treba mi pomoć od nekog ko ima iskustva sa abitom NF7?

dexxter

Početnik
Poruka
14
skoro sam zamenimo memoriju za kingston 2 x 512 ddr na 400 Mhz. Međutim kad se podiže
sistem i dalje piše da memorija radi na 333. jel to do ograničenje ploče ili su potrebna neka podešavanja? ja sam samo zamenio memoriju bez ikakvih dodatnih podešavanja.
kad instalirm alcohol 120% pojavi mi se plavi ekran. da li je to zato zato što imam dvd-rom i cd-rw pa ploča ne prima više drajvova, makar bili i virtuelni? može li se to izbeći, možda nekim drugim programom iste namene?
 
Stavi u BIOS-u na By SPD, a ako to ne upali vidi da stavish na By User pa frekvenciju ruchno podesi na 400MHz (tj. 200MHz). A koji procesor imash i koliki je FSB, jer ako je FSB 166, nema efekta od toga da ti memorija radi kao DDR 400, chak cesh vishe postici ako tu memoriju ruchno setujesh na 166(x2) MHz a pri tom malo "zategnesh" latencije (koliko mozesh da ih smanjish reci ce ti Everest). Mada je najbolje reshenje da ti komp radi sinhrono FSB-Mem po 200MHz. Shto se tiche alkohola, nema to veze sa postojecim optikama, vec je software u pitanju. Probaj sa najnovijim drajverima za plochu, a ako se problem ne ukloni, nadji neki drugi program sa virtual drajvovima (Farstone virtual drive).Poz. 8-) 8-) 8-)
 

Back
Top