Milioni Bugara bez posla
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 29

Tema: Milioni Bugara bez posla

Starosedelac eternal dream (avatar)
    Učlanjen
    02.09.2008.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    1262

Podrazumevano Milioni Bugara bez posla

U Bugarskoj, u kojoj prema prošlogodišnjem popisu živi 7,4 miliona stanovnika, evidentirano je samo 2,2 miliona zaposlenih.

U javnom sektoru radi oko 600.000 ljudi, a u privatnom oko 1,6 miliona, podaci su bugarskog Nacionalnog statističkog instituta.

Nezaposlenih je u prošloj godini bilo oko 370.000, od kojih 215.000 muškaraca i 155.000 žena. Među nezaposlenima bilo je 42.000 sa visokom stručnom spremom. Prema podacima bugarske Agencije za zapošljavanje, u februaru se broj nezaposlenih popeo na 376.000, a otvoreno je tek 10.000 novih radnih mesta.

Podaci evropske statističke službe Evrostat navode da se u Bugarskoj čak 286.000 nezaposlenih vodi na evidenciji za zapošljavanje, a da pritom ne traži posao, piše B92.

http://www.smedia.rs/biznis/vest/349...ez-posla.html/

o, ta divna EU
    ...when I arrive, I bring the fire...

Buduća legenda Tzar (avatar)
    Učlanjen
    23.03.2004.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    323

Podrazumevano Re: Milioni Bugara bez posla

Tamo je bio isti recept kao u Srbiji. Prvo su im zatvorili sve fabrike. Uz obecanja da ce onda da dodju Amerikanci i kojekakvi vanzemaljci i da otvaru nove. Ali malo morgen.
    Are we sane or have we lost it once again
    We can only hope this day will come to an end

_nobody_ je trenutno na forumu
    Zivot je Zivotinjsko Carstvo u kome NE caruje Drugarstvo!
    Elita _nobody_ (avatar)
    Učlanjen
    01.07.2010.
    Pol
    muški
    Tekstova u blogu
    2
    Reputaciona moć
    252

Citat Original postavio eternal dream Pogledaj poruku
    U Bugarskoj, u kojoj prema prošlogodišnjem popisu živi 7,4 miliona stanovnika, evidentirano je samo 2,2 miliona zaposlenih.

U javnom sektoru radi oko 600.000 ljudi, a u privatnom oko 1,6 miliona, podaci su bugarskog Nacionalnog statističkog instituta.

o, ta divna EU
    U Srbiji, u kojoj prema poslednjem popisu živi 7,2 miliona stanovnika, evidentirano je samo 1.75 miliona zaposlenih.

U javnom sektoru radi oko 1.200.000 ljudi, a u privatnom oko 550 hiljada, podaci su srpskog nacionalnog statističkog instituta.

Ah, ta divna Srbija!

_nobody_
    Istina je Smrt, Laz - Zivot!
    Gde je ta Srbija?! Prosecan Srbin mesecno vredi 100 ojra, zaradjuje 300 a trosi 3000. Prosecan Kinez mesecno vredi 1000 ojra, zaradjuje 200, a trosi 100!

Starosedelac vracaracc (avatar)
    Učlanjen
    22.03.2009.
    Pol
    muški
    Врачар, тамо где још увек постоји комшилук
    Tekstova u blogu
    7
    Reputaciona moć
    1533

Za napaljene Bugare otvoren je centar za masturbaciju, a oni nadareni to mogu raditi besplatno, i dobijaju sat gratis

SOFIJA - U Sofiji će se po parkovima i zaklonjenim mestima sve manje sretati muškarci koji svog vršnjaka sami bacaju.

Naime, Bugari su u glavnom radu otvorili prvi centar za masturbaciju. Napaljeni muškarci nesmetano će moći da pravo sa ulice ulete u centar i odrade desanku šakić, koji radi od ujutru do naveče. Za samo pet evra imaju dva sata na raspolaganju da "istresu svoju alatku".

Cena za mlađe od 25 godina je dva evra. Za muškarce koji imaju slabo srce ulaz je besplatan, kao i za nadarene čiji je penis duži od 20 centimetara, jedino ne smeju da uprljaju sobicu.
    Najviše klijenata imaju za vreme praznika, a za Vaskrs su nudili i posebne usluge - toalet papir, posebnu dekoraciju i gratis sat vremena.

Centar je tako urađen da mnogi turisti zalutaju jer misle da je reč o prodavnici koja nudi popuste pa kada shvate gde su došli, beže glavom bez obzira.

http://www.kurir-info.rs/5-evra-kabi...-clanak-184686
    Реалност нија константа, да је тако ми бисмо и данас агама шетали опанке. Када сте болесни не пристајете на реалност већ се лечите.

Starosedelac Пресретач (avatar)
    Učlanjen
    17.08.2005.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    1097

Citat Original postavio _nobody_ Pogledaj poruku
    U Srbiji, u kojoj prema poslednjem popisu živi 7,2 miliona stanovnika, evidentirano je samo 1.75 miliona zaposlenih.

U javnom sektoru radi oko 1.200.000 ljudi, a u privatnom oko 550 hiljada, podaci su srpskog nacionalnog statističkog instituta.

Ah, ta divna Srbija!

_nobody_
    А колико има незапослених у Србији?

Elita _nobody_ (avatar)
    Učlanjen
    01.07.2010.
    Pol
    muški
    Tekstova u blogu
    2
    Reputaciona moć
    252

Citat Original postavio Пресретач Pogledaj poruku
    А колико има незапослених у Србији?
    Zvanicno, 25% (1.75 x 0.33 = oko 550.000 dusha). Malecko...

_nobody_
    Gde je ta Srbija?! Prosecan Srbin mesecno vredi 100 ojra, zaradjuje 300 a trosi 3000. Prosecan Kinez mesecno vredi 1000 ojra, zaradjuje 200, a trosi 100!

Starosedelac Пресретач (avatar)
    Učlanjen
    17.08.2005.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    1097

Zvanicno, 25% (1.75 x 0.33 = oko 550.000 dusha). Malecko...

_nobody_
    Званичан број незапослених који је регистрован у Србији прелази 900 000 људи, мада тај број је далеко већи јер многи се и не јављају редовно на биро.

Starosedelac hirajgoagain (avatar)
    Učlanjen
    23.09.2007.
    Pol
    ženski
    Tekstova u blogu
    1
    Reputaciona moć
    3062

e ali ti bugari i ostali valjda dosta idu na zapad da rade? ako nista zene kao ispomoc (ne prostitucija, ok to, ali i ovo sto nije)
    valjda i ostali ti istocnoevropski sto mu dodje sloveni, idu u bogatije zemlje koliko mogu npr skandinavija britanija

Elita _nobody_ (avatar)
    Učlanjen
    01.07.2010.
    Pol
    muški
    Tekstova u blogu
    2
    Reputaciona moć
    252

Званичан број незапослених који је регистрован у Србији прелази 900 000 људи, мада тај број је далеко већи јер многи се и не јављају редовно на биро.
    Истину не можеш победити! Истина јесте, истина ће бити. Све ће проћи, само истина остаје.

_nobody_

Starosedelac vracaracc (avatar)
    Učlanjen
    22.03.2009.
    Pol
    muški
    Врачар, тамо где још увек постоји комшилук
    Tekstova u blogu
    7
    Reputaciona moć
    1533

Život u Bugarskoj poskupeo 64 puta
    Izvor: Capital

Sofija -- Život Bugara u poslednjih 16 godina poskupeo je 64 puta a inflacija cena robe i usluga u odnosu na 1995. godinu iznosi 6 347 odsto, pokazuju statistički podaci.

Prema statističkim pokazateljima, cene duvanskih prerađevina povećane su 190 puta, elekrične energije 145, vode 173, a goriva 189, alkoholnih pića 83, a hleba 75 puta.

U Bugarskoj je u proteklih 16 godina najviše poskupelo osiguranje, i to za čak 20 548 odsto.

