ja ne znam Delphi pa ne mogu znati o cemu govoris!


    Ako neko zna neka se javi!
    Poslednji put ažurirao/la ruzno_pace : 24.01.2006. u 10:54

  4. #4
    Zainteresovan član heli84 (avatar)
    Učlanjen
    31.12.2004.
    Pol
    ženski
    Lokacija
    kg
    Poruke
    488
    Reputaciona moć
    48

    Podrazumevano Re: Problemi u Visual Basic-u

    Ne znam da li sam te najbolje razumela,ako mislis da sam Tab-om predjes na drugi TextBox ili Button u TabIndex-u podesavas 0,1,2,3...
    u mislima sa tobom i samoca je lepa....

  5. #5
    Početnik ruzno_pace (avatar)
    Učlanjen
    23.01.2006.
    Poruke
    12
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Problemi u Visual Basic-u!!! HITNO! PLEASE!

    Sada ja tebe ne razumem.
    Hocu da mi odredjen taster na tastaturi bude vezan samo za jedan command button da ne moram sa tab da prebacujem selekciju.
    Neki mi kazu da to ide preko ASCII koda a ja ne znam kako se to radi!
    Poslednji put ažurirao/la ruzno_pace : 24.01.2006. u 22:00

  6. #6
    Aktivan član
    Učlanjen
    25.09.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    C:\Windows\system32\&$*)#!@|
    Poruke
    1.032
    Reputaciona moć
    55

    Podrazumevano Re: Problemi u Visual Basic-u

    Mozes da pozoves funkciju pod tim dugmetom preko tastature;
    Na form1.keypress ili keydown jednostavno vidis koje je dugme pritisnuto i pozoves odgovarajucu funkciju ili PUBLIC Sub u VB-u ...
    to bi trebalo da je to...
    A za prepoznavanje dugmica koristi search...

  7. #7
    Početnik
    Učlanjen
    09.05.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    39
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Problemi u Visual Basic-u

    Private Sub Text1_KeyPress(KeyAscii As Integer)

    If KeyAscii = 13 Then' ako si pritisnuo ENTER
    Command1(0).Value = True
    End If

    End Sub

Slične teme

  1. Visual Basic i USB ?
    Autor Lord_Nenad u forumu Programiranje
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 20.05.2008., 02:34
  2. C++ i Visual Basic
    Autor Topnik_15 u forumu Programiranje
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 09.02.2008., 17:51
  3. Visual Basic
    Autor BIVSI ZEKEN u forumu Programiranje
    Odgovora: 37
    Poslednja poruka: 24.12.2006., 13:23
  4. Visual Basic
    Autor *LibeCk u forumu Programiranje
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 11.07.2005., 10:49
  5. Visual Basic 6.0
    Autor **case-problem**Istrazivac u forumu Programiranje
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 06.03.2005., 20:37

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •