Да
Не
“I knew something was wrong when a little, pretty white girl ran into a black man's arms.”
Пази, грађанима републике Српске би требало давати држављанство, али тамошња власт мора да се покаже у правом светлу.
Када је требала да се уведе екавица, цела РС се дигла ко да хоће да им уведу албански.
А шта се данас дешава? Деца гледају цртаће на хрватском. Тједан, точка, Зјекослав мрква... данас свако друго дете у РС користи тим хрваштинима.
Памет у главу. За сад свако за себе, они нек чувају РС, ми Србију, тешко да ће се у овој деценији још нешто битније променити на том плану.
“I knew something was wrong when a little, pretty white girl ran into a black man's arms.”
BOG prasta uvek, COVEK po neki put, ali PRIRODA - NIKADA !
Па ја безинтересно приступам свему.
Зато и не треба да се бавиш политиком.
Увођење екавице као званичног писма би довело до још веће поларизације Босне, а избрисало језичку границу између Српске и Србије.
Бошњаци, Хрвати, Срби... сви се слажу да се у Босни говори једним језиком.
Срби треба да им ударе коску и да кажу да они не говоре истим језиком и да нема потребе да живе у истој држави.
Аха а шта ћемо онда на пример за Југ Србије и њихов начин говора ,јел треба да их стрељамо?
Свако има право у својој држави да говори својим језиком ,у случају РС они говоре српским језиком да ли је екавица или не апсолутно не треба
да те брине.Уопште не видим разлог да се људима укида начин говора ,свашта.
Информационное бюро коммунистических и рабочих партий
Живео Стаљин и светска револуција
Ма разумијем ја све то. И не кривим вас много уопште( мислим вас, народ, немам за што кривити) али и деведесете које си поменуо нису биле тако црно-бијеле. Доста се тада Слобо и државни врх СРЈ курвао са Хрватима, те са муслиманима, те са осталима итд. АЛи нема везе, то сада није тема. Слажем се за све оно што си рекао( да говори српским језиком, да није кривично гоњен итд.) али се не слажем само за оне ''дебеле паре''.
Od svih poslova najlaksi je lepljenje etiketa.Zaista je lako:isplazis jezik,ovlazis etiketu i zalepis je na coveka.Moze i ovako:pljunes coveka pa zalepis etiketu.
Jezik je mesto gde NEMA POPUSTANJA!
U Srbiji bi SLUZBENI JEZIK MORAO DA BUDE SRPKI, EKAVICA, a PISMO - CIRILICA!
Svi javni natpisi i sluzbena dokumenta bi morala biti pisana NA SRPSKOM, CIRILICOM i EKAVICOM!
Jedini izuzetak su aerodromi i turisticke agencije.
BOG prasta uvek, COVEK po neki put, ali PRIRODA - NIKADA !
Spremi se,idemo u kino,gledaćemo neku limunadu
Obuci se da izgledaš fino, pahuljice u čađavom gradu
Информационное бюро коммунистических и рабочих партий
Живео Стаљин и светска револуција
Наравно. У амбасади добијеш папире да попуниш( 2 листа, много података личних треба, само што крвну групу не траже). То потпишеш и то је то. У случају малољетника старијег од 14 година и он мора да буде присутан и да у присуству родитеља потпише своју изјаву да жели држављанство. У случају малољетника млађег од 14 година сами родитељи подносе захтјев. Затим се преда и чека. Нису рекли колико отприлике треба чекати на држављанство. Није ништа компликовано, само је важно донијети сва потребна документа.
Opet ti...Evo ja živim "preko Drine" i nikad nismo govorili hrvatski jezik,...iako smo,kao što rekoh, u školi učili srpskohrvatski jezik...(Skraćeno smo ga zvali srpski,čak i muslimani,današnji Bošnjaci,samo što oni ne žele toga da se sjećaju) Dakle jesmo učili i "istočnu"i "zapadnu"varijantu tog sh jezika,ali u praksi se koristio čisti srpski,bez ikakvih primjesa hrvatskih riječi...Niti je ko na tome insistirao,niti je bilo prirodno da kažemo tjedan,kad se uvijek govorilo sedmica ili nedelja...i slično...Čitali smo "Vlak u snijegu",ali smo uvijek govorili voz,nikad vlak...i da ne nabrajam druge primjere...Zato ne pokušavaj da proturaš tu tezu o nekakvom hrvatskom jeziku Srba u Bosni...
Poslednji put ažurirao/la limunada : 22.05.2012. u 19:03
I zašto sam ja sad na ovom forumu,a ne na nekom bosanskom ili hrvatskom (koje samo ponekad čitam,ali se ne osjećam komotno i slobodno u izražavanju)...Zato što mi je prirodno da kao Srpkinja budem na srpskom forumu i zato što se tu najbolje osjećam...
Sada samo riječ forum,zamijenbi sa riječju država...
A i mislim da su Srbi iz Srbije mnogo dobili mojim prisustvom ovde..![]()
Poslednji put ažurirao/la limunada : 22.05.2012. u 19:05
Pošalji link