Prosečna plata u Bugarskoj iznosi 352 evra, a penzija 143 evra, dok su plate poslanika u bugarskom Sobranju uvećane za 360 leva (180 evra) i iznose 2.556 leva, odnosno 1.258 evra, podaci su Nacionalnog statističkog instituta.

Sa dodacima za prekovremeno radno vreme i učešće u parlamentarnim komisija realne poslaničke plate iznose oko 3.000 leva, odnosno 1.500 evra, piše sofijski dnevnik “24. časa”.

Bugarska ima 7,3 miliona stanovnika od kojih je oko 2,3 miliona zaposleno, a 1,7 miliona su penzioneri.

http://www.b92.net/biz/vesti/region....&nav_id=581836
    Реалност нија константа, да је тако ми бисмо и данас агама шетали опанке. Када сте болесни не пристајете на реалност већ се лечите.

Legenda Lesandar (avatar)
    Učlanjen
    27.08.2009.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    187

Citat Original postavio hirajgoagain Pogledaj poruku
    e ali ti bugari i ostali valjda dosta idu na zapad da rade? ako nista zene kao ispomoc (ne prostitucija, ok to, ali i ovo sto nije)
    valjda i ostali ti istocnoevropski sto mu dodje sloveni, idu u bogatije zemlje koliko mogu npr skandinavija britanija
    Nema ni Evropa više kapaciteta da primi svu ciganiju.
    "Velika seoba Slovena" i autohtonost Albanaca na Balkanu su lice i naličje iste "medalje" .

Zaslužan član
    Učlanjen
    30.01.2010.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    482

у србији сигурно има преко милион а неки тврде и милион ипо незапослених, кад се гледа само београд или нс не може се правилно оценити, ситуација у мањим градовима и на селима је катастрофална. постоје градови без иједне једине производне фирме, а о селима тек да се не прича.

Zaslužan član
    Učlanjen
    04.04.2007.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    369

Шта их брига, они су остварили циљ који ми нисмо, ушли су у ЕУ.
    Какава је разлика између Александра Вучића и Бранимира Главаша? Главаш се не љути кад му се каже да је усташа.

Legenda Lesandar (avatar)
    Učlanjen
    27.08.2009.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    187

Citat Original postavio ccaterpillar Pogledaj poruku
    Шта их брига, они су остварили циљ који ми нисмо, ушли су у ЕУ.
    Da smo u Dejtonu bili za unitarnu Bosnu i da nismo sprečavali Albancima da se odcepe već bismo bili u toj Edenskoj bašti srećnih Grka, Bugara, Rumuna....
    "Velika seoba Slovena" i autohtonost Albanaca na Balkanu su lice i naličje iste "medalje" .

paja1408 je trenutno na forumu
    ucim istoriju kako bi sagledao sadasnjost i predvideo buducnost
    Starosedelac paja1408 (avatar)
    Učlanjen
    03.05.2009.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    411

ide prolece...raj za pojedine koji hrle u EU na putu bez alternative ali i za one koji su vec u EU...kome ne smeta nos da pase bice sit...
    eeee...ajd kazi sta imas ako si covek...

Primećen član
    Učlanjen
    29.06.2011.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    0

Na 7 miliona 2 miliona nezaposljenih nije mnogo.

Elita _nobody_ (avatar)
    Učlanjen
    01.07.2010.
    Pol
    muški
    Tekstova u blogu
    2
    Reputaciona moć
    252

Citat Original postavio paja1408 Pogledaj poruku
    ide prolece...raj za pojedine koji hrle u EU na putu bez alternative ali i za one koji su vec u EU...kome ne smeta nos da pase bice sit...
    Ja brate Pajo ne pasem... Pasu drugi za mene, u EU... Ja narucim u Deutche kafanici 10 sa lukom, pa dzigu, kada se nakrkam chevapchicha. Yebiga. Jos 1988. sam govorio da je Milosevic najobicnija bitanga zeljna slave i moci, ali nebeski srpski narod me zamalo proglasio Izdajnikom Svete Zemlje Srbije. Gazimestan 1989. je bio vrisa ludila... A 1990. u vreme Ante Markovica sam govorio: danas primate 2000 marona, setice te se vi _nobody_a kada budete mastali o 200 marona platama... Tako je govorio moronima!

