Sa ratom mozemo doci do nasih nacionalnih ciljeva i zato moramo drzati nasa oruzja uvijek podmazana. Sto se tice muslimana nikada sa njima zajedno.
Sa ratom mozemo doci do nasih nacionalnih ciljeva i zato moramo drzati nasa oruzja uvijek podmazana. Sto se tice muslimana nikada sa njima zajedno.
Poslednji put ažurirao/la Lepi Bora : 17.06.2012. u 02:37
Путин - или мы их, или они нас.
Poštovanje za jedan otvoren i iskren post,
iz kojega bih ja izvukao pouku, ako se slažeš možda sa mnom,
da dobrih ljudi ima svugde, kao i onih loših...
I upravo kao što si i navela u prošlome svome postu,
treba razlikovati ljude i neljude, prve podržati a druge kritikovati i osuđivati...
I upravo kako si i navela: Rat je zlo i užas, i nikome ga ne treba želeti ...!!!
Svi oni koji su ga preturili preko glave, a tu istu glavu sačuvali na ramenu,
mogu pored zahhvalnosti Božijoj volji i nekim svojim sposobnostima,
zapevati i...
Poslednji put ažurirao/la Tamantije : 17.06.2012. u 02:38
Nemoj da budes bezobrazan~!!!
To je bilo kad je moj deda imao oko tridesetak godina, sad ima 82. i imao je divno drustvo: Srbi i Muslimani su ziveli kao prijatelji, komsije, jedna kuca srpska drug muslimanska, i docekivali su jedni druge, nije se postavljalo pitanje vere i nacije. Niti se o tome uopste pricalo, ziveli ljudi svoje zivote.
Sad ces ti da mi kazes ko je i sta je moj deda, covek koji je za svako postovanje.
Divotnije je to sto ce Dodik imati snahu Muslimanku u OVO vreme, pa ako mu i nece biti snaha,bila je (mozda je i sada) ljubav njegovog sina.
I ti mene pitas o kakvoj to mrznji ja pricam u odnosu na tebe?
Ja ne branim nikoga, samo kazem da ljude delim na ljude i neljude, takvih ima svuda bez obzira na veru, naciju, boju koze i sl.
KADA IM PONESTANE LAZI, UBICE IH TVOJA TISINA...
Opet lazes da je Dodikov sin bio u vezi sa tom Muslimankom. Mali ima pare i plavusu http://doznajemo.com/2011/11/19/blic...-pre-zenidbom/
Da li je po tebi ovo covjek ili necovjek
Safet Isović: Radije bi se ubio nego potpisao Dayton
“DANI: Krajem te 1995. godine je potpisan Dejtonski mirovni sporazum. Malo je poznato da Vi kao skupštinski poslanik nikad niste dali svoj glas za verifikaciju tog, već potpisanog i praktično prihvaćenog dokumenta.
ISOVIĆ: Naravno da nisam, niti bih. On je potpisan pod prisilom, a gospoda koja su potpisala nisu našla za shodno da to barem zaustave, tako što bi tražili vrijeme da se konsultiraju sa parlamentarnim zastupnicima. Greške Dejtonskog sporazuma su užasne: prvo, to je silna nagrada agresoru, zatim katastrofa je to što se nije preciziralo da se svaki protjerani građanin mora - ističem: mora - vratiti na svoje, kao što je bilo u Jugoslaviji poslije 1945. Dobro bi bilo kad bi potpisnici Dejtonskog sporazuma makar dali jednu jasnu izjavu da su to potpisali pod prisilom.
DANI: Je li tačno da ste jednom od potpisnika, nakon što je rekao da nije imao izlaza i da je morao staviti svoj potpis, rekli: Što se nisi ubio?
ISOVIĆ: Da. Prije Daytona, opunomoćen je Muhamed Šaćirbegović da u Ženevi potpiše dokument koji je značio praktično priznanje Republike Srpske. Ja to ne bih potpisao, radije bih skočio kroz prozor: ja kao pojedinac ništa ne značim u odnosu na sve one građane BiH koji su unazađeni ovakvim stanjem.
Ovo je nama nasa borba dala !
http://max-balkanboy.blogspot.com/2012/05/welcome-to-banja-luka-republic-of.html
[QUOTE=Moja Republika;21993698]Fino drustvo ti je djed imao...
