Hologramske nalepnice na Nokia baterijama

Turelio

Aktivan član
Poruka
1.185
Nokia je objavila rat proizvođačima niskokvalitetnih kopija baterija za svoje mobilne telefone. Da bi kupci razlikovali originalne baterije od loših kopija, Nokia je počela sa upotrebom hologramskih nalepnica na samoj bateriji, i od sada će sve originalne baterije iz Nokie biti lako prepoznatljive. "Sa novim programom prepoznavanja neposredno smo napali proizvođače nekvalitetnih baterija. Hologramska nalepnica na bateriji će kupcima pomoći da prepoznaju originalnu Nokia bateriju" - tvrde predstavnici Nokie. Hologramska nalepnica se sastoji od hologramske slike i autentifikacijskog koda, koja je skrivena ispod površine nalepnice (greb-greb sistem) i koja se može online ili putem SMS proveriti. Hologramska slika se sastoji od prepoznatljivog Nokia Connecting Hands simbola, Nokia Original Enhancements logoa i serije tačaka oko logoa Nokia Original Enhancements. Svaki elemenat je vidljiv iz različitih uglova.
Nokia će nastaviti tesno da sarađuje sa lokalnim prodavcima i vlastima u otkrivanju i uništavanju kopija baterija. Zabeleženo je više slučajeva gde je upotreba tih baterija dovela do pregrevanja a zatim i oštećenja same baterije.
 

Prilozi

  • hologram nokia.jpg
    hologram nokia.jpg
    9,1 KB · Pregleda: 93
da, i svaka ima serijski broj, koji registrujes posle kupovine na sajtu, i ako je registracija ok, onda je originalna baterija. ne moze se dva puta registrovati isti serijski broj, kao ni uneti nepostojeci. to im je dobra ideja, samo ne znam koliko ce ljudi bas to i da uradi
 

Back
Top