pozz svima!!!treba mi sastav na temu PRAZNICI U MOJOJ KUCI!
ako je neko vec imao tu temu ako nije problem da mi brzo napise,jer mi je frka stvarno........
pozzz
pozz svima!!!treba mi sastav na temu PRAZNICI U MOJOJ KUCI!
ako je neko vec imao tu temu ako nije problem da mi brzo napise,jer mi je frka stvarno........
pozzz
Za koj je to razred?ti praznici?
Znam da ne mogu da se trze sastavi na teme poput ; Kako sam provela raspust ,sta sam juce razmisljala itd,........ali ne znam sta da radim imam temu za sredu Stranica iz mog dnevnika - a problem je sto ja dnevnik ne pisem niti sam ga pisala .... a da izmisljam me malo nervira tako da molim sve koji mi mogu napisati i sl da to urade ... nace ovako sastave pisem bas lepo ,uvek sam bila najbolja u razredu po smisljanju itd ...a sada mi je bas zeznuta tema ........help
txn pozzzzzzzz
Dijana
uzmi predgovor bilo koje Vukove knjige, za koreferat to ti je sasvim dovoljno
Mislim da je ovo oko pravopisa najkrace i najsladje, samo dok pobrojis sta je sve zamenjeno i odakle zu uzori, to ti je 15 minuta price.
♫ The computer was born to solve problems that did not exist before. – Bill Gates
Nacika,mislim da bi to mogla i sama.Posto si i sama rekla da si najbolja,onda imas dovoljno maste.Napravi teze.Opisi neko putovanje,sta si radila,da li si nekoga upoznala...Mozes ti to!![]()
o svasta
to je slobodna tema, Nacika, pisi sta oces - izbori, Tose, VB, sneg / kisa, sta ti padne na pamet....
♫ The computer was born to solve problems that did not exist before. – Bill Gates
Jel ima neko analizu pesme "Krvava bajka" (napisala je Desanka Maksimovic)?
ja sam trebala da uradim analizu i evo kako sam uradila!
pesma ima naslov krvava bajka zato sto je zlocin o kome pesnikinja peva prosto neverovatan,a izvrsen je sredinom 20 veka u evropi kaja se ponosi svojom bogatom kulturnom tradicijom i naucnim progresom.U zelji da svemu tome prida prizvuk neverovatnog,fantastickog,a opet moguceg i opsteljudskog,koje ostaje da se prica mladima u stilu bajke.Desanka Maksimovic tako i zapocinje svoje delo:
bilo je to u nekoj zemlji seljaka
na brdovitom balkanu.....
Vreme kao da je izbrisalo pamcenje o nazivu zemlje u kojoj se tacno to dogodilo.To uostalom kao da i nije vazno.Vazno je da se to istinski dogodilo i da je to bilo "u nekoj zemlji"da je to "zemlja seljaka"i da je ta zemlja na Balkanu.Naziv zemlje se podrazumeva-Srbija
sta se tacno dogodilo u toj "zemlji seljaka "
dogodio se najveci zlocin,zlocin nad zlocinima-"krvavA bajka"
UMRLA JE MUCENICKOM SMRCU CETA djaka u istom danu
to je vazno ,jedino sto je vazno i za onoga koji slusa"krvavu bajku"i za onoga koji pripoveda:djaci su isterani iz ucionice i odvedeni na streljabnje,da se vise niko i nikada ne vrati.A po svemu su bili istio godini rodjenja,po skolskim obavezama, po svecanostima na koje su vodjeni , po bolestima od kojih su pelcovamni,po snovima i nadama i po danu ili trenutku kada su umrli.U tome i jeste tragika o kojoj peva pesnikinja.Niti su bili borci , niti ljudi koji kuju zavere i misle na neciju smrt.Oni su jednostavno bili djaci koji sede u klupama I RESAVAJU NEKE zadatke.Kao i svi drugi djaci imali su ocene,svoje sbnove i djacke tajner
UNI POLETA I VERE U BuduCnost,u ljudsku srecu i dobrotu:imali su mnostvo planova koje su postavljali [pred sebe
i cinilo se svakom da ce dugo da ce vrlo dugo trcati ispod svoda plava dok sve Zadatke NA svetu ne posvrsava.......