(uvek sam bio nepopravljivi pesimista, ali ovo sta danas gledam je prevazislo sva moja najgora horor scenarija (ni Hickok ovo smisliti ne bi mogao), koje sam mogao da predvidim!)

_nobody_
    Poslednji put ažurirao/la _nobody_ : 23.04.2012. u 17:57

Učlanjen
    03.05.2009.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    411

Ja brate Pajo ne pasem... Pasu drugi za mene, u EU... Ja narucim u Deutche kafanici 10 sa lukom, pa dzigu, kada se nakrkam chevapchicha. Yebiga. Jos 1988. sam govorio da je Milosevic najobicnija bitanga zeljna slave i moci, ali nebeski srpski narod me zamalo proglasio Izdajnikom Svete Zemlje Srbije. Gazimestan 1989. je bio vrisa ludila... A 1990. u vreme Ante Markovica sam govorio: danas primate 2000 marona, setice te se vi _nobody_a kada budete mastali o 200 marona platama... Tako je govorio moronima!

(uvek sam bio nepopravljivi pesimista, ali ovo sta danas gledam je prevazislo sve moje najgore horor scenarija, koje sam mogao da smislim!)

_nobody_
    pa ne pasem ni ja...ovde nije rec o pojedincima...vec o necem daleko bitnijim..
    ni moje prognoze nisu bile nista losije od tvojih...ali to je slaba uteha...

Elita _nobody_ (avatar)
    Učlanjen
    01.07.2010.
    Pol
    muški
    Tekstova u blogu
    2
    Reputaciona moć
    252

Učlanjen
    03.05.2009.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    411

vojska je na ocigled naroda unistena daleko pre ovih izbora...to ne vidi samo ko ne zeli da vidi...na ovoj temi nisam bio niti cu...zasto bih se nervirao..??

Elita _nobody_ (avatar)
    Učlanjen
    01.07.2010.
    Pol
    muški
    Tekstova u blogu
    2
    Reputaciona moć
    252

Ne znam sta da kazem, brate Pajo, ovim omladincima koji hule na Bugare... Pre tacno godinu dana americka kompanija za koju sam kao pretorijanac odradjivao posao u Torontu me posalje u Sofiju, da sredim stanje na delu projekta. U Sofiju, gde postoji Multi Medija Systems, Texas Instruments outsorsing kompanija (Tintinjava 15-17, Sofija, Bulgarija, koga ne mrzi, moze da googla da se uveri da postoje). Vodio ih ja na rucak, u vrhunsku kafanu, 6 njih + ja sedmi, i kazem: jedite, pijte sta god zelite, _nobody_ placa, casti. Narucise svasta, jagnjetinu ispod saca, sarmice, prebranac prste da polizes, mesano meso, pivo, vino... 7oro nas, i na kraju da platim racun, kad ono: 86 leva (44 jevreja)?!

Hej, brate Pajo, bilo me strasna sramota, platih 50 jevreja (sa napojnicom), isti takav rucak u Svedskoj 3 meseca ranije je kostao 300 USD, 'bem ti patka! Svakako da mi je firma refundirala, ali vidis li ti kakve gluposti ovi ludaci pisu po ovim diskusijama???

Sutradan me bratko bugarin (nas 5 i on) odvede u restoran drustvene ishrane, ceh svih ogromnih 18 jevreja (za nas 6ro)?! Kaze, on ce meni da plati rucak, ja se nasmejem, izvadim 20 jevreja i dam baka kuvarici... I to sa sve picem, brate Pajo!

Kada imas 400 jevreja (a ti momci inace zaradjuju po 1500 jevreja mesecno) u Bugarskoj, ti si car Hajle Salasije.

Sta ti sa 400 jevreja mozes sebi i svojima da priustis u Beogradu, da te pitam?

_nobody_

Ističe se TONOLAN (avatar)
    Učlanjen
    12.08.2010.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    184

Bugari su totalno nespremni usli u EU. Usli su u prvu ligu kao kad bi mene pustili da igram za Celzi ili Mancester U. ili da budem skromniji za C. Zvezdu ili Partizana.
    Naravno po nalogu SAD vise zbog geostrateskog polozaja nego zbog toga sto su spremni za EU. Isto vazi i za Rumuniju.
    U svakom slucaju sama cinjenica da mogu da se uporedjuju sa nama za njih je veliki uspeh. Setimo se samo gde su bili pre dvadesetak godina.
    Tonolan

Elita _nobody_ (avatar)
    Učlanjen
    01.07.2010.
    Pol
    muški
    Tekstova u blogu
    2
    Reputaciona moć
    252

Citat Original postavio TONOLAN Pogledaj poruku
    U svakom slucaju sama cinjenica da mogu da se uporedjuju sa nama za njih je veliki uspeh. Setimo se samo gde su bili pre dvadesetak godina.
    Da li si ti pri cistoj svesti? Citas li ti sta ja pisem?! Od 2007me, kada su usli u EU, uspeli su da naprave metro u Sofiji! Hej, prikane, napravili su metro! Jedna jedina linija, grbav, ruzan, sa starim, isluzenim vagonima, ali METRO! Pustili su ga u rad 2009te, i ja sam nakon 5 dana vratio rental (koji sam placao 55 jevreja dnevno) da bih isao na posao od hotela do firme metroom (0.5 jevreja jedna voznja, jedan lev, 'bem ti misha)!

Da li ti si svestan svoje nesvesti? Bugari za nas postaju Jamerika, batice!

_nobody_

Ističe se TONOLAN (avatar)
    Učlanjen
    12.08.2010.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    184

Da li si ti pri cistoj svesti? Citas li ti sta ja pisem?! Od 2007me, kada su usli u EU, uspeli su da naprave metro u Sofiji! Hej, prikane, napravili su metro! Jedna jedina linija, grbav, ruzan, sa starim, isluzenim vagonima, ali METRO! Pustili su ga u rad 2009te, i ja sam nakon 5 dana vratio rental (koji sam placao 55 jevreja dnevno) da bih isao na posao od hotela do firme metroom (0.5 jevreja jedna voznja, jedan lev, 'bem ti misha)!

Da li ti si svestan svoje nesvesti? Bugari za nas postaju Jamerika, batice!

_nobody_
    Ja sam nesto slicno i napisao. Samo zahvaljujuci svom odlicnom geostrateskom polozaju dobili su clanstvo u EU.
    Pre dvadesetak godina bili su za nas ne sirotinja nego beda. Za kutiju zvaka mogo si da biras devojku tako da je ovaj nivo koji su dostigli za njih veliki uspeh.
    Mada mislim da si malo preterao jos uvek su oni sirotinja tek nesto malo ispred nas.
    Kad bi mi dobili sve sto su oni uz malo bolje rukovodstvo opet bi ih drasticno presisali.
    Jedno vreme su i Makedonci imali veci standard od naseg. Sve to ide gore-dole velikom brzinom.
    Tonolan

Elita _nobody_ (avatar)
    Učlanjen
    01.07.2010.
    Pol
    muški
    Tekstova u blogu
    2
    Reputaciona moć
    252

Citat Original postavio TONOLAN Pogledaj poruku
    Kad bi mi dobili sve sto su oni uz malo bolje rukovodstvo opet bi ih drasticno presisali.
    Jedno vreme su i Makedonci imali veci standard od naseg. Sve to ide gore-dole velikom brzinom.
    Zamisli te nase sramote kada Bugari (hej, Bugari) imaju bolje (i to MNOGO bolje) rukovodstvo nego mi. Koja stoka nas vodi, koja stoka nas laze, krade i vara?! Kada oni mogu da nas presisaju za ovih 12 godina???

_nobody_

Slične teme

1. Odgovora: 64
    Poslednja poruka: 13.11.2009., 14:35
  2. Odgovora: 117
    Poslednja poruka: 14.11.2008., 02:08
  3. Odgovora: 106
    Poslednja poruka: 21.07.2008., 12:59
  4. Odgovora: 23
    Poslednja poruka: 24.03.2008., 21:44

Pravila za slanje poruka

• Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor