Da li neko slucajno zna kada je opstinsko iz matematike za srednje skole u Srbiji? Ja sam cula da je sad 28. ali sam cula i za 4. februar. Pa... sta vi kazete?
Da li neko slucajno zna kada je opstinsko iz matematike za srednje skole u Srbiji? Ja sam cula da je sad 28. ali sam cula i za 4. februar. Pa... sta vi kazete?
И ето... у томе је тајна... у томе је једини трик!
4. februar je skolsko
Da ali za osnovne skole, pronasla sam na sajtu Drustva matematicara Srbije. Za srednjoskolce je opstinsko 28. januara
Cudno kod mene je bilo juce.Original postavio jeele
Kazite neki zadatak sa skolskog takmicenja molim vas ljudi
kazite bre neki zadatak sa skolskog takmicenja iz matematike od juce
ok evo ti prvi, kao dokaati da x pripada skupu realnih brojeva ako je 4x*x -4x+3<0
drugi - zbir kateta pravouglog trougla je 22, ako se jedna smanji za 4 a druga poveca za 2 povrsine ostaju iste...naci te katete.
3. odrediti sva resenja za x,z,y tako da xy=20 yz=35 a xz=28
4. u kruznicu poluprecnika R, upisano je 6 manjih krugova poluprecnika r, takvih da svaki dodiruje veliku kruznicu i dva susedna. izraziti preko r, R.
5. koliko ima cetvorocifrenih brojeva takvih da imaju tacno 2 razlicite cifre.
ooops. ono je 4x*x-4x+3>0
opstinsko iz matematike za osnovne skole 11.3.2005.
evo male informacije iz unutrasnjosti - kazu, bice prizme za ubijanje...a funkcija jos uvek ne
E pa evo u subotu je okruzno za nas... Jedva cekamo...
Da li neko zna kad i gde je republicko iz matematike za srednju skolu???
18.03.2006. u Vrnjackoj Banji
Jel? Super,hvala na informaciji,posto mene nastavnica vec ubija sa prizmom,nista drugo ni ne radim,a svedece nedelje svaki dan pripreme...Original postavio jeele
![]()
ajd molim te ako te ne mrzi otkucaj neke zadatke - mi nemamo nikakvu pripremu!!!
Kolko ste imali iz matematike na skolskom i opstinskom?Jel znate mozda sa koliko se prolazi u 8?
ja sam na skolskom imao 100,a na opstinskom sa puko i imao 60 zato sto sam umesto kvadrata 5x5 odjednom nacrtao 3x3
@rajko
na opstinskom iz matematike,osnovne skole? 60 bodova? ja imala 10..![]()
6 razred je*i ga
DA LI NEKO ZNA ZADATKE SA SKOLSKOG TAKMICENJA IZ MATEMATIKE ZA 7. RAZRED
Pošalji link