i kako doći do nje
i kako doći do nje
ako trazis najbolji kuvar po misljenju forumasa..tj. mene u ovom slucaju onda je to "Veliki porodicni kuvar "-Meri Beri...nacula sam da je to oficijelni kuvar u Hajatu...dobila sam ga na poklon tako da neznam gde je kupljen ali znam da je vrlo skup..jer sam nisam mogla da se odlucim za takav korak..i naravno svi kuvari/knjige Najdzele Loson -Zauvek leto i Najdzeline zalogaje mozes da nadjes u IPS
Nećeš sigurno naći jednu knjigu i da završiš posao kulinarstvo treba proučavati i možda će recept od komšinice da bude pobjednik...
Uzmi bre običan Patin kuvar, tu su osnove umetnosti. Znači, "Veliki domaći kuvar" - to svaka baba ima (pa i ja, iako nisam baba). A u Najdželu ili Olivera... ne verujem. Najdžela se bavi "brzom" hranom, a Oliver kuva sa preterano skupim sastojcima koji kod nas ne mogu ni da se pronađu.
Vratimo se Pati.
Uostalom, ako ti baš treba, javi mi se na [email protected], poslaću ti recepte iz svoje knjige "Od ničega nešto". Naravno, besplatno.
Najdzela se uopste ne bavi "brzom hranom"...neznam odakle ti takve informacije?!Dzejmija ne gotivim preterano a izmedju njega i Najdzele ima VELIKE razlike i smesno ih je strpavati u isti kos!U njenim knjigama mozes da nadjes bukvalno sve sto ti treba...hrana za svecane ruckove...brze vecere posle posla ...nedeljni ruckovi..decji rodjendani...mnogo toga sam isprobala i odgovorno tvrdim ...ta zena je stvarno boginja u kuhinji!
nas, naj inspirativniji, naj zanimljiviji kuvar danas u scg, bar po meni
zivot je previse kratak da bi pio lose vino :)
klasika, obavezno imati, kuvar na preko 700 strana
trenutno veci hit, bar tako kazu u knjizarama, veoma zanimljivi i originalni recepti sa divnim slikama na preko 500 strana, izdavac mladinska knjiga, nova, novi sad
amc posudje sam kupio u nemackoj pre dvadesetak godina. jos uvek je kao novo a u svakodnevnoj je upotrebi. ne "pije" mirise kao zepter posudje, tada je milan jankovic alijas filip cepter bio akviziter kod amc-a
500 - tina strana vrhunskog kvaliteta
kuvar je za perfekcioniste, ubedljivo najopremljeniji na ultra kvalitetnom papiru sa slikama kao u foto albumu, izuzetne rezolucije i velicin. recepti za vrhunske znalce, majtore kuhinje a opet prilagodjeni za razumevanje svima postovaocima dobrog zalogaja.
nema u slobodnoj prodaji, nego samo kod zastupnika amc posudja.
Drago mi je da to cujem, uskoro cu da ga kupim. :-)Original postavio ketis
I ja ću, baš mi to treba:grin: Džejmija nikad ne bioh kupila, drago mi je što sam sad čula da ima velike razlike.Original postavio divlja u srcu
Inače sam se oduševila kad sam sad dobila veliki narodni kuvar (hvala C:wink: ) Strava je zato što ima još milion korisnih stvari osim samih recepata; a i zato što se u njemu mogu naći svi stari, najobičniji recepti kojih ne znam gde još ima.
A pored toga, najjednostavnije mi je da na netu tražim recepte.
