If you work.. :)
Teshka vremena, prijatelju moj, djavo ih odneo... :)
hm... ja sam nova ovde pa sad ne znam kako ovo funkcionise.... inace,treba da napisem sastav na temu Cehov-tumac skrivene tuge u ljudskim dusama,pa ako neko hoce da mi pomogne....![]()
huh ne treba mi sastav samo ideja.Naime Danilo Kis "rani jadi" je najdebilnija knjiga koju sam procitao u zivotu i nista je ne razumem a treba kao neku satro analizu da napisem o ovom jadniku koji cas prica o kestenju cas o tome kako deca umiru i kako ih u zlatnim kovcezima salju u grob.Treba mi ideja,pocetak analize bilo koje 2 price iz pomenute knjige a ako wam treba nesto iz istorije tu sam<-------------------------
Da li neko ima neshto o pesmi Banovic Strahinja...??? Bilo shta ce biti od pomoci..Hvala..
meni treba rad na temu "Bol je tu s razlogom".
moze li neko da mi na pp posalje bilo kakav sastav sa ovakvim naslovom?
Ovako, meni samo treba mala pomoc, o cemu da pishem u sastavu na temu: ,,Biti covek, rodjen bez svog znanja i bez svoje volje, bacen u okean postojanja"
samo ideju neku bas mi ne ide...
Hvala unapred
Divna tema.
Ovako, za pocetak, definisi sta ti je okean postojanja, tj., da li zelis da pises o drustvu i covekovom polozaju u njemu, ili ipak, zelis da metaforicno govoris o osecanjima koja su oko tebe, i nedodirljivim stvarima.
Ja licno, bih pisala metaforicno. Mozes u uvodu, i eventualno, prvom delu razrade (ali vrlo kratko u razradi, ne zelis da smoris ljude), govoris o tome sta je za tebe covek. Naravno sve u prenesenom znacenju. U drugom delu razrade, govoris o tvojoj ideji coveka i njegovom snalazenju u "okeanu postojanja". Zakljucak, naravno, ne mogu da ti definisem, jer on zavisi od tvog kompletnog rada.
Nadam se da sam pomogla![]()
Moramo se na ovo navici: na najvaznijim raskrsnicama zivota, ne nalazimo znakove. Hemingvej
Jer ima neko sastav na engleskom My friend ili My boyfriend ili tako nesto slicno
@ *Millichizza*
hvala napisacu to...
inache bash sam se izvukla u petak, nashkrabala sam 2-3 rechenice i napisala pesmu Djordja Balashevica nije mi dao minus, ali je reko za ponedeljak da zavrshim...
Moze li neko da mi napise sastav na temu: moja najbolja drugarica
???
Ako moze sto pre!!
Ima li neko sastav na temu "Bio sam impresionira" , kao impresioniran necim sto si video itd.
Hi! Ima li neko detaljnu(ma bilo kakvu) analizu pesme: "Sunce se devojkom zeni"?
Unapred zahvalna....!!!![]()
...I never leave my heart open, never hurts me to say goodbye...
Moramo se na ovo navici: na najvaznijim raskrsnicama zivota, ne nalazimo znakove. Hemingvej
Pa temu mozes sama da zakljucis iz ovoga sto sam ti otkucala, ali aj da ti kazem: iz one poslednje recenice se zakljucuje da je tema zapravo nastanak zvezde Danice.
Motive sam ti dala, i izdvojila glavni.
Glavne emocije su jasne u onom delu kada sunce odvodi devojku.
O Boze, mucni glavom.
ma hocu, jos nisam ni procitala pesmu, nego cisto da imam neku predstavu...
tnx...![]()
...I never leave my heart open, never hurts me to say goodbye...
Pošalji link