Generisanje Bar koda
Prikazujem rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Generisanje Bar koda

  1. #1
    Zainteresovan član Bosko (avatar)
    Učlanjen
    19.08.2003.
    Lokacija
    Zlatibor / Beograd
    Poruke
    276
    Reputaciona moć
    51

    Podrazumevano Generisanje Bar koda

    Da li neko zna na koji nacin je najlakse izgenerisati bar kod?
    Nisam upucen u problematiku bar kodova, ali problem je sledeci:
    Treba da se napravi program koji ce generisati i stampati bar kod. Koliko sam ja uspeo da shvatim, bar kod je samo slicica izgenerisana na osnovu cifara, bez nekih specijalnih dodataka.
    Potreban mi je bar kod EAN13.

    Imam font barcode39, ali nisam siguran da li je to to.
    Ako bi font barcode39 bio to sto mi treba, lako bi se napravilo sve ostalo, ukucali bi se brojevi koda samo u tom fontu i dobio bi se bar kod, ali ja nisam siguran da li je to to.

    Zna li neko nesto vise o ovome da mi kaze?

    Pozdrav, Bosko



  2. #2
    Primećen član
    Učlanjen
    24.11.2003.
    Poruke
    641
    Reputaciona moć
    54

    Podrazumevano Re: Generisanje Bar koda

    Koliko ja znam, bar kod cita redom sirine poruga, i po njima dekodira niz cifara.........

  3. #3
    Nov član
    Učlanjen
    14.11.2005.
    Pol
    muški
    Poruke
    1
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Generisanje Bar koda

    Ako koristiš Delphi ili C++ Builder probaj sa:
    http://www.torry.net/vcl/misc/barcodes/barcode.zip

  4. #4
    Ističe se
    Učlanjen
    01.07.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Nis
    Poruke
    2.774
    Reputaciona moć
    74

    Podrazumevano Re: Generisanje Bar koda

    Delphi 7 ima komponentu za generisanje bar kodova. Mislim da bese u Rave-u.
    Čiste ruke
    Hladna glava
    I vatreno srce

  5. #5
    Buduća legenda Garwor (avatar)
    Učlanjen
    27.04.2004.
    Pol
    muški
    Poruke
    7.149
    Reputaciona moć
    118

    Podrazumevano Re: Generisanje Bar koda

    Citat Original postavio Bosko
    ...

    Ako bi font barcode39 bio to sto mi treba, lako bi se napravilo sve ostalo, ukucali bi se brojevi koda samo u tom fontu i dobio bi se bar kod, ali ja nisam siguran da li je to to.

    Zna li neko nesto vise o ovome da mi kaze?

    Pozdrav, Bosko
    To je to. Samo treba naci font ( googlaj ). Postoji i 3of9 font, mislim da sam njega koristio.

Slične teme

  1. Generisanje Snage i Priprema za Ratnikovo telo - bitno
    Autor fra_nemo u forumu Misterije
    Odgovora: 5
    Poslednja poruka: 02.04.2010., 13:37
  2. kako do puk koda
    Autor salbo_pismena u forumu Preduzetništvo i radni odnosi
    Odgovora: 9
    Poslednja poruka: 06.02.2008., 12:55
  3. Ubacivanje koda u joomlu???
    Autor blubokiz u forumu Web dizajn
    Odgovora: 3
    Poslednja poruka: 21.12.2007., 18:47
  4. slucajno generisanje brojeva
    Autor random_cloud_form u forumu Programiranje
    Odgovora: 8
    Poslednja poruka: 16.04.2005., 13:08
  5. Menjanje DVD koda
    Autor Kanizsa84 u forumu Softver
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 06.01.2005., 23:21

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •