Ja sam bas imao jedan period kad sam citao kao sumanut, ali sad kako kad. Obaveze ubijaju ali stignem da procitam nesto. Neko je pomenuo SF i ja to volim da citam pogotovo Artur Klark, Isak Asimov... A poslednja stvar koju sam citao (a citao sam je ko zna koliko puta pre i omiljena mi je knjiga) je Fukovo Klatno od Umberta Eka.
Dr. Franjo Tudjman, "Okupacija i revolucija", Zagreb, 1963. Ova knjiga je zbirka referata koji su objavljeni nesto ranije iste godine u sklopu II medjunarodnog kongresa za istoriju evropskih pokreta otpora u Cehoslovackoj. Autor, tadasnji ravnatelj Instituta za historiju radnickog pokreta u Zagrebu, uglavnom opisuje izdajnicki i najamnicki karakter Paveliceve vlade, te da je Narodnooslobodilacki pokret u Hrvatskoj u prvoj polovici 1943. godine imao "masovnu podrsku cijelog hrvatskog naroda".
Druga uzbudljiva knjiga koju sam u jednom (bijelim lukom obogacenom) dahu procitao jeste "Milosti ne trazim - Zapisi i uspomene o narodnom heroju Radi Koncaru" (1959). Od rodne, krsne Like, opanaka, segrtovanja i proleterske skole do uspjesne sinteze odanog druga, nepokolebljivog partijskog rukovodioca i stamenog revolucionara.
U dopunsku literaturu spada citanje etiketa na zenskim gacicama prije nego sto ih pozudno posnifam.
''ако пишеш ћирилицом значи да си фашиста
нисам ни фашиста,ни нациста
само Србин брате,родољуб,националиста
Evo me bas sada prelistavam ovaj forum.
i lektiru![]()
gis maj es,trust my instincts in these matters,iš pudlice,attention whores,sujetne ženturače,pusacice&co,nek udje sledeci pacijent,who cares,ako cete digrate kolo to ne drzimo
Ja znam samo jednog muškarca koji čita i to je jedan moj teča koji voli naučnu fantastiku. Da nije ljubavnih romana i ženske bi slabo čitale.
ja ne čitam više ništa
sada drugi čitaju mene
Ja čitam baš dosta...oko 25 knjiga godišnje.
Da volim da čitam. Lijepo neko reče beletristiku. Naučna fantastika i knjige o vampirima i slično ne spadaju u sferu mog interesovanja.
Borns Supremacy, dosao sinoc do 22-e strane, prosle nedelje zavrsio Railways in South Africa & Rodesia
Истина је увек у "ситницама" а "крупне" ствари су, углавном илузије и самозаваравања.
Poslednji put ažurirao/la Крагујевчанин : 20.04.2012. u 22:51
Управо сам прочитао ''После фајронта''-књига о анегдотама из живота Павла Вуисића.Страшна књига и још занимљивији човек
Citam mnogo vec 20 godina. Jedno vrijeme sam (zbog interneta) smanjio sa citanjem (ne prekinuo) ali sam se prije nekoliko mjeseci vratio na taj nivo "mnogo citam".
Прочитао ''Дуге ноћи и црне заставе'' Дејана Стојиљковића.Одлична књига
Čitam.......
CKM, Hustler, glupe postove po forumu......
Pošalji link