Osnove programiranja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Osnove programiranja

  1. #1
    Obećava
    Učlanjen
    13.01.2013.
    Pol
    muški
    Poruke
    59
    Reputaciona moć
    7

    Podrazumevano Osnove programiranja

    Hteo bih da počnem da se bavim programiranjem. Jer može neko da objasni ukratko šta je programiranje, šta su to biblioteke klasa, i u kom jeziku je bolje početi programiranje VB ili C? Koje razvojno okruženje se najviše koristi i za učenje i za posao?



  2. #2
    Obećava
    Učlanjen
    13.01.2013.
    Pol
    muški
    Poruke
    59
    Reputaciona moć
    7

    Podrazumevano Jel neko može da objasni šta je biblioteka, klasa, funkcija?

    Jel neko može da objasni šta je biblioteka, klasa, funkcija? Ja to kapiram ovako, da li sam upravu?
    -biblioteka skup funkcija

    #include<stdio.h> /* poziva sistemsku biblioteku I/O
    #include<conio.h> /* poziva biblioteku za izlaz iz programa
    main() /*počinje izvršenje funkcija
    {

    int a,b;
    printf..... /*funkcija iz biblioteke stdio.h
    ........


    getch() /* funkcija iz biblioteke conio.h

    }
    Poslednji put ažurirao/la bolepks : 15.01.2013. u 18:49

  3. #3
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    16.12.2012.
    Pol
    ženski
    Poruke
    358
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Jer neko može da objasni šta je biblioteka, klasa, funkcija?

    Citat Original postavio bolepks Pogledaj poruku
    Jer neko može da objasni šta je biblioteka, klasa, funkcija? Ja to kapiram ovako, da li sam upravu?
    -biblioteka skup funkcija

    #include<stdio.h> /* poziva sistemsku biblioteku I/O
    #include<conio.h> /* poziva biblioteku za izlaz iz programa
    main() /*počinje izvršenje funkcija
    {

    int a,b;
    printf..... /*funkcija iz biblioteke stdio.h
    ........


    getch() /* funkcija iz biblioteke conio.h


    Jer neko može da objasni šta je biblioteka, klasa, funkcija?}
    povraca mi se od vas nepismenih
    ogavni ste mi

  4. #4
    Domaćin Wrong Turn (avatar)
    Učlanjen
    23.10.2011.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Trollandia
    Poruke
    4.210
    Tekstova u blogu
    3
    Reputaciona moć
    76

    Podrazumevano Re: Jer neko može da objasni šta je biblioteka, klasa, funkcija?

    Prvo nauči osnove Srpskog jezika, pa onda postavi pitanje na forumu.

    Biblioteka (eng.Framework) predstavlja skupinu "namespace"-ova, klasa, metoda, interfejsa i još mnogo toga koje ti služe da lakše programiraš.
    U .NET biblioteci imaš integrisani "namespace" System i mnogo klasa, recimo "Graphics" je zadužena za rad sa grafikom, "Data" za rad sa bazama podataka i tako dalje, i tako dalje. Ono što sve jezike na neki način razdvaja je framework, ako koristiš .NET framework za C# i C++ primetićeš da su ova dva jezika veoma slična, a ako koristiš recimo Win32 za C++ primetićeš koliko je drugačije u ondosu na .NET.

    Klasa ti predstavlja skicu programa preko koje će se instancirati objekti, u Klasi mogu da se nalaze atributi, svojstva, metode, događaji, konstruktori i još mnogo toga.
    Prednost klase je što se može raditi nasleđivanje, brisanje, menjanje, dodavanje itd.

    Funkcija ima povratni tip, ako ga nema to je void.

    Main ti je ulazni parametar svakog kompajlera, to što je u Main on izvršava, sve funkcije, metode, klase, objekti se pozivaju iz Main metode...
    Poslednji put ažurirao/la Wrong Turn : 15.01.2013. u 19:24
    I don't care if you're black, white, short, tall, skinny, rich or poor. If you RESPECT me, I'll respect you.

  5. #5
    Domaćin Миша (avatar)
    Učlanjen
    15.09.2010.
    Pol
    muški
    Lokacija
    `оландија
    Poruke
    3.311
    Reputaciona moć
    189

    Podrazumevano Re: Jer neko može da objasni šta je biblioteka, klasa, funkcija?