tako su sanjarili oni koji su verovali u sebe u svoje svetle snove i zlatne ideale nimalo svesni da im se blizi skori kraj i da ce ostati svetle snove i stranama kamene citanke kao najveci i jedini junaci "krvave bajke",A kad je dosao trenutak pogibije,desilo se ono o cemu pre toga niko nije mastao.I AKO je dosao trenutak pogibije desilo se ono o cemu pre toga niko nije mastao,.IAko jos decaci i devojcice bez panike i straha "uzeli se za ruke" i "na streljanje posli mirno,PRIBRANO KAO DA SMRT NJE NISTA.tO UZIMANJE za ruku simbolise drugarsko bratsko i solidarnio ponasanje i poslednju zalju svih njih:da zavrse onako kako su i ziveli u svenu bliski jednaki slozni pa i onda kada se zauvek odlazi i ostavlja ovozemaljski zivot!eto ,iz tih razloga je doslo do promene u stihovima koji se ponavljaju,Prvi i drugi put pesnik istice:
...umrla je MUCENICKOM smrcu
ceta djaka
u ISTOM danu
u 3 ponavljanju doslo je do promene ,pa strogfa glasi
........umrla je JUNACKOM smrcu
ceta djaka
u ISTOM danu
nadam se da sam ti pomogla,ja sam iz tog rada dobila 5 i nadam se da ces i ti dobro proci jer sam ovo pisala oko 1h.bole me ruke od kuckanja,JAVI KAKO SI PROSLA!
ola, ja sam ovde nova
Da li neko moze da mi nadje ili napise sastav na temu vladika Danilo (Gorski Vijenac)
Treba mi sutra, aj molim vas![]()
Da li neko moze da mi objasni kako ka pocnem da pisem razradu nekog sastava, jer uvod nekako i napisem ali imam problem sa pocetkom razrade!
:|
Razradu ne treba da pocinjes, ona treba da bude nastavak uvoda.![]()
ej mi moze netko dati ideju kako da napisem sastav na temu mostovi prijateljstva
npr odselila ti se drugarica,ali to ne amri,c\vazno je druagastvo
ljudi treba mi tema:
Svako ima neko svoje vreme
Poslednji put ažurirao/la TEA_93 : 14.02.2008. u 19:05 Razlog: eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
jao kako su glupe teme ccc
ajde ovako
1. mostovi prijateljstva - mozes da pises o onlajn prijateljstvima i Wi-Fi kaficima, tu se nekako shiri
2. svako ima neko svoje vreme - probaj da pricas o ljudima koji zive malo mimo sveta i ne rade ono sto treba onda kad "treba" tj. otvori pitanje obicaja i idi na to da je licnost najvaznija, a ne grupa
ne znam, probajte
ako ne uspe to, probajte nesto drugo![]()
Meni treba sastaw ne temu : pocetak srpske pismenosti... cirilo,metodite i tako na tu temu...Grasias
To ti je vise esej.... Malo procackaj po Wikipediji i slicnim sajtovima, pa sve to slozi jedan text![]()
Poslednji put ažurirao/la Marge : 16.02.2008. u 18:45
E narode meni treba maturski na temy "Robovlasnicka demokratija u Atini"... ako neko ima bar nasto slicno nek' se jawi na owde ili na msn, samo se jawite....
(Bez toga ''FRKA JEEEEE'' ubuduće.)
Na tu temu imaš mnogo toga da pišeš.
Npr, evo izvoli neki od linkova koji bi ti mogli biti od koristi
http://sr.wikipedia.org/sr-el/Стара_Грчка
Evo ti i prvi link ovde
http://www.google.com/search?client=...utf-8&oe=utf-8
Itd. pitaj malo Google![]()
Poslednji put ažurirao/la MadonnaGirl : 19.02.2008. u 13:45
E xwala ti pyno, ty ima stwarno dosta toga sto mi moze koristiti...Bas sam danas naterala mozak da pocne da pise, a nesto sam se poswadjala sa Google-om pa nije xteo da prica samnom
PoZzy!
![]()
Molim vas treba mi rad na temu lektire "Seobe" Milos Crnjanski...
Ako je neko pisao...za trecu godinu srednje skole...Hvala puno
Pošalji link