LG CD RW drajv problem

ljubomir47

Zainteresovan član
Poruka
272
Moguće da je ovakav ili sličan problem obradjivan na forumu,ali nemogu da nadjem temu.
Naime,od pre nekoliko dana kada ubacim CD Rom sa nekim filmom ili muzikom u LG drajv na kompjuteru,sijaličica na drajvu se lagano pali i gasi,iz drajva se čuju isprekidani zvuci (kao da se muči da krene),ali od filma ili muzike ni traga ni glasa.U "my computer" ikonica " CD drive E:" ne pokazuje da je ubačen disk, a takodje u programu,recimo Windovs Media plejeru ili MV2plejeru piše da nije ubačen disk?!Molim za savet,i unapred se zahvaljujem na odgovorima.Pozdrav svima.
 
Mozda ciscenje?
Nikako nemoj sam da ga radis,cd-ovi za ciscenje samo pdizu prasinu u njemu i nista nevaljaju tako da ti preporucujem ili da ga odneses u najblizi servis (oko 5e nebi trebalo da je vise) ili najdi nekog druga koji se time bavio pa da on ocisti
 
Imao sam slican problem, LG cd rom mi je crkao, u servisu mi stave novi, isti, puste disk, nista. Krene pa stane, ukoci misa i kraj. Stave drugi, isti citac, opet nece prvi disk, al hoce drugi, pa treci i ja, kao zadovoljan odem kuci. Naravno, nije hteo opet nista da cita. Opet nazad u servis, njima kao nije jasno. Posle duzeg razmisljanja oni stave nove drajvere za plocu i grafiku i sad sve lepo radi. LG izgleda ima problema sa kompatibilnoscu. Ja se ne razumem, al koga god da sam pitao savetovali su mi da na tu firmu zaboravim. Dakle, probaj sa novim drajverima, ne tvrdim da je to, ali vredi probati.
 
Nekoliko puta sam,nakon moje jučerašnje poruke,iz LG-a vadio i ponovo vraćao IDE kabl,i dali zbog toga ili kozna čega,on lepo proradi,kao nov.Koliko će to trajati,videću.Bio sam u dilemi (a pomalo i sada) dali je kvar softverske ili hardverske prirode,kako bih znao šta raditi.U svakom slučaju,ukoliko se problem ponovi,eto mene opet na forumu.Inače,hvala vam na odgovorima.
 
Hmmm.. Mozda zvuci neobicno i glupo ali probaj da promijenis ID kablove.. Imao sam jedan neobican slucaj samo sa HDD-om.. Isto tako sto muka, sad radi sad ne radi i u nedogled dok mi nije jedan lik rekao da pokusam da promijenim ID kablove..

Nakon toga radi, kako rece kao svajcarski sat..

Poz.
 
Probaću i to sa IDE kablom.
A inače,ovo je već postalo nemoguće: maločas uključim računar,ubacim neki muzički cd,LG ga pokrenu i ja slatko otslušah neke melodije.Posle toga,ubacih prazan cd-R i u Neru htedoh da narežem neke fajlove,kad ono opet isto:NIŠTA se ne dešava,LG par puta namiguje,i u "my computer" ikonica cd-a u drive-a E je mala,a ne uvećana,i kada je otvorim piše: "there is no cd in drive E"!!!Pa da popi....!!!
Svakako vam hvala na odgovorima.Pozdrav.
 

Back
Top