Држављанство Србије - Strana 4

Pogledaj rezultate ankete: Да ли сви Срби требају имати могућност да добију бесплатно држављанство Србије?

Glasova
73. Ne možete glasati na ovu anketu
  • Да

56 76,71%
  • Не

17 23,29%
Strana 4 od 22 PrvaPrva 1234567814 ... PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 76 do 100 od 534

Tema: Држављанство Србије

Zaslužan član Sreten Žujović (avatar)
    Učlanjen
    24.12.2009.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    849

Podrazumevano Re: Држављанство Србије

Citat Original postavio Komunistkinja Pogledaj poruku
    Ма све је мени јасно и ти и твој социјализам ака капитализам Јошка Броз
    Је л’ бре ти? Како то да у СКОЈ-у нико не зна за тебе?
    Бањанац и онај дечко с наочарима кажу да сумњају да си ти њихов члан.
    “I knew something was wrong when a little, pretty white girl ran into a black man's arms.”

Učlanjen
    24.12.2009.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    849

Citat Original postavio Lepi Bora Pogledaj poruku
    Sve se slazem osim za te takse - razlog sam vec napisao : vecina nasih sunarodnika u zemljama u okruzenju je izlozena ekonomskim pritiscima i na svaki nacin im se onemogucava da normalno obavljaju svoje poslove , da se zaposle , da napreduju u sluzbi ili da ostvare neka druga prava ... Srbi iz okruzenja jednostavno nisu pozeljni u vladajucim strukturama tih drzava i stoga bi neke ,, debele pare ,, za kupovinu drzavljanstva matice za vecinu njih bile velika prepreka da ostvare svoje prirodno pravo .....
    Пази, грађанима републике Српске би требало давати држављанство, али тамошња власт мора да се покаже у правом светлу.
    Када је требала да се уведе екавица, цела РС се дигла ко да хоће да им уведу албански.
    А шта се данас дешава? Деца гледају цртаће на хрватском. Тједан, точка, Зјекослав мрква... данас свако друго дете у РС користи тим хрваштинима.
    Памет у главу. За сад свако за себе, они нек чувају РС, ми Србију, тешко да ће се у овој деценији још нешто битније променити на том плану.
    “I knew something was wrong when a little, pretty white girl ran into a black man's arms.”

Starosedelac Komunistkinja (avatar)
    Učlanjen
    20.10.2009.
    Pol
    ženski
    Tekstova u blogu
    1
    Reputaciona moć
    422

Citat Original postavio влайко Pogledaj poruku
    Је л’ бре ти? Како то да у СКОЈ-у нико не зна за тебе?
    Бањанац и онај дечко с наочарима кажу да сумњају да си ти њихов члан.
    хахахах па ти бре ниси ни члан КП ака капиталиста Јошка Бороза а гласаш за њега
    Информационное бюро коммунистических и рабочих партий
    Живео Стаљин и светска револуција

Učlanjen
    20.10.2009.
    Pol
    ženski
    Tekstova u blogu
    1
    Reputaciona moć
    422

Пази, грађанима републике Српске би требало давати држављанство, али тамошња власт мора да се покаже у правом светлу.
    Када је требала да се уведе екавица, цела РС се дигла ко да хоће да им уведу албански.
    А шта се данас дешава? Деца гледају цртаће на хрватском. Тједан, точка, Зјекослав мрква... данас свако друго дете у РС користи тим хрваштинима.
    Памет у главу. За сад свако за себе, они нек чувају РС, ми Србију, тешко да ће се у овој деценији још нешто битније променити на том плану.
    Зашто би требало да се уведе екавица у РС ја за то апсолутно не видим ни један разлог .

Buduća legenda vujadin (avatar)
    Učlanjen
    30.01.2006.
    Pol
    muški
    Tekstova u blogu
    33
    Reputaciona moć
    119

Citat Original postavio kanarinka Pogledaj poruku
    Kad velis krstenica,mislis na onu iz crkve?
    Тај проблем је друкчији у краљевини. Зато треба решити узрок тог проблема а не последицу погрешног система.
    Вели Господ: Да се и као орао узнесеш, и да усред звезда гнездо савијеш, и отуда ћу те сврћи. «

Starosedelac Blajbinger (avatar)
    Učlanjen
    23.04.2009.
    Pol
    muški
    Tekstova u blogu
    51
    Reputaciona moć
    1636

Зашто би требало да се уведе екавица у РС ја за то апсолутно не видим ни један разлог .
    Zato sto se preko Drine govori HRVATSKI JEZIK.

