ВЕШТИЦЕ И АСТРОЛОГИЈА

js75

Obećava
Banovan
Poruka
92
ОД НАСТАНКА ЧОВЕЧАНСТВА СРЕЋЕМО ИХ ПАРАЛЕЛНО СА АСТРОЛОГИЈОМ!!!
ХОРОСКОПСКИ ЗНАЦИ И РАСПОРЕД ПЛАНЕТА ЊИХОВ ОСНОВНИ АЛАТ У МАНИПУЛАЦИЈИ ЉУДИМА! ДАЛИ ПОСТОЈЕ?
 
js75:
ОД НАСТАНКА ЧОВЕЧАНСТВА СРЕЋЕМО ИХ ПАРАЛЕЛНО СА АСТРОЛОГИЈОМ!!!
ХОРОСКОПСКИ ЗНАЦИ И РАСПОРЕД ПЛАНЕТА ЊИХОВ ОСНОВНИ АЛАТ У МАНИПУЛАЦИЈИ ЉУДИМА! ДАЛИ ПОСТОЈЕ?
Za "veštice" ne znam da li zaista postoje, barem ne u bukvalnom smislu te reči....
ali znam da verske sekte dosta koriste astrološke aspekte u svojim ritualima!
 
js75:
ОД НАСТАНКА ЧОВЕЧАНСТВА СРЕЋЕМО ИХ ПАРАЛЕЛНО СА АСТРОЛОГИЈОМ!!!
ХОРОСКОПСКИ ЗНАЦИ И РАСПОРЕД ПЛАНЕТА ЊИХОВ ОСНОВНИ АЛАТ У МАНИПУЛАЦИЈИ ЉУДИМА! ДАЛИ ПОСТОЈЕ?
Prvo DA LI ?!!!
Vestice i Astrologija?
Bas si ti zabavan tip i izuzetno neobrazovan,reci mi prvo DA LI znas zasto su spaljivali vestice i u kom veku?Ali pre svega koja vera je IZMISLILA vestice?
 
mozda Hogvorts stvarno postoji? lol
pre xy godina, pronasla sam oglas u Politici, za upis u skolu za vestice! jedino se secam da je negde na Dorcolu.Meni bilo simpaticno, ali sve podatke o tome, kao sto su najavili vise nikada nisam pronasla.jbg, mozda bih sada bila vestica sa diplomom! ovako me samo drugari tako zovu.lol
 
АСТРОЛОГИЈА И ПРАВОСЛАВЉЕ
Архимандрит Рафаил Карелин
Ако би човек упитао астролога који живи у православној земљи које је вере најчешће би зачуо одговор: "православни хришћанин". Али због чега у том случају Црква којој он формално припада негира астрологију? Вероватно, одговориће астролог, да је то плод незнања и необавештености, док у ствари најбољи представници Цркве нису имали ништа против астрологије. Онда ћемо упитати астролога за кога сматра светитеља Василија Великог или светитеља Јована Златоуста – за најбоље представнике Цркве или за сујеверне и необразоване људе? Због чега се они нису бавили астрологијом већ су се трудили да је искорене заједно са демонским наслеђем паганства? Због чега их је Црква назвала великим свецима и васељенским учитељима?

Глас Православља је Васељенски Сабор. На Петом Васељенском Сабору је астрологија била осуђена заједно са другим лажним учењима. Познати средњовековни астролог Јован Агарик је због свог погубног учења био одлучен од Цркве и анатемисан. Ако је астрологија истинско учење које не противречи Православљу због чега она није ушла у црквено Предање? Црква није од људи сакрила ништа од онога што су јој пренели Апостоли. Ако астролози историју Цркве сматрају временом незнања, необразованости и заблуда, то значи да они негирају и само Православље и стварају нову религију, шпекулишући именом Христа до Којег им је мало стало.
 
НЕПРИЈАТЕЉСКА ДЕЈСТВА ЗЛИХ ДУХОВА ПРОТИВ ЧОВЕКА
Архимандрит ЛЕОНИД КАВЕЛИН

Обуците се у свеоружје Божије да бисте се могли одржати против лукавства ђаволскога... Стојте, дакле, опасавши бедра своја истином и обукавши се у оклоп правде и обувши ноге у приправност за еванђеље мира; а изнад свега узмите штит вере, о који ћете моћи погасити све огњене стреле нечастивога, и кацигу спасења узмите, и мач духа који је реч Божија. (Еф. 6;11; 14–17)
 
Абвун дбашмајо
Абвун дбашмајо
Неткадаш шмох
Теите малкутох
Нехве себијонох
Аикано дбашмајо оф бароа
Хаб лан лахмо д`сунконан јаумоно
Уошбук лан каубаин уахтохаин
Аикано доф хнан шбахн лахбајн
Уло теалан несјуно
Ело фасон мен бишо
Метул дилохи малкуто
У хаило у тешбохто
Во вjеки вјекова амин

Оче наш на арамејском језику
Ло алам алмин амин.
 

Back
Top