Kako izgleda raskid duge veze?

I ljubavni život Budimira Trajkovića zvuči kao mačo novela u odnosu na ovaj tekst koji srozava sve muško u jednom muškarcu...
Zašto se ljudi primaju na patetiku? Zato što je to provereni recept da će se neko ljudsko biće sažaliti, a još ako nosi razgaženu peticu utoliko bolje :lol: Uvek se neka sažaljiva koja nosi ljubav u grudima za celu planetu poturi da uteši unesrećenog.
 
Tekst je skup stereotipa i to stereotipa sa sasvim drugog podneblja,napisan za to podneblje,i to za klince pošto čitajući tekst čovek pomisli da život staje u 25-oj,preveden bukvalno na srpski i nimalo prilagođen ovdašnjim prilikama....


Što se tiče same teme...po svom iskustvu....izlazak iz duge veze i/ili braka uglavnom ima luxuz vremena tokom kojeg se polako ali sigurno miriš sa činjenicom da stvari ne funkcionišu kako ste zamišljali,da se ne osećaš dobro u toj priči i da je vreme za izlazak. Tokom tog procesa nekako dođe i do pomirenja sa sudbinom i pripreme za nastavak života.Ostaje naravno i razočarenje i gorčina od čitavog tog procesa ali opet...nekako sve ide svojim tokom. Nema takvih napada depresije kakvi se opisuju,straha od samoće i sl.
Daleko burniji umeju biti izlasci iz nekih šema i šemica.
 
Moje obe dugogodisnje veze sam ja prekinuo, iako sam ih volio. Njihovo emotivno udaljavanje je bio jasan znak da neko treba stisnuti petlju i uraditi pravu stvar ... sam Bog zna da ih nisam htjeo ostavljati, ali a man's got to do what a man's got to do.

Prvo raskidanje je bilo mnogo bolnije, izasao sam taj Petak vece oko sedam da se nadjemo i porazgovaramo, oko osam sam usao u kucu i zapucao odmah u sobu, kako sam usao, tako sam odmah legao ... nikad u zivotu prije, a ni kasnije nisam brze zaspao, cini mi se iste sekunde cim sam spustio glavu na jastuk ... ni danas nisam siguran da nije nesvjestica bila u pitanju.

Kako sam brzo zaspao, tako je zora jos brze dosla, citav san je bio kao treptaj ... a sa prvim otvaranjem ociju pomislio sam na nju, i to cisto, trezveno bez tragova snenosti koji obicno imamo dok se budimo.

Ostalo je zivot koji je prolazio, a nakon tog iskustva trebalo mi je svasta nesto da se vratim na pravi kurs :D
 
Poslednja izmena:
Pa duga veza moze biti duga potporna veza i duga veza na koju ste se oslanjali da je poslednja...
Ako je ovo drugo , onda se zna sta je problem....to sto ste iznevereni i razocarani...
A ako je ovo prvo onda je problem samo navika i ustajalost...

Ovde cu samo da pisem iz muskog ugla, zene imaju totalno drugacija dobra resenja, one koje znaju a vecina su trube pa ko ih sisa nek pate kad ne znaju...

Navika je zeznuta stvar i leci se dinamikom...
A ustajalost se leci naivnoscu....znaci krecete iz pocetka...

A ovo oko ocekivanja, oslanjanja, e tu je zeznuto....jer morate da neko vise neko manje remodelirate svoj model zivota.
 
I sa mnom je slicno. Raskidi dugih veza su slicni isplivavanju na povrsinu. Novitet i neizvesnost nakon toga su osvezujuci.:)

Nije istina.

Kada par godina imas psa, pa ga pregazi kamion, ili imas vazu koja padne i razbije se ....neprijatno se osecas jedno vreme....

A kamoli kada se radi o ljudskom bicu sa kojim si delio mnoge prijatne momente....

Kojima je lako da prekinu bez ijednog bola u dusi...nisu normalni ljudi....
 
Uvek ima malo tuge i emocija, ali u sustini to je jako pozitivno iskustvo bar po meni osim ako je to neko prema kome su emocije bile velike ili sa kim se planirala buducnost. Onda je bas bezze.

A narocito mi cudno zbog tebe, jer tvoj sistem dobijanja vagine znaci davanje kesha, a ona koja se proda za kesh nema razloga da ukljucuje srculence, a muskarac koji ukljuci srculence prema ribi kojoj daje kesh zarad vagine je kakav po tebi??
 

Back
Top