Ma eto od tebe takvoga treba tražiti dozvolu i pitati te za mišljenje
ko će se sa kime družiti ?!?!![]()
Лепо друштво има и председник
![]()
Информационное бюро коммунистических и рабочих партий
Живео Стаљин и светска револуција
Али молим вас то није тема ове теме ја сам се изјаснила ЈА БИРАМ АНДРИЋА!
Jeste, uzas je nad uzasima. Ljudi se toliko omrznu, psihologija coveka u ratu i miru je kao nebo i zemlja.
Pa, taj isti moj deda (kojeg moj brat iz RS pokusava da omalovazi, zato ide na ignore) je dakle pre pola veka bio u Srebrenici, Bratuncu i jos nekim mestima drag gost i Srba i Muslimana, i sta ja sad treba da uradim?
Da mrzim ljude koji su njemu licno dobro cinili, a to sto se posle izdesavalo, to jeste taj strasni RAT gde je tesko ostati covek, ali mnogima je uspevalo.
U svakom ratu prva strada istina a onda nevini.
Vojnik na vojnika-dobro, ali, na civila bez obzira koje je nacije, na dete, pa to je ne neljudski, to je zverski!
Poslednji put ažurirao/la *BILJA* : 17.06.2012. u 02:46
Ovo je nama nasa borba dala !
http://max-balkanboy.blogspot.com/2012/05/welcome-to-banja-luka-republic-of.html
Eeee oni nisu htjeli Jugoslaviju a mi smo htjeli Jugoslaviju. Mi nismo krivi.
Ja biram Andrica i ne osvrcem se na proteste Trebinjskih dezertera , buna.com . i njihovih pomagaca ....![]()
Lepa pesma, zaiista....
Kolika tema za toliko malo kamenja.
Ma da u ratu i posle nekih užasnih stradanja,
i ljudska svest se izobliči, ostanu traume...,
i teško se posle u normalu vratiti...
Zato valja i ceniti i podržati sve normalne koji takvi ostadoše, i podržati ih...
Ne može se zlo pravdati druim zlom, zločin zločinom...
I nažalost upravo je tako kao što kažeš, u ratu najviše stradaju nevine žrtve,
a oni manipulatori, huškači i profiteri se izvuku...![]()
Ово није тема ни о Николићи ни о томе са ким се дружио нечији деда него о Иви Андрићу .
Који са ПУНИМ ПРАВОМ ЗАСЛУЖУЈЕ један град посвећен њему у предивном граду Вишеграду ,којег ја лично обожавам.
Ако је по вама важнија гомила камења Аустро Угара од једног града у част великог Српског нобеловца Иве Андрића ,онда НЕМАМ РЕЧИ!
Ја чак могу да тврдим да појединици то пишу из чистих ниских политичких побуна и сигурна сам да ће сви они да оду у тај град и да га посете.
И убеђена сам да овде поменута другарица и те како поштује нашег Иву Андрића али због њене изјаве ,мене је СРАМОТА!
Јер је дозволила СЕБИ да пљуне на Иву Андрића јер Кустурица није гласао за Тому,ето мене је СРАМОТА!
Moram da dodam i ovo:
Kad se zakuvalo u BiH kad je poceo taj nesrecni rat, komsija mojih prijatelja je bio u JNA...
Ne bih ja ulazila sta i kako, znam da je napustio mesto (stan) gde je ziveo tada sa porodicom i dosao u Srbiju. Njegova zena je MUSLIMANKA, imaju dovje sada vec odrasle dece ( i unucice) i tu zenu su ovde lepo primili.
Niko nijednu grku joj nije rekao a i ona je drustvena, fina, s komsijama i svima koji je znaju je u dobrim odnosima. Kako i ZASTO je mrzeti?
Nema smisla...
Bila je uz svoga muza, dosla s njim, dovela decu, i zivi medju Srbima kao medju svojima.
Poslednji put ažurirao/la Lepi Bora : 17.06.2012. u 02:59
Pa evo, po nekima da se samo oni pitaju,
ne bi ostao ni kamen na kamenu...
Naročito ako je na "nepostojećem" ognjištu pripadnika nekoga drugoga naroda ...
P.S. Neka, hvala i za taj "manji" rat,
Ipak to nisu video igrice..., niti su ljudi filmski junaci gde skoro svaki ima po 9,10, života...
Pošalji link