    Опростите ми на одступању од теме, желео сам да након некорективних критика других човеку кажем зашто то "јер" смета.

    Неретко се дешава да се "је ли", односно "је л`" замени са "јер", што није исправно. Ја бих твоје питање почео са "Може ли..." односно "Да ли може ...", или пак крајње угланцано са "Да ли би неко био љубазан...".

    Можда се неком другом приликом вратим на тему, јер има на више ствари да се одговори него што ми моје време тренутно допушта. Нпр. ја се не слажем да је могуће повући релацију еквиваленције између фрејмворка и библиотеке. Фрејмворк може садржати више од једне библиотеке (и не само библиотеке). У ствари, мрзи ме да пишем. Читајте. Бесплатно штиво:

    функција (кликнути на "subroutine" за преусмерени чланак)
    Класа
    Објекат
    Библиотека
    Фрејмоворк
    Натал: http://af.cpptea.com/astrofox.php?openchart=1

    And don't be such a preposterously petulant persnicket!

  6. #6
    Zaslužan član
    Učlanjen
    14.03.2004.
    Pol
    muški
    Poruke
    16.558
    Tekstova u blogu
    14
    Reputaciona moć
    1699

    Podrazumevano Re: Jer neko može da objasni šta je biblioteka, klasa, funkcija?

    Citat Original postavio Wrong Turn Pogledaj poruku
    Prvo nauči osnove Srpskog jezika, pa onda postavi pitanje na forumu.

    Biblioteka (eng.Framework) predstavlja skupinu "namespace"-ova, klasa, metoda, interfejsa i još mnogo toga koje ti služe da lakše programiraš.
    U .NET biblioteci imaš integrisani "namespace" System i mnogo klasa, recimo "Graphics" je zadužena za rad sa grafikom, "Data" za rad sa bazama podataka i tako dalje, i tako dalje. Ono što sve jezike na neki način razdvaja je framework, ako koristiš .NET framework za C# i C++ primetićeš da su ova dva jezika veoma slična, a ako koristiš recimo Win32 za C++ primetićeš koliko je drugačije u ondosu na .NET.

    Klasa ti predstavlja skicu programa preko koje će se instancirati objekti, u Klasi mogu da se nalaze atributi, svojstva, metode, događaji, konstruktori i još mnogo toga.
    Prednost klase je što se može raditi nasleđivanje, brisanje, menjanje, dodavanje itd.

    Funkcija ima povratni tip, ako ga nema to je void.

    Main ti je ulazni parametar svakog kompajlera, to što je u Main on izvršava, sve funkcije, metode, klase, objekti se pozivaju iz Main metode...
    uh bre, pa ovo ti je ko na kineskom.

    klasa je apstrakcija prirodnog objekta, odnosno način da se nešto što postoji u prirodi opiše u jeziku programiranja.
    metode , atributi, konstruktori i sl su sastavni deo svake klase.
    namespace je ono što mu samo ime kaže: prostor imena. njega ne treba mešati sa klasama.
    biblioteka (library) je skup funkcija namenjenih za rad sa nekim objektom. Na rprimer io.dll koji sadrži funkcije za rad sa portovima.

  7. #7
    Domaćin Wrong Turn (avatar)
    Učlanjen
    23.10.2011.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Trollandia
    Poruke
    4.210
    Tekstova u blogu
    3
    Reputaciona moć
    76

    Podrazumevano Re: Jer neko može da objasni šta je biblioteka, klasa, funkcija?

    Citat Original postavio Миша Pogledaj poruku
    Опростите ми на одступању од теме, желео сам да након некорективних критика других човеку кажем зашто то "јер" смета.

    Неретко се дешава да се "је ли", односно "је л`" замени са "јер", што није исправно. Ја бих твоје питање почео са "Може ли..." односно "Да ли може ...", или пак крајње угланцано са "Да ли би неко био љубазан...".