Zato bi trebalo u Rep. Srpskoj uvesti ekavicu kao sluzbeni jezik.

Oni koji su tvrdili da je ijekavica "varijanta srpskog jezika" su bili PAPSKI SPIUNI ( na celu sa Vukom Karadzicem!)
    BOG prasta uvek, COVEK po neki put, ali PRIRODA - NIKADA !

Učlanjen
    24.12.2009.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    849

хахахах па ти бре ниси ни члан КП ака капиталиста Јошка Бороза а гласаш за њега
    Па ја безинтересно приступам свему.
    Зато и не треба да се бавиш политиком.
    Увођење екавице као званичног писма би довело до још веће поларизације Босне, а избрисало језичку границу између Српске и Србије.
    Бошњаци, Хрвати, Срби... сви се слажу да се у Босни говори једним језиком.
    Срби треба да им ударе коску и да кажу да они не говоре истим језиком и да нема потребе да живе у истој држави.

Učlanjen
    20.10.2009.
    Pol
    ženski
    Tekstova u blogu
    1
    Reputaciona moć
    422

Citat Original postavio Blajbinger Pogledaj poruku

Oni koji su tvrdili da je ijekavica "varijanta srpskog jezika" su bili PAPSKI SPIUNI ( na celu sa Vukom Karadzicem!)
    Аха а шта ћемо онда на пример за Југ Србије и њихов начин говора ,јел треба да их стрељамо?

Свако има право у својој држави да говори својим језиком ,у случају РС они говоре српским језиком да ли је екавица или не апсолутно не треба
    да те брине.Уопште не видим разлог да се људима укида начин говора ,свашта.

Učlanjen
    20.10.2009.
    Pol
    ženski
    Tekstova u blogu
    1
    Reputaciona moć
    422

Увођење екавице као званичног писма би довело до још веће поларизације Босне, а избрисало језичку границу између Српске и Србије.
    Срби треба да им ударе коску и да кажу да они не говоре истим језиком и да нема потребе да живе у истој држави.
    Граница између Републике Српске и Србије није то што они не говоре екавицу ,граница је ДРИНА!

Primećen član Чика.Пера (avatar)
    Učlanjen
    06.05.2012.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    12

Схвати братац да не може.
    Па Србија није у стању да води рачуна о Србима унутар ње, а камоли о Србима у региону.

Мора свако за себе да се сналази. Деведесетих је Србија највише наебала због ратова у СФРЈ. Док се ратовало преко Дрине, дотле су се Шипци наоружавали и јачали своје редове.

Србија мора пре свега да води рачуна о својим грађанима, да их све начини лојалним Србији иначе неће бити ни Србије ни Срба.
    Ма разумијем ја све то. И не кривим вас много уопште( мислим вас, народ, немам за што кривити ) али и деведесете које си поменуо нису биле тако црно-бијеле. Доста се тада Слобо и државни врх СРЈ курвао са Хрватима, те са муслиманима, те са осталима итд. АЛи нема везе, то сада није тема. Слажем се за све оно што си рекао( да говори српским језиком, да није кривично гоњен итд.) али се не слажем само за оне ''дебеле паре''.

Zaslužan član Lepi Bora (avatar)
    Učlanjen
    20.12.2010.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    2760

Slazem se - postepeno treba uvoditi ekavicu u R.S. .... iz razloga koje si pomenuo ...
    AMERIKA JE GORNJA VOLTA SA ZARDJALIM RAKETAMA !

Zaslužan član Lepi Bora (avatar)
    Učlanjen
    20.12.2010.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    2760

Граница између Републике Српске и Србије није то што они не говоре екавицу ,граница је ДРИНА!
    Drina je sredina - kicma - Srpskog naroda ... i tu vestacku granicu posred naseg naroda cemo pre ili posle izbrisati ...
    AMERIKA JE GORNJA VOLTA SA ZARDJALIM RAKETAMA !

