Poslednji put ažurirao/la picololeone : 17.06.2012. u 01:48
Ok idem ja da se ozenim sa krevetom![]()
A vi se zezajte i nemojte dirati forumase da se plase da pisu na temi ...zbog vasih verovanja licnih![]()
Cao![]()
Ne brini nista .. ja sam nesalomivpitaj forumashie na LjiS
![]()
Cao![]()
A ja ne zelim da budem u njemu kad se to desi![]()
Izvini sto sam te pogodio istinom koju ne mozes da okrenes u laz![]()
Ok Cao ..izbaci me iz tvog Vavilona![]()
Svako ko je odvojen od Boga je mrtav-duhovno mrtav
Zabuna nastaje usled lošeg prevoda,na mestu gde piše "ad" u hebrejskoj Bibliji se spominje reč "sheol", što znači "grob"
poslanice se nalaze u svetom pismu a predanje ne,kako ti to nije jasno?
Sve što je Bog smatrao da je bitno On je stavio u Sveto pismo i lepo rekao šta će biti s onima koji toj Njegovoj reči dodaju.
Zar si gluv i slep pa niti čuješ niti vidiš šta ti Sveto pismo kaže?
Uzmi lepo čitaj Sveto pismo,nemoj da to drugi rade za tebe, da se nebi sramotio,isti stihovi stoje ti i uStarom zavetu
5 Мој. 4:2 Ништа не додајте к речи коју вам ја заповедам, нити одузмите од ње, да бисте сачували заповести Господа Бога свог које вам ја заповедам.
5 Мој. 12:32 Шта вам год ја заповедам све држите и творите, нити шта додајте к томе ни одузмите од тога.
Приче 30:6. Ништа не додај к речима Његовим, да те не укори и не нађеш се лажа.
iz ovoga se lepo vidi da je Biblija jedini izvor vere,po Božijoj volji.
Da, ali u ovom stihu se ne radi o tome: "Zato je, naime, i mrtvima objavljeno Jevanđelje, da na ljudski način budu osuđeni u pogledu tela, a da duhom po Bogu žive". (1Pt. 4.6)Svako ko je odvojen od Boga je mrtav-duhovno mrtav
Vidimo da su ti mrtvi primili jevanđelje i sada žive duhom iako su bili osuđeni telom.
Šeol nije grob nego mesto gde su odlazile ljudske duše (duhovi) dok ih Hrist nije izbavio.Zabuna nastaje usled lošeg prevoda,na mestu gde piše "ad" u hebrejskoj Bibliji se spominje reč "sheol", što znači "grob"
Pa šta?poslanice se nalaze u svetom pismu a predanje ne,kako ti to nije jasno?
Ono najbitnije-da,ali ne sve jer je to bilo tehnički neizvodljivo.Sve što je Bog smatrao da je bitno On je stavio u Sveto pismo i lepo rekao šta će biti s onima koji toj Njegovoj reči dodaju.
Pa i ovde se misli isključivo na zapovesti koje je Bog dao Izraelu.Uzmi lepo čitaj Sveto pismo,nemoj da to drugi rade za tebe, da se nebi sramotio,isti stihovi stoje ti i uStarom zavetu
5 Мој. 4:2 Ништа не додајте к речи коју вам ја заповедам, нити одузмите од ње, да бисте сачували заповести Господа Бога свог које вам ја заповедам.
5 Мој. 12:32 Шта вам год ја заповедам све држите и творите, нити шта додајте к томе ни одузмите од тога.
Niko i ne dodaje.Biblija je onakva kao što je i bila. A Predanje je starije od nje. Pre će biti da vi subotari odbacujete Božje reči.Приче 30:6. Ништа не додај к речима Његовим, да те не укори и не нађеш се лажа.
Pre će biti da je Biblija najvažniji izvor vere a ne i jedini. INače, apostoli ne bi pominjali predanja.iz ovoga se lepo vidi da je Biblija jedini izvor vere,po Božijoj volji.
Čak se i u Petoknjižju spominju predanja:
„Opomeni se nekadašnjih dana, pogledajte godine svakog veka; pitaj oca svog i on će ti javiti, starije svoje i kazaće ti“ (5 Mojs. 32:7)
Poslednji put ažurirao/la gost 306236 : 17.06.2012. u 10:31
Što si bre tako zadrt.Pročitaj stihove koji su u vezi sa tim i videćeš da se tu vrlo jasno govori o ljudima koji su duhovno mrtvi a nema ni pomena o nekakvom zagrobnom životu.
Pogledaj šta o tome kaže Džejmsova Biblija i vikipedija
drž se onoga što je najbitnije da nebi zalutao
svi smo mi Izrailj ako smo na Njegovoj strani,Avram je otac svim narodima
sve si pobrkao
Čitaš li ti uopšte Bibliju ili samo citiraš odnekud gotove stihove.
Iz konteksta se lepo vidi da ih Bog opominje da se sete Njegovog delovanja u prošlosti kada je On vodio Jakova,svoj narod preko Crvenog mora...
Pošalji link