    Можда се неком другом приликом вратим на тему, јер има на више ствари да се одговори него што ми моје време тренутно допушта. Нпр. ја се не слажем да је могуће повући релацију еквиваленције између фрејмворка и библиотеке. Фрејмворк може садржати више од једне библиотеке (и не само библиотеке). У ствари, мрзи ме да пишем. Читајте. Бесплатно штиво:

    функција (кликнути на "subroutine" за преусмерени чланак)
    Класа
    Објекат
    Библиотека
    Фрејмоворк
    Čoveče bio sam u tripu da je na engleskom Framework biblioteka :O
    I don't care if you're black, white, short, tall, skinny, rich or poor. If you RESPECT me, I'll respect you.

  8. #8
    Zainteresovan član Agni.l33t (avatar)
    Učlanjen
    06.05.2012.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Basel
    Poruke
    405
    Reputaciona moć
    211

    Podrazumevano Re: Jer neko može da objasni šta je biblioteka, klasa, funkcija?

    povraca mi se od vas nepismenih
    ogavni ste mi
    Ne razumem šta si želela postići ovakvim odgovorom? Izvređala si čoveka, a usput ni sama ne znaš kako se ispravno započinje upitna rečenica.

    Prvo nauči osnove Srpskog jezika, pa onda postavi pitanje na forumu.
    Nakon ovakvog uvoda niko ne bi očekivao da ćeš se ovoliko raspisati, a pritom ništa konkretno nisi rekao. Mislim da si ga samo još više zbunio ovom gomilom nabacanih pojmova.
    Srpskog se piše malim slovom osim ako ne stoji na početku rečenice.

    Što se teme tiče, mislim da su linkovi iz Mišinog posta i više nego dovoljni.
    http://www.nowykurier.com/toys/gravity/gravity.html

  9. #9
    Domaćin Wrong Turn (avatar)
    Učlanjen
    23.10.2011.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Trollandia
    Poruke
    4.210
    Tekstova u blogu
    3
    Reputaciona moć
    76

    Podrazumevano Re: Jer neko može da objasni šta je biblioteka, klasa, funkcija?

    Nakon ovakvog uvoda niko ne bi očekivao da ćeš se ovoliko raspisati, a pritom ništa konkretno nisi rekao. Mislim da si ga samo još više zbunio ovom gomilom nabacanih pojmova.
    Srpskog se piše malim slovom osim ako ne stoji na početku rečenice.

    Što se teme tiče, mislim da su linkovi iz Mišinog posta i više nego dovoljni.
    Nije mi jasno kako neko može postaviti pitanje sa "Jer", ali nebitno.
    Ne znaju svi engleski jezik, tačnije mali broj zna i iskreno sumnjam da mogu pomoći izvori sa vikipedije, koju svako može da "EDIT"-uje.
    Ja sam mu odgovorio ukratko na većinu postavljenih pitanja, za opširnije ima divan sajt po imenu Google/.
    I don't care if you're black, white, short, tall, skinny, rich or poor. If you RESPECT me, I'll respect you.

  10. #10
    Domaćin Миша (avatar)
    Učlanjen
    15.09.2010.
    Pol
    muški
    Lokacija
    `оландија
    Poruke
    3.311
    Reputaciona moć
    189

    Podrazumevano Re: Jer neko može da objasni šta je biblioteka, klasa, funkcija?

    Citat Original postavio Wrong Turn Pogledaj poruku
    Ne znaju svi engleski jezik, tačnije mali broj zna
    Тешко ИТ-овцу који не зна енглески макар на нивоу срицања прочитаног...

    Citat Original postavio Wrong Turn Pogledaj poruku
    i iskreno sumnjam da mogu pomoći izvori sa vikipedije
    Википедију треба знати користити. Ако је неки чланак добро и проверљиво референциран, одлична је полазна тачка. Слабије референцирани чланци значе да непознате, мање логичне ствари и сл. треба проверити и у другим изворима. Али је и као таква добра полазна тачка.

    Citat Original postavio Wrong Turn Pogledaj poruku
    koju svako može da "EDIT"-uje.
    На Вики обично значи више аутора = бољи чланак. Не би била толико популарна да није корисна. На Вики на енглеском језику има највише аутора. Иако Вики никад нисам референцирао у научним радовима, често је користим као полазну тачку за упознавање с нечим.
    Натал: http://af.cpptea.com/astrofox.php?openchart=1

    And don't be such a preposterously petulant persnicket!