Legenda kanarinka (avatar)
    Učlanjen
    05.06.2010.
    Pol
    ženski
    Reputaciona moć
    376

Citat Original postavio JA SUMADINAC Pogledaj poruku
    Pa onda idi u Albaniju i trazi drzavljanstvo.....ta prica o Srbima pravoslavcima,katolicima i muslimanima ne pije vodu vise nikada...Srbi su iskljucivo pravoslavni narod.
    Srbi su nekad bili ISKLJUCIVO pagani,a sad ih ima razlicitih veroispovesti i ateista.Jedino ako nisi mrdno iz svog rodnog sela nikud,pa to ne znas.
    Od svih poslova najlaksi je lepljenje etiketa.Zaista je lako:isplazis jezik,ovlazis etiketu i zalepis je na coveka.Moze i ovako:pljunes coveka pa zalepis etiketu.

Zainteresovan član
    Učlanjen
    18.04.2012.
    Pol
    ženski
    Reputaciona moć
    5

Citat Original postavio Чика.Пера Pogledaj poruku
    Добро, данас сам видио процедуру за добијање држављанства. мало је претјерана. Требао сам на челу написати да сам Србин.
    Izvini, mozes li napisati koja je procedura?!
    Hvala!

Starosedelac Blajbinger (avatar)
    Učlanjen
    23.04.2009.
    Pol
    muški
    Tekstova u blogu
    51
    Reputaciona moć
    1636

Jezik je mesto gde NEMA POPUSTANJA!

U Srbiji bi SLUZBENI JEZIK MORAO DA BUDE SRPKI, EKAVICA, a PISMO - CIRILICA!

Svi javni natpisi i sluzbena dokumenta bi morala biti pisana NA SRPSKOM, CIRILICOM i EKAVICOM!

Jedini izuzetak su aerodromi i turisticke agencije.
    BOG prasta uvek, COVEK po neki put, ali PRIRODA - NIKADA !

Legenda limunada (avatar)
    Učlanjen
    01.01.2004.
    Pol
    ženski
    Reputaciona moć
    552

Nije baš tako...A i da jeste,svi mi smo nekad u školi učili srpskohrvatski i znali obje varijante,gledali crtane filmove i dječije emisije i ništa nam ne fali... Niti smo počeli kad sami govoriti hrvatski...Doduše,kod nas se kaže mrkva...
    Spremi se,idemo u kino,gledaćemo neku limunadu
    Obuci se da izgledaš fino, pahuljice u čađavom gradu

Ističe se Party Boy (avatar)
    Učlanjen
    11.05.2012.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    31

Citat Original postavio Чика.Пера Pogledaj poruku
    Да ли сматрате да сви Срби требају да имају могућност да добију бесплатно држављанство Р. Србије?
    mogu svi rodjeni u Srbiji,slazem se
    Највећа снага којом располаже човечанство је ненасиље. Оно је јаче и од најмоћнијег разорног оружја што га је створио људски ум.

Učlanjen
    06.05.2012.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    12

Да нас не би можда ти називао ''папинским шпијунима'', имбецилу ретардирани? Говорим ијекавицу цијели живот, сви моји говоре ијекавицу, и сви су ми преци говорили ијекавицу. Нисам дебил да би због твојих комплекса почео говорити екавицом.

Učlanjen
    20.10.2009.
    Pol
    ženski
    Tekstova u blogu
    1
    Reputaciona moć
    422

Jezik je mesto gde NEMA POPUSTANJA!

U Srbiji bi SLUZBENI JEZIK MORAO DA BUDE SRPKI, EKAVICA, a PISMO - CIRILICA!

Svi javni natpisi i sluzbena dokumenta bi morala biti pisana NA SRPSKOM, CIRILICOM i EKAVICOM!

Jedini izuzetak su aerodromi i turisticke agencije.
    Колико се ти брукаш то није нормално ,па народ РС користи српски језик и ћирилицу .Шта је у ствари твој проблем искрено стварно ми се гадиш.

Којим језиком говоре Мађари у Војводини ,не знају бре да бекну српски а цели живот живе у Србији и ту су и рођени.

Učlanjen
    06.05.2012.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    12

Citat Original postavio Flekica5 Pogledaj poruku
    Izvini, mozes li napisati koja je procedura?!
    Hvala!
    Наравно. У амбасади добијеш папире да попуниш( 2 листа, много података личних треба, само што крвну групу не траже ). То потпишеш и то је то. У случају малољетника старијег од 14 година и он мора да буде присутан и да у присуству родитеља потпише своју изјаву да жели држављанство. У случају малољетника млађег од 14 година сами родитељи подносе захтјев. Затим се преда и чека. Нису рекли колико отприлике треба чекати на држављанство. Није ништа компликовано, само је важно донијети сва потребна документа.

Učlanjen
    01.01.2004.
    Pol
    ženski
    Reputaciona moć
    552

Opet ti...Evo ja živim "preko Drine" i nikad nismo govorili hrvatski jezik,...iako smo,kao što rekoh, u školi učili srpskohrvatski jezik...(Skraćeno smo ga zvali srpski,čak i muslimani,današnji Bošnjaci,samo što oni ne žele toga da se sjećaju) Dakle jesmo učili i "istočnu"i "zapadnu"varijantu tog sh jezika,ali u praksi se koristio čisti srpski,bez ikakvih primjesa hrvatskih riječi...Niti je ko na tome insistirao,niti je bilo prirodno da kažemo tjedan,kad se uvijek govorilo sedmica ili nedelja...i slično...Čitali smo "Vlak u snijegu",ali smo uvijek govorili voz,nikad vlak...i da ne nabrajam druge primjere...Zato ne pokušavaj da proturaš tu tezu o nekakvom hrvatskom jeziku Srba u Bosni...
    Poslednji put ažurirao/la limunada : 22.05.2012. u 19:03

Učlanjen
    06.05.2012.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    12

Без увреде брате, али то није тако. Екавица се никада не би примила у Босни, а увођење екавице би само још погоршало односе између Срба БиХ и Срба из Србије.

Učlanjen
    06.05.2012.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    12

Citat Original postavio limunada Pogledaj poruku
    Opet ti...Evo ja živim "preko Drine" i nikad nismo govorili hrvatski jezik,...iako,kao što rekoh ,smo u školi učili srpskohrvatski jezik...(Skraćeno smo ga zvali srpski,čak i muslimani,današnji Bošnjaci,samo što oni ne žele toga da se sjećaju) Dakle jesmo učili i "istočnu"i "zapadnu"varijantu tog sh jezika,ali u praksi se koristio čisti srpski,bez ikakvih primjesa hrvatskih riječi...Niti je ko na tome insistirao,niti je bilo prirodno da kažemo tjedan,kad se uvijek govorilo sedmica ili nedelja...i slično...Čitali smo "Vlak u snijegu",ali smo uvijek govorili voz,nikad vlak...i da ne nabrajam druge primjere...Zato ne pokušavaj da proturaš tu tezu o nekakvom hrvatskom jeziku Srba u Bosni...
    Лик сере к'о грлица...Чуј ијекавица хрватски језик. А ја му опет кажем да ијекавица никако не може бити хрватски језик јер Хрвати штокавци не постоје.

Učlanjen
    01.01.2004.
    Pol
    ženski
    Reputaciona moć
    552

I zašto sam ja sad na ovom forumu,a ne na nekom bosanskom ili hrvatskom (koje samo ponekad čitam,ali se ne osjećam komotno i slobodno u izražavanju)...Zato što mi je prirodno da kao Srpkinja budem na srpskom forumu i zato što se tu najbolje osjećam...

Sada samo riječ forum,zamijenbi sa riječju država...

A i mislim da su Srbi iz Srbije mnogo dobili mojim prisustvom ovde..
    Poslednji put ažurirao/la limunada : 22.05.2012. u 19:05

Učlanjen
    20.10.2009.
    Pol
    ženski
    Tekstova u blogu
    1
    Reputaciona moć
    422

Citat Original postavio limunada Pogledaj poruku
    I zašto sam ja sad na ovom forumu,a ne na nekom bosanskom ili hrvatskom (koje samo ponekad čitam,ali se ne osjećam komotno i slobodno u izražavanju)...Zato što mi je prirodno da kao Srpkinja budem na srpskom forumu i zato što se tu najbolje osjećam...

Sada samo riječ forum,zamijenbi sa riječju država...
    Ма њему се треба да одузме држављанство за ширење сепартизма ,немој њега да слушате

Slične teme

1. Odgovora: 93
    Poslednja poruka: 15.11.2011., 23:50
  2. Odgovora: 42
    Poslednja poruka: 30.05.2007., 18:13
  3. Odgovora: 29
    Poslednja poruka: 11.09.2005., 16:03
  4. КАКО ДО ВЕЛИКЕ СРБИЈЕ ДАНАС.
    Autor Marty Misterija u forumu Politika
    Odgovora: 232