dobrodosla, da li si za par trikova o bebi kasicama![]()
[font=Comic Sans MS]Super što te vidimo ovde!Original postavio mackica ns
[/font]
[font=Comic Sans MS]I da ne pametujem: najiskrenije čestitke i sve najlepše (šta god da se kaže u tim prilikama zvuči kao fraza).[/font]
[font=Comic Sans MS]Elem... Kad ti zatreba neki recept - samo pitaj. Ovde se uvek nađe neko ko zna.[/font]
[font=Comic Sans MS][/font]
DA TAJ KUVAR SAM POMENULA - MERI BERI - nema sta nema, vegeterijanska kuhinja, jela od mesa, italijanska kuhinja, meksicka, kineska, ma sve...odlicna je i ya pocetnike jer ide od posudja koje ti je potrebno, secenja mesa, osnovna pravila mesenja testa, zamrzavanje hrane, cak i podaci obrazovne prirode - poreklo jela, odakle potice koji sastojak...ukratko jedno sveoubuhvatno gastronomsko cudo..Original postavio proka1
elem sta cu kad mi je Najdzela sum na srcu, njene "kuvare " citam kao knjige, duhovita je i pametna, i stvarno je provalila sustinu kuvanja...a to nije visecasovno bdenje nad sporetom zarad nekog konacnog ishoda..jer kakav god on bio tesko da ce te tako umorni i znojavi moci da uzivate u njemu...ona je kako kaze neka kritika "stvarno osvezavajuce jednostavna" ali ni u kom slucaju ne mozemo reci da zbog toga njeni recepti nemaju kulinarske finese, bas naprotiv, vrlo prosto - provedi 6 h u kuhinji i naravno rezultat ce biti impresivan - provedi 1h u kuhinji i rezultat ce takodje biti impresivan, treba li da dodam da u isto vreme eksplicitno inicira vasu sopstvenu slobodu i kreativnost...E TO JE UMETNOST..mogla bih ja jos dosta da tupim ali bottom all je drago mi je da sam na vas uticala da zgotivite Najdzelu, a sad pravac u IPS pa da cujem vase misljenje:grin:
kazite sta ocete ali taj Dzejmi kakav god da je inspirisao je mog muza da mesi ...mesi hleb,testo za pizzu i kifle...
hvala mu na tome....
[font=Comic Sans MS]Hahaha... Eto koristi i od Džejmija!![/font]Original postavio gigule
jes vala!![]()
![]()
![]()
[font=Comic Sans MS]Hvala:-D [/font]Original postavio smeh
[font=Comic Sans MS]Proko, hvala i tebi, za kašice ima još malko vremena:wink: [/font]
[font=Comic Sans MS]Meni je skroz ok krstaricin kuvar.[/font]
[font=Comic Sans MS]Izuzetno draga komšinica (divna starija žena sa decom razasutom po belom svetu) mi je juče poklonila kuvar koji je svojevremeno "kupila zbog lepih slika"
(njeno objašnjenje).
[/font]
[font=Comic Sans MS]Najviše mi se sviđa od svih kuvara koje imam u kući. I stvarno je jako lepo opremljen.[/font]
[font=Comic Sans MS]Izdavač Prosveta, Beograd 1973.[/font]
![]()
Poslednji put ažurirao/la smeh : 18.12.2005. u 18:02
Pazi samo da muž uvek uredno stavlja keceljicu da ne prođe kao Džejmi...Original postavio gigule
![]()
![]()
![]()
ja dzejmija gotivim mada se slazhem da nije bash praktichan njegov kuvar...mada ima ok stvari
ali testo za hleb mu je ok bar je meni ispalo..no to i nije bitno...kuvari na sve strane
e evo zanimljiv mi je Titov kuvar : ))) naravno nije nikom potreban... necete umreti bez njega..jela jesu interesantna i blago exluzivna...ali nishta toliko spec sto vec negde nema...
ali zanimljivo je, ovlash je opisano kako je to izgledalo, titovi susreti sa tadashnjim drzavnicima i lichnostima : )) preporuchujem prelistavanje u knjizhari : )) donosi miris tog doba : ))
zamislite tadicev kuvar ili ... ne znam : )) kuvar mila djukanovica. : )) hsta god
ah ta poetika
a shta ce vam kuvari jeste vi svi sirochichi... ; ))) pa nemate mame da vas uche ili
kod mene ima osim tog patinog i josh kojekakvih...imam 2 sveske jednu od bake i jednu od mame : ))) ja svoju bash nemam.. pokupljeni recepti odavde odande
cak imam i neek samo torte
mada ok nije da ne treba
Poslednji put ažurirao/la ? : 01.01.2006. u 00:50
E taj kuvar meni treba, taj za pocetnike.Original postavio ketis
![]()
Pošalji link