  11. #11
    Domaćin Wrong Turn (avatar)
    Učlanjen
    23.10.2011.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Trollandia
    Poruke
    4.210
    Tekstova u blogu
    3
    Reputaciona moć
    76

    Podrazumevano Re: Osnove programiranja

    Citat Original postavio bolepks Pogledaj poruku
    u kom jeziku je bolje početi programiranje VB ili C? Koje razvojno okruženje se najviše koristi i za učenje i za posao?
    Sve zavisi od tvoje potrebe, jezike grubo možeš podeliti na one za
    • aplikativno programiranje programa(najpopularniji: C++,C#,VB,Java,Delfi)
    • hardversko programiranje(najpopularniji: Asembler, C, C--)
    • internet programiranje.(dinamicki: Php, Asp, Python, klijentski: JavaScript, VBScript) uz nabrojane moras znati HTML.
    I don't care if you're black, white, short, tall, skinny, rich or poor. If you RESPECT me, I'll respect you.

  12. #12
    Obećava
    Učlanjen
    13.01.2013.
    Pol
    muški
    Poruke
    59
    Reputaciona moć
    7

    Podrazumevano Re: Osnove programiranja

    Sintaksa = gramatička disciplina koja izučava raspored jedinica u tekstu, programskom jeziku, i tome sl. Sintaksne greške su: pogrešno otkucana reč, spojene dve reči, itd. Kada se kaže učimo programski jezik znači da učimo sintaksu.

    Algoritam = to je model pomoću koga se rešava neki problem. To je precizno opisan postupak za rešavanje nekog problema. Preciznije rečeno, to je najčešće skup uputstava ili pravila kojima je korak po korak opisan postupak za rešavanje nekog problema. Grafički se predstavlja pomoću simbola za ulaz, obradu, povratak i izlaz podataka.

    Programiranje je opis algoritma u nekom programskom jeziku ili jednostavno rečeno veština pravljenja programa.

    Postoji jedna skraćenica koja će približiti proces kreiranja nekog programa, a to je AMP.

    A - analiza
    M - modelovanje
    P - programiranje

    Programiranje može da bude proceduralno i objektno-orijentisano kakvo se danas koristi.
    Proceduralno se sastoji od pisanja niza funkcija dok objktno se sastoji od pisanja niza objekata tj. klasa.
    Pa sad nastavite dalje...

  13. #13
    Moderator Lollol (avatar)
    Učlanjen
    03.09.2010.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Internet
    Poruke
    6.326
    Reputaciona moć
    243

    Podrazumevano Re: Osnove programiranja

    A mozda da probas forum gramatika, tamo bi verovatno debuggovali tvoju gramatiku a ne kod.
    Salu na stranu, momak hoce da nauci nesto, manite se srpskog jezika, pomozite mu da uci neki programski, maternji se lakse ispravi, samo uz malo volje
    Welcome to the Internet, I'll be your guide...

  14. #14
    Moderator 8-Mile RD (avatar)
    Učlanjen
    23.12.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    SD
    Poruke
    8.555
    Reputaciona moć
    164

    Podrazumevano Re: Osnove programiranja

    Citat Original postavio bolepks Pogledaj poruku
    Hteo bih da počnem da se bavim programiranjem. Jer može neko da objasni ukratko šta je programiranje, šta su to biblioteke klasa, i u kom jeziku je bolje početi programiranje VB ili C? Koje razvojno okruženje se najviše koristi i za učenje i za posao?
    Ako kreces bas od nule, onda pocni sa nekim proceduralnim jezikom(Pascal, C, QBasic i sl) i nauci sta je promenljiva, sta je metoda, sta je petlja, koji su tipovi podataka i sl.

    I kad to savladas, baci se na neki objektno-orijentisani(C#, Java, C++ i sl) i uci sta je klasa, nasledjivanje, enkapsulacija, polimorfizam, biblioteke klasa itd...

    Tim redosledom se ide.

  15. #15
    Obećava
    Učlanjen
    13.01.2013.
    Pol
    muški
    Poruke
    59
    Reputaciona moć
    7

    Podrazumevano Re: Osnove programiranja

    Docent iz programiranja sa jednog fakulteta mi je dao savet da prvo krenem sa učenjem PASKALA pa tek onda da pređem na C, VB, C++ itd. A da je najozbiljnije programiranje u C++.

  16. #16
    Domaćin Wrong Turn (avatar)
    Učlanjen
    23.10.2011.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Trollandia
    Poruke
    4.210
    Tekstova u blogu
    3
    Reputaciona moć
    76

    Podrazumevano Re: Osnove programiranja

    Ma mozes i odmah u C++, nije to toliko bitno. Mozes ti praviti app u C++, a da nije OOP.
    Mada ti savetujem da krenes odmah sa C, pa onda kreni sa c++, jako je dobro znati jezik C. C i njegovi naslednici su tvorci 99% onoga sto vidis na ekranu...
    I don't care if you're black, white, short, tall, skinny, rich or poor. If you RESPECT me, I'll respect you.

  17. #17
    Obećava
    Učlanjen
    13.01.2013.
    Pol
    muški
    Poruke
    59
    Reputaciona moć
    7

    Podrazumevano Re: Osnove programiranja

    Citat Original postavio Wrong Turn Pogledaj poruku
    Ma mozes i odmah u C++, nije to toliko bitno. Mozes ti praviti app u C++, a da nije OOP.
    Mada ti savetujem da krenes odmah sa C, pa onda kreni sa c++, jako je dobro znati jezik C. C i njegovi naslednici su tvorci 99% onoga sto vidis na ekranu...
    Hvala, na savetu već sam počeo da učim C ako ti nije problem da mi objasniš šta znače ova tri termina nerazumem ih baš najbolje enkapsulacija, hijerarhija i polimorfizam i još nešto da li je bolji za programiranje dev c++ ili codebloks

  18. #18
    Domaćin Wrong Turn (avatar)
    Učlanjen
    23.10.2011.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Trollandia
    Poruke
    4.210
    Tekstova u blogu
    3
    Reputaciona moć
    76

    Podrazumevano Re: Osnove programiranja

    Citat Original postavio bolepks Pogledaj poruku
    Hvala, na savetu već sam počeo da učim C ako ti nije problem da mi objasniš šta znače ova tri termina nerazumem ih baš najbolje enkapsulacija, hijerarhija i polimorfizam i još nešto da li je bolji za programiranje dev c++ ili codebloks
    I odmah si se uhvatio termina vezanih za Objektno Orijentisano Programiranje

    Enkapsulacija

    Hijerarhija moze da se odnosi na milion stvari a u svakom predstavlja isto Hijerarhija

    Polimorfizam

    Ne zamaraj se ovim sada, kreni da ucis za sta sluze tipovi podataka, pokazivaci, petlje, nizovi itd. Bice ti potrebno strpljenje.
    I don't care if you're black, white, short, tall, skinny, rich or poor. If you RESPECT me, I'll respect you.

  19. #19
    Obećava
    Učlanjen
    13.01.2013.
    Pol
    muški
    Poruke
    59
    Reputaciona moć
    7

    Podrazumevano Re: Jer neko može da objasni šta je biblioteka, klasa, funkcija?

    Bravo profesore srpskog pravopisa stavrno se razumeš vidi se iz priloženog. Jel ili Jer srpska enigma.

  20. #20
    Elita Bren (avatar)
    Učlanjen
    24.05.2010.
    Pol
    muški
    Poruke
    5.778
    Reputaciona moć
    161

    Podrazumevano Re: Osnove programiranja

    Citat Original postavio 8-Mile RD Pogledaj poruku
    Ako kreces bas od nule, onda pocni sa nekim proceduralnim jezikom(Pascal, C, QBasic i sl) i nauci sta je promenljiva, sta je metoda, sta je petlja, koji su tipovi podataka i sl.
    I kad to savladas, baci se na neki objektno-orijentisani(C#, Java, C++ i sl) i uci sta je klasa, nasledjivanje, enkapsulacija, polimorfizam, biblioteke klasa itd...
    Tim redosledom se ide.
    Bolje običan C da nauči osnove a posle C#/VB.
    Vae victis! (Teško pobeđenima!)

  21. #21
    Domaćin Миша (avatar)
    Učlanjen
    15.09.2010.
    Pol
    muški
    Lokacija
    `оландија
    Poruke
    3.311
    Reputaciona moć
    189

    Podrazumevano Re: Osnove programiranja

    Данашња деца (старост<=14) имају на располагању много комплекснији хардвер и много јаче дистракције (C#/VB нпр.) него некадашња деца (старост око ~30 па навише). Ко воли историјски аспект рачунарства, могао би да направи пресек како је пре 30 година изгледао пут програмера а како то изгледа данас.
    Poslednji put ažurirao/la Миша : 21.02.2013. u 00:33
    Натал: http://af.cpptea.com/astrofox.php?openchart=1

    And don't be such a preposterously petulant persnicket!

  22. #22
    Domaćin Wrong Turn (avatar)
    Učlanjen
    23.10.2011.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Trollandia
    Poruke
    4.210
    Tekstova u blogu
    3
    Reputaciona moć
    76

    Podrazumevano Re: Osnove programiranja

    Preporuka je za C/C++, zato sto se bolje razvije programerska logika u odnosu na C# recimo, C# mnogo toga servira gotovo i ti nemas slobodu koda, ne mozes da upravljas memorijom i hardverom kao sa C/C++ jezikom.
    I don't care if you're black, white, short, tall, skinny, rich or poor. If you RESPECT me, I'll respect you.

  23. #23
    Obećava
    Učlanjen
    13.01.2013.
    Pol
    muški
    Poruke
    59
    Reputaciona moć
    7

    Podrazumevano Re: Osnove programiranja

    Citat Original postavio Wrong Turn Pogledaj poruku
    Preporuka je za C/C++, zato sto se bolje razvije programerska logika u odnosu na C# recimo, C# mnogo toga servira gotovo i ti nemas slobodu koda, ne mozes da upravljas memorijom i hardverom kao sa C/C++ jezikom.
    Da li postoje neka razvojna okruženja tipa Visual Studio za linux? Tu misli da li postosi ceo IDE za razvoj sa grafikom programa na linux-u.

  24. #24
    Domaćin Wrong Turn (avatar)
    Učlanjen
    23.10.2011.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Trollandia
    Poruke
    4.210
    Tekstova u blogu
    3
    Reputaciona moć
    76

    Podrazumevano Re: Osnove programiranja

    Citat Original postavio bolepks Pogledaj poruku
    Da li postoje neka razvojna okruženja tipa Visual Studio za linux? Tu misli da li postosi ceo IDE za razvoj sa grafikom programa na linux-u.
    Ne moze VS, ali moze recimo QT Creator(okruzenje) i QT framework koji je najbolji za C++ na Linuxu,
    Eclipse(Java,C/C++,PHP, JavaScript verovatno i jos moze, ali nisam siguran) da bi radio sa GUI aplikacijama moras ubaciti WindowBuilder ako se ne varam,
    Netbeans za Javu,C++ i verovatno jos jezika.
    Sad dalje zavisi od jezika, ali tu si i code blocks, python gui itd.
    I don't care if you're black, white, short, tall, skinny, rich or poor. If you RESPECT me, I'll respect you.

  25. #25
    Obećava
    Učlanjen
    25.11.2012.
    Pol
    muški
    Poruke
    53
    Reputaciona moć
    7

    Podrazumevano Re: Osnove programiranja

    Citat Original postavio Wrong Turn Pogledaj poruku
    Ne moze VS, ali moze recimo QT Creator(okruzenje) i QT framework koji je najbolji za C++ na Linuxu,
    Eclipse(Java,C/C++,PHP, JavaScript verovatno i jos moze, ali nisam siguran) da bi radio sa GUI aplikacijama moras ubaciti WindowBuilder ako se ne varam,
    Netbeans za Javu,C++ i verovatno jos jezika.
    Sad dalje zavisi od jezika, ali tu si i code blocks, python gui itd.
    Gambas je u linuxu, slican je visualstudio(basic-u)

Slične teme

  1. Osnove Web programiranja
    Autor 2paca.zwaka u forumu Programiranje
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 27.11.2010., 12:56
  2. Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 09.07.2008., 13:56
  3. Osnove nuklearnih reakcija
    Autor fosilvaso u forumu Prirodne nauke
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 04.08.2004., 03:55
  4. Poznavaoci Linux programiranja
    Autor ZeeN u forumu Programiranje
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 14.07.2004., 23:26

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •