Sex and city

Nemam da ti pozajmim,ali što jednostavno ne odeš u biblioteku i potražiš od Kendas Bušnel sex i grad...Samo sam htela da ti kažem da serija nije rađena po knjizi.Postoji sličnost samo u osnovnoj ideji i liku Keri(koja prema knjizi na kraju ostaju ''srećno ne udata'' dok je ''Mr zverka srećno oženjen''-što nije stvar u serjalu).I mene je privukao naslov misleći da se tu radi o originalnoj verziji iz koje je dosta izbačeno pri snimanju serije,ali nije tako.Knjiga se bavi više uopšteno teorijama tj. filozofiji života mladih u Njujorku nego životima glavnih junakinja: Keri,Samante,Mirande i Šarlot. :grin:
 
Moj najprijateljskiji savet ti je da knjigu i ne citas-'ladno mogu da je nazovem glupom i nema veze sa serijom koja je, ako nista drugo, bar simpaticna. Ako ti se serija svidela, ostani na tome, knjiga ce ti samo pokvariti utisak....Bukvalno je pisana za glupe Amere-nema kontinuirane radnje, pa ne moraju da se zamaraju pokusajima da istu prate, dijalozi su takvi da se pitas ko uopste moze da izgovori takve besmislice (ili, da ih cak smatra duhovitim!), a povrsna je do bola (mislim, nije da se serija bas ubila od dubokoumnosti, ali bar sam se smejala s' vremena na vreme, ili, onako zenski, nalazile sebe tu i tamo...)
 
Ja sam je na jedvite jade procitala. Bilo je to prije godinu-dvije, ali sada nemam pojma sta se u toj knjizi radi.
Sjecam se samo da me je razocarala, s obzirom da sam seriju rado gledala.
Draga Rodman, sudeci po komentarima - odustani od potrage za knjigom. Ne vrijedi truda!
 
Uzela sam je iz biblioteke. I kakva je to samo greska bila!!! Dakle, stvarno ne shvatam zbog cega neke savremene autorice misle da moraju da pisu o bilo cemu po svaku cenu.

Ako nista drugo, mogu samo da kazem da je Serija bila daleko zanimljivija od same knjige i da mi ni dan danas nije jasno na koji je nacin ta knjiga postala predlozak za seriju?!?
 

Back
Top