Turska i Grčka - tenzije zbog turskih pretnji

Da li je moguć rat između Grčke i Turske u narednih 10 godina?

  • Da.

  • Ne.


Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

Bole__Ser

Buduća legenda
Poruka
29.420


Грчка је оштро реаговала на изјаву председника Турске Реџепа Тајипа Еердогана којом се доводи у питање Споразум о границама између две земље. Грчки премијер Ципрас је оценио да је изјава Ердогана опасна по билатералне односе.


Ердоган је јуче поставио питање смисла Споразума из Лозане, мировним уговором из 1923. године којим се регулишу данашње границе између Грчке и Турске рекавши да су њиме острва "дата" Грчкој.



Cipras%20Erdogan.jpg



"Довођење у питање Споразума из Лозане који је успоставио норме у грчко-турским односима (и) статус кво у Егејском мору и његовим острвима, опасно је за односе између две земље, као и за шири регион", рекао је Ципрас, саопштио је кабинет грчког премијера, преноси Ројтерс.
Реаговао је и министар одбране Панос Каменос који је упозорио Турску да не предузима опасне потезе.

 
Turska sa Grckom treba uraditi bas kao sto su sa Kiprom. Pola egejskog mora pripada Turskoj i tu se Grcka nema prava buniti. Grcka ne moze posmatrat tursku obalu i da svjataj otoke koji normalno trebaju pripasti Turskoj.

Grci su pobegli kao ckapi od Turaka kada je bilo ono sranje tamo dole.Turaka nikada nije bilo vise od 18% na Kipru, Ocekivati je bilo da Grci u tom sukobu pobede ,medjutim od nasih koji su tada bili tamo cuo sam da su odmah pobegli ,nisu ni pokusali da se odbrane,
 
100 miliona Turaka nadire s Bosfora!!!



Megaprojekti: Gradnja mosta "Čanakkale 1915." počinje u martu 2017. godine

Delegacija japanskog Ministarstva ekonomije, trgovine i industrije posjetila je područje na kojem će biti izgrađen most "Čanakkale 1915." u Turskoj

57ed23172bc36.jpg

Delegacija japanskog Ministarstva ekonomije, trgovine i industrije posjetila je područje na kojem će biti izgrađen most "Čanakkale 1915." u Turskoj.

Most će spajati obale Lapsekija i Galipolja, distrikt Čanakkale, koji se nalazi na sjeverozapadu Turske.

Delegacija je posjetila Trgovinsku i industrijsku komoru Galipolja.

Član japanske delegacije Hironori Kuroki s turskim zvaničnicima je razgovarao o mostu čiji bi temelji trebali biti postavljeni 18. marta 2017. godine.

Kuroki je podsjetio kako su japanski premijer Shinzo Abe i turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan 2014. godine postigli dogovor o zajedničkom projektu, mostu u Čanakkaleu koji je jedan od turskih mega projekata.

Hironori Kuroki je rekao kako se trenutno most sa najdužim rasponom između betonskih nosača nalazi u Japanu, ali da će mu most "Čanakkale 1915." oduzeti tu titulu.

Predsjednik Trgovinske i industrijske Komore Galipolja Ibrahim Ozen rekao je kako će ovaj most značajno doprinijeti ekonomiji grada.

http://www.trt.net.tr/bosanski/ekon...kkale-1915-pocinje-u-martu-2017-godine-579659
 
Nesto razmisljam, pa ja Erdogana vidjam po samitima G 20.

Ko ne zna radi se o samitu Najjacih zemalja sveta. Grcku ne vidim tamo, sto mi je interesantno.

Jos mi je interesantije kako ce oni koji nemaju sa cim da zaliju Maslinu, moci da obraduju vec razigrana srpska srca o porazu Turske.

- - - - - - - - - -

A vi Bugari i jeste poznati kao oni koji zabadaju noz u ledja...

- - - - - - - - - -

Toliko ste bre losi da su Srbe povremeno cak i onakvi Hrvati morali da brane od vas...

Aco je Ашкалија.
 
Nesto razmisljam, pa ja Erdogana vidjam po samitima G 20.

Ko ne zna radi se o samitu Najjacih zemalja sveta. Grcku ne vidim tamo, sto mi je interesantno.

Jos mi je interesantije kako ce oni koji nemaju sa cim da zaliju Maslinu, moci da obraduju vec razigrana srpska srca o porazu Turske.

Pa es cuo da Bugari udaraju Turke junacki s ledja ako dodje do obracuna izmedju Turske i Grcke...
To znaci da ima zasto da nam srca budu razigrana :)
Ako neko zna da udara s ledja to su Bugari!
 